X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa to praktycznie bardzo podobny z wygladu. Chyba w trendach nie ma okrycia na nozki. A mozna tez dokupic tacke do jedzenia no i cena fajna bardzo. Bo ten z gondola na babyhit 1800. Znaczy sam, bez gondoli ale z mozliwoscia podpiecia ;) tak czy siak sie podjaralam. Bo i tak myslalam czy by z oszczednosci nie brac ortalionowej wersji... i kupic budke kolorowa bo babka jedna robi komplety takie. Ale tu odswiezyli i od paru dni dopiero w sklepach dostepne sa :)

Ja tak baaaaardzo bym chciala z malym na basen :(

Dzis zjemy i wyjdziemy na spacer tez. U nas jest ostatnio tak, ze wrzaski w domu i marudzenie a na spacerach spokoj 😏

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Nie ma, wiec jak się na niego zdecydujemy to chyba będę musiała kupić osobno. a w tym vs tez jest taka mega długa rozkładana buda, ze praktycznie cały wózek zasłoni? Wydaje mi się to ekstra sprawa. A trochę ta spacerówka powinna podłożyć wiec może lepiej zawsze dopłacić trochę i kupić to co się chce, jeśli jest taka możliwość oczywiście :)) a czemu tym razem pompowane koła?? Powiem szczerze, ze mi się na tych piankowych (czy co to jest:P) w mutsy dobrze jeździ i podoba mi się, ze są „bezobsługowe” a w terenie jak jeżdżę po lesie czy łąkach tez dają radę spokojnie. A ten vs tez fajny, chciałbym go tez zobaczyć na żywo. Chociaż mamy jeszcze trochę czasu, myśle, ze właśnie 2 miesiące to minimum.. tylko tak myśle, ze jak są upały 30 stopni to w tej gondoli będzie tragedia przecież :/ faktycznie najgorszy jesy ten okres- za duży na gondole za mały na spacerówkę :/

My dzisiaj Rabka albo Ojcow. Tylko nie możemy z łóżka się zebrać narazie

klz99vvjhysycx8i.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Seli ale mi namieszałas w głowie! Ja się nastawiłam na easywalker buggy xs bo jest lekki, terenowy i nie ma z nim problemu w samolotach A teraz już nie wiem. Bo ten Twój model jest Super! Co prawda mam jeszcze czas na decyzję ale juz mi czacha paruje od nadmiaru myśli🤣

U nas w miarę spokojnie. Pogoda piękna ale juz teraz jest 25st więc dopiero późnym popołudniem będzie jakiś spacer bo w południe ma być ponoć 30 A w taki skwar nawet nie chce się wychodzic😥

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj użyliśmy spacerówki mutsy... On tam się ledwo mieści, nie wyobrażam sobie większego dziecka w niej :P Ale gondola już nie ma opcji, spina się, ma za mało miejsca.

Nasz mutsy nie daje rady... Aż dziwnie jak mówisz, że jeździsz po lesie bo mi się zakopał w parku xD droga kamyczkowa i ni huhu.... we Wro same kostki i trzęsie nim... a mutsy niby ma amortyzację. Koła pompowane muszą być. Też myślałam o trendzie ale płacić teraz 600 zł i potem 700 za dokup gondoli... Więc to odpuścimy. A tu też się fajnie rozkłada. One prawie wszystkie takie same :P tylko minimalnie się różnią.

Rozwita dla mnie te kółka nie przejdą. za malutkie, i nie dla takiego malucha mojego. nawet na płasko to wydaje mi się, że dramat by w takim przeżywał :P w sensie,że wytrzęsie, wytelepocze. Może dla takiego dwulatka to ok, bo siedzi rzadko w takim i tak nie jeździ.

Ja nie mam auta, zależy mi na czymś poręcznym, zwinnym i nie ciężkim, ale też takim wygodnym dla Gabrysia. I w mutsy mam go na lekko uniesionym, bo jaka jest "na płasko" to głowa leci w dół.... w sensie jakoś do dołu jest przekrzywione to ;/ nie na płasko prosto... Aj, nie jestem tak zachwycona tym wózkiem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gondole kupiłam po taniosci używana ale jestem bardzo zadowolona. Tylko u mnie jest inny problem - jeżdżę baaardzo małym samochodem i nie było opcji bym w nim przywiozła gondole. Nie chce takiego samego błędu przy spacerówce. Musi mi sie miescic do bagażnika. No i w przyszlym roku chcemy gdzies leciec na wakacje i nie chce kupować kolejnego wózka tylko na dwa tygodnie urlopu.
    Ja i tak na razie małej nie będę przekładać. Póki mieści się w gondoli i się nie irytuje to będzie w niej jeździć.
    Większy problem mam z wanienką na stelażu bo mała w czasie kąpieli chce siadać. Tzn robi jakby brzuszka, ciągnie głowę i odrywa aż łopatki od podłoża. Martwię się że zrobi sobie krzywdę... do tego mam wrażenie że stelaż nie jest stabilny. Nie mam pojęcia jak będę ją niedługo myć

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o valco to powinien się zmieścić, składa się jako mały, ale co z samolotem to nie mam pojęcia ;)

Mój jakoś koło 3msc przeszedł do naszej wanny :P już dawno się nie mieścił w swoją. Sam leży w niej zamoczony i szaleje :)

dZhdp1.png

• Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Rozwita też się zastanawiałam nad zakupem wózka easywalker buggy xs. Jako podręczny bagaż np. w Ryanair się nie mieści. Potrzebujemy mały wózek do auta i na urlop. Kupiliśmy ostatecznie baby jogger Citi mini zip. Składa się do bardzo małych rozmiarów a po rozłożeniu jest duży i wygodny. Na co dzień będziemy używać naszej spacerówki z zestawu 3w1. Jeszcze jeździmy gondolą. A na zakupy czy wyjazdy będziemy używać baby jogger.

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewcia A wiesz jak to jest z tymi lotami? Bo mnie się wydawało że każdą spacerowke można zabrać na pokład tylko biorą Ci ją do luku nieodpłatnie. I nie wiem jak to wygląda z czarterami. My pewnie będziemy wykupowac wycieczkę z biura podróży więc tam pewnie jest jeszcze inaczej... A ten easywalker mi się spodobał i wizualnie i cenowo i na pewno mieści się w moim autku. Ale zanim zdecyduje się na zakup to pewnie jeszcze przegladne milion modeli😁.

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziecka do 2 lat napewno jest bezpłatnie 2 sztuki można np. wózek i łóżeczko. A później nie wiem. Mi zależało żeby był jak najmniejszy po złożeniu ale też był wygodny. Mieliśmy dwa typy easywalker i baby jogger. A że trafiła się okazja to w dobrym stanie kupiliśmy używany baby jogger za 500 zł.

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie myślimy o spacerówce, bo będziemy używać z 2w1. Myślę, że do roku nią pojeździmy.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u mnie nie ma żadnego problemu :P kurde chciałam dodać zdjecia po jakich powierzchniach jeździmy na codzień ale znowu nie chcą się zdjęcia załadować :/ ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni.. wszystko działa bez problemu, jedynie ten hamulec się czasami „zawiesza” ale nawet mi to nie przeszkadza. No tylko spacerówka tez wydaje mi się maława.. ale wiedziałam, ze i tak będziemy zmieniać
    Siostra męża ma z maxi cosi i jest tragedia, zacina się przy składaniu/rozkładaniu, brudZi na czarno jakims smarem przy regulacji raczki i trzepie..
    Bratowa ma quinni mood i jesy zadowolona (tylko ma szeroko rozstawione koła i czasami przez bramki np w sklepie ciężko przejsc:P) i chce kupić tez z quinny parasolkę która wazy 4 czy ileś tam kilo (znalazłam, nazywa się yezz air i wazy 5kg) i można ja zakładać na ramie jak torbę ale dla mnie za malutkie kołeczka.. ja tez muszę mieć większe właśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 21:29

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gondoli to w mutsy jest fajne to, ze można złożyć na płasko.. na codzień nie korzystam bo mam duży bagażnik i mieści się stelaż z gondola obok ale jak jechaliśmy na kilka dni to dużo miejsca mogliśmy dzięki temu zaoszczędzić.

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest mala kostka. Telepie tym wozkiem. W ogole nie widac tej amortyzacj... po parku jest slabo. A drogi niby nie jakies straszne. Maz mowi, ze nie ma opcji teraz kupic wozka bez pompowanych ;) sasiadka ma tez tego sporta i chwali sobie.

dZhdp1.png

• mamajana Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My nie myślimy o spacerówce, bo będziemy używać z 2w1. Myślę, że do roku nią pojeździmy.

U nas tak samo :-).

mhsvanli01jmdth4.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale było dziś gorąco, padam.
    U nas zostajemy przy spacerowce z 2w1. Ale póki co to chcce aby Mlody jezdzil jak najdłużej w gondoli. Wczoraj wsadzilam go do spacerowki i wydaje się w niej taki malutki.
    Też bym chciała na basen z Małym ale z powodu zmian skórnych odpada. Seli, Wy też nie możecie?
    Jak mialyscie ubrane dzieci na dzisiejszą pogodę?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 30 stopni to tylko body na krotki i filtr mineralny 50 ;p

Ja tez staralam sie jak najdluzej w gondoli ale u nas juz bylo bardzo ciasno. Maly na szerokosc spinal barki a to dla niego bardziej niezdrowe niz spacerowka na plasko...

My nie mozemy na basen bo ja ciagle mam infekcje i uczulona jestem na chlor. Patrzac jak on lapie alergie po mnie... Pewnie tez jest uczulony ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zostajemy przy 2w1 na razie zostało kilka cm na długość a na szerokość nie ma problemu bo Emilka jest szczupła

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś było ponad 30 stopni i powiem Wam że Emila oprócz karmienia jeszcze wodę dopijała także te zalecenia żeby nie dopajać to radzę włożyć między bajki.. No chyba że z cycka się karmi często i na żądanie to pewnie inaczej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jak gagatek nie chce pić tej wody mimo upałów to też klapa.
    No ale wpycham i wpycham, a ona nie chce.
    Choć kilka tygodni temu wypiłam z 20ml.

M&M
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa gdzie chodzisz na basen ? Cały czas was czytam i ostatnio wyczytałam że też jesteś z Krakowa :) my byliśmy na basenie kraul na zabincu :) małej się nie za bardzo podobało będziemy próbować jak będzie troszkę starsza :)

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ