X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerek zaliczony ...trochę chłodno dziś.
    Mały dosypia a ja wstawiłam obiad i miałam do wyboru albo forum albo składanie prania i prasowania...ale kurcze odpocząć też trochę trzeba...o wstał...:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Spacerek zaliczony ...trochę chłodno dziś.
    Mały dosypia a ja wstawiłam obiad i miałam do wyboru albo forum albo składanie prania i prasowania...ale kurcze odpocząć też trochę trzeba...o wstał...:)
    u nas też zimno i wieje. Ja chodziłam 2 godziny i potem jak znowu zacznie marudzić to znowu na godzinkę pójdę jak się wyśpi to jest znośna na jakiś czas :D wystarczy że wózek za próg wyjedzie i Emila śpi :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupiłam żel na dziąsełka bezpieczny ,na bazie ziół.

Spaceangel
    To masz fajnie.😊 Mój ostatnio z zaśnięciem na spacerach różnie. Najlepiej wyjść z nim już śpiącym, bo tak jak nie ma humoru krzyczy i nie ma mowy o zaśnięciu w wózku wtedy w tył zwrot i na chatę albo jak ma humor to polezy pobawi się potuli przytulanke i zasnie jak dziś np. ;)albo się znudzi i płacze. Wtedy gdy ciepło można go wyciągnąć potulic wyciszyć i nieraz jeszcze sie udaje opanować sytuację a nie raz wózek parzy i nic nie zrobisz. Także u nas taki ryzyk - fizyk teraz:)

Elmuszka
    No to poważna sprawa:) trzymam kciuki w takim razie by udało się kupić wymarzony dom. Fajnie ,że chrzciny się udały,pochwal się fotkami :) i wycieczka spontan super .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dzień dobry.
    Cos syn ostatnio nie daje pospać,wstaje z tatą do pracy przed 6.
    Także ja już przy kawce,bawimy się .

Spaceangel
    To ile Ty masz lat?
    Tym bardziej szacun,że mimo takiego stosunku do kp się przemogłaś i karmiłaś.
    A co do dzieci...hmmm wolny kraj:) jeśli oboje jestescie w tym zgodni. To najważniejsze . Nie każdy musi chcieć więcej dzieci. Jedynaki też mają fajnie :). Tylko tak jak Lisa mówi plany planami a życie sobie . A może za parę lat jak odpocznesz jeszcze zatęskni Ci się za "pieluchami":)Ja akurat przy dzieciach rozkwitam i jestem najszczęśliwsza i jakbym mogła to jeszcze jedno maleństwo bym chciała :)albo bliżniaki..:)
    A Emilka pewnie ma chwilowo taki okres,będzie lepiej:)

Lisa
    Z tych co u mnie dostępne w Rossmanie to kaszka Hippa jest ok i niby z rolnictwa ekologicznego .Ze słoiczków z owocami i warzywami Gerbery i Hippa są 100%.
    I jak Magdoczka pisała mleko Nan optipro plus jest bez oleju palmowego.
    Co do rozszerzania diety. Skoro tak jest to może i dobrze ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić ,żeby zacząć od jakiegos mięsa ,grochu czy jakiś innych produktów ciężej strawnych . Nawet dorosły po operacji zaczyna od lekkostrawnych kleików..ale wszystko się zmienia .To co to dziś mały je z nami obiad 😂
    Co do krzesełka..mały dostał w prezenciel od Chrzestnej. Nie zdarzyłam zrobić rozeznania także nie pomogę. Ale nasze jest fajne i ładne i bezpieczne i praktyczne.

Martoszka
    Co tam Misia nawywijała😏
    Masz zdjęcia z chrzcin ?😊

Mamy na kp( chyba już jesteśmy w mniejszości tu ) mam pytanie..jak karmicie? Co jaki czas i czy z jednej czy dwóch piersi karmienie ?

Mieliśmy przewinąć ją przed kościołem, już czysty pampers prawie pod pupą i nagle bach fontanna jak talala😂 sukienka trochę mokra była przez tą istotkę.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja tez tak pewnie będę wprowadzać ;) na początku mnie baardzo przerażało to rozszerzanie ale teraz to już nawet nie mogę się doczekać :D

Elmuszka super, ze chrzciny się udały ;) trzymam kciuki za dom! A w samym Krakowie czy gdzieś w okolicy??

Martoszka, to Michalinka zrobiła Wam niespodziankę :D ale pewnie nawet nikt nie zauważył ;) może wrzucisz jakieś zdjęcia?;)

Powiem Wam, ze jak wstawałam w nocy do Hani, zmęczona i cała obolała bo rana jeszcze świeża po cc bolała i spałam prawie cała noc w jednej pozycji.. i pomyslalam wtedy, ze ma mnie to czekac jeszcze raz czy dwa yo chciało mi się płakać :P i myślałam, ze raczej już skończymy.. ale teraz wiem, ze będziemy się starać o drugie :) już dojrzałam do tej myśli :D chciałabym rodzeństwo dla małej, najlepiej tez nie z mega różnica bo u mnie tak było i rodzeństwo ma swoje wspomnienia z dzieciństwa jak mnie jeszcze nie było.. a ja swoje. Dwa różne światyi byłam wychowana prawie jak jedynaczka ale mimo wszystko są i mogę na nich liczyć.. mamy bliskie relacje. Chciałabym, żeby moje dzieci tez tak mogły mieć. Ale chcieć można a różnie bywa. Z pierwszym dzieckiem poszło bardzo szybko i prosto ale jednak to nie znaczy ze z drugim tez tak bedzie.. dlatego podchodzę tez ostrożnie do tematu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    To się szybko zapomina:) Ja się cieszę,że niepoprzestalam na jednym . Zawsze to weselej i raźniej będą mieli w przyszłości. A cudny widok taka miłość rodzeństwa 😍

Intensywnie dziś dzień spedzony wszystko co miałam do zrobienia zrobiłam ,spacerek był,zakupy zrobione, ciuszki małego z kilku pran poprasowne i zumbę też machnęłam :)
    Już wykapani z synusiem pobawimy się trochę w wyrku i spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 06:56

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy słodkie dzieciaczki ;) widać, że siostra zakochana w małym braciszku ;)

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy słodkie dzieciaczki ;) widać, że siostra zakochana w małym braciszku ;)
    Dziękuję. 😊To prawda uwielbia go😍ale on ją też😍
    Jest świetną starszą siostrą. Bardzo mi pomaga i fajnie potrafi go zabawić.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że Hania tez będzie taką opiekuńczą siostrą :D

Ja się właśnie dowiedziałam, ze moje dwie koleżanki są z synkami w szpitalach.. jeden m 5 miesięcy a drugi niecały rok.. z Odrą :/ masakra.

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, masakra z tą odrą.. mam nadzieję że maluszki prędko dojdą do siebie.
    Nasz domek pod Krakowem, za Wieliczką.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę! Odra? Jak takie małe dziecko może się zarazić jeśli jeszcze nie chodzi do żłobka albo przedszkola? Nie można zaszczepić dziecka wcześniej niż przed tym 13-14 msc życia skoro jest teraz tak wysoki odsetek osób zachorujacych ?

U nas weekend majowy minął bardzo intensywnie na pracy w ogrodzie. Ale nadrobione i już widać ze coś się zmieniło, powycinane stare drzewka schorowane, nowe nasadzone, i byliny i kwiaty, no i taras nowe płytki, teraz tylko zadaszenie trzeba zaprojektować i zamówić, no i będzie można się opalać i grille robić w sezonie hihi :)

Wczoraj przyszła do nas mata 180x120 cm piankowa - puzzle zoo i alfabet. Maksio pięknie się na niej bawi, może się swobodnie kulać, przekręcać. Już mu coraz lepiej wychodzi zabawa na brzuszku, i bardzo długo wytrzymuje ( z 30 minut nawet po kilka razy dziennie). Zauważyłam tez ze w pozycji na brzuchu Maksio chce się przemieszczać, ale ruszając nogami i zapierając się póki co wychodzi mu „chodzenie” do tyłu...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka
    Nasza mata też wczoraj przyszła. Myślałam o takiej co ty masz,dużej ale jednak ostatecznie zdecydowałam się na puzzle. Mojej córeczce tez się bardzo spodobały więc muszę domówic puzzli by było więcej miejsca dla nich obojga na wspólne zabawy😊.
    Ogródka zazdroszczę ,mam mały pod domem ake na spółe z sasiadami ..można by kiedyś piaskownice małemu postawic czy basenik dzieciakom,kawkę wypić. Ale mamy też działkę za miastem i teściów na wsi :)

Odra:( ahhh te choróbska...oby nasze dzieci omijały!!!!!

Mój synuś dziś trochę marudny,podpadający..zęby męczą...dziś spacerek odpuszczamy. Bawimy się w domku. Ja wietrze i piorę pościel...na obiadek młode ziemniaczki z koperkiem ,jajko sadzone ,warzywka i maślanka.Takze na szybko i stawiam dziś na odpoczynek z synkiem.
    A wy co na obiad? Jakie plany?

Trochę mi się już udziela zmęczenie...ostatnio pobudki przed 6, noce niespokojne ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka centra handlowe, place zabaw.. Odrą zaraza się kilka dni przed wystąpieniem objawow :/ wiec zanim człowiek zorientuje się ze dziecko chore to to zdąży zarazić następne kilka osób i tak dalej :/ kalendarz szczepień i tak jest dość napiety alemoze faktycznie pójdą w tym kierunku.. mają albo już przesunęli druga dawkę mmr z 10 na 6 r.ż wiec może pierwsza tez przesuną..

Ja muszę w końcu rozłożyć tą matę piankowa bo narazie korzystamy tylko z takiej edukacyjnej

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj na obiad resztka schabu pieczonego, teściowa robiła. Ja dzisiaj robiłam ten sernik na zimno ala jajka sadzone. ale coś ta masa serowa nie chce się poki co stężeć... :( kiepsko to widzę, chyba trzeba będzie jeść łyżeczką hihi

U nas noce średnie, chyba tez już idzie na zęby. Budzi się co 2-3 h. Czasem nawet po godzinie. W ciągu dnia produkuje wiadro śliny, wszystko wkłada do buzi, gryzie, a pieluchę tetrową to wręcz rozszarpuje dziąsłami. Odgłosy jak lwiątko walczące przy tym oddaje. Zauważyłam tez ze mniej je, to znaczy często, ale krótko ssie, a później się bawi cycem. Chyba tez mało przybrał w tym miesiącu, sądzę ze nie więcej jak 500g. W czwartek szczepienie to się okaże. Aa i kupki rozluźnione tez występują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:48

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Mam nadzieje, że Hania tez będzie taką opiekuńczą siostrą :D

Ja się właśnie dowiedziałam, ze moje dwie koleżanki są z synkami w szpitalach.. jeden m 5 miesięcy a drugi niecały rok.. z Odrą :/ masakra.
    jeszcze odry w tym kraju brakuje :/

OlinkaO lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza rozrabiara i walka o leżenie na brzuchu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c015a8c7e888.jpg

Kendy, Lisa24, Elmuszka, Magdoczka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez juz mata zamówiona :)

https://allegro.pl/oferta/duza-dwustronna-mata-piankowa-puzzle-180x120x1-5cm-7786594982?snapshot=MjAxOS0wNC0zMFQxMjoyNzoyMS40NzFaO2J1eWVyOzU2OGRmZGY5MGIyMTBhMWRhZGFjODE3NWU5ZTZmYTE1OTkwYWQ1YTcwMzRiODc3ODk3OGViYWMyMzk3ZWJjMDU%3D

opinie ma dobre zobaczymy :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą odrą.. Ja się jej strasznie boję i chciałabym zaszczepić dziecko najszybciej jak się da.
    Drugą dawkę właśnie od tego roku przesunęli, aby dzieci zaczynające szkołę mogły być już zaszczepione. Nie znam się, ale może pierwszą też warto by było przesunąć. Wcześniej jak odra nie występowała na tak dużą skalę, to można było szczepić po roku, ale teraz? Strach z dzieckiem wyjść do ludzi. Kalendarz szczepień aktualizują raz do roku, więc nawet jakby coś chcieli zmienić, to nasze dzieci będą miały już roczek.

U nas ciągłe ślinienie się, wszystko zamoczone :) No i piękne obroty z plecków na brzuszek, w zasadzie to na pleckach już leżeć nie chce ;-) i na tym brzuszku na macie robi obroty 360 stopni, tak się zapiera nóżkami jakby raczkować chciał :)
    Problem mamy jedynie z zasypianiem. Zasypia jedynie bujany na rękach.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Słodka Emilia:)

Magdoczka
    Fajnie szaleje twój synek .
    Mój dopiero powoli się rozkręca:) mam wrażenie ,że uczy się codziennie czegoś nowego :)
    Z zasypianiem u nas podobnie. Tylko przy cycku albo bujany na rekach.
    I żeby go odłożyć trzeba wyczuć dobry moment :)
    Ale jak już da się odłożyć to pośpi lepiej niż jeszcze niedawno . ;)

To nasze dzieciaczki zaczynają ząbkowanie ..powoli ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi link się nie wstawia do zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 14:57

M&M
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ