STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Martoszka wrote:Albo jak gagatek nie chce pić tej wody mimo upałów to też klapa.
No ale wpycham i wpycham, a ona nie chce.
Choć kilka tygodni temu wypiłam z 20ml.Martoszka lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Elmuszka wrote:Dzięki Kendy:)
uciekłaś na urlop i od razu zrobiło się ciszej na forum: nikt się nie wita przy porannej kawce;) ja również życzę wszystkim naszym dzieciaczkom cudowności z okazji Dnia Dziecka:)
Ja dziś byłam na kontroli u ginekologa i uwaga uwaga!!!! na bezglutenowej pizzy byliśmy w trójkę
Zosia była bardzo grzeczna, super się ruszyć gdzieś kawałek dalej i trochę raźniej we dwójkę, bo nawet jak się rozpłacze to we dwoje jakoś sobie z Zosią poradzimy:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b027058fea88.jpg
A to o tej pizzy w trójkę tak napisałaś ,że jakoś odczytałam ,że w ciąży jesteś😂😂😂jeszcze ta kontrola u ginekologa😁😁ale brawa dla Zosi..oby tak już zostało.
Co tam u Was?
Jak maluchy?
Jak idą rozszerzania diety?
U nas brokuł trochę małego pomeczył,więc narazie sie wystrzymuje z nim. Ale kontynuujemy ogólnie . Tylko kurcze wody nie chce pić...za to bobofruta uwielbia. Ale rozrabiam z wodą. Musi coś pić jak będzie na mm. Będę jeszcze próbować z wodą.
Na " wakacjach," jest tak cudownie ,że nie chce się wracać. Odpczywam od obowiązków ,problemów...inny świat 😊Pogoda dopisuje więc zostajemy dzień dłużej 😋
A synek też zachwycony. Jest bardzo grzeczny. Służy mu ten klimat i pogoda.Dużo śpi więc i ja mam czas odpocząć przy kawce. Bardzo mu się podobał piasek...dotykał stópkami. Uwielbi tez spacerki po promenadzie w nosidełku . Głowa kręci na wszystkie strony wszystko chce widzieć. (Super gadżet nad morze takie nosidełko. )
W sumie nic dziwnego,że tak mu się tu podoba...w ciąży dużo jeździliśmy nad morze.Jego klimaty. 😊A ja się cieszę tym czystym zdrowym powietrzem.
Olinka
Jak u Was na wakacjach ?
Pozdrawiamy wszystkich 😚
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry wszyystkim!
Kendy, zazdroszcze.
U nas gondola Max na 2 tygodnie starczy. Muszę się rozejrzeć za materacykiem/wkładka do spacerowki. Mam wrażenie ze T jest wygodniej w ciasnej gondoli niż w tej spacerowce. No i okazało się że nasza spacerowki rozkłada się "praktycznie na plasko" (tak jest napisane na stronie www), praktycznie czytaj prawie😡, szkoda ze wcześniej tego nie wiedziałam.
Mój śpi u mnie na kolanach. Coś marudny dzisiaj jest.jak wstanie szykujemy się na spacer -
Ruda my chodzimy na zajęcia dla niemowląt na Kolną przy Tynieckiej polecam bardzo, cieplutka woda
My dzisiaj idziemy do fizjo, zobaczymy co powie i później do pediatry bo miałyśmy przyjść już dawno na kontrole ale go nie było. Jeszcze wczoraj małej powychodziły jakby popękane naczynka na udzie(?) takie malutkie fioletowe kropki. Trochę się tym martwię nie wiem czy może na basenie ją za mocno chwyciłam czy przez fotelik.. a jeszcze ma tą nadpłytkowośc
Kendy, my tez chcemy.. a „nasz” tata tylko praca i praca teraz..
U mas gondola tez jeszcze spoko, jeszcze trochę wytrzyma.. -
Hej, u nas dzisiaj noc cudna tylko dwie pobudki w nocy o 2 i 5. Już nie pamiętam kiedy tak ładnie spał. Mam nadzieję że to nie jednorazowe. Wczoraj wieczorem dodałam kaszki do mleka, chyba szybciej zaczniemy rozszerzać dietę.
Przez ostatnie dni wracam ze spaceru z dzieckiem na rękach, nie podoba mu się w gondoli.
W taką pogodę ubieram bodziaka ewentualnie krótkie spodenki i czapeczka z daszkiem na słońce. A i śliniak obowiązkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 15:26
Kendy, Magdoczka, Marin lubią tę wiadomość
-
Fajne takie zajęcia na basenie, muszę się rozejrzeć jak to u nas wygląda. Tymek lubi wode. Może jutro uda nam się złożyć basen na ogrodzie to trochę sobie popływamy dla ochłody. Ale jak znam moje szczęście to pewnie pogoda się zepsuje i tyle będzie z basenu.
-
My w weekend oficjalnie pożegnaliśmy gondolę Synek już nie chciał w niej jeździć, na sam widok dostawał szału. No i już się w niej właściwie nie mieścił, bo ma 70 cm, a gondola Mutsy jest krótka. Więc uprałam ją, wsadziłam głęboko do i wpięłam na stelaż spacerówkę. Nie rozkłada się całkowicie na płasko, ale nawet jakby się rozkładała, to synek i tak by nie chciał. On teraz chce jeździć tylko w pozycji półleżącej Gdy rozłozę tę spacerówkę niemal ma płasko, to zaczyna się wyginać, chce się na brzuch obrócić. A w pozycji półleżącej jakoś jest znośnie.
No i strasznie mi się wygina do siadania. Karmienie go jest coraz trudniejsze, zmiana pampersa też jest jest ciężka, bo strasznie ruchliwy.
Kendy, zazdroszczę morza Fajnie trafiliście z pogodą.Kendy lubi tę wiadomość
-
A my wczoraj wróciliśmy ze wsi od dziadków. Kiepską podróż mieliśmy, chyba z godzina płaczu była. W końcu padł ze zmęczenia i obudził się pod blokiem. W mieszkaniu mamy 27(!) stopni przy zasłoniętych i pootwieranych oknach . Lada dzień zwiewamy stąd na działkę i chyba trochę sobie tam pomieszkamy. Bierzemy hamak i będziemy się wylegiwać w cieniu .
Kendy lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:My w weekend oficjalnie pożegnaliśmy gondolę Synek już nie chciał w niej jeździć, na sam widok dostawał szału. No i już się w niej właściwie nie mieścił, bo ma 70 cm, a gondola Mutsy jest krótka. Więc uprałam ją, wsadziłam głęboko do i wpięłam na stelaż spacerówkę. Nie rozkłada się całkowicie na płasko, ale nawet jakby się rozkładała, to synek i tak by nie chciał. On teraz chce jeździć tylko w pozycji półleżącej Gdy rozłozę tę spacerówkę niemal ma płasko, to zaczyna się wyginać, chce się na brzuch obrócić. A w pozycji półleżącej jakoś jest znośnie.
No i strasznie mi się wygina do siadania. Karmienie go jest coraz trudniejsze, zmiana pampersa też jest jest ciężka, bo strasznie ruchliwy.
Kendy, zazdroszczę morza Fajnie trafiliście z pogodą.
To chyba z naszym jest cos nie tak... mamy mutsy nio adventure i spacerowka rozklada sie na plasko ale przechyla glowe w dol... Jakby za mocno bylo. Czyli nie do konca na plasko... Nie mowiac o tym, ze mialam wrazenie, ze te siedzisko jest krzywe 🤔 dzis odbieramy valco snap sporta -
My dziś do 10:30 spalysmy. Oczywiście były dwie pobudki, ale to już dla nas norma.
Wczoraj stunęło 5 miesięcy z Cudeńkiem i od wczoraj cały się przekręca na brzuch. Najbardziej się boję jak będzie w nocy.
My w domku cały dzień. Wieczorem wyjdziemy, bo u nas masakra teraz. Cień niewielki na działce, więc teraz tylko wieczory na dworku. W tym tygodniu kupimy basen to będziemy się pluskać. Chyba, że pies zajmie miejscówkę🤔😂Kendy lubi tę wiadomość
M&M -
My tez nad morzem podróż całkiem dobrze zniósł, większość spał, potem dwa małe przystanki. Tylko trochę marudził nim drugą drzemkę zrobił. Pogoda suuuper!!! Jaki upał! Właściwie rano tylko 2h wytrzymaliśmy na plazy bo zero chmur, zero wiatru i za gorąco nam było. Szybki prysznic i mały spacer po Miedzyzdrojach na plazy w samym pampersie a na miasto krótki rękaw i krótkie spodnie. W ogóle przez ten upał młody chętnie pije wodę z butelki! Gdzie on ani wody wcześniej nie chciał (nawet z łyżeczki) a tym bardziej butelki...? Wow jestem w szoku.
W nocy czuł ze jest w innym miejscu i od 2 już musiał spać z nami w łóżku. A tak to polecam.
zmykam na masaż bańką chińską. Pozdrawiamy, może później uda mi się zdjęcie wstawić.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Super Olinka to udanego wypoczynku.
My też byliśmy na plaży ale mimo namiotu i parasolki posiedzieliśmy z godzine, bo gorąco a,że wszyscy już opaleni to ciężko było.
Znajomi pojechali my chillautujemy w cieniu .Teraz czysty odpoczynek na spokojnie mamy jeszcze dwa dni dla siebie rodzinnie.
I synuś zaliczył dziś pierwsza kąpiel w baseniku. Tatuś kupił mu pływające statki. Ale była zabawa.😁😁😁
Seli fajna ta spacerowka.
My mamy 3 w1 jest spoko ,więc nie kupuje .
Magdoczka
My już tez na spacerówce. Jest fajnie. Mały zadowolony i chętniej jeździ.👍
Lisa powodzenia u lekarza.
Co do wkładki do spacerówki ..ja mam taki zestaw+ kocyk domawiałam...polecam
https://allegro.pl/oferta/kerstin-wkladka-komplet-do-wozka-minky-spacerowki-7884957976?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 16:15
OlinkaO lubi tę wiadomość
-
Seli super spacerowa👍
Kotu widzę tez się spodobała 😂
A Gabryś jaki duży 😊
I macie nasze dada4 ekstra soft😝
My sobie grillujemy..cisza i spokój..dzieci już tylko nasze zostały 😉.wieczór cieplutki przyjemnie się siedzi 😊
I to Somersby gruszkowe schłodzone mmmm😋🍺zdrówko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:09
-
My byliśmy dziś na zakupach- to był błąd, Mały cały zagrzany. Ale chodzi mi o to ze kupiłam wkładkę do spacerowki ale zapłaciłam 80 zł a ta co Ty Kendy dałaś link 57 zł i ma ochraniacze na pasy dodatkowo. Dobrze ze zapytałam w sklepie czy jeśli mi nie pod pasuje do wózka to czy mogę zwrócić, powiedzieli ze mogę więc jutro mąż odda. A ja zaraz zamawiam z allegro. Mam nadzieję ze nie zmienią zadania i oddadzą kasę.
-
Marin wrote:My byliśmy dziś na zakupach- to był błąd, Mały cały zagrzany. Ale chodzi mi o to ze kupiłam wkładkę do spacerowki ale zapłaciłam 80 zł a ta co Ty Kendy dałaś link 57 zł i ma ochraniacze na pasy dodatkowo. Dobrze ze zapytałam w sklepie czy jeśli mi nie pod pasuje do wózka to czy mogę zwrócić, powiedzieli ze mogę więc jutro mąż odda. A ja zaraz zamawiam z allegro. Mam nadzieję ze nie zmienią zadania i oddadzą kasę.
A jako wzór zamaiasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 12:28
Marin, Sewcia, Magdoczka, Martoszka lubią tę wiadomość
-
A tak, te soft wzielismy na wyprobowanie i uzywamy na przemian z nowymi pampers premium care. Fioletowe dady sa dla mnie okropne ale te zielone sa ok. Juz wszystkie marki pampersow bez tesco wyprobowalismy 🤣
Kot zachwycony, maly tez lubi bo mozna skrobac 🙃Kendy lubi tę wiadomość
-
Witam się jak zwykle przy śniadaniu, tylko wtedy mam czas, jak Tomek śpi. Jakiś marudny mi się zrobił. Nie chcę iść spac na pierwszą drzemkę, znaczy spac mu się chce i marudzi godzinę na wpół przytomny. Dziś chyba znowu żar tropikow, dobrze ze lubię jak jest ciepło. Ale 27 w domu to przegiecie-współczuję.
Kendy, faktycznie przestojniak
Miłego dnia życzę wszystkim.