STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sewcia, synek przystojniak a jak się sprawuje ten gryzak? Właśnie się nad nim zastanawiałam
Elmuszka, luuz, to tak raz na czas, a raczej dwa razy w roku na nasze urodziny teraz dojdą mi trzecie, Hani to będzie impreza. Chociaż Hania jest z 23 stycznia a mąż z 8 lutego wiec chyba połączymy jakoś bo dwie takie imprezy tydzień po tygodniu i to jeszcze w zimie wiec musi być w środku to dramat
Zosia slodka, widać, ze ma ochotę na kanapeczkę ale duża dziewczynka chociaż Hania nie chciała przybierać, lżejsza o kilogram a i tak tez taka okrągła ja to już nic nie rozumiem, wszystko na odwrót u tej Hanki. -
Elmuszka, Zosia śliczna dziewczynka
Lisa z gryzaka jestem bardzo zadowolona. Nie wypada szybko z dłoni jak pozostałe zabawki. Tymek nie lubi smoczków a ten gryzaczek czasami się jako smoczek właśnie sprawdził i mały się przy nim uspokoił. A ostatnio sobie taką zabawę wymiślił że przygryza te różki i tak jakby z nich strzela szarpiąc gryzakiem. Chyba ząbki idąLisa24 lubi tę wiadomość
-
Hej witam nowe dziewczyny
Piąte przez dziesiąte podczytałam.
Elmuszka ale ślicznota krągła My wczoraj byliśmy poza domem na obiedzie i spacerze to trzeba było księciunia wyjąc z gondoli ale jak my jedlismy dostał banana w tej ciasteczce i nawet nie wiem kiedy zjadl caly kawalek ;p
Zaraz skonczymy pol roku! Dla mnie to szok... A on duzo gada, pelza ale widze, ze juz unosi pupe i probuje jakby czworakowac, ale na razie udaje mu sie to do tylu tylko ;p
Sewcia dzentelmen! Tez mamy tego grzybka, Gabrys jest bezsmoczkowy i to sie spisuje super!
A i co do naszej diety to baaaardzo slabo nam idzie bo mial kiepskie dni. A chce by do jedzenia zabieral sie najedzony cycem, wypoczety. Jesli placze itp. nie probuje nawet. Nie chce by mu sie jedzenie zle kojarzylo...
W sobote sprobowal kalafiora, slodkiego ziemniaka. Nie lubi slodkiego ;p a wczoraj na wieczor mial kaszke z helpy z jagodowa rozdzka smaku - ile zjadl! Jak ladnie bez wypluwania, normalnie polykal az :p ogolnie polecam helpe i te rozdzki/lyzki do dan i deserow dla doroslych, ja kupilam to na wyprobowanie na sobie i jestem zadowolona -
Hej Mamy:)
Elmuszka ,Sewcia
Śliczne maluchy.
Lisa
Dziękuję za nowe patenty. Tego pomidora napewno wypróbuję . Hot dogi też spoko . Robie takie ale z ciastem francuskim. Zdrożdżowym na słodko ale też spróbuję
Prawda grill fajna opcja. U nas tylko ja jestem letnia,mąż i dzieci urodziny mają zima..więc trzeba kombinować.
Właśnie ten gryzak też mi się spodobał.
Dziś też cudna pogoda ale siedzimy w domku. Córka zaziebiona ,zostawiłam ja dziś w domu. W sumie wszyscy jesteśmy.przeziebieni ..pogoda w kratkę oszaleć można...ale jak mąż wróci z pracy skoczę z małym na spacerek ,jak pogoda się nie zepsuje...
-
Magdoczka wrote:Seli, jakie kaszki dawałaś ma początek? Właśnie chcę zamówić te helpy, tylko ich jest dość sporo
Mam owsiana i jaglanaMagdoczka lubi tę wiadomość
-
A my ostatnio fajnie się bawimy w " nie ma nie ma ,akuku😂" małemu się podoba ta zabawa. I mamie też 😋A najlepsze,że potrafi pięknie sam sobie ściągnąć pieluszkę z twarzy. Cieszę się,że sobie z tym radzi. To ważna umiejetność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 12:13
-
U nas masakra z pogoda, swieci słońce a zaraz robi się ciemno jakby miała być burza.. za pół godziny znowu swieci słońce. Hania mega marudna. Prywatny pediatra dalej na urlopie chyba wiec dzisiaj idziemy do naszej przede wszystkim, żeby ją osłuchała i od razu pokaże badania
Tez myśle o tych owsiankach z helpy
Hania na szczęście nie odrzuciła jednak całkowicie cyca i nawet jest coś tego mleka bo w nocy jak ją karmiłam to z drugiego trochę poleciało. Może jednak nie zaniknie tak szybko bo w pewnym momencie byłam już zrezygnowana.. ale mała i tak szybko się nauczyła, ze flasia musi być Nad ranem jak się przebudza i rano wystarczy jej sama piers i idzie spać dalej ale później już piers i po krótkim czasie ryk na butelkę albo od razu ryk i nie chce chwycić piersi. Zobaczymy dzisiaj ile przybrała i czy pediatra dalej zasugeruje wcześniejsze rozszerzanie niż po pół roku
Kendy prawda, grille super ale musimy już z mężem przystopować bo sobie nam wyniki krwi wyszły niestety. Cholesterol masakra wiec od dzisiaj już tylko zdrowo. Jak grill to pewnie Ew kurczak i warzywa -
Lisa
Pewnie na codzien zdrowo a " od święta" można poszaleć. Ale i my też odchodzimy od miecha na grilla więcej warzyw się pojawia. Grillowane warzywa są pyszne.
Cukinię z feta uwielbiam ,papryke faszerowana ..aaaa te bataty. W grubsza kostkę ,kilka takich kostek zawijam w folię z masłem i koperkiem czasem szczypta soli.
Powodzenia u lekarza👍✊
Magdoczka
Ale szaleje Ci Szymuś
Mój to narazie najsprytniej kręci się na macie na brzuchu jak wskazówka zegara. Układam mu zabawki dookoła maty i.zrobi pełny obrót. Dziś też obrócił się z brzuszka na plecki w ostatniej chwili go złapałam bo już głowę by miał poza mata .
Pociumcial też jabłuszko w siateczce. Tak myślę że niezbyt to fajne w utrzymaniu czystości. A siateczki mam tylko dwie,dokupie. Narazie myje ja ręcznie i wyparzam ale chyba w zmywarkę też można wrzucic. Myślałam nad silikonowym ale chciałam by czuł kształt konsystencję jedzenia ...a nie tyko guma...smoki w butelkach będą z gumy,gryzaki z gumy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:05
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy przez te gumowe tak smak przejdzie... Ja na wyjście wzięłam zmrożonego banana wczoraj i go zjadł i ta siata taka twarda to myślę, że dobrze daje na dziąsła. Wyparzenie chyba jest ok, tak myślę. Ja myje płynem do smoczków i póki co jest ok, ale używam raz na jakiś czas, chyba dokupię więcej bo wyjścia i chłodzenie owoców w tym jest fajne.
Kendy lubi tę wiadomość
-
Właśnie wiem ..dopisałam fragment o nich 😜wydają się łatwiejsze w utrzymaniu czystości ale wiesz to już chyba nie to. Przy takiej siateczce dziecko ma lepszy kontakt z żywnością. Uczy się chwytać ten kawałek jabłuszka czuje jego konsystencję to że jest trochę sliskie. Ma większy kontakt manualny z żywnością. Siateczka jest miękka i dopasowuje się do kształtu owoca. Dokupie więcej siateczek i może wrzucę w zmywarkę i zobaczę ..albo będę recznie myć i wyparzac. Ale jako gadżet bardzo mi się to podoba.
-
Ja wole dac zimne jablko czy inny owoc niz smarowac tymi zelami u nas glownie o te dziasla chodzi.
Musze dzis kawke jeszcze wypic bo cisnienie spada. Burze zapowiadaja Ale spacer fajny.
-
Hehe po mamusi.
My jedliśmy wczoraj i dziś marchewkowa z ryżem . Zdecydowanie mu smakowało:) Aż się trząsł na widok kolejnej łyżeczki
Ale odczekam kilka dni..zobaczymy jak kupka i następne może kaszka z jabłuszkiem.
I ciemno zaraz lunie deszcz...siedzimy w domku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 15:22
-
U nas była ładna pogoda, świeciło słońce, wystawiłam nawet pranie na balkon i planowałam spacerek. A nagle w kilka minut zrobiło się ciemno i burza przeszła. Dobrze, że nie wyszliśmy
U nas po marchewce kupka z pomarańczowymi akcentami. U Was też tak było?