X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ja kupiłam na allegro. Zestaw z jedną siateczka gratis. Akuku. Ale to mało. Szukam teraz by dokupić siateczek .

Czyli zostajesz przy tej swoje wkładce czy domawialas kolejną bo nie zczaiłam😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:56

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie kuma co się robi z tą sieteczką poza tym uchwyt jest za duży i nie wygodny chyba jeszcze jest na to za mała :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wy podajecie te brokuły ziemniaki buraki itp?? ja tre jabłko na papkę i nie raz Emila ma odruch wymiotNy chciałabym jej podać coś innego ale jakoś nie mogę sobie wyobRazić jak ona to połknie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co zrobi z nią Tomek?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co daje wszystko ze słoiczka. Czekam aż warzywo w ogrodzie u babci urośnie i będziemy gotować sami☺

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwsze posiłki też wybierałam słoiczki. A teraz już też gotuje sama.
    Myje dokładnie warzywo nieraz jeszcze sparzam kroje na mniejsze kawałki gotuje do miękkosci w przefiltrowanej wodzie. Przekładam do blendera troszkę tej wody w której się gotowało podlewam i daje kapkę oleju i blenduje i gotowe. 😊

Jabłuszko też tre na tarce albo skrobię łyżeczka albo podaje w kawałku w siateczce.Arbuz też w siateczce. Banana rozgniatam widelcem. I chyba to tyle z owoców podałam narazie.A gruszki jeszcze jadł że słoiczka . Truskawki obawiam się jeszcze podać... Mój w siateczce trzyma bardziej za owoc niż ten uchwyt. Tak mu łatwiej. Grunt,że sobie radzi😉

A Emilka skoro tak reaguje na papki to może nie jest jeszcze gotowa na rozszerzanie diety albo byłaby zwolenniczką blw 😊?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 10:27

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja na pierwsze posiłki też wybierałam słoiczki. A teraz już też gotuje sama.
    Myje dokładnie warzywo nieraz jeszcze sparzam kroje na mniejsze kawałki gotuje do miękkosci w przefiltrowanej wodzie. Przekładam do blendera troszkę tej wody w której się gotowało podlewam i daje kapkę oleju i blenduje i gotowe. 😊

Jabłuszko też tre na tarce albo skrobię łyżeczka albo podaje w kawałku w siateczce.Arbuz też w siateczce. Banana rozgniatam widelcem. I chyba to tyle z owoców podałam narazie. Truskawki obawiam się jeszcze podać... Mój w siateczce trzyma bardziej za owoc niż ten uchwyt. Tak mu łatwiej. Grunt,że sobie radzi:)

A Emilka skoro tak reaguje na papki to może nie jest jeszcze gotowa na rozszerzanie diety albo byłaby zwolenniczką blw 😊?
    wiesz co nie jest źle nie za każdym razem ma odruch zdarza się raz na karmienie czasem w ogóle... hmm spróbuję marchewkę z blendera

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może za daleko wkładasz łyżeczkę ..😏nie no pewnie nie..

Organizm uczy się dopiero nowych konsystencji. To moim zdaniem nie może być za gęste tylko rzadkie . Owoc przy tarkowaniu ,blendowaniu puści sok więc konsystencja jest półpłynna. A warzywo jest za suche dlatego podlewam troszkę woda by miało dobra konsystencję.

U nas na obiad dziś młoda marchewką i buraczek.
    Nie mogę się doczekać takich tresciwych zupek na miesku. Ale to u nas po 6 mcu wprowadze. Narazie testuje warzywka żebym wiedziała z czego te zupki będę mogła robić 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 10:39

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ja siateczke kupiła w biedronce ale u mnie na razie się nie sprawdza. Dałam w niej truskawke i pomimo nacięcia ciężko jej szło to ciumkanie. U mnie na deser był wczoraj mus truskawka i banan. I znowu było nieszczęście bo mało. Chyba mam w domu obzarciucha😆
    My rano pojechaliśmy na zakupy na tydzień bo z każdym dniem ma być coraz cieplej. U mnie w cieniu jest dziś 30st. I jak na złość klimatyzacja w domu padla😭😭😭

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wiatrak odpalamy w razie potrzeby. Też robi się duszno u nas....

Próbuje małego usypiać innaczej niż przy cycku. Z butelką soczku nie pomogło.. ale ponosiłam ,potuliłam śpi...
    Dziś mi chyba poprzychodza paczki i zaczynamy 😖
    Poważniejsze tematy poogarnialam by mieć teraz czas skupić się głównie na małym. Być dla niego cały czas.Bedziemy tulić się jeszcze więcej by nie odczuł tak braku cycka....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 12:06

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja zamówiłam siateczki w smyku tzn. ten gryzak z siateczką i drugi ze smoczkiem. Przetestuje i sprawdzę co lepsze dla nas.

Wróciłam właśnie ze spaceru. Gorąco a komary atakowały Tymka w wózku. Nie zabrałam ze sobą moskitiery. Jakaś plaga jest, wczoraj jeszcze ich tyle nie było. Co polecacie na ochronę przed komarami oprócz moskitiery?

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze na słoiczkach warzywnych i owocowych. Wszystko synkowi smakuje oprócz banana :-) Banana wypluwał, a brokuły, dynię czy gruszkę chciał dokładkę ;) Chyba nie lubi słodkiego jal tatuś ;) Bo mamusia pochłania wszystko, co słodkie :-D
    A w ogóle to ostatnio nieźle mnie załatwił z marchewką. Podałam mu łyżeczkę do ust, a on jeszcze nie połknął i nagle: a psik :-D I cała marchewka z jego buzi wylądowała na mnie, na dywanie, na kanapie, ma krzesełku, trochę na nim. Niby dużo tego nie było, ale wszędzie plamy, które jak wiemy, nie tak łatwo usunąć..

Marin, Kendy, Sewcia lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z kupkami u was przy rozszerzaniu diety ? Jest ok? Kupki są bardziej twarde,zbite?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

U nas dramat okropny.. od 3 dni i codziennie coraz gorzej. Ząbki ją męczą :( teraz padła i śpi a końcu.. ale i tak nie jest najgorzej bo przynajmniej nie gorączkuje.

My idziemy powolutku, narazie dynia i brokuł za nami, obywa polubiła. Mamy siateczkę z canpolu, kupiłam w smyku ale na necie jest chyba taniej. Nie próbowałyśmy jeszvze

Wczoraj pojechalismy na spacer do lasu i szybko uciekliśmy bo dramat z komarami. W tamtym roku nie było ich aż tyle! W domu tez ciagle jakieś zabijam! MASAKRA. Wolałabym niczym takim nie smarować Hani ale chyba wieczorami nie będzie wyjścia jak będzie jakiś grill czy ognisko.. Pan Tabletka (nie wiem czy kojarzycie :D) dla niemowlaka od 3 miesiąca życia poleca spray na komary z chicco. Bo większość jest od 2-3 roku życia.

A z kupką u nas okej. Faktycznie bardziej zbita, wcześniej na mleku była płynna. Ostatnio robi codziennie rano

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek też robi codziennie rano, tak koło 6😉, zaraz po przebudzeniu, albo przebudza się za potrzebą. Teraz śpi na podłodze a ja obok. Zaraz poszukam siateczki na allegro

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem z kupa po marchewce. Jak podałam solo to był dramat, aż wyla z bólu, potem dałam z jabłkiem i kaszą i też był problem. Na razie z marchewki zrezygnowałam.

W ogóle moja córa od kilku dni jest strasznie marudna i tylko na rękach jest fajnie. Dziś po zakupach była rozpalona i już miałam wyrzuty sumienia że ja przegrzalam w samochodzie. Do momentu w którym się rozesmiala na macie i zobaczyłam dwie dolne jedyneczki!!! 😃😃😃😃😃 co prawda ledwo je widać ale juz Są! I jestem tym strasznie zaskoczona bo nie miała ani gorączki wcześniej ani rozpulchnionych dziąseł. Dosłownie żadnych objawow że idą żeby. Oprócz slinotoku😂

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita, gratulacje :D czyżby to były pierwsza ząbki na forum?!
    Hanię meczy i jestem już pewna, ze to zęby i tak wyczekuje kiedy przebiją ale czasami podobno długo to trwa

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki normalne jak po mm, czyli od 1 do 3 na tydzień. Jedynie po marchewce bardziej zbite i z odcieniem pomarańczowym.

Rozwita, gratuluję :) Faktycznie chyba jesteście pierwsze.
    Mi się marzy, żeby synkowi też tak wyszły bezboleśnie i niepostrzeżenie ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie jestesmy pierwsze. Chociaz nie wiem jak Gabrys. Seli pokazaly Wam sie zabki? Wiem ze duzo z Was juz stosowalo masci i leki przeciwbolowe a u nas nie bylo potrzeby. No właśnie myślałam że będzie gorzej. Prawa wystaje odrobinę bardziej niż lewa. I teraz sobie w sumie przypomnialam ze od jakiegos tygodnia mala nie rozstawala sie z malpka-gryzakiem

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duszno..burzowo.
    Też ogarnęłam sobie zakupy na cały tydzień ,bo jak będą takie upały to raczej będziemy wychodzić wieczorami.Takze mam co nieco na obiady. Kupiłam też duzzzo wody,cytrynę ,limonkę i miętę i słój z kranikiem ,będę robić lemoniady😊
    I mam kółko do pływania dla małego 😊mam i ja.
    W Rossmanie trochę poszalalam z zakupami spożywczymi dla synka 😋zakupy udane.i wróciłam z kolejną butelka ,bo ta z ustnikiem mu nie leży ,kupiłam ze smoczkiem.

U nas właśnie ciężko z kupka. Mały ma zatwardzenie ...😐kupiłam suszone śliwki ,jabłuszko ,bedziemy się ratować..

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ