X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka nr 3 o 7:20, więc matka myśli. Zje, polezymy chwilę i wstaniemy. Ubierzemy się i ziu na zakupy. No prawie wyszło. Panienka śpi, a matka czeka. Akurat wstanie kiedy będzie najgorzej, a w naszym nie ma klimy, a od pana taty nie będziemy brały. A miasto czeka, a nie cały czas na wsi.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Kendy chyba dużo zależy od suszarki, siostra ma z beko chyba i całkiem fajne pranie po niej, przede wszystkim pachnie :D jest zmięte ale takie mięciutkie wiec dobrze się prasuje. Natomiast moja mama miała pralkosuszarke i był dramat😥 nie dało się tego dopracować i właśnie pruły się po niej rzeczy.

Hania wstała przed 6 i dopiero o 8.30 usneła, szybko posprzątałam mieszkanie i mała już wstała. Coś nie ma spania ostatnie dni.. tylko po basenie spała dłużej. Mamy już cały wolny dzień i nie wiem co będziemy robić bo gorąco właśnie. A jeszcze obiad, no tak

Martoszka udanego wypadu na zakupy :D ja nie mam nerwów w sobotę, wole w tyg w południe (jeśli mam możliwość oczywiście) jak są puste sklepy :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dynia dobrze przyjęta, polubiona i dobrze trawioną. Dzisiaj próbujemy brokuł :)

Na przeciwko naszego domu para bocianów zrobiła sobie gniazdo ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 09:26

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A musi być dobry ,bo zaczęty uśmiechem synka i naleśnikami i kawka męża i corka już lepiej😊

Mały do pierwszego karmienia spał w łóżeczku a my mieliśmy wieczór dla siebie.
    Świętowaliśmy wczorajsze święto ...😂co by " dzień święty świecić😏"😋

Może i racja Lisa. No ja miałam pralko suszarkę. Więc chyba prawda ,że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
    Super ,że dynia podpasowala. Mojemu średnio. A brokuł mu smakował ale męczył się po nim dlatego odpuszczam na razie. Teraz wsuwa arbuza tata mu dał a na obiad chyba ten batat.

Zainteresowały mnie te organizery do szuflad,muszę oblukac. Rozwita daj linka 😉

U mnie dziś porządki,na obiad placki z cukini a później może jakiś spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 09:55

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy na stronie Ikei nie mogę znaleźć ale chodzi mi o te
    https://allegro.pl/oferta/ikea-pudelka-pojemniki-do-komody-szuflady-skubb-4926070770
    W największych trzymam body i bluzy, złożone na 3 idealnie się mieszczą pionowo, w średnich mam spodenki, sukienki i rampersy, A w najmniejszych skarpetki chustki i śliniaki. Fajna sprawa, u małej zawsze porządek A u mnie i męża Sajgon bo ciuchy trzymamy w komodzie bez szuflad.
    U mnie mała zjadła dynie bo do buraka niechcący dolałam wody z kranu i musiałam wywalic😣 A na deser chyba dostanie truskawke w siateczce😋

Kendy lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy przymiarkę do krzesełka do karmienia,bo już z leżaczka nam maluch wyrasta.Krzesełko jest super. Chrzestna super prezent sprawiła :) ma regulowane oparcie i podnóżek ,różne stopnie wysokości,regulacja stolika bliżej- dalej, stolik do karmienia i taki na później np do zabawy czy rysowania.i siedzisko z ecoskóry więc łatwy w utrzymaniu czystości a jak znam życie to będzie siedee brudziłłł😋 Ogólnie jest świetny i posłuży na długo Bardzo mi się podoba. I mały siedzi w nim fajnie stabilnie,więc obiadek zjemy już w krzesełku. 😁

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mały śpi, siostra i tato też. Tato wstawał w nocy do synka to musi odespać. To mam chwilkę odpoczynku.
    Też planuję zakupić większą ilość truskawek i będę robić dżemy. Wszyscy bardzo lubimy. W weekend zawsze są pancake z dżemem jak przyjeżdża Tymcia siostra. Córka męża z pierwszego małżeństwa.
    Kendy polecam te przegródki z Ikei są świetne.
    To sobie odpoczęłam już się obudził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:20

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita ja tez mam i dokładnie taki dam rozkład ubranek jak u Ciebie tylko jeszcze śpiochy w dużych, bo w nich spała ale teraz już. Krótkim bodziaku przy upałach. I tez trzymam pionowo, super sprawa :)

Kendy a jaki to model krzesełka??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni próbujemy nowe smaki. Marchewka nie smakowała ale marchewka z ziemniaczkami już była dobra. Najlepsze były brokuły. Pisaliście o mlekach ja na początku dokarmiała Nan optipro plus a teraz Bebilon pepti bo jest alergikiem.
    Spacerówka u nas została już u nas na stale, synek zadowolony wszystko widzi.
    Polecam pyszne ciasto z truskawkami moje ulubione ale ja na razie nie mogę bo z mlekiem i truskawkami a jeszcze karmię. Może jeszcze zrobię w tym sezonie, z innymi owocami też pyszne.
    https://to-co-lubie-gotuje.pl/ciasto-czekoladowe-z-truskawkami/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:41

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeszszszsz....sprzątam córki pokój...z kubkiem melisy😒 ...do następnych porządków biorę wiadro melisy albo nie...butelkę wina 😵😉😂😂😂maaaasaaaakraaa

Sewcia
    Ciasto fajnie się prezentuje.👌

Lisa
    O takie

https://dwamichaly.pl/product-pol-448-Krzeselko-do-karmienia-H7-3w1-szare-uniw.html?gclid=CjwKEAjwue3nBRCCyrqY0c7bw2wSJACSlmGZfcYCG-khORod8B_UWC8not8j31IrzC7FdORucgJpxxoCESPw_wcB

Moim zdaniem fajne. Wygodne.
    Synuś fajnie zjadł dziś w nim obiadek :)
    Batat mu bardzo smakował.
    W ogóle synek już coraz stabilniej siedzi . Nawet utrzymuje się sztywno bez oparcia. Ale jeszcze go tak nie sadzam. I leżąc na brzuszku ładne prostuje rączki. Przygotowuje się do raczkowania.Wyglada to jakby robił pompki. Dziś czytał książeczkę i ćwiczył..wysportowany inteligent 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 20:12

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śpią wasze dzieciaczki ?
    Mój ostatnio bardzo mało śpi. Nawet na spacerach nie śpi. Tylko drzemie przy cycku ,bo po odłożeniu zaraz się budzi .
    Tymi drzemkami może 1,5 godziny uzbiera na cały dzień. To mało jak na takiego malucha. Choć nie jesteś jakiś marudny i nie wydaje się zmęczony. Ma dużo energii ,chce się bawić,poznawać świat,rozgląda się . Ale nad morzem fajnie spał,inne powietrze. A może wyspał się tam na zapas 😏

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy moja też nie śpi. Dziś miała jedna drzemkę 2h i koniec. Zawsze między 19 i 20 padala jak mucha po całym dniu A dziś po kąpieli i butli świat chce zdobywać i spanie jej nie w głowie... A mnie się oczy zamykają😥

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz zostawiłam młodego z teściową, od 18 do 1 w nocy. Impreza urodzinowa kumpelki udana a my w końcu wyszliśmy do ludzi hehehe. W tym czasie dostał dwie butelki mm po 100ml. Nawet był grzeczny :) za to rano dwie duuuzze kupy.

Dzisiaj kupiłam te siateczki do jedzenia, łyżeczki plastikowe, metalowe sztućce już mam i zestaw miseczek i talerzyk dla małego
    tez. Wiec może w ciągu tygodnia-dwóch zacznę tez rozszerzać dietę i do Was dołączę tematycznie ;)

W pepco są te koła do pływania (19,99zl) dla maluchów co wypróbowaliśmy z Maksiem na basenie w miedzyzdrojach. Polecam. Ja już kupiłam

Jeszcze dzisiaj planuje zrobić ciasto truskawkowe - na kruchym spodzie z ciasteczek oreo. Trzymajcie kciuki bo mistrzyni wypieków i cukiernictwa to ja nie jestem i już nie będę.... ;)

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to przez te upały mniej je i więcej śpi. Ale nie dziwię mu się- w domu 27-28 stopni, ja sama jestem senna :-( Ach tw upały.. Szukamy teraz klimy przenośnej.

Kendy, u nas też pompki już są :) A dziś jak go trzymałam na kolanach i karmiłam w pozycji półleżącej, to jakoś tak się zaparł, że podniósł mi się do pozycji siedzącej i chciał do przodu polecieć ;)

Dałam mu kawałek arbuza w tę siateczkę, ale nie wiedział, co ma z tym robić. Próbował wkładać do buzi, ale nie umiał dziąsełkami tego kąsać i się denerwował :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh co za dzień...

Olinka
    Właśnie po te koło się wybieram na dniach.
    Wyjścia zazdroszcze..nie pamiętam kiedy miałam / mieliśmy takie wychodne. Chyba ,że na zakupy między karmieniami. 😊

Magdoczka
    A mój fajnie ciumka arbuza w siateczce,wysysa sok😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie wiem jak Wy to robicie😕😕 ? Młody zasnął, mąż też i jakimś cudem znalazłam chwilę żeby poczytać co się dzieje (zamiast iść spac).
    Kendy, wkładki nie oddałam. Babcia ja zobaczyła, bardzo jej się spodobała i nam ja sprezentowała.
    Wszystkie forumowe dzieciaczki cudowne, takie slodziutkue😊😚😍
    Widzę że moje 26 stopni w domu to nic nadzwyczajnego, a odcwtorku zapowiada się jeszcze cieplej.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupowalyscie te siateczki? I skąd bierzecie brokuł, ze sloika czy świeży gotujecie?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brokuł juz wiem, jest w sloiczkach tylko jeszcze nigdy nie spotkalam (ostatnio szukałam w 2 rossmannach, biedronce i kauflandzie)
    Dziecko wstalo o 6 i teraz ma drzemkę, ok 20 min. U mnie termometr w cieniu, od północy pokazuje 21 stopni, chyba będzie ciepło 😰, mam nadzieję ze jakoś to przetrwamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 07:40

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Tata dostał brokuł z gerbera w tesco☺😆 więc obiad dla Młodego jest. A dla nas spaghetti, zaraz miele karkówka i zawijam rękawy.
    Napiszcie mi jeszcze gdzie kupowalyscie te siateczki do podawania owoców. Ja zamówiłam silikonowe takie ale ztego co piszecie to siateczki chyba lepsza opcja

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ale wczoraj miałam dzień zakręcony ..😏
    Od rana ...najpierw chciałam umyć głowę żelem pod prysznic ale się zorientowałam . Za to później zamiast odżywki do włosów w sprayu popisikałam świeżo umyte włosy olejkiem do opalania 😂😂no też w sprayu😏musiałam umyć drugi raz.
    Potem rozsypałam na całą łazienkę odplamiacz w proszku. Nie dość ,że ful sprzątania to jeszcze powpadało mi w kapcie ,musiałam szybko myć nogi bo zaczynało szczypać...to jeszcze nie trafiłam szufelka do śmietnika i cała zawartość rozsypała mi się w szafce.Wszystko leciało mi z rąk 😏zamyślona jestem trochę ostatnio .trochę stresow..
    Ale odplamiacz pozatym że narobił bałaganu w łazience poradził sobie z plamami ze śliniaczkow małego.
    I znalazłam też patent na pozbycie się kleju po naklejce. Walczyłam z tym kilka dni. Kupiłam synkowi świetna miseczke ale miała naklejkę w środku i po odklejeniu został klej. Nie mogłam jej używać. Namaczanie nie pomogło,skrobanie,wrzątek ,zmywarka też nie dała rady...ale wczoraj pozbyłam się kleju 😏😎

Synek zajadał się pięknie batatem z cukinią. Wyglądało na to ,że to będzie jedno z jego ulubionych połączeń bo jak jadł to aż mruczał :)

Wczoraj była piękna pogoda,więc pospaceriwalismy z tatusiem . Dziś już tata w pracy. Tęsknimy..dwa tygodnie razem w domku.

Mieliśmy w planach spacer popołudniu po mleko i kaszkę i jabłuszko i suszone śliwki muszę kupić ,bo meczy się z kupka trochę. Ale u nas póki co deszczowo więc chyba autem podjadę.

A co u Was?

Martoszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ