STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja zazdroszczę plaży.
Jak mówię byśmy gdzieś pojechali to jedynie słyszę: a gdzie chcesz. I koniec tematu jak odpowiem.
Dziś coś słabo jest ze mną. Kręci się w głowie, spanie bierze, choć w dzień śpię może raz na pół roku. No masakra. A ta mała dziewczynka od niedzieli śpi 2 razy po 30 minut i koniec.M&M -
Też zazdraszczam plaży
Kendy ale on pulchny!
Emilka jaka kolorowa idealnie na lato
Lisa - a widziałam wczoraj faceta co szedł z córcią i takim samym valco ale na piankowych i z trudem prowadził ten wózek po kostce i się trząsł giga a my gładziudko... ogromna różnica, mutsy lepiej szło nawet niż tamtemu valco... hmmm
Ja popijam kawkę mrożoną Mieliśmy lekarza wczoraj i dziś. Rehabilitanta i neurologa - Gabryś ma się dobrze, metrykalnie pięknie się rozwija, ma dobrą pozycję do czworaków, trochę podpór mógłby mieć lepszy ale i dzieci normalnie urodzone podobno miewają problemy takie i on idzie jak burza pięknie sylabizuje, obraca się, pilotuje, gryzie stopy, ogólnie super.
I jest poniżej 3 centyla a jak się skoryguje to na 25 ogólnie potwierdziła, że liczyć go normalnie, metrykalnie a wczesniacza jego cecha to te torbiele w główce i tyle. Poza tym super chłopak uspokoiłam się ale zrobimy jeszcze usg główki i też pójdziemy do trzeciego neurologa - wiem, jestem świrnięta -
Kendy my tylko w brodziku z nią siedzimy i myśle, ze jest ok ) na basen w hotelu kupowałam pampersy jednorazowe do wody w rossmannie i tez mogę polecić mniej z nimi tez zachodu bo nie trzeba prac. Te specjalne mamy ze szkoły bo był taki wymóg, tak to myśle, ze te jednorazowe by wystarczyły i tez nie wychodzą drogo, chociaż w sumie te tez do przeżycia bo dałam za nie 45 zł.
Seli, dzięki za uwagę, może faktycznie w takim razie lepiej pompowane.. w mutsy u nas naprawdę jest okej nie wiem czym to idzie.. muszę podjechać w któryś dzień do sklepu i pooglądać raz jeszcze bo pewnie będziemy musieli chwile poczekać zanim sprowadzą, przynajmniej tak było w zimie jak chciałam kupić jeszcze z gondola. A widziałaś na żywo te gondole do valco?? Takie wąskie, śmieszne Hania by się do niej już na bank nie zmieściła.. a w sklepie Pani wpierała mi, ze to standardowy rozmiar
Pięknie się Gabrys rozwija ) kiedyś, jakbym jeszcze nie była mamą to bym stwierdziła, ze faktycznie jesteś świrnięta.. ale teraz Cię dobrze rozumiem xD sama chodzę do dwóch pediatrów wiec tez jestem swirnieta a wcześniaka nie mam.. wiec co dopiero jak by był
Olinka fajne macie to okienko w wózku;) ja tez mam odpinane ale dużo mniejsza, nie robi aż takiej wentylacji -
Seli
Eee tam pulchny .taki normalny,bobas 😉.Gabryś chudy i długi to Ci się tak wydaje 😊
Bardzo fajnie ,że nasz forumowy wcześniak tak pięknie się rozwija 👍
Martoszka
Docisnij chłopa i jedzcie. Każdemu dobrze zrobi trochę oddechu i zmiany klimatu.
My rządzimy ostatni dzień i wyciskamy z niego ile się da 😂😂plaża była,obiad ,kawa i ciacho,teraz mały w końcu drzemie a my siedzimy przy mohito 😋jeszcze kąpiel małego w baseniku,grillek i spacer o zachodzie słońca i jutro do domu.
Olinka
Jak u was? Też jutro wracacie ? Co dziś porabiacie .?Jak się spisuje Maks na wakacjach ?
Oli grzeczny 😍
Lisa
Baaardzooo się cieszę,że Hania tak nadgania z wagą😊 To kiedy dietę rozszerzacie ? Czy czekasz?
Dzięki za polecenie pieluszek 😊zakupie. A dziś kupiłam synkowi pierwsze slipki na jego mała dupinke.
Też mam taka siateczkę na budce..tylko jak odpinam wpada słońce..ale mam też parasol i dajemy radę...dopasowujemy się do sytuacji 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 15:40
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Nie widzialam ale mozna valco wyprobowac na tydzien. Na stronie valco jest info i sie zastanawialam nad tym ale od reki kupilismy ten model. Obecnie wchodza nowosci i sklepy dopiero je dostaja wiec chyba nie powinno byc problemu.
Kendy ma faldeczki pulchne pultynki dlatego tak a moj racja, dlugasny ale waga bym powiedziala, ze normalna 🤷♀️
Jadlam kanapke i szarpal mnie za reke i przyciagal, nawet zlapal kawalel i jak mu zabralam to sie rozryczal 🤣 musialam mu kawalek byly dac do mielenia. Ostatnio dostal pietkie - mowie niech szoruje zeby to naprawde ja zjadl... wymemlal do cna 🤣
Zarty jest. Tylko musi byc wyspany. -
Lisa, ja się akurat na żyrafkę skusiłam, ale tak się podobaZosi, że dokupię chyba małpkę też. Chodzi o mombellę
Tak tu piszecie o tych wózkach, że też się napaliłam na Valco. Ale spróbuję jeszcze przekonać się do aktualnej spacerówki. Na razie jeszcze cały czas gondola, tyle że Zośka na brzuchu lezy.
My dziś jestesmy po szczepionce na rota i pneumo. Zostaje jeszcze w lipcu ostatnia dawka 6w1 i KONIEC!
Chyba że skusimy się na meningokoki.
Ktoś z Was szczepi?Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Seli
Eee tam pulchny .taki normalny,bobas 😉.Gabryś chudy i długi to Ci się tak wydaje 😊
Bardzo fajnie ,że nasz forumowy wcześniak tak pięknie się rozwija 👍
Martoszka
Docisnij chłopa i jedzcie. Każdemu dobrze zrobi trochę oddechu i zmiany klimatu.
My rządzimy ostatni dzień i wyciskamy z niego ile się da 😂😂plaża była,obiad ,kawa i ciacho,teraz mały w końcu drzemie a my siedzimy przy mohito 😋jeszcze kąpiel małego w baseniku,grillek i spacer o zachodzie słońca i jutro do domu.
Olinka
Jak u was? Też jutro wracacie ? Co dziś porabiacie .?Jak się spisuje Maks na wakacjach ?
Oli grzeczny 😍
Lisa
Baaardzooo się cieszę,że Hania tak nadgania z wagą😊 To kiedy dietę rozszerzacie ? Czy czekasz?
Dzięki za polecenie pieluszek 😊zakupie. A dziś kupiłam synkowi pierwsze slipki na jego mała dupinke.
Też mam taka siateczkę na budce..tylko jak odpinam wpada słońce..ale mam też parasol i dajemy radę...dopasowujemy się do sytuacji 😉M&M -
Seli
Ma ma fałdeczki ,wiem😊😍
Martoszka
To życzę powodzenia,oby się udało.
Spaceangel
Fajnie,że też się wybieracie nad morze.
Myślę sobie co w domku ugotuje małemu chyba teraz ziemniaczek ,może z marchewką potem batat..może z koperkiem???Może buraczek ? Ktoś dawał buraka ? -
Kendy - Maks bardzo grzeczny i wszystkim zainteresowany. Miło patrzeć jak się rozwija i wszystko obserwuje.
Niestety jutro już wracamy mamy plany już. W czwartek wieczorem mam kurs masażu shantala. A w piątek urodziny przyjaciółki - duża impreza 30-tkowa.
Elmuszka - my szczepimy na meningokoki. Schemat w dwóch dawkach. Za tydzień już druga.Kendy lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Ja tez planuje na meningokoki ale jeszcze nie szczepilismy
Elmuszka aaa ale fakt fajne te gryzaczki;)
Kendy nie byłam przekonana ale posłuchałam lekarzy i dałam jej dzisiaj tą dynie.. smakowała bardzo, nie chciała skończyć jeść bo płakała wyciągała raczki, łapała za łyżeczkę i do buzi wsadzała 😂 poprawiło jej to humor bo dzisiaj bardzo jest markotna chyba przez zabki.
Seli dzięki za info, chyba spróbuje tak i wezmę na tydzień
U mnie Hania na długość słabo idzie dlatego walki coraz większe -
Ja daje buraczka. Lubi, no i daje ze wzgledu na zelazo.
-
Dziewczyny, zazdroszczę Wam tych wakacji Zdjęcia super
Maksio cudownie pływa, przystojniak mały. Oj, będzie łamał serca dziewczynom
Kendy, Oli faktycznie jest pulchniutki Fałdeczki ma i buzię papuśną
Niezła akcja z tą toaletą Ale dobrze, że Cię otworzyli.
Spaceangel, Emilka to taka mała modnisia. Skąd Ty wynajdujesz takie super ciuszki? Na każdym zdjęciu Emilka ma coś extra
Seli, a Wy już zastępujecie mleko czy nadal po trochu próbujecie smaków?
Ja myślałam o spacerówce Joie, ale jak tak zachwalacie Valco, to też go obejrzę
OlinkaO, Kendy lubią tę wiadomość
-
Ja na włosy nie narzekam .
To i ja spróbuję dać buraczka 😋 ale powoli. Najpierw ziemniak 😊
Lisa
No to fajnie,że Hani posmakowało. 😊Dobrze sobie radzi z łyżeczką?
Oli zaliczył kąpanko dla ochłody,uwielbia się pluskać 😊
Teraz byliśmy na ostatnim spacerku na promenadzie,spiłam mrożona kawkę.
Jeszcze grill na kolację i pakowanko. Ale posiedzimy dziś na tarasie..ciepły wieczór się zapowiada 😊 -
OlinkaO wrote:Elmuszka - my szczepimy na meningokoki. Schemat w dwóch dawkach. Za tydzień już druga.
Magdoczka, u mnie włosy od porodu lecą strasznie... tyle że u mnie jeszcze tarczyca zaszalała, więc tutaj widzę winowajcę -
https://www.facebook.com/222995664574933/posts/1114117865462704?s=100001689617276&v=e&sfns=mo
https://www.facebook.com/222995664574933/posts/1112921228915701?s=100001689617276&v=e&sfns=mo
W tym sklepie czasem pokazują fajne filmiki z nowościami z wózków, fotelików i innych produktów i akcesoriów dla dzieci.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, zazdroszczę Wam tych wakacji Zdjęcia super
Maksio cudownie pływa, przystojniak mały. Oj, będzie łamał serca dziewczynom
Kendy, Oli faktycznie jest pulchniutki Fałdeczki ma i buzię papuśną
Niezła akcja z tą toaletą Ale dobrze, że Cię otworzyli.
Spaceangel, Emilka to taka mała modnisia. Skąd Ty wynajdujesz takie super ciuszki? Na każdym zdjęciu Emilka ma coś extra
Seli, a Wy już zastępujecie mleko czy nadal po trochu próbujecie smaków?
Ja myślałam o spacerówce Joie, ale jak tak zachwalacie Valco, to też go obejrzę
Bodziaki na ramiączkach przysłała mi z anglii siostra a szorty kupiłam bardzo tanio od dziewczyny która sprowadza ciuszki z Anglii/ Generalnie w Anglii nawet tescowe ciuchy dobrej jakości i do tego pełen wybór rozmiarów i kolorów na przykład 5pak bodów za 5 funtów a w polsce ciężko znaleźć coś za taką cenę i jeszcze takie ładneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 19:46
OlinkaO lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc