STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozwita
Gratulujemy ząbków!
Brawo...👏
Edit:U nas też chyba coś się dzieje. Dziś stan podgorączkowy i dziąsła bolą...biedny mój...😞dałam paracetamol i zasnął teraz.
Lisa
My też powoli z dietą. Zaczęliśmy wczesniej ale nie spieszymy się tak myślę .. Narazie z warzyw jedliśmy : marchewkę,ziemniaka,troszkę dyni,brokuł ,batat i cukinia. A z owoców : jabłko,gruszki,banan,arbuz .To tyle. Małymi kroczkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:21
-
Kendy ja sie balam dac sliwke wiec jak byl problem to napchałam małą po południu jabłkiem i stety-niestety puściło ją w kąpieli. Pewnie ciepła woda też pomogła. Ale w pierwszej chwili nie wiedziałam co robic😣 czy ją wyciagac czy biec po pampers😂
Też ratuje się lemoniada i muszę dorwać ten słów z kranikiem. U mnie w pepco go nie było i dorwalam tylko te kostki do zamrazania zamiast lodu. Super sprawa.
Jutro mam plan ugotować małej kalafiora😋 zobaczę czy polubi bo tego jeszcze nie próbowała -
Rozwita - gratulacje ząbków u nas już nie ma tak częstych boleści dziąseł i nawet mniej się ślini, chyba jest przerwa w wybijaniu ząbków.
Za to jakiś skok rozwojowy mamy, ruchliwy jakby ktoś mu wsadził dwie dodatkowe baterie w tyłek, nie może usiedzieć na miejscu, macha rączkami, nóżkami, głowa, nie może spokojnie patrzeć w oczy bo się rozgląda na boki, wszystko słyszy, nie da się go nakarmić jak ktoś jest w pobliżu i tylko się odezwie, od razu się odrywa od cyca i kręci głowa szuka kto gada i co się dzieje. Masakra. Wczoraj dodatkowo podłapał piszczące dzieciaki, które kąpały się w basenie i dzisiaj cały dzień krzyczał, piszczał na wysokich tonach... łeb mi pęka!
A warzywa gotujecie z dodatkiem oleju/ oliwy? Żeby zatrzymać witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K), czy dopiero do papki oddajecie?
Jak Wasze dzieciaczki w taki upał? Mój się poci i szybko męczy. Wody nie bardzo chce pic. Ale próbuje, podaje, może się nauczy. To w końcu dobry nawyk. Dzisiaj spi w krótkim rękawku i przykryty lekkim otulaczem. Mam nadzieje ze nie za cienko. Najwyżej go czymś jeszcze przykryje w nocy. Z reszta on się strasznie kręci, przewraca na brzuch i pewnie się odkryje, a nie mam letniego spiworka. Macie jakiś do polecenia?
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Rozwita
Mam te kostki
Słoik właśnie z pepco kupilam plastikowy . Przy mojej córce taki lepszy 😁
Śliwki - też się trochę wahałam ale są w słoiczkach od 4 mca więc wzięłam. Mąż dał małemu dziś kilka łyżeczek i zobaczymy.
Olinka
Mój też nie chce wody..w ogóle słabo piję. Bardziej bawi się smoczkiem ..przygryza kombinuje. Jedynie sok wypije . Ale rozrabiam mu z wodą. Ale też się nie poddaje. Chcę nauczyć go picia samej wody. Stąd testuje butelki/ smoczki .może tu jest problem...
Nas w te upały ratuje wiatrak,codzienna kąpiel i nieraz go " odświeżam" w zlewie😉
A w domku ostatnio ubrany w pampersa i koszulkę na krótki rękaw,do spania bodziak na krótki rękaw lub rampers.
Mój też taki zainteresowany. Odrywa się od cycka i nasłuchuje w skupieniu 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 23:43
-
OlinkaO łącze się w bólu bo moja jak ma fazę na piski to aż w uszach dzwoni... wczoraj już lyknelam Ibuprom bo tak mnie głowa rozbolala od tych wrzaskow że nie mogłam wytrzymac😥 ale z drugiej strony jak za cicho jest to lece pędem bo cisza oznacza że dorwala coś "zakazanego" albo przemiescila sie w nowe miejsce. Dwa dni temu wpadłam do pokoju w takiej ciszy to zobaczyłam jak memla ogon kota...🤤🤤🤤 A ta futrzana łajza nawet się nie ruszyła z miejsca...
U mnie coraz chętniej pije wodę. Jak siedzi w bujaczku i dostanie mała butelkę która już sama trzyma to potrafi wyciągnąć wszystko czyli około 60mi. Oczywiście część na bodziaku ale przynajmniej jej chłodniej. W dzień ją ubieram w te supercienkie bodziaki z Lidla A w nocy śpi tylko w pampersie. Spi dalej z nami i jak się przytuli to aż parzy więc na pewno nie marznie. A śpi dużo lepiej odkąd ją nie ubieram w nic.
Mam dziś ambitny plan na prasowanie. Od dwóch dni to odwlekam bo przy takim upale ciężko odpalić żelazko ale dziś już musze😅Kendy, Marin lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Hania lubi wodę, chętnie pije.
Jechałam wczoraj Po krótkie bodziaki do spania bo mieliśmy tylko kilka i nie wyrabiałam. Myślałam ze będzie spać w długim rękawku jeszcze, ale przy tych upałach to nie ma szans. I właśnie od kiedy ma tylko krótki rękawek to śpi od 21 do 7-8 ciągiem, już nie wybudza się na gadanie o 3 w nocy
Ja tez mam dzisiaj prasowanie, a tak mi się nie chce..
Kendy kupiłam sobie tego mopa ze spryskiwaczem o którym pisałaś, jest świetny. Teraz myje codziennie podłogę no zajmuje mi to dosłownie max 7 min (tak tylko przejechać) a ile to przyjemniej. No i super sprawa jak Hania zacznie raczkować. Mam jakiś naturalny płyn do podłóg z lidla
Dzisiaj na obiad kapuśniak z młodej kapusty )
Hania wstała dzisiaj o 7 i właśnie widzę, ze padła na drzemkę wiec się szybko ubieram i robię śniadanie póki mogę
Czuje rozstrojenie, z jednej strony uwielbiam ciepło, gorąco! Te wieczory ❤️ Cieplutkie poranki. Z drugiej strony widzę jak Hania się meczy trochę przy tych upałach.. mąż ma przekichane w pracy.. no i odpada spacer w południe -
Lisa dobrze Cię rozumiem w kwestii upałów. Ale przekonałam się że w Polsce jak jest ponad 30st to jest przekichane. W podróży poslubnej byłam w styczniu na drugiej półkuli i tam było 34st i nie odczuwalo się tak tego przez wilgotność. Całkiem inne odczucie temperatury. Tutaj jest po prostu skwar. Mnie żal małej jak widzę że po 5min lezenia na macie ma wszystkie włoski nad karkiem mokre... I jeśli mogę spytać gdzie kupiłaś tego mopa? Bo też przydałby mi się taki...
-
Rozwita, można zapytać co zwiedzaliscie?? Z czystej ciekawości 😁 kocham podróże ❤️ My byliśmy w tamtym roku w lutym na morzu karaibskim, zwiedzaliśmy wyspy, wiec w sumie sporo ruchu i w sumie faktycznie tez nie odczuwałam tak upałów ale tez ciężko mi się oddychało, chyba przez ta wilgoć właśnie.. wiec tak złe i tak nie dobrze. My mamy teraz w sypialni 75% wilhotnosci😥 chyba pojadę po jakiś pochłaniacz
Kupiłam na Allegro, tak jak Kendy, za 30 kilka złotych, chociaż pisała, ze już naprawiała ale stwierdziłam, ze spróbuje najpierw coś tańszego, żeby zobaczyć w ogóle czy podejdzie mi taka opcja, ale jest super. Zobaczymy ile podziała -
Cześć,
Rozwita gratuluję ząbków
U nas ostatnio spokojniej. W dzień Tymek potrafi się dłużej sam pobawić. Już się tak nie denerwuje. W nocy ma 3 pobudki na jedzenie. Śpi w samym bodziaku bez przykrycia. Jak usypia to skopuje kocyk dopóki go nie skopie z nóżek. Założyliśmy w tym roku klimatyzacje i schładzam mu pokój przed spaniem. Na górze wszystkie okna mamy dachowe w taką pogodę jest tam sauna.
Mój chętnie pije wodę.
Olinka wszystkiego najlepszego dla Maksia!
Dziękuję Lisa zamówiłam ten spray z Chicco na komary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 08:58
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Witam się przy kawce ..w wyrku 😝
Nasz rytuał musi być. Chwila z rana dla nas zabawa w łóżku ja spijam kawkę i wstajemy. A jak wstane to już się praktycznie nie zatrzymuje ..dlatego nieraz trochę dłużej " celebruje " te chwile 😜
Ostatnio synek wstaje po 8 więc się wysypiamy.
Dziś mały wygląda lepiej. Bałam się że może zaraził się od siostry ( mimo,że ja ciągle biedna odganiam od niego co łatwe nie jest ) ale to chyba jednak na zęby. Strasznie gryzie wszystko.
Olinka
Ja daję kapkę oleju do papki a powinno się do gotowania?
Lisa
Serio znalazłaś za 3 dyszki? Ja taki zwykły kupiłam ale za 57 zł chyba 😏też stwierdziłam tak jak Ty że zobaczę czy ten gadżet się sprawdzi. No wygoda i duża oszczędność czasu ..choć raz w tygodniu myje konkretnie moja wileda tak bardziej na mokro. Ale ten do szybkiego odświeżenia podłóg czad.👍
Podróży zagranicznych Wam zazdroszczę .Marzą mi się takie podróże. Byłam w Hiszpanii jest cudnie. I mieliśmy lecieć cała rodzina w zeszłym roku .Mieliśmy kupione bilety wcześniej ale okazało się że jestem w ciąży i to zagrożonej i bilety przepadły ..tyle kasy..mimo zaświadczenia od lekarza i długiej walki z firmą ..nie dostaliśmy zwrotu wiec narazie mam dosc. My niestety nie możemy planować niczego dużo naprzód ,bo nas od początku życie ciągle zaskakuje..ciągle się dzieje. Także najbardziej spontany preferujemy.
Mam świeże ładne malinki będę robić córce kasze z malinami..może małemu też zrobię. Dawalyscie malinki? A może nie póki z kupka się nie wyreguluje poczekam kaszka ez go zatrzymała ostatnio. Zaraz jabłuszko mu dam. Choć wczoraj kupka była ale twarda i zbita i mam przeczucie że to nie wszystko jeszcze coś go meczy. -
Dziewczyny czy wasze dzieciaki lubią muzykę? Maja ulubione piosenki? Moj uwielbia jak mu sie śpiewa ( nawet mu nie przeszkadzają moje fatalne umiejętności wokalne ), ale poprostu uwielbia Guns N' Roses. Jest takim fanem, za nawet mu kupiłam koszulkę w hm z gunsami
-
Rozwita
Historia z futrzana łajzą fajna 👌uśmiałam się 😂
Ja też muszę kupić ten spray. Faktycznie jak patrzyłam to wszystko dla starszych dzieci.
Lisa
Też kupiłam młoda kapustne ale planuje jutro zrobić taki mix warzywny ala leczo. Młoda kapusta,papryka ,pomidorki,fasola czerwona ,bakłażany nawet nie wiem czy dam kiełbaskę.
Dziś pomidorówka. O na taką pogodę to chłodnik dobry. Robicie czasem ?
No upały męczą..nie mogę się przez nie zabrać do zumby nie chce się w ten skwar. Choć jest Teraz lepiej u nas na parterze,chłodniej. Zawsze wcześniej na samej górze mieszkaliśmy na poddaszu..to jest masakra.
Stawiam na wieczorne spacerki teraz.
Mega
Mój też uwielbia jak mu śpiewam. Córka niezabardzo lubiła. A syn się uspokaja. Często usypiając go śpiewam kołysanki ale lubi wszystko. Mam taką książeczkę córki z wierszykami i piosenkami i zaglądamy do niej praktycznie codziennie. Lubi też jak mu czytam. Nie wiem czy dostałyście takie " pierwsze wierszyki " chyba w wyprawce ze szpitala były. Czytamy je. Fajne są. Te o ziewaniu lubimy i pana dymka.
Mój lubi słuchać muzyki ogólnie i głośna mu nie przeszkadza.Moj mąż lubi w weekend czasem pobawić się w dj'a razem z synkiem. Mały lubi scootera 😂😁i spać przy nim też lubi. Kiedyś zasnął i obudził się gdy scooter się skończył 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 09:17
Mega lubi tę wiadomość
-
Kendy, taki kupiłam https://allegro.pl/oferta/mop-ze-spryskiwaczem-promis-ms100-plaski-obrotowy-7623505266?snapshot=MjAxOS0wNi0wNVQxMzo1MjoyNi43NTdaO2J1eWVyOzA5YmQ4YmFjOWIzZTI3MzRiMWY0MmNiODAwYWUxZDkwOTY4Nzc4NGU5MWFiMmFjYzMwOGMzYjhiY2JlM2IwN2E%3D i jest ok naprawdę, myślałam ze będzie dużo gorszej jakos
O rany.. przykro bardzo powinni zrozumieć sytuacje.. ale z dużymi firmami tak jest mu zazwyczaj jeździliśmy na własna rękę ale z biura podróży tez czasami i nigdy nie wykupowaliśmy ubezpieczenia w razie rezygnacji, ale teraz przy Hani priorytety się zmieniły i chyba tez już dołożymy te 2-3 stówy, żeby w razie wu oddali kasę. Swoją droga jest to nie fair, ze człowiek nie może zerwać umowy i dostac zwrot kosztów a my raz mieliśmy zarezerwowane wczasy na Gran Canari i wpłacona zaliczkę, miesiąc przed wyjazdem jak już miałam wpłacić resztę, wysłali maila, ze odstępują od umowy i odesłali pieniądze i tyle.. nic do gadania nie mieliśmy. A urlop mieliśmy zaplanowany na środek wakacji i nigdzie nie było już miejsc.. koniec końców wylądowaliśmy w Kątach Rybackich ze znajomymi i było super.. nie zapomniane wakacje.. a może w sumie trochę zapomniane 😂 wtedy chyba ostatni raz wypiłam tyle alkoholu.. never ever -
Lisa my pojechaliśmy na 2 tygodnie na Mauritius. Tanie to nie było bo z biura podróży i all inclusive ale stwierdziliśmy że raz w życiu mozemy😁 pojechaliśmy w styczniu rok temu bo tam wtedy jest lato i oczywiście trafiliśmy na tropikalny cyklon o sile jakiej nie było tam od 20lat... trzy dni nie wolno nam było ruszać się z resortu ale potem była bajka. Raj na ziemi dla turystów. Ale kraj ogólnie bardzo biedny i trzeba uważać na oszustów. Ale baaardzo polecam.
Mega u mnie od urodzenia działa pianino. Uwielbia słuchać Yiruma'e. I w sumie nie wiem dlaczego bo całą ciążę słuchałam Queenu A jej jakoś nie podchodzi... -
Nieraz właśnie na spontanie najlepiej plany planami a życie sobie
No wścieklismy się bardzo bo walka o odzyskanie pochłonęła dodatkowe pieniądze .zaświadczenie trzeba było przetłumaczyć na angielski u nas tłumacz miał urlop a jest jeden. I trzeba było jechać do większego miasta no ale trudno zamknęliśmy temat bo szlak trafia. Na przyszłość będę madrzejsza i też wykupie to ubezpieczenie. To bylbnasz pierwszy raz więc trochę niezorientowani w temacie byliśmy.
A mop fajny ..mam taki sam tylko brzydszy i droższy 😂😂😂
Ale miałam dwie dodatkowe nakładki 😏 -
Kendy piątka🙋♀️ Queen uwielbiam i klimaty w stylu scorpions, van halen, sting, bryan adams, depeche Mode... no i muzykę filmową. Mam nadzieję że zaszczepie w córze podobny gust muzyczny bo jak upodoba sobie hip-hop albo jakiś metal to się zastrzele😝
Kendy, Lisa24 lubią tę wiadomość
-
OlinkaO wrote:Rozwita - gratulacje ząbków u nas już nie ma tak częstych boleści dziąseł i nawet mniej się ślini, chyba jest przerwa w wybijaniu ząbków.
Za to jakiś skok rozwojowy mamy, ruchliwy jakby ktoś mu wsadził dwie dodatkowe baterie w tyłek, nie może usiedzieć na miejscu, macha rączkami, nóżkami, głowa, nie może spokojnie patrzeć w oczy bo się rozgląda na boki, wszystko słyszy, nie da się go nakarmić jak ktoś jest w pobliżu i tylko się odezwie, od razu się odrywa od cyca i kręci głowa szuka kto gada i co się dzieje. Masakra. Wczoraj dodatkowo podłapał piszczące dzieciaki, które kąpały się w basenie i dzisiaj cały dzień krzyczał, piszczał na wysokich tonach... łeb mi pęka!
A warzywa gotujecie z dodatkiem oleju/ oliwy? Żeby zatrzymać witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K), czy dopiero do papki oddajecie?
Jak Wasze dzieciaczki w taki upał? Mój się poci i szybko męczy. Wody nie bardzo chce pic. Ale próbuje, podaje, może się nauczy. To w końcu dobry nawyk. Dzisiaj spi w krótkim rękawku i przykryty lekkim otulaczem. Mam nadzieje ze nie za cienko. Najwyżej go czymś jeszcze przykryje w nocy. Z reszta on się strasznie kręci, przewraca na brzuch i pewnie się odkryje, a nie mam letniego spiworka. Macie jakiś do polecenia?
U nas w nocy w domu jest koszmarnie gorąco minimum 25 stopni więc Emila śpi tylko w bodach na krótki rękaw i zostawiałabym jej otwarte okno na noc ale cholerne komary się zaczęły.. zamówiliśmy moskitierę ramową na wymiar którą się wkłada do okna ale trzeba poczekać 2 tygodnie w zeszłym roku zamawiałam do innego pokoju i całe lato przy otwartym oknie spaliśmy ulga ogromna..
11.2017 - aniołek 8tc