X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Hania trzeci dzień pod rząd ma pobudkę po 3 na pogawędki :P i gada, piszczy, krzyczy na cały regulator do 4-5. Mam nadzieje, ze wrócą do nas jeszcze całe przespane noce.

Pieeekna pogoda. U nas na szczęście chłodniej w mieszkaniu wiec można odsapnąć, przychodząc z zewnątrz. Hania ubierana jak na plażing 😂

U fizjo wczoraj ok, dostaliśmy kilka ćwiczeń na brzuch bo wszystko opiera na mięśniach pleców bo ma silne a mięśni brzucha nie używa :P
    U pediatry tez okej, jak te fioletowe kropki nie zejdą do 14 dni to będzie potrzebna konsultacja z naczyniowcem, ale narazie mamy nadzieje, ze to po jakims ucisku się tak stało. Obchodzimy się z nią jak z jajkiem wiec nie wiem jak mogło się to stać 🤷🏻‍♀️

klz99vvjhysycx8i.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Tymek śpi więc i ja ma czas żeby napisać.
    Jakiś czas temu pediatra zasugerowała że Tymek może mieć wzmożone napięcie mięśniowe. Nie podnosił główki tak jakby do siadu. Neurolog wykluczył ale stwierdził że jest asymetria. Fizjoterapeuta stwierdził że nie ma ani wzmożonego napięcia, ani asymetrii a są słabe mięśnie brzucha. Zlecił ćwiczenia w domu, po tygodniu podnosił już głowę. Fizjo powiedział że do 5 miesiąca powinien już się obrócić z plecaków na brzuszek. Jutro kończy 5 miesięcy a w sobotę zaczął się obracać. Bardzo mu się to spodobało leżenie na brzuszku wcześniej nie chętnie leżał.
    Kończę powoli dokarmianie małego moim mlekiem dzisiaj ściągnęłam tylko 100ml.
    Wczoraj że spaceru znów wracałam z dzieckiem na rękach. Gondola jest be. Wyjęliśmy wczoraj spacerówkę i dzisiaj będziemy testować. Nie rozstajemy się jeszcze z gondolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 09:44

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witam się przy porannej kawce na promenadzie.

Ale pogoda.☀☀☀☀ U nas też obowiązują stroje plażowe :)
    Tak tu fajnie ,że chyba przedłużymy jeszcze nieco pobyt zwłaszcza😜,że pogoda dopisuje a w wakacje już nie planujemy takiego dłuższego wyjazdu.

Lisa
    Super,że u lekarza wszystko ok.Waga też już ok?

Sewcia
    Co lekarz to opinia. Właśnie nieraz wystarczy trochę cierpliwości i czasu i wszystko się normuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 17:54

Seli, Magdoczka, Sewcia lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze to napisac... Lisa dzieki za polecenie firmy!! Ten valco jest boski! Zupelnie inna jazda! A budka mniejsza niz w trendzie ale moim zdaniem wystarczy. Zrobilismy dzis spora jazde probna 🙃

Kendy ale on duzy juz :D te dzieci tak rosna szybko...

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, Lisa a ja dziękuję za namiar na gryzaka żyrafkę :)

Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestescie tak wykonczone?
    Upaly okropne, jesc sie nie chce...
    My bylismy rano na zakupach, o 17 mielismy fizjo i jutro konsultacje z neurologiem. Musze isc kupic sobie buty i sukienke na niedziele...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [zdj][zdj][zdj][zdj]

Nam tez pogoda dopisuje :) nie ma za dużo tłumów, na plazy swobodnie można się rozłożyć, no i hotel fajny, z basenem dla dzieci. Maks zaliczył swoją pierwsza kąpiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 08:26

Elmuszka, Sewcia, Magdoczka, Martoszka, Lisa24, Mega, Marin lubią tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takim to dobrze 😁

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka jak ja Wam zazdroszczę !! U nas basen 30 km od nas :(

U nas też gorąco jak cholera Emilka w domu sobie fika w samych pampersach pantsach. Na spacer też na jakoś bardzo długo nie wychodzę bo upał :/ Kupiliśmy Emilce taki brodzik dmuchany z daszkiem jak się wybierzemy na działkę to jej nalejemy na dnie niech się pluska.
    W sobotę jedziemy nad jezioro też sobie popływamy chociaż Emilkę to chyba w brodziku potrzymamy weźmiemy 5 litrów butelkę wody i wlejemy bo w jeziorze na pewno dla niej za zimno.
    Na pierwszy weekend lipca jedziemy nad morze jeeej!!
    Rozszerzanie diety idzie coraz lepiej Emilka uwielbia jabłko zjadła ostatnio półtora startego pod koniec sama sobie łyżkę wkładała tylko pilnowaliśmy żeby się nie udławiła bo sobie głęboko wsadzała a jak się uśmiechała mieliśmy ubaw jak nic :)
    Dziś była znienawidzona kaszka ale do jej 150 ml mm po prostu wsypałam 2 łyżki kaszki wymieszałam wzięłam stary smoczek 1 i zrobiłam dziurę tak żeby nie była aż taka duża jak te smoczki do kaszki. Trochę się młoda krzywiła że dziura za dużo bo ta nauczona ssać jak odkurzacz ale powoli z przerwami na oddech zjadła prawie całą butlę :D Jeszcze ze 2 tygodnie jabłko i kaszka a potem dołożymy marchewkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 20:45

OlinkaO lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza gwiazda ubrana na letnio. Wyobraźcie sobie dzisiaj 30 stopni w cieniu a jakiś gościu mnie zaczepił czy jej nie za zimno bo nogi gołe masakra :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb7b2d586dcb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/999dba7bdbfd.jpg

Sewcia, Magdoczka, Martoszka, Mega, Marin lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jaka gwiazda :) i tez już niedługo jedzie nad morze ;)
    Nie noooo, gołe nogi .... przeziębi się! Hehe co za koleś, mój tez teraz w te upały w samym pampersie albo na krótkie lub rampersy.

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne to wasze dzieciaczki.
    My dzisiaj zamiast spaceru pojechliśmy do babci a później z babcią do prababci. W aucie mały słodko sobie spał bo fajnie chłodno. Wieczorem wyszliśmy tylko koło domu na chwilię przetestować spacerówkę. W domu mamy chłodno na dole jakieś 24st, na górze jest sauna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:49

Magdoczka, Martoszka, Mega lubią tę wiadomość

zem3px9i8rzosrkl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewcia jaki fajny bodziak :D

Sewcia lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne dzieciaczki 😁 Słodziaczki.

Olinka
    Super zdjęcia.Widać,że Maksowi podobają się wakacje :)
    Właśnie myślałam o takim kółku do pływania dla małego.

A jakie gatki do pływania ?

Spaceangel
    Fajna Emilka letnia. Mój też ubierany w rampersa / bodziaka lub spodenki i koszulkę i gołe stópki w taka pogodę.

Sewcia
    Jaki wesołek. Bodziak super.

My na parterze mieszkamy,więc jest chłodniej to w domku się będziemy chłodzić po tych upałach ...już mi sie trochę tęskni za domkiem. 😏Nawet za gotowaniem😋Odpoczęłam od tego. Ale fajnie mogę skupić się tylko na rodzinie..praktycznie zero obowiązków....nic tu nie muszę...
    Ale w czwartek już do domku. I będzie tydzien,tak optymalnie,akurat. Gdybyśmy dłużej zostali chyba bym musiała garderobę wymienić...tak sobie dogadzamy😋Ale i dużo spacerujemy i nawet na rolkach trochę jeździmy :)
    Dziś jeździłysmy na promenadzie o zachodzie słońca 🌅.cudnie😍.ale synuś dał tatusiowi popalić..dzwonili po mnie.On to cycus jest..do mamusi przytulić się chciał ,zasnać przy cycku.Aż się boje jak to będzie bez cycka....ciężko napewno :(

Aaaa miałam dziś śmieszna sytuację...zamknęli mnie w toalecie w restauracji...😂😂😂😂stukałam krzyczałam nikt mnie nie słyszał ,moi już się martwili,że długo mnie nie ma.W końcu zaczęłam kopać w drzwi i się jakiś barman zlitował i otworzył...jeszcze dostałam ochrzan,że nie powiedziałam że idę siusiu ...heloł...miałam to zgłosić wszem i wobec..😁😂😂😂ehhh...wesoło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 23:46

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewcia, u nas tez niby dopiero 3 dzień ćwiczeń ale już sobie trzyma nogi w gorze a wcześniej tylko nimi zarzucała i się wyginała. Wiec jest efekt, szybko te dzieci łapią ;)

Kendy, Hania w poniedziałek ważyła już 6350! Teraz to ja się boje, ze to zmierza w druga stronę 😂 pediatra rodzinny i ten prywatny zalecili jej już rozszerzyć diete ale ja całym czas nie mogę się za to zabrać.. i polecił jeden żeby zacząć od dyni potem brokuł i na koniec marchew bo jak dzieci zaczynaja od marchwi to nie chcą potem innych :P no nie wiem cY ma to aż takie znaczenie ale aprobujemy
    Co do spodenek na basen to wiem, ze pytanie nie do nas ale my mamy neoprenowe (wymóg z szkółki pływania )
    Z cycem faktycznie zapowiada się ciężko.. ale jest jeszcze chwilka :))
    Może chciało się spełnić Twoje życzenie, żeby zostać nad morzem na zawsze 😂 i dlatego Cię zamknęli :))

Seli cieszę się bardzo, ze super się sprawdza i sama już nie mogę się doczekać jak na niego przejdziemy :D teraz to już w ogóle mam baardzo duże oczekiwania do niego :D

Elmuszka bardzo mi miło :D a zyrafka czy nie małpka czasami ?;))

Olinka widzę, ze Wam tez basen spasował :D my idziemy jutro na zajęcia

Sewcia u nas tez 24 stopnie i w sumie spoko, Hania wyglada na zadowolona :D widać, ze małemu pasuje spacerówka :))

Spaceangel śliczny ten bodziak w różyczki. A facet niech sam chodzi w długich teraz i skarpetkach :D chociaż wiadomo, ze pewnie się martwił i chciał dobrze.. szkoda, ze ludzie tak nie reagują jak widza budkę zasłonięta kocykiem czy Pielucha tylko dzieci jeżdżą w saunie :( ja w niedziele widziałam kobietę z gondola przykryta kocykiem polarowym.. ale mój wzrok musiał wyrazić więcej niż tysiąc słów bo kocyk zaraz został schowany :P

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy - hehe, gdyby nie rodzina to by Cię nikt nie szukał i byś w tej toalecie została. Dobrze mieć rodzine :)

Ah te upały, mały zgrzany w nocy, czym teraz przykrywanie swoje dzieci? Ja jakimś kocykiem czy otulaczem nie mogę bo się młody kręci i odkrywa, musi być śpiworek, żeby nie wyłaził z tego. Ale czy są jakieś cienkie? Przewiewne?

Lisa- to Hania szybko nadrabia wagę ;) ma spust dziewczyna hihi
    Ja zakrywam gondole chustą/pieluszką jak świeci mu w twarz, ale otwieram tył budki (tak jak na zdjęciu co wstawiłam), bo pół tej budy jest wentylowane i ma fajne duże okienko. Myśle ze to wystarcza, bo jak włożę rękę pod nią to czuć wiaterek i nie gotuje się tam. A jak jadę pod słońce to zamykam okienko, a chustę ściągam. Ale na pomysł by szczelnie zamykać budkę w te upały to bym nie wpadła, masakra ... biedne dzieci

Lisa24 lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy - a kółko z hotelu, ale jak będziemy chodzić u siebie w okolicy na basen to chyba kupie mu takie, fajnie odpychał się nogami i manewrował żeby się przemieszczać. Podobało mu się :)
    Gacie do kąpieli z Empiku, polecam, ale my mamy po kuzynie Maksia , wiec nie musieliśmy kupowac nowych.

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś plażing😁
    Synuś ma drzemkę

Córka buduje zamek z piasku

A mama ma chwilę dla siebie ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7f959e0cb49.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 17:53

Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Pytanie było do wszystkich basenowych :)
    Muszę kupić mu takie gatki i to koło już miałam kiedyś w koszyku ale zrezygnowałam...Ale skoro Olinka mówisz ,że się sprawdza to warto ..

A powiedzcie jak to jest z basenem? Dla niemowlaków wiadomo odpowiednia temperatura wody a jak z chlorem z jego zawartością ? Są jakieś specjalne normy? Musi być specjalny basen /woda. My jak byliśmy w hotelu ostatnio z basenem to się jakoś wahałam by malego wziac,ale może niepotrzebnie.

Oooho i po drzemce:) 20min?..szkoda mi czasu na spanie...nie dziwię się..

Miłego dnia😚

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brodziki dl dzieci chyba mają mniej chloru, przynajmniej tak mi się wydaje bo się nie śmierdzi tą wodą. No i woda na ok. 30stopni C.

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ