X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy, już byłam prawie zdecydowana ale sobie przypomniałam, ze przecież w sobotę idziemy na chrzciny i mam być chrzestna 🙈😅
    No to faktycznie nie wypada 😂😂😂to udanej uroczystości.

Rozwita
    Dziękuję 😚

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Spaceangel mam to samo! A jak kupiłam smoczek do kaszki z aventa to się przerazilam. Dziurka tam jest tak ogromna że ta kaszka to musi mieć stałą konsystencję by nie lecieć jak z kranu. A moja córa taką kaszka gardzi
    w sumie i tak lepiej łyżeczką karmić no bo marchewki i jabłka nie będziemy do butelki przelewać :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dziś taka cisza? Pogoda dopisuje to wszyscy na majówkach? Chyba tylko Kendy na wyjezdzie ;)
    Ja uspałam Młodego i mam chwilę więc nadrabiam zaległości. Już ledwo ciągnę.Tomek nie dość że tylko ręce i ręce to jeszcze musi być tam gdzie on chce, ostatnio ulubione miejsce to łazienka. I tak spędzamy czes przed lustrem albo przy oknie. Udało nam się też dzisiaj wyjść na spacer poza podwórko, zrobiliśmy pewnie ze 2 km :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:12

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się pochwalic, ze kupilam drewniane hotweeels!! Sa mega :) i pasuja do torow drewnianych :D hahahaha

Marin lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie mamy żadnej "męskiej" zabawki. Dziwne...

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda była dziś przepiękna ale przegiełam i mała zrobiła mi psikusa - była grzeczna i siedziała w nosidelku a ja wypielilam sobie ogródek i stwierdzilam ze pojdziemy jeszcze na spacer. Standardowe nasze kółko to ok 7km. W połowie gondola zaczęła parzyć w pupę i dobre 3km szłam z nią na rekach😥 nigdy więcej!

Seli to Gabrys będzie miał radoche😊 A gdzie dorwalas?

Mam pytanie domowe - czym spieracie z ciuchów maluchów plamy z jedzenia? Bo ani marchewka ani dynia nie chce mi zejść...

Elmuszka lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzisiaj aktywny dzień, Hania miała dwie 20 min drzemki i koniec.. na szczęście już padła. Pol dnia na dworze nie pomogły. Dalej ulewa :/ zastanawiam się nad zmian mleka na A.R. Ale maja słabe składy :( z drugiej strony to ulewanie ją meczy.. nie wiem co zrobić..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 u mnie jak nie wiadomo bylo jeszcze o co chodzi z ulewaniem i wymiotami to pediatra polecil nam preparat chyba z bebilonu ktory dosypuje sie do mm. Chyba po to żeby zagęścić. Głównym składnikiem jest mączka chleba swietojanskiego i kosztuje to ok 25zl. Ja finalnie tego nie stosowalam. Może warto spróbować zanim zmienisz mleko?

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita właśnie poczytałam o tym i chyba tak spróbujemy. Dokładnie bebilon nutriton? Zobaczymy. Chciałabym wiedzieć dlaczego tak ulewa :( ale u niej to chyba po prostu refluks.. Ew zwiotczenie krtani bo czasami chrapie. Kupki są ok, kołek nie miała, skora tez ładna, jak była mała to wyszły jakieś krostki ale zeszły i potem jeszcze takie przesuszone miejsca na skórze ale jak zmieniliśmy emollium na kaczuszkę z hippa to tez zeszło.. wiec to chyba nie przez nietolerancję

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wszystkiego najlepszego dla maluszka z okazji 5 miesiaczkow!;) możesz przypomnieć imię ??:)))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamom! Zapowiada się piękny dzień, W końcu to Dzień Dziecka, z tej okazji najsłodsze życzenia dla Waszych Maluszków. Jakie macie plany na dziś?
    Nasz tata dziś w pracy, szkoda. Mówił ze może zerwie się wcześniej. Nasz Mały dostanie dziś marcheweczke, zobaczymy czy Mu zasmakuje. Teraz ucina sobie drzemkę a ja przy śniadaniu.
    Rozwita, 7 km? Mnie po 2 bolą nogi. No i ja z moim diabłem tasmańskim boje się chodzić tak daleko. Zazwyczaj po podwórku lub gdzieś blisko wkoło domu.

OlinkaO lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 ja usłyszałam od lekarza że właśnie przez wiotka krtań dzieci ulewaja i albo można czekać aż minie w okolicach 6miesiaca albo zageszczac mleko bo wtedy tak łatwo nie "wyplywa"

Ja mam małą Laurę😁

Marin jak się przez pół spaceru gada przez tel to czas i km szybko uciekają. A do niedawna mała spała w wózku to mogłam się z koleżankami nagadac bo do wszystkich mam daleko... no ale te czasy sie skonczyly🤣
    My dziś z okazji Dnia dziecka upieczemy ciasto i skoczymy na spacer bo pogoda cudna😊

Wszystkiego Najlepszego dla Waszych Maluchów😚

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)
    Wpadłam pożyczyć wszystkim maluszkom forumowym WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA😊
    U nas pogoda też cudna więc dziś pewnie plaża i jakieś atrakcje dla dzieciaków. Maluch pięknie śpi w tym nadmorskim klimacie ..podoba mu się. Dużo spacerujemy tezę nosidełku więc podziwia widoki.

Seli gruszkowe Somersby wymiata miałaś rację .Awansowało ma moje ulubione 0%

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kendy:)
     uciekłaś na urlop i od razu zrobiło się ciszej na forum: nikt się nie wita przy porannej kawce;) ja również życzę wszystkim naszym dzieciaczkom cudowności z okazji Dnia Dziecka:)

Ja dziś byłam na kontroli u ginekologa i uwaga uwaga!!!!  na bezglutenowej pizzy byliśmy w trójkę :)
    Zosia była bardzo grzeczna, super się ruszyć gdzieś kawałek dalej i trochę raźniej we dwójkę, bo nawet jak się rozpłacze to we dwoje jakoś sobie z Zosią poradzimy:)

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania bardzo dziękuje i również życzymy wszystkim dzieciom smacznego rozszerzania diety, dużo zdrówka, przytulasów i buziaków :D

Kupiłam ten bebilon nutriton i Hania dostała pierwszy raz..i zaraz potem ulała :/ ale spokojnie.. zaczekamy na efekty :)
    My byliśmy dzisiaj na chrzcinach, Mała była bardzo grzeczna :)) kocham ją tak bardzo, ze o ja cię ! Kiedyś ją chyba zjem z tej miłości 😬

Udanego weekendu wszystkim :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Ledwo nogi ciągną za sobą. Dzień może nie był jakiś mega pracowity, dużo czasu na dworze, do tego goście, goście i nie mam już siły na nic. Mały gotowy do snu, zjadł 60 kaszy i poprawił cyckiem a teraz Tata próbuje to uspac ale jakoś mało efektywnie😁

Lisa24, Seli lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. no i jadł marchewke. Chyba smakowała

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla maluchów ;) Nasz padł o 19 niedobry ;) ale byliśmy na maĺym spacerze i w sklepie z wózkami ponownie.

We wtorek kupujemy valco baby snap 4 sport vs ;) na pompowanych kołach, najnowszy kolor dove grey :D fajne ma okrycie na nogi w komplecie, mozna dokupic tackie do jedzenia, lekki bo 7.6 kg, rozklada sie na plasko. No super. Cena 1250 😏 wiec dobrze, ze sie wstrzymalismy bo denim byl za 1600.

https://askot.pl/produkt/valco-snap-4-sport-vs-nowa-wersja-wozek-spacerowy/

Lisa nie wiem czy wy tez ten dokladnie bierzecie? Czy inny model?

Kendy u nas sklep sie fajny otworzyl. Nakupilam tez kubeczkow i do kapieli i do zabawy. Prosta zabawka a jaka radocha 😁

My jutro na jakis spacer pojdziemy. Sa dni osiedla. Moze jakies Lody...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli my oglądaliśmy valco baby snap 4 trend bo do niego można było dokupić gondole akurat, ale chętnie ogladniemy resztę modeli, teraz to chodzi tylko o spacerówkę wiec :D mamy jeszvze chwile, wiec czekam z niecierpliwością na Twoja recenzje :))

Oo na basenie mamy taka zabawę żeby maluch oswoił się i zaprzyjaźnił z woda :) , leje się po rączce i mówi „brawo mokra rączka”, po brzuszku to „brawo mokry brzuszek”, uczymy się powoli nurkować wiec mówi się np „brawo Hania mokry nurek” i chlup na główkę kubek wody a potem „braaaawoo mokra buzia” żeby dziecko się przyzwyczaiło do nagłego kontaktu z woda i wiedziało ze mokra buzia to nic złego i nie trzeba się tego obawiać :) Hania była zachwycona jak dostała taki chlust na głowę a miałam duuuuze obawy :P
    Tylko ważne jesy uprzedzenie wcześniej dziecka, żeby później jak będzie większe widziało, ze po „brawo x mokry nurek” będzie nuur w wodę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 22:46

OlinkaO lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również zajęty dzień. Poszliśmy do rodziny na grilla a tam mnóstwo ludzi i dzieciaków do tego 30 stopni hałas.. obydwie z Emilą się tak umęczyłyśmy że jak wróciłam o 19:30 to mała mimo że po drzemce zjadła i po 5 minutach już spała a ja zasnęłam chyba jeszcze wcześniej bo mąż się zajmował :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ