STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Zarowno przy kp jak i mm powinno sie po 6msc. I to nie ze wzgledu na zmniejszenie ilosci wartosci mleka! Nie wiem skad taka teoria :p po prostu organizm dziecka wiecej potrzebuje witamin i roznorodnosci. A wczesniej nie powinno sie ze wzgledu na pozniejsze problemy jelitowe, mozliwe czestrze wystapienie alergii.
U mnie w miescie preznie dziala grupa wspierajaca mamy kp. I sa babki co badaja swoje mleko przy karmieniu 2 latkow ;p i nie, nie maja "wody" 😋 mleko jest tak samo wartosciowe jak na poczatku.
Kurde teraz pomyslalam! Lisa moglas dac swoje mleko do badan moze by to cos powiedzialo. Ja swoje dawalam jako mama wczesniaka bo prowadza badania, ze wczesniacze jest niby inne z poczatku 😏 czekam na wyniki ogolnego badania bo mnie to ciekawi.
U nas kupa co drugi dzień jest. Taka gestrza papka ale czesto nie wiem nawet kiedy ja robi bo nawet nie westchnie 😂 tylko czuc smrodek nagle 😖
U nas te rozszerzanie to dramat. Ok je ladnie... ale jak jest atak dziasel to jest prawie caly dzien placzu i szukanie ulgi. O jedzeniu nie ma mowy... juz raz odpuscilam na 2 tygodnie i nie chcialabym znow... bo nigdy nie rozszerzymy tej diety...
A i witam sie w 1 dniu cyklu. O dziwo nie jest zle.
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Ponoć zalecają że przy karmieniu piersią zaczynać rozszerzać po 6 miesiącu przy butelce po 4 miesiącu ale to raczej ze względu na to że mleko matki zawiera najwięcej przeciwciał i w ogóle najwięcej wartości odżywczych i witamin do 6 miesiąca później ponoć te wartości zaczynają spadać. Ale piszę "ponoć" bo teorii jest tyle ile amerykańskich naukowców
Kiedyś były takie zalecenia, teraz wg WHO bez względu na sposób karmienia rozszerza się dietę po 6m. No ale każdy robi jak uważa. Kiedyś po 3tygodniu życia podawało się dzieciom soki owocowe .
-
mamajana wrote:Kiedyś były takie zalecenia, teraz wg WHO bez względu na sposób karmienia rozszerza się dietę po 6m. No ale każdy robi jak uważa. Kiedyś po 3tygodniu życia podawało się dzieciom soki owocowe .
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Właśnie o to mi chodziło że do 6 miesiąca jest wystarczająco wartości odżywczych a później już nie..
Ale to nie mleko slabnie tylko dziecko rosnie. Potrzebuje zelaza i witamin. A przeciwciala i sporo wartosci odzywczych nadal sa w mleku matki. -
My byłyśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach na basenie ) suuuper sprawa, polecam całym sercem. Hania była przeszczęśliwa. Teraz bidulka padła i śpi
Kendy udanego wypoczynku zazdroszczę bardzo, zwłaszcza, ze zapowiadają taka piękna pogodę
Seli nie wiedziałam, ze można oddać mleko na badania. A dużo musiałaś oddać? Ja coś jeszcze tam mam bo karmienją po nocy ale już nie dużo.. nie wiem ile udałoby mi się ściągnąć -
Lisa24 wrote:My byłyśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach na basenie ) suuuper sprawa, polecam całym sercem. Hania była przeszczęśliwa. Teraz bidulka padła i śpi
Kendy udanego wypoczynku zazdroszczę bardzo, zwłaszcza, ze zapowiadają taka piękna pogodę
Seli nie wiedziałam, ze można oddać mleko na badania. A dużo musiałaś oddać? Ja coś jeszcze tam mam bo karmienją po nocy ale już nie dużo.. nie wiem ile udałoby mi się ściągnąć
Dawałam 10 ml to nie dużo Zorientuj się, gdzie w Krakowie można -
O... Tylko te dwa na cała Polskie? :o ode mnie brali na miejscu bo babka jest doktorantem jakims tam od mleka matki i pubikuja badania w miedzynarodowce.
-
Biednemu to zawsze wiatr w oczy🤣 mąż na Mazurach, ja wyprałam chuste i teraz spalił mi się czajnik😭 muszę jutro z mała zrobić wycieczkę do sklepu po nowy...
Dziś mała dostała marchewkę i bardziej jej posmakowala niż brokuł. A ja zaszalalam i zrobiłam golabki😋 objadłam się jak Bąk i jeszcze zamrozilam na czarną godzine😁😁 miłego wieczoru wszystkim😊Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Rozwita wrote:Dziewczyny które podają kaszke butelka - ile miarek czy łyżek kaszki dajecie na jaka objętość wody? Bo boję się że robię coś źle...
Rozwita lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc