X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy, już byłam prawie zdecydowana ale sobie przypomniałam, ze przecież w sobotę idziemy na chrzciny i mam być chrzestna 🙈😅
    No to faktycznie nie wypada 😂😂😂to udanej uroczystości.

Rozwita
    Dziękuję 😚

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Spaceangel mam to samo! A jak kupiłam smoczek do kaszki z aventa to się przerazilam. Dziurka tam jest tak ogromna że ta kaszka to musi mieć stałą konsystencję by nie lecieć jak z kranu. A moja córa taką kaszka gardzi
    w sumie i tak lepiej łyżeczką karmić no bo marchewki i jabłka nie będziemy do butelki przelewać :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dziś taka cisza? Pogoda dopisuje to wszyscy na majówkach? Chyba tylko Kendy na wyjezdzie ;)
    Ja uspałam Młodego i mam chwilę więc nadrabiam zaległości. Już ledwo ciągnę.Tomek nie dość że tylko ręce i ręce to jeszcze musi być tam gdzie on chce, ostatnio ulubione miejsce to łazienka. I tak spędzamy czes przed lustrem albo przy oknie. Udało nam się też dzisiaj wyjść na spacer poza podwórko, zrobiliśmy pewnie ze 2 km :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:12

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się pochwalic, ze kupilam drewniane hotweeels!! Sa mega :) i pasuja do torow drewnianych :D hahahaha

Marin lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie mamy żadnej "męskiej" zabawki. Dziwne...

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda była dziś przepiękna ale przegiełam i mała zrobiła mi psikusa - była grzeczna i siedziała w nosidelku a ja wypielilam sobie ogródek i stwierdzilam ze pojdziemy jeszcze na spacer. Standardowe nasze kółko to ok 7km. W połowie gondola zaczęła parzyć w pupę i dobre 3km szłam z nią na rekach😥 nigdy więcej!

Seli to Gabrys będzie miał radoche😊 A gdzie dorwalas?

Mam pytanie domowe - czym spieracie z ciuchów maluchów plamy z jedzenia? Bo ani marchewka ani dynia nie chce mi zejść...

Elmuszka lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzisiaj aktywny dzień, Hania miała dwie 20 min drzemki i koniec.. na szczęście już padła. Pol dnia na dworze nie pomogły. Dalej ulewa :/ zastanawiam się nad zmian mleka na A.R. Ale maja słabe składy :( z drugiej strony to ulewanie ją meczy.. nie wiem co zrobić..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 u mnie jak nie wiadomo bylo jeszcze o co chodzi z ulewaniem i wymiotami to pediatra polecil nam preparat chyba z bebilonu ktory dosypuje sie do mm. Chyba po to żeby zagęścić. Głównym składnikiem jest mączka chleba swietojanskiego i kosztuje to ok 25zl. Ja finalnie tego nie stosowalam. Może warto spróbować zanim zmienisz mleko?

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita właśnie poczytałam o tym i chyba tak spróbujemy. Dokładnie bebilon nutriton? Zobaczymy. Chciałabym wiedzieć dlaczego tak ulewa :( ale u niej to chyba po prostu refluks.. Ew zwiotczenie krtani bo czasami chrapie. Kupki są ok, kołek nie miała, skora tez ładna, jak była mała to wyszły jakieś krostki ale zeszły i potem jeszcze takie przesuszone miejsca na skórze ale jak zmieniliśmy emollium na kaczuszkę z hippa to tez zeszło.. wiec to chyba nie przez nietolerancję

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wszystkiego najlepszego dla maluszka z okazji 5 miesiaczkow!;) możesz przypomnieć imię ??:)))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamom! Zapowiada się piękny dzień, W końcu to Dzień Dziecka, z tej okazji najsłodsze życzenia dla Waszych Maluszków. Jakie macie plany na dziś?
    Nasz tata dziś w pracy, szkoda. Mówił ze może zerwie się wcześniej. Nasz Mały dostanie dziś marcheweczke, zobaczymy czy Mu zasmakuje. Teraz ucina sobie drzemkę a ja przy śniadaniu.
    Rozwita, 7 km? Mnie po 2 bolą nogi. No i ja z moim diabłem tasmańskim boje się chodzić tak daleko. Zazwyczaj po podwórku lub gdzieś blisko wkoło domu.

OlinkaO lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 ja usłyszałam od lekarza że właśnie przez wiotka krtań dzieci ulewaja i albo można czekać aż minie w okolicach 6miesiaca albo zageszczac mleko bo wtedy tak łatwo nie "wyplywa"

Ja mam małą Laurę😁

Marin jak się przez pół spaceru gada przez tel to czas i km szybko uciekają. A do niedawna mała spała w wózku to mogłam się z koleżankami nagadac bo do wszystkich mam daleko... no ale te czasy sie skonczyly🤣
    My dziś z okazji Dnia dziecka upieczemy ciasto i skoczymy na spacer bo pogoda cudna😊

Wszystkiego Najlepszego dla Waszych Maluchów😚

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)
    Wpadłam pożyczyć wszystkim maluszkom forumowym WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA😊
    U nas pogoda też cudna więc dziś pewnie plaża i jakieś atrakcje dla dzieciaków. Maluch pięknie śpi w tym nadmorskim klimacie ..podoba mu się. Dużo spacerujemy tezę nosidełku więc podziwia widoki.

Seli gruszkowe Somersby wymiata miałaś rację .Awansowało ma moje ulubione 0%

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kendy:)
     uciekłaś na urlop i od razu zrobiło się ciszej na forum: nikt się nie wita przy porannej kawce;) ja również życzę wszystkim naszym dzieciaczkom cudowności z okazji Dnia Dziecka:)

Ja dziś byłam na kontroli u ginekologa i uwaga uwaga!!!!  na bezglutenowej pizzy byliśmy w trójkę :)
    Zosia była bardzo grzeczna, super się ruszyć gdzieś kawałek dalej i trochę raźniej we dwójkę, bo nawet jak się rozpłacze to we dwoje jakoś sobie z Zosią poradzimy:)

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania bardzo dziękuje i również życzymy wszystkim dzieciom smacznego rozszerzania diety, dużo zdrówka, przytulasów i buziaków :D

Kupiłam ten bebilon nutriton i Hania dostała pierwszy raz..i zaraz potem ulała :/ ale spokojnie.. zaczekamy na efekty :)
    My byliśmy dzisiaj na chrzcinach, Mała była bardzo grzeczna :)) kocham ją tak bardzo, ze o ja cię ! Kiedyś ją chyba zjem z tej miłości 😬

Udanego weekendu wszystkim :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Ledwo nogi ciągną za sobą. Dzień może nie był jakiś mega pracowity, dużo czasu na dworze, do tego goście, goście i nie mam już siły na nic. Mały gotowy do snu, zjadł 60 kaszy i poprawił cyckiem a teraz Tata próbuje to uspac ale jakoś mało efektywnie😁

Lisa24, Seli lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. no i jadł marchewke. Chyba smakowała

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla maluchów ;) Nasz padł o 19 niedobry ;) ale byliśmy na maĺym spacerze i w sklepie z wózkami ponownie.

We wtorek kupujemy valco baby snap 4 sport vs ;) na pompowanych kołach, najnowszy kolor dove grey :D fajne ma okrycie na nogi w komplecie, mozna dokupic tackie do jedzenia, lekki bo 7.6 kg, rozklada sie na plasko. No super. Cena 1250 😏 wiec dobrze, ze sie wstrzymalismy bo denim byl za 1600.

https://askot.pl/produkt/valco-snap-4-sport-vs-nowa-wersja-wozek-spacerowy/

Lisa nie wiem czy wy tez ten dokladnie bierzecie? Czy inny model?

Kendy u nas sklep sie fajny otworzyl. Nakupilam tez kubeczkow i do kapieli i do zabawy. Prosta zabawka a jaka radocha 😁

My jutro na jakis spacer pojdziemy. Sa dni osiedla. Moze jakies Lody...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli my oglądaliśmy valco baby snap 4 trend bo do niego można było dokupić gondole akurat, ale chętnie ogladniemy resztę modeli, teraz to chodzi tylko o spacerówkę wiec :D mamy jeszvze chwile, wiec czekam z niecierpliwością na Twoja recenzje :))

Oo na basenie mamy taka zabawę żeby maluch oswoił się i zaprzyjaźnił z woda :) , leje się po rączce i mówi „brawo mokra rączka”, po brzuszku to „brawo mokry brzuszek”, uczymy się powoli nurkować wiec mówi się np „brawo Hania mokry nurek” i chlup na główkę kubek wody a potem „braaaawoo mokra buzia” żeby dziecko się przyzwyczaiło do nagłego kontaktu z woda i wiedziało ze mokra buzia to nic złego i nie trzeba się tego obawiać :) Hania była zachwycona jak dostała taki chlust na głowę a miałam duuuuze obawy :P
    Tylko ważne jesy uprzedzenie wcześniej dziecka, żeby później jak będzie większe widziało, ze po „brawo x mokry nurek” będzie nuur w wodę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 22:46

OlinkaO lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również zajęty dzień. Poszliśmy do rodziny na grilla a tam mnóstwo ludzi i dzieciaków do tego 30 stopni hałas.. obydwie z Emilą się tak umęczyłyśmy że jak wróciłam o 19:30 to mała mimo że po drzemce zjadła i po 5 minutach już spała a ja zasnęłam chyba jeszcze wcześniej bo mąż się zajmował :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ