X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka nr 3 o 7:20, więc matka myśli. Zje, polezymy chwilę i wstaniemy. Ubierzemy się i ziu na zakupy. No prawie wyszło. Panienka śpi, a matka czeka. Akurat wstanie kiedy będzie najgorzej, a w naszym nie ma klimy, a od pana taty nie będziemy brały. A miasto czeka, a nie cały czas na wsi.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Kendy chyba dużo zależy od suszarki, siostra ma z beko chyba i całkiem fajne pranie po niej, przede wszystkim pachnie :D jest zmięte ale takie mięciutkie wiec dobrze się prasuje. Natomiast moja mama miała pralkosuszarke i był dramat😥 nie dało się tego dopracować i właśnie pruły się po niej rzeczy.

Hania wstała przed 6 i dopiero o 8.30 usneła, szybko posprzątałam mieszkanie i mała już wstała. Coś nie ma spania ostatnie dni.. tylko po basenie spała dłużej. Mamy już cały wolny dzień i nie wiem co będziemy robić bo gorąco właśnie. A jeszcze obiad, no tak

Martoszka udanego wypadu na zakupy :D ja nie mam nerwów w sobotę, wole w tyg w południe (jeśli mam możliwość oczywiście) jak są puste sklepy :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dynia dobrze przyjęta, polubiona i dobrze trawioną. Dzisiaj próbujemy brokuł :)

Na przeciwko naszego domu para bocianów zrobiła sobie gniazdo ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 09:26

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A musi być dobry ,bo zaczęty uśmiechem synka i naleśnikami i kawka męża i corka już lepiej😊

Mały do pierwszego karmienia spał w łóżeczku a my mieliśmy wieczór dla siebie.
    Świętowaliśmy wczorajsze święto ...😂co by " dzień święty świecić😏"😋

Może i racja Lisa. No ja miałam pralko suszarkę. Więc chyba prawda ,że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
    Super ,że dynia podpasowala. Mojemu średnio. A brokuł mu smakował ale męczył się po nim dlatego odpuszczam na razie. Teraz wsuwa arbuza tata mu dał a na obiad chyba ten batat.

Zainteresowały mnie te organizery do szuflad,muszę oblukac. Rozwita daj linka 😉

U mnie dziś porządki,na obiad placki z cukini a później może jakiś spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 09:55

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy na stronie Ikei nie mogę znaleźć ale chodzi mi o te
    https://allegro.pl/oferta/ikea-pudelka-pojemniki-do-komody-szuflady-skubb-4926070770
    W największych trzymam body i bluzy, złożone na 3 idealnie się mieszczą pionowo, w średnich mam spodenki, sukienki i rampersy, A w najmniejszych skarpetki chustki i śliniaki. Fajna sprawa, u małej zawsze porządek A u mnie i męża Sajgon bo ciuchy trzymamy w komodzie bez szuflad.
    U mnie mała zjadła dynie bo do buraka niechcący dolałam wody z kranu i musiałam wywalic😣 A na deser chyba dostanie truskawke w siateczce😋

Kendy lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy przymiarkę do krzesełka do karmienia,bo już z leżaczka nam maluch wyrasta.Krzesełko jest super. Chrzestna super prezent sprawiła :) ma regulowane oparcie i podnóżek ,różne stopnie wysokości,regulacja stolika bliżej- dalej, stolik do karmienia i taki na później np do zabawy czy rysowania.i siedzisko z ecoskóry więc łatwy w utrzymaniu czystości a jak znam życie to będzie siedee brudziłłł😋 Ogólnie jest świetny i posłuży na długo Bardzo mi się podoba. I mały siedzi w nim fajnie stabilnie,więc obiadek zjemy już w krzesełku. 😁

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mały śpi, siostra i tato też. Tato wstawał w nocy do synka to musi odespać. To mam chwilkę odpoczynku.
    Też planuję zakupić większą ilość truskawek i będę robić dżemy. Wszyscy bardzo lubimy. W weekend zawsze są pancake z dżemem jak przyjeżdża Tymcia siostra. Córka męża z pierwszego małżeństwa.
    Kendy polecam te przegródki z Ikei są świetne.
    To sobie odpoczęłam już się obudził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:20

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita ja tez mam i dokładnie taki dam rozkład ubranek jak u Ciebie tylko jeszcze śpiochy w dużych, bo w nich spała ale teraz już. Krótkim bodziaku przy upałach. I tez trzymam pionowo, super sprawa :)

Kendy a jaki to model krzesełka??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni próbujemy nowe smaki. Marchewka nie smakowała ale marchewka z ziemniaczkami już była dobra. Najlepsze były brokuły. Pisaliście o mlekach ja na początku dokarmiała Nan optipro plus a teraz Bebilon pepti bo jest alergikiem.
    Spacerówka u nas została już u nas na stale, synek zadowolony wszystko widzi.
    Polecam pyszne ciasto z truskawkami moje ulubione ale ja na razie nie mogę bo z mlekiem i truskawkami a jeszcze karmię. Może jeszcze zrobię w tym sezonie, z innymi owocami też pyszne.
    https://to-co-lubie-gotuje.pl/ciasto-czekoladowe-z-truskawkami/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:41

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeszszszsz....sprzątam córki pokój...z kubkiem melisy😒 ...do następnych porządków biorę wiadro melisy albo nie...butelkę wina 😵😉😂😂😂maaaasaaaakraaa

Sewcia
    Ciasto fajnie się prezentuje.👌

Lisa
    O takie

https://dwamichaly.pl/product-pol-448-Krzeselko-do-karmienia-H7-3w1-szare-uniw.html?gclid=CjwKEAjwue3nBRCCyrqY0c7bw2wSJACSlmGZfcYCG-khORod8B_UWC8not8j31IrzC7FdORucgJpxxoCESPw_wcB

Moim zdaniem fajne. Wygodne.
    Synuś fajnie zjadł dziś w nim obiadek :)
    Batat mu bardzo smakował.
    W ogóle synek już coraz stabilniej siedzi . Nawet utrzymuje się sztywno bez oparcia. Ale jeszcze go tak nie sadzam. I leżąc na brzuszku ładne prostuje rączki. Przygotowuje się do raczkowania.Wyglada to jakby robił pompki. Dziś czytał książeczkę i ćwiczył..wysportowany inteligent 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 20:12

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śpią wasze dzieciaczki ?
    Mój ostatnio bardzo mało śpi. Nawet na spacerach nie śpi. Tylko drzemie przy cycku ,bo po odłożeniu zaraz się budzi .
    Tymi drzemkami może 1,5 godziny uzbiera na cały dzień. To mało jak na takiego malucha. Choć nie jesteś jakiś marudny i nie wydaje się zmęczony. Ma dużo energii ,chce się bawić,poznawać świat,rozgląda się . Ale nad morzem fajnie spał,inne powietrze. A może wyspał się tam na zapas 😏

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy moja też nie śpi. Dziś miała jedna drzemkę 2h i koniec. Zawsze między 19 i 20 padala jak mucha po całym dniu A dziś po kąpieli i butli świat chce zdobywać i spanie jej nie w głowie... A mnie się oczy zamykają😥

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz zostawiłam młodego z teściową, od 18 do 1 w nocy. Impreza urodzinowa kumpelki udana a my w końcu wyszliśmy do ludzi hehehe. W tym czasie dostał dwie butelki mm po 100ml. Nawet był grzeczny :) za to rano dwie duuuzze kupy.

Dzisiaj kupiłam te siateczki do jedzenia, łyżeczki plastikowe, metalowe sztućce już mam i zestaw miseczek i talerzyk dla małego
    tez. Wiec może w ciągu tygodnia-dwóch zacznę tez rozszerzać dietę i do Was dołączę tematycznie ;)

W pepco są te koła do pływania (19,99zl) dla maluchów co wypróbowaliśmy z Maksiem na basenie w miedzyzdrojach. Polecam. Ja już kupiłam

Jeszcze dzisiaj planuje zrobić ciasto truskawkowe - na kruchym spodzie z ciasteczek oreo. Trzymajcie kciuki bo mistrzyni wypieków i cukiernictwa to ja nie jestem i już nie będę.... ;)

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to przez te upały mniej je i więcej śpi. Ale nie dziwię mu się- w domu 27-28 stopni, ja sama jestem senna :-( Ach tw upały.. Szukamy teraz klimy przenośnej.

Kendy, u nas też pompki już są :) A dziś jak go trzymałam na kolanach i karmiłam w pozycji półleżącej, to jakoś tak się zaparł, że podniósł mi się do pozycji siedzącej i chciał do przodu polecieć ;)

Dałam mu kawałek arbuza w tę siateczkę, ale nie wiedział, co ma z tym robić. Próbował wkładać do buzi, ale nie umiał dziąsełkami tego kąsać i się denerwował :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh co za dzień...

Olinka
    Właśnie po te koło się wybieram na dniach.
    Wyjścia zazdroszcze..nie pamiętam kiedy miałam / mieliśmy takie wychodne. Chyba ,że na zakupy między karmieniami. 😊

Magdoczka
    A mój fajnie ciumka arbuza w siateczce,wysysa sok😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie wiem jak Wy to robicie😕😕 ? Młody zasnął, mąż też i jakimś cudem znalazłam chwilę żeby poczytać co się dzieje (zamiast iść spac).
    Kendy, wkładki nie oddałam. Babcia ja zobaczyła, bardzo jej się spodobała i nam ja sprezentowała.
    Wszystkie forumowe dzieciaczki cudowne, takie slodziutkue😊😚😍
    Widzę że moje 26 stopni w domu to nic nadzwyczajnego, a odcwtorku zapowiada się jeszcze cieplej.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupowalyscie te siateczki? I skąd bierzecie brokuł, ze sloika czy świeży gotujecie?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brokuł juz wiem, jest w sloiczkach tylko jeszcze nigdy nie spotkalam (ostatnio szukałam w 2 rossmannach, biedronce i kauflandzie)
    Dziecko wstalo o 6 i teraz ma drzemkę, ok 20 min. U mnie termometr w cieniu, od północy pokazuje 21 stopni, chyba będzie ciepło 😰, mam nadzieję ze jakoś to przetrwamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 07:40

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Tata dostał brokuł z gerbera w tesco☺😆 więc obiad dla Młodego jest. A dla nas spaghetti, zaraz miele karkówka i zawijam rękawy.
    Napiszcie mi jeszcze gdzie kupowalyscie te siateczki do podawania owoców. Ja zamówiłam silikonowe takie ale ztego co piszecie to siateczki chyba lepsza opcja

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ale wczoraj miałam dzień zakręcony ..😏
    Od rana ...najpierw chciałam umyć głowę żelem pod prysznic ale się zorientowałam . Za to później zamiast odżywki do włosów w sprayu popisikałam świeżo umyte włosy olejkiem do opalania 😂😂no też w sprayu😏musiałam umyć drugi raz.
    Potem rozsypałam na całą łazienkę odplamiacz w proszku. Nie dość ,że ful sprzątania to jeszcze powpadało mi w kapcie ,musiałam szybko myć nogi bo zaczynało szczypać...to jeszcze nie trafiłam szufelka do śmietnika i cała zawartość rozsypała mi się w szafce.Wszystko leciało mi z rąk 😏zamyślona jestem trochę ostatnio .trochę stresow..
    Ale odplamiacz pozatym że narobił bałaganu w łazience poradził sobie z plamami ze śliniaczkow małego.
    I znalazłam też patent na pozbycie się kleju po naklejce. Walczyłam z tym kilka dni. Kupiłam synkowi świetna miseczke ale miała naklejkę w środku i po odklejeniu został klej. Nie mogłam jej używać. Namaczanie nie pomogło,skrobanie,wrzątek ,zmywarka też nie dała rady...ale wczoraj pozbyłam się kleju 😏😎

Synek zajadał się pięknie batatem z cukinią. Wyglądało na to ,że to będzie jedno z jego ulubionych połączeń bo jak jadł to aż mruczał :)

Wczoraj była piękna pogoda,więc pospaceriwalismy z tatusiem . Dziś już tata w pracy. Tęsknimy..dwa tygodnie razem w domku.

Mieliśmy w planach spacer popołudniu po mleko i kaszkę i jabłuszko i suszone śliwki muszę kupić ,bo meczy się z kupka trochę. Ale u nas póki co deszczowo więc chyba autem podjadę.

A co u Was?

Martoszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ