STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozwita wrote:OlinkaO łącze się w bólu bo moja jak ma fazę na piski to aż w uszach dzwoni... wczoraj już lyknelam Ibuprom bo tak mnie głowa rozbolala od tych wrzaskow że nie mogłam wytrzymac😥 ale z drugiej strony jak za cicho jest to lece pędem bo cisza oznacza że dorwala coś "zakazanego" albo przemiescila sie w nowe miejsce. Dwa dni temu wpadłam do pokoju w takiej ciszy to zobaczyłam jak memla ogon kota...🤤🤤🤤 A ta futrzana łajza nawet się nie ruszyła z miejsca...
U mnie coraz chętniej pije wodę. Jak siedzi w bujaczku i dostanie mała butelkę która już sama trzyma to potrafi wyciągnąć wszystko czyli około 60mi. Oczywiście część na bodziaku ale przynajmniej jej chłodniej. W dzień ją ubieram w te supercienkie bodziaki z Lidla A w nocy śpi tylko w pampersie. Spi dalej z nami i jak się przytuli to aż parzy więc na pewno nie marznie. A śpi dużo lepiej odkąd ją nie ubieram w nic.
Mam dziś ambitny plan na prasowanie. Od dwóch dni to odwlekam bo przy takim upale ciężko odpalić żelazko ale dziś już musze😅
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel mąż jak pierwszy raz zakładał te bodziaki to się bał że potarga i zaczął psioczyc że jakieś cienkie szmaty kupilam😂 A teraz twierdzi że nawet w tym jej za ciepło. Ale coś ubrane mieć musi bo się wscieka jak leży na macie tylko w pampersie
-
Rozwita wrote:Spaceangel mąż jak pierwszy raz zakładał te bodziaki to się bał że potarga i zaczął psioczyc że jakieś cienkie szmaty kupilam😂 A teraz twierdzi że nawet w tym jej za ciepło. Ale coś ubrane mieć musi bo się wscieka jak leży na macie tylko w pampersie
11.2017 - aniołek 8tc
-
kupiłam wczoraj słoiczek marchew jabłko. zjadła 1/3 nawet trochę buzie otwierała dziś rano znów 1/3 i na wieczór zostało. Odruchu wymiotnego nie było ale obie musiałyśmy się iść omyć mimo śliniaka z kieszonka kupa rano była trochę rzadsza ale wiadomo to nowość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Też myślałam o pantsach na lato. Dostałam jednego w gratisie do zakupów to wypróbuję.
Rozwita
✋👊
W ogóle przepadam za muzyka lat 80/90.
My już po jabłuszku i dałam kapkę malinki. Więcej się bałam ,bo te nasionka i w sumie malinki nie widziałam w tych pierwszych słoiczkach...
Mój syn dziś już siedział w krzesełku bez opierania się praktycznie. Sztywny ,prosty siad. Ja go pcham by się oparł a ten z powrotem. A jak się cieszył że tak siedział ,wszystko widział...zacieszał w głos..😊 -
spaceangel wrote:kupiłam wczoraj słoiczek marchew jabłko. zjadła 1/3 nawet trochę buzie otwierała dziś rano znów 1/3 i na wieczór zostało. Odruchu wymiotnego nie było ale obie musiałyśmy się iść omyć mimo śliniaka z kieszonka kupa rano była trochę rzadsza ale wiadomo to nowość
A ja dziś na obiad dam chyba ziemniaczka z dynią. Odejdziemy od marchewki na chwilę skoro tak zapiera.. -
Ja mam identyczny gust co do muzyki ale tata nauczył Hanię piosenek dla dzieci bo mu się najłatwiej śpiewało 😂 i teraz w kółko są 4 łapy, mucha w mucholocie, 4 słonie i Zuzia lalka nie duża. 😂 ale uwielbia jak się jej śpiewa i się z nią tańczy )
My czekamy na kupke po brokule. Ostatnio były ładnie, codziennie rano a dzisiaj nic.. wiec narazie nie daje i czekam.
Hania urwała drzemkę, ja się biorę za kapuśniak i może zdążę poprasować. A na 13 z przyjaciółka i jej synkiem (2,5 miesiąca) jedziemy do drugiej przyjaciółki, która jesy w ciąży. Współczuje jej bardzo na tych upałach -
Pierwszy raz w życiu mi dziecko na rękach zasnęło marudziła skrzeczała kręciła się aż mi usnęła na ramieniu w pozycji pionowej odłożyłam ją do łóżka i śpi już godzinę jej rekord
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:02
Elmuszka lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kurcze, juz chyba tylko moja Zosia zostala na samym mleku? Wszystkie dzieciaczki wsuwaja warzywka?
My urlopujemy, opiekujemy sie domem i psem rodziny w trakcie ich wakacji. Czyli mamy urlop za darmo, przyda sie, czekaja nas wydatki w zwiazku z przeprowadzka.
Pokochalam pantsy zamiast zwyklych pieluch od kiedy Zoska sie przekreca non stop. Ona jiz nawet nie spi na plecqch, jest na brzuchu przez 90% czasu...
I wieci co ten wariat robi? Podnosi sie na rekqch i nogach, no na czworaki wchodzi! Brzuch unosi i balansuje. Czasem przesuwa sie do tylu. A do siedzenia jej daleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 14:38
spaceangel, Sewcia, Rozwita, Martoszka, OlinkaO, Lisa24, Marin lubią tę wiadomość
-
Mój też zasnął na rekach:) ale u nas to norma.
Spaceangel
U ciebie serio pierwszy raz? To jak Emilka zasypia? W łóżeczku?
Lisa
U nas po brokule też było ciężko. Brzuszek mu dokuczał i męczył się z kupka.wiec też już nie podaje narazie.
To udanego spotkania.My miałyśmy się spotkać we trzy z dziećmi dziś ale że moja córa chora odpadlysmy. Znaczy córka już lepiej ale do jutrzejsze kontroli u lekarza dopóki nie potwierdzi że jest ok to jesteśmy ostrożne. A jak będzie ok w czwartek do mnie wpadnie kumpela ma kawę. Albo spacer zobaczymy. Potrzebne takie spotkanie. ..wczoraj w ddtvn było jak dobrze wpływają na kobietę spotkania z przyjaciółkami 😊
Elmuszka
Zosia cudna.
Zosia na kp.?
Fajnie Wam się udało z tym urlopem ,zawsze to zmiana miejsca więc wakacje:)
Silna Zosia. Każde dziecko inaczej. Mój z kolei do siadania się rwie ale ma lenia z przekręcaniem się. Ostatnio zamiast pokombinować krzyczy o wsparcie..😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:16
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Mój też zasnął na rekach:) ale u nas to norma.
Spaceangel
U ciebie serio pierwszy raz? To jak Emilka zasypia? W łóżeczku?
Lisa
U nas po brokule też było ciężko. Brzuszek mu dokuczał i męczył się z kupka.wiec też już nie podaje narazie.
To udanego spotkania.My miałyśmy się spotkać we trzy z dziećmi dziś ale że moja córa chora odpadlysmy. Znaczy córka już lepiej ale do jutrzejsze kontroli u lekarza dopóki nie potwierdzi że jest ok to jesteśmy ostrożne. A jak będzie ok w czwartek do mnie wpadnie kumpela ma kawę. Albo spacer zobaczymy. Potrzebne takie spotkanie. ..wczoraj w ddtvn było jak dobrze wpływają na kobietę spotkania z przyjaciółkami 😊
Elmuszka
Zosia cudna.
Zosia na kp.?
Fajnie Wam się udało z tym urlopem ,zawsze to zmiana miejsca więc wakacje:)
Silna Zosia. Każde dziecko inaczej. Mój z kolei do siadania się rwie ale ma lenia z przekręcaniem się. Ostatnio zamiast pokombinować krzyczy o wsparcie..😏
11.2017 - aniołek 8tc
-
Elmuszka wrote:Kurcze, juz chyba tylko moja Zosia zostala na samym mleku? Wszystkie dzieciaczki wsuwaja warzywka?
My urlopujemy, opiekujemy sie domem i psem rodziny w trakcie ich wakacji. Czyli mamy urlop za darmo, przyda sie, czekaja nas wydatki w zwiazku z przeprowadzka.
Pokochalam pantsy zamiast zwyklych pieluch od kiedy Zoska sie przekreca non stop. Ona jiz nawet nie spi na plecqch, jest na brzuchu przez 90% czasu...
I wieci co ten wariat robi? Podnosi sie na rekqch i nogach, no na czworaki wchodzi! Brzuch unosi i balansuje. Czasem przesuwa sie do tylu. A do siedzenia jej daleko.
Dołączam fotkę lobuziaka:)
Milego dnia wszystkim!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:22
M&M -
I tak ma od początku ? Czy wypracowaliscie sobie taki schemat.
Pytam,bo przy moich dzieciach nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Mimo,że przy synu miałam taki plan by pięknie zasypiał sam w łóżeczku. Ale moje dzieci jakoś bardzo potrzebują bliskości . Od samego początku .A ja z pełną premedytacją im ja daję liczac się z tym,że już później będzie gorzej wypracować pewne rzeczy .Uwielbiają się tulić. Ani córa ani syn samo w łóżeczku...a w innym pokoju gdy mnie nie widzą to już w ogóle by nie przeszło. No ale różne są dzieci 😊 -
I zrobił kupkę. Ale zielona. Martwię się.
Zdarzały się u was takie kupki ?
I ten wczorajszy stan podgorączkowy ? Może coś się dzieje. Albo tak źle znosi rozszerzanie diety...mimo ,że powoli wprowadzam nowości to może dla niego jednak za szybko..😐a może cukinia zabarwiła kupkę .albo te śliwki suszone dały taki kolor..choć podobno może się zdarzyć taka kupka i jest w normie .
Nie wiem będę obserwowac. Jeśli dalej będzie robił takie kupki umowie się do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 14:22
-
Space, dzieki!
Ciesz sie ze Emilka tak zasypia, Zosia musi byc noszona 15-30 minut przed spaniem! W wozku nie spi od miesiaca....
Kendy, tak, my ciągle KP.
Olafek cwaniak, wie ze jak zawoła to przyjdziesz:) 1 zielona kupka spokojnie:)
Martoszka i idzie Wam dobrze?
Usun prosze zdjecie Zosi z cytatu;)
-
Moja też nie zasypia sama. Musi być bujana na rękach albo zasypia jedząc już na miejscu do spania. Ale żeby np sama padła na łóżku to nie. I w wózku też nie śpi.
Kendy u mnie zielone kupki są cały czas. Tylko że podobno u alergika i w dodatku na mm to norma więc ja się tym nie stresuje. Mnie za to martwi konsystencja bo jest strasznie zbita i to niezależnie od tego ile podam jej wody
-
Mój synek też lubi, jak do niego śpiewam. Wystarczy la la la i już się cieszy I lubi słuchać disco polo- jak tatuś
Wodę też lubimy i w te upały pijemy chętniej niż mleko. I dzięki temu przepajaniu mamy kupkę już trzeci dzień pod rząd A wcześniej 1 lub 2 razy an tydzień. Chociaż jedem plus tych upałów.
Ja miałam próbki pantsów od Pampersa i jakoś mi nie podeszły.. Mam wrażenie, że uciskały synka w pasie, mimo że rozmiar dobry. Miał czerwone ślady.
Kendy, u nas swojego czasu zielone kupki były na porządku dziennym. Pytałam o to pediatrę i powiedziała, że jak kupa jest długi w jelitach, to się utlenia (czy jakoś tak) i stąd może mieć zielony kolor.
Druga możliwość - od żelaza. Jak podajesz już mm, to tam jest sporo zelaza i po nim też zielone kupki mogą być.
Elmuszka, jakie Zosia ma papuśne rączki Śliczna jest.
-
Mój zasypia tylko z butelką lub w wózku na spacerze. Jak jest śpiący to daję butelkę i zasypia. W zależności kiedy jadł dostaje mleko lub wodę.
Kupki u nas często zielone ostatnio jak podawałam mu warzywa to były bardziej zbite, jak plastelinka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 15:37