X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najlepszego dla Szymcia!!!🎂
    Co następne do jedzenia planujesz?
    My dziś chyba też wrócimy do rozszerzania diety. Kupka się już ustabilizowała.

Lisa
    O tak ja też wymęczona. Mimo że gości miałam takich pomagających to jednak pełna chata zawsze męczy. Noi chciało się ugościć jak najlepiej to się trochę skakało a do tego zwykle obowiązki ... I niewyspanie. W piątek zrobiliśmy wieczór gier na Xboxie do 2 w nocy :)
    Wczorajszy grill to wspólnymi siłami organizowany to już odpoczęliśmy ale też po 21 w domu byliśmy i padliśmy zaraz wszyscy.
    Dziś spokojna niedziela ....
    Oli też mi trochę ulewa ostatnio. Dlatego pilnuje bekania .

Lisa a co dobrego serwowałas na grilla ..może coś podpatrze...lubie nowości...czy tak bardziej tradycyjny grill ? Kiszka musi być ...kaszanka,kiełbasa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 10:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, pewnie ze tak, zreszta ona bardzo ładnie odbija kilka razy i dość szybko jej to idzie.. od początku był problem z ulewanie tylko się zmniejszył a teraz powróciło. Spróbuje z mlekiem E.R na ulewanie może
    Wszystkiego najlepszego dla Szymusia!:) za miesiąc pół roczku!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 11:43

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, Tym razem tradycyjnie ;) karczek i kurczak (marynaty wzięłam z thermomixa ale kurczak wyszedł super super a marynata z maślanka, chyba ona zrobiła taka robotę :)) kaszanka, kiełbasa :) do tego sałatka grecka i kalifornijska i na stol tortillę na zimno i takie hot dogi z ciasta drożdżowego. szwagierka przyniosła chlebek ziołowy a teściowa ciasto. A i jeszcze pstrągi bo siostra nie je mięsa oprócz ryb :) ale w tamtym roku robiłam super pomidory faszerowane fetą tylko nie zdążyłam wczoraj, to mogę polecić :) ale my uwielbiamy fetę wiec to może dlatego tez tak nam smakowały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 11:47

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze sos tzatziki do ziemniaków ale zapomniałam zrobić ziemniaki :D haha
    I mama jeszcze przyniosła młoda kapustę na ciepło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 11:49

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło to sporo tego ,same pyszności :)
    Też lubimy fete.
    A próbowałaś kiedyś bataty z grilla z masłem i koperkiem ...pycha
    U nas kiszka,kaszanka,kurczak z
    warzywamii,szparagi,szaszłyki ,salatki i specjal mojego męża zupa gulaszowa z kociolka z ogniska :)
    Fajna sprawa taki kociołek . Rewelacja wszystko można w nim zrobić: zupy ,taki chłopski garnek,bigos..a z ogniska super smakuje.
    Marynatę z maślanki jak robisz?i te hot- dogi? Bo pomidory z fetą i jakieś zioła?ale to jako zimna przystawka czy grillowane ?
    Super że impreza się udała.

Dałam małemu jabłuszko w tej siateczce :)ale fajnie zajadał. Może to bardziej smakowe masowanie dziasełek niż zajadanie. Ale fajny gadżet.👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 12:11

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jak ten czas szybko leci..

Następny do jedzenia planuję podać brokuł :) Zobaczymy, czy mu posmakuje, bo matka brokułów nie znosi :-D

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie. Czyli stawiasz na warzywka najpierw .
    Ja lubię brokuły :) sałatka brokul feta,słonecznik ,kukurydza,czasem jajko i sos czosnkowy...dawno nie jadłam muszę zrobić. 😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, najpiere warzywa. Ja sama zjem tylko ogórka i pomidora, bo reszty nie lubię :-D Więc chcę spróbować synka nauczyć ;-)
    A dynia to owoc czy warzywo?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warzywo

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może pójdzie jako trzecie :) Albo jabłuszko trzecie :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak ma problem z kupka to jabłuszko powinno pomóc .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny dzień dziś u nas.☀☀☀ Zapowiadali burze ale było cudnie. A u Was? Pospacerowałyście z maluchami ?
    Ja się wybrałam z moim śpiącym maluchem na spacer w gondoli i dobrze ,że wsadziłam nosidełko pod wózek ,bo z rozdarciuchem na rękach wracałam 😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u nas tez jest często kociołek ale to specjalność mojej siostry i jej męża albo brata i jego żony :D ja nigdy nie robiłam
    Bataty w sumie super sprawa, muszę spróbować, przerdielasz batata na pół wsadzasz masło+koperek składasz i zawijasz folia?? Ja tak robię ze zwykłymi ziemniakami. Czy jakiś inny sposób??

Marynatę z maślanki robiłam z thermomixa ale ogólnie wchodziła tam na 1kg mięsa z kurczaka 10g kolendry świeżej , 1/2 limonki, 1/2 chili bez nasion, 20g imbiru świeżego, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 60g cebuli, 3-4 ząbki czosnku i 400g maślanki :)

Hot dogi tez z thermomixa ale ogólnie robi się ciasto drożdżowe rozwałkowuję tnie na paski i pasek obkreca wokół parówki, potem smaruje jajkiem posypuje sezamem i do piekarnika, mogę dać dokładny przepis na ciasto jak jesteś chętna :)
    Można jeść na ciepło i na zimno, tak i tak smaczne

Pomidory na grilla, wydrążam środek i mieszam go z serem feta, świeżym czosnkiem i przyprawami, farszem nadziewam pomidora i zakrywam ta czapeczka która wycięłam przy wydrążeniu, zawijam w folie i na grilla. Przepis był z internetu ale nie mogę już go znaleść bo później wsadziłam wszystko na oko jak leci, czasami dorzuciłam np koperek jak miałam albo drobno pokrojona paprykę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 20:00

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pięknie chociaż był przelotny deszczyk. Przejechaliśmy się na krótka wycieczkę do Rabki, Hania sprawowała się wzorowo :D jeszcze żyje w miarę w zgodzie z gondola -tylko oby nie zapeszyć bo zawsze jak się czymś pochwale na fb to jej się zmienia :P
    Jutro będę próbować dodzwonić się do lekarza bo probowalam środa, czwartek, piątek i nie odbierali, chyba urlop

klz99vvjhysycx8i.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj piękna pogoda byliśmy na komunii u znajomych. Przyjęcie było na ogrodzie wiec super. Mieszkamy koło Wrocławia
    A oto mój mały przystojniaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:02

Lisa24, Magdoczka lubią tę wiadomość

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi coś nie wyszło z wstawieniem zdjęcia

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewcia, jaki piekny elegancik!!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobilyscie mi smaka tymi pysznosciami z grilla. Fajnie że udały się imprezki. My wczoraj w domu, sami. Zasnelam z Mlodziakiem na łóżku ;) Dziś piękna niedziela, po obiedzie do babci a wieczorem spacerek, wróciliśmy do domu o 20. Chłopaki śpią a ja jem kolacje. Juz sie zastanawiam ak Tomek bedzie zachowywał się jutro bo dziś całe popołudnie na babcinych rękach.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Hej.
    Mialam.termin na luty, urodziłam pod koniec stycznia i czasem Was podczytuje.
    U nas tez był problem z alergia- objaw zgiecia w udach czerwone lekko chropowate, pod paszkami i wręcz cała szyja. Byłam u dermatologa (jestem z Wwy jakby któraś chciała namiar na dobrą moim zdaniem alergolog z medicoveru na inflackiej). Dostała maść mega tłusta robiona na zamówienie plus emoloium do kąpieli, kąpiel max 5 min żeby nie podrażniac skóry. Ja nie jem mlecznych rzeczy. Poprawa u nas była po 3 dniach juz.
    Co ciekawe 80 prc alergii się dziedziczy.
    Papapatka, daj namiar na tego lekarza, jeszcze przez chwilę będę mieć pakiet medicover :)

Magdoczka- cieszę się że Szymson tak zajada:) No i gratulacje z okazji kolejnego miesiąca!

Płyn do prania raczej nie uczula, bo plamy pokazują się w różnych miejscach... nadal nie mam pojęcia co to :(

Lisa, biedna ta Wasza Haniulka... ulewanie znowu, no szoook!
    Aleś naszykowała na tego grila, wpędzasz w kompleksy :P

Sewcia, synuś śliczny :)

Wiecie co- uśmiałam się ze swojej wyprawki dziecięcej. Kupiłam Zosi przed porodem bodziaki w Lidlu, te o rozmiarze 62/68. Wzięłam do szpitala, bo były kopertowe i do tego miała być taaaaka wielka. Zresztą w ogóle nie miałam ciuszków na 56. I wiecie, że w zeszłym tygodniu ubierałam jej tego bodziaka i ... nadal jest za duży :p

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rozszerzanie diety, to my zatrzymujemy się na razie na etapie oglądania :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 15:23

Marin, Sewcia, Magdoczka lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ