STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka, my chodzimy na szczepieniach co miesiąc. Raz obowiązkowe 5w1’i rotawirusy, po miesiącu samo bexero, znowu 5w1 i Rota, i teraz drugie bexero.
Mi już ponad 1,5 miesiąca włosy wychodzą garściami. Na szczęście mam gęste i długie. Ale planuje je ściąć na lato i zrobić sobie szalową fryzurę, bo teraz mam nudne długie włosy prawie do pasa. Hehe bedzie duuuza różnica. Tylko póki co szukam do takiej zmiany dobrego fryzjera który nie zrobi mi krzywdy.
Magdoczka - dzięki, Maksio rzeczywiście przystojny słodziak ale tak każda mama mówi o swoim skarbie pewnie
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Angielskie ciuchy są super, ja kupuje z lumpka czasami, a raz używane po jednym dziecku od znajomej. Next ma super grubą bawełnę, taka solidna, z lycrą i się nie mechaci, nie wyciąga w praniu, ani nie skręca. Niektóre tanie ciuszki po kilku praniach w 60 st nie wyglądają już za fajnie , a jak je prasuje to nawet ułożyć prosto się nie da, bo szwy się skręcają, przód i tył względem siebie. Słabe to.... może na jesień/ zimę zrobie zakupy przez internet z nexta, jak już mały nie będzie tak szaleńczo rósł.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
My szczepimy 6w1 za tydzień 3 dawka. Używała któraś z Was plastra Emla? Kupiłam jakiś czas temu bo znajoma polecała ale mam wątpliwości czy użyć.
Włosy od miesiąca wypadają bardzo ale na szczęście mam gęste. Zobaczymy co mi z nich zostanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 21:17
-
spaceangel wrote:te bodziaki w róże to kupiłam na alixpress za 3 dolary i szło miesiąc i uwaga to jest rozmiar 90 ach ci chińczycy
Bodziaki na ramiączkach przysłała mi z anglii siostra a szorty kupiłam bardzo tanio od dziewczyny która sprowadza ciuszki z Anglii/ Generalnie w Anglii nawet tescowe ciuchy dobrej jakości i do tego pełen wybór rozmiarów i kolorów na przykład 5pak bodów za 5 funtów a w polsce ciężko znaleźć coś za taką cenę i jeszcze takie ładne
Właśnie zachwalałam te bodziaki a okazało się, ze zamówiłam Hani takie same teraz sie zorientowałam jak sprawdzałam co ni jesCze nie doszło.
A sprawdzałas ubrania w Tesco w Polsce? Moja przyjaciółka kupuje z tego f&f i jest bardzo zadowolona i ceny tez mega konkurencyjne ostatnio kupiła właśnie bodziaki, tylko nie wiem czy 3pak czy 5pak i dała 39 zł -
Kendy, smakowała bardzo.. miały być 3 łyżki ale nie dała się odciągnąć od tego, rwała mi łyżeczkę z ręki do buzi 😂 i było trochę więcej.. mam nadzieje, ze nic jej nie będzie. Na koniec popiła woda. Lubi wodę, nie ma problemu z piciem. Dałam jej 1,5h po mleku i myślałam l, ze nie będzie bardzo zainteresowana tylko skosztuje i koniec a tu proszę
Sewcia ale masz słodziaka co do tego plastra to on podobno działa tylko na skore a samo uklocie nie boli tak bardzo tylko rozpieranie mięśnia pod wpływem wprowadzania leku, dlatego moim zdaniem (i w sumie pisała tez o tym forumowa położna ) nie zda to chyba rezultatu..Kendy lubi tę wiadomość
-
Tak. Też lubię f&f😊fajne gatunkowo.
Właśnie mam jeszcze pięciopak bodziakow..może już będą ok,muszę sprawdzić.
Ale ciepły wieczór...
Właśnie zrobiłam sobie zakupy na Allegro : podgrzewacz ze sterylizatorem ,butelki,suszarkę do butelek ,śliniaczki,sztućce itp...i chyba po powrocie odrazu zaczniemy odstawianie od piersi póki w weekend mam męża,bo będzie lulanie w nocy...kurcze nie chce ale muszę ..strasznie mi z tym smutno...uwielbiam to nasze karmienie i jak patrzę na niego jak ciągnie cycka i pomyśle,że to ostatnie dni to płakać mi się chce ...wiem przesadzam to nie koniec świata ale tak mam...😢
Prędzej czy później każda z nas to czeka. Noi karmie już 5 i pół mięsiaca to i tak ładnie ,nie każdemu jest dane tyle karmić...ehhh tak się pocieszam..
Lisa a jak u Was? Jest jeszcze cycek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 23:07
-
Magdoczka nie zastepujemy... Choc je sporo 🤷♀️ nie jestem pewna czy nie daje mu za duzo. Raz zje wiecej, raz mniej ;p cycka duzo jest. Mimo, ze daje wiecej wody tez przy takich upalach. Moze wiecej potrzebuje. Jest w ciaglym ruchu, malo bardzo spi. Proby raczkowania tez sa meczace 😉
Dzis gotuje jagniecine w warzywkach.
Staram sie mu dawac jedzenie tak po 30 minutach od piersi. Ale po jedzeniu, wypiciu gora kwadrans chce cyca 🤷♀️ wczoraj zjadl sporo... byl kawalek bulki, arbuza, cielecina z brokulem, groszkiem i kalafiorem, mus owocowy... Kaszke odpuscilam wczoraj. Ale chyba zaczne dawac mu 3 razy dziennie, nie dwa. Nowosci nie wprowadzam na razie. -
Dzewczyny skad wy macie czas zeby tu pisać? Dają gdzieś w promocji? czasem was podczytuje troche ale i na to czasu nie starcza...
Byłam w poniedziałek z małym na konsultacji u rehabilitantki, jednej z lepszych u nas. Mały asymetrii nie ma, wam tez nie, uff - odetchnęłam z ulga. Jeździmy jeszcze w gondoli, ale spacerówka czeka - nowa z maxi cosi. Chyba go juz przeniosę, bo skubaniec szaleje jak pijany zając ))) dokładnie kilka sekund zajmuje mu, zeby sie majgnąć na brzuch, podnosi tyłek do gory i skacze do przodu.
Po 4 miesiącu okazało sie, ze niestety musimy zmienić mleko, bo ma uczulenie i jesteśmy na bebilonie pepti. Takie to pyszne, ze ze zjadanych wcześniej 170 ml co 3 godz zjechał na 90-100. Kupilam mu kleik ryżowy z bobovity i sinlac, jadł lepiej, ale ja jestem przerażona ich składem (tony cukru i dodatków). Dlatego zamówiłam kaszki nominal. Je ryżowa ze świeżymi malinami albo z bananem, lubi bardzo gęsta. Próbował ze słoiczka marchewkę, dynię, brokuła (nie jest fanem), jabłko, gruszkę, pił sok marchewkowy, brzoskwiniowy i bananowy. Bede chciała sama mu gotować
Elmuszka, Marin lubią tę wiadomość
-
Kendy, nie mam mleka.. nic, zero. rozumiem, ze Ci przykro, mi tez było tez to polubiłam.. a najgorzej, ze było wszystko ok a potem nagle jeb ;p nawet się na to nie przygotowałam, w sumie dalej to dopiero przetrawiam.. ale ogólnie szok, bałam się kp, myślałam, ze nie będę mogla się doczekać skończenia karmienia, żeby choć miesiąc dac radę.. a tu proszę. No ale nic. Mm tez ma swoje plusy, nie musimy chociaż już dawać żelaza bo jest w mleku..
-
Tak właśnie wiem że f&f jest fajne z angielskiego f&f mam wszystkie śpiochy i body. Niestety do najbliższego Tesco mam 30 km Kendy czemu chcesz już kończyć kp? pytam bo jakbym karmiła też bym pewnie kończyla w okolicach 6 miesiąca ale moja siostra karmiła 3 dziecko 1,5 roku w nocy niestety też. Podziwiam ją. Dziewczyny wasze dzieci też rzadziej jedzą w ten upał? Emila teraz je co 4-5 godzin czasem się zdarza nawet co 6 jak dam wcześniej to nie dojada zresztą nawet nie woła dziś na przykład marudziła myślałam że głodna bo jadła 4,5. godziny temu a ona zjadła tylko 70. Normalnie zjada 150 ale z tymi przerwami i niedojadaniem to się martwię że to mało . Z innej beczki na te upały błogosławieństwem okazały się pantsy są cienkie bardziej przewiewne i nie odpinają się co zdarzało się przy normalnych bo teraz u nas w domu jest tak gorąco że młoda w samym pampersie siedzi a że jest ruchliwa to się czasem odpinały. Miałam oryginalne pampersa ale że są bardzo drogie to kupiłam dady na próbę. i o dziwo jak pieluchy mi nie podeszły to pantsy są spoko. dziś skoczę do lidla jest -30% też kupie pantsy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:11
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ją przez te upały jakoś nie wyrabiam... pranie szybko schnie ale nie ma chęci do prasowania😂
My dalej rozszerzamy dietę ale powiem wam że "przejechalam" się na marchewce. Podałam solo, mała zjadła może ze 3 łyżeczki i dostała takiego zatwierdzenia że pół dnia wyła... Teraz marchewkę mieszam z jabłkiem i kaszą i samej nie podaje. Chyba mam egzemplarz wrażliwy na wszystko🤷♀️ ale dynie wcina tak że uszy jej się trzęsą 😆
I u mnie chyba jednak nastąpił bunt na gondole - poszłam z małą do wsi do krawcowej żeby przeżyć sukienkę na chrzest i tata musiał po nas przyjechać bo narobila takiego wrzasku jak wyszlysmy od tej krawcowej że masakra. Od tego czasu nie odwazylam się na spacer i wypralam spacerowke od zestawu z gondola bo na nową jeszcze nie odłożyłam kasy.
Dziewczyny które chrzciły dzieci - czy ksiądz ma prawo czepiać się drugiego imienia? -
Ostatnio mamy ciężkie noce od kiedy są te upały to Emilka ciężko śpi do tego się przebudza i tak się kręci że jak do niej przychodze jak już zaczyna marudzić to się okazuje że leży do góry nogami w poprzek i na końcu łóżka. nogami wali w szczeble a marudzi bo głowa wciśnięta w róg łóżka i jej nie wygodnie. do tego od 2 dni budzi się o 3 nówka funkiel i właśnie tak rozrabia jak wyżej opisałam. ehh ciężko się wyspac ostatnio
11.2017 - aniołek 8tc
-
I do domu!!! Już w drodze. Synuś śpi. Ciekawe jak po takim czasie zareaguje na domek. Pewnie się ucieszy jak my wszyscy. 😊Steskniłysmy się już za naszym domem😊Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Nie przeraza mnie nawet to rozpakowywanie i sterty prania i zakupy i obiad i pościele pozmieniać szczególnie w łóżeczku małego ...
Mogę teraz spokojnie pochwalić synka. Spisuje się rewelacyjnie na takich wyjazdach 😊 i w trasie. Można z nim wszędzie ..😊Kochany mój 😍❤❤❤
Lisa
Szczerze wolałabym tak jak Ty z nienacka ,że nie miałaś na to wpływu i nie biłas się z myślami...w sumie no ja tez nie mam wpływu,siła wyższa ale wolałabym oszczędzić sobie tych " przygotowań" przed.
A smutek rozumiem,łącze się w bólu...choć w sumie zrobiłas to dla dobra swojego dziecka...więc wywal wyrzuty sumienia w kąt,bo są bezzasadne😊
Ja też już się nie rozczulam trzeba to trzeba.
Ale może dam jeszcze małemu dzień lub dwa po tym wyjeździe na zaklimatyziwanie się w domku.
-
Lisa
Ja też do tamtego tygodnia nie mogłam się na 100% pogodzić z końcem kp, ale dałam małej cycks5i od razu wyplula i już mam uregulowana sferę psychiczną 🙂
Moje dziecko morduje dziś wszystkie zabawki.
A na mnie czeka odkurzanie, mycie podłogi i leczo do zrobienia. Chęci mam, ale ciężko mi się ruszyć. Może jak dzieć padnie to będzie łatwiej.M&M -
Spaceangel
Ja bym chciała karmić do 10-12 mca ale niestety muszę już małego odstawić .Ale i tak niezły wynik prawie pół roku. 😊
Może Emilce dają się tak we znaki upały że straciła apetyt a może nie ma ochoty na ciepłe mleczko albo tak zasmakowała w innych rzeczach. Jeśli jej nie przejdzie brak apetytu to może skonsultuj z lekarzem albo dawaj więcej innych rzeczy..
Rozwita
Nie powinien ksiądz mieć żadnych zastrzeżeń. Chyba że np jak pierwsze imię dziecka jest takie ,że nie było żadnego świętego o tym imieniu to wtedy wymagają nadania takiego drugiego do chrztu. My mieliśmy taką sytuację z córką. -
Martoszka wrote:Lisa
Ja też do tamtego tygodnia nie mogłam się na 100% pogodzić z końcem kp, ale dałam małej cycks5i od razu wyplula i już mam uregulowana sferę psychiczną 🙂
Moje dziecko morduje dziś wszystkie zabawki.
A na mnie czeka odkurzanie, mycie podłogi i leczo do zrobienia. Chęci mam, ale ciężko mi się ruszyć. Może jak dzieć padnie to będzie łatwiej.
Skupmy się na plusach sytuacji. Chodź więcej ich widzę przy kp ale przy mm też są..spoko -
No właśnie Kendy u mnie jest na odwrót- pierwsze imię ma patrona czy jest po świętej. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. A na drugie nie mieliśmy pomysłu więc popatrzylismy na kalendarz i datę urodzin małej. I wyszło że 28.12 są imieniny Emmy. I mała ma na drugie Emma. A ksiądz teraz wymyślił że to nie polskie imię i nie chce jej ochrzcic... Jak ustalalam termin to nie było problemu tylko teraz zaczął wymyślać...
-
Kendy wrote:Też już nie karmisz. Hmm..więcej dzieci już ma mm.
Skupmy się na plusach sytuacji. Chodź więcej ich widzę przy kp ale przy mm też są..spokoM&M