X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    OlinkaO łącze się w bólu bo moja jak ma fazę na piski to aż w uszach dzwoni... wczoraj już lyknelam Ibuprom bo tak mnie głowa rozbolala od tych wrzaskow że nie mogłam wytrzymac😥 ale z drugiej strony jak za cicho jest to lece pędem bo cisza oznacza że dorwala coś "zakazanego" albo przemiescila sie w nowe miejsce. Dwa dni temu wpadłam do pokoju w takiej ciszy to zobaczyłam jak memla ogon kota...🤤🤤🤤 A ta futrzana łajza nawet się nie ruszyła z miejsca...
    U mnie coraz chętniej pije wodę. Jak siedzi w bujaczku i dostanie mała butelkę która już sama trzyma to potrafi wyciągnąć wszystko czyli około 60mi. Oczywiście część na bodziaku ale przynajmniej jej chłodniej. W dzień ją ubieram w te supercienkie bodziaki z Lidla A w nocy śpi tylko w pampersie. Spi dalej z nami i jak się przytuli to aż parzy więc na pewno nie marznie. A śpi dużo lepiej odkąd ją nie ubieram w nic.
    Mam dziś ambitny plan na prasowanie. Od dwóch dni to odwlekam bo przy takim upale ciężko odpalić żelazko ale dziś już musze😅
    U nas też bodziaki z lidla na topie.. kosztują grosze i są baardzo przewiewne jakby "dziurawe" Pieluchy zamieniliśmy na pantsy są drogie ale o wiele cieńsze

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel mąż jak pierwszy raz zakładał te bodziaki to się bał że potarga i zaczął psioczyc że jakieś cienkie szmaty kupilam😂 A teraz twierdzi że nawet w tym jej za ciepło. Ale coś ubrane mieć musi bo się wscieka jak leży na macie tylko w pampersie

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Spaceangel mąż jak pierwszy raz zakładał te bodziaki to się bał że potarga i zaczął psioczyc że jakieś cienkie szmaty kupilam😂 A teraz twierdzi że nawet w tym jej za ciepło. Ale coś ubrane mieć musi bo się wscieka jak leży na macie tylko w pampersie
    u nas w domu to tylko w pampersie a młoda to najchętniej z gołym tyłkiem by siedziała :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam wczoraj słoiczek marchew jabłko. zjadła 1/3 nawet trochę buzie otwierała dziś rano znów 1/3 i na wieczór zostało. Odruchu wymiotnego nie było ale obie musiałyśmy się iść omyć mimo śliniaka z kieszonka :P kupa rano była trochę rzadsza ale wiadomo to nowość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o pantsach na lato. Dostałam jednego w gratisie do zakupów to wypróbuję.

Rozwita
    ✋👊
    W ogóle przepadam za muzyka lat 80/90.

My już po jabłuszku i dałam kapkę malinki. Więcej się bałam ,bo te nasionka i w sumie malinki nie widziałam w tych pierwszych słoiczkach...
    Mój syn dziś już siedział w krzesełku bez opierania się praktycznie. Sztywny ,prosty siad. Ja go pcham by się oparł a ten z powrotem. A jak się cieszył że tak siedział ,wszystko widział...zacieszał w głos..😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    kupiłam wczoraj słoiczek marchew jabłko. zjadła 1/3 nawet trochę buzie otwierała dziś rano znów 1/3 i na wieczór zostało. Odruchu wymiotnego nie było ale obie musiałyśmy się iść omyć mimo śliniaka z kieszonka :P kupa rano była trochę rzadsza ale wiadomo to nowość
    Pewnie jabłuszko rozrzedziło kupke. Widzisz nauczy się .

A ja dziś na obiad dam chyba ziemniaczka z dynią. Odejdziemy od marchewki na chwilę skoro tak zapiera..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam identyczny gust co do muzyki :) ale tata nauczył Hanię piosenek dla dzieci bo mu się najłatwiej śpiewało 😂 i teraz w kółko są 4 łapy, mucha w mucholocie, 4 słonie i Zuzia lalka nie duża. 😂 ale uwielbia jak się jej śpiewa i się z nią tańczy :))

My czekamy na kupke po brokule. Ostatnio były ładnie, codziennie rano a dzisiaj nic.. wiec narazie nie daje i czekam.

Hania urwała drzemkę, ja się biorę za kapuśniak i może zdążę poprasować. A na 13 z przyjaciółka i jej synkiem (2,5 miesiąca) jedziemy do drugiej przyjaciółki, która jesy w ciąży. Współczuje jej bardzo na tych upałach :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz w życiu mi dziecko na rękach zasnęło marudziła skrzeczała kręciła się aż mi usnęła na ramieniu w pozycji pionowej :D odłożyłam ją do łóżka i śpi już godzinę jej rekord :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:02

Elmuszka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, juz chyba tylko moja Zosia zostala na samym mleku? Wszystkie dzieciaczki wsuwaja warzywka?

My urlopujemy, opiekujemy sie domem i psem rodziny  w trakcie ich wakacji. Czyli mamy urlop za darmo, przyda sie, czekaja nas wydatki w zwiazku z przeprowadzka.

Pokochalam pantsy zamiast zwyklych pieluch od kiedy Zoska sie przekreca non stop. Ona jiz nawet nie spi na plecqch, jest na brzuchu przez 90% czasu...

I wieci co ten wariat robi? Podnosi sie na rekqch i nogach, no na czworaki wchodzi! Brzuch unosi i balansuje. Czasem przesuwa sie do tylu. A do siedzenia jej daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 14:38

spaceangel, Sewcia, Rozwita, Martoszka, OlinkaO, Lisa24, Marin lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka Zosia słodka jak cukiereczek :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zasnął na rekach:) ale u nas to norma.
    Spaceangel
    U ciebie serio pierwszy raz? To jak Emilka zasypia? W łóżeczku?

Lisa
    U nas po brokule też było ciężko. Brzuszek mu dokuczał i męczył się z kupka.wiec też już nie podaje narazie.
    To udanego spotkania.My miałyśmy się spotkać we trzy z dziećmi dziś ale że moja córa chora odpadlysmy. Znaczy córka już lepiej ale do jutrzejsze kontroli u lekarza dopóki nie potwierdzi że jest ok to jesteśmy ostrożne. A jak będzie ok w czwartek do mnie wpadnie kumpela ma kawę. Albo spacer zobaczymy. Potrzebne takie spotkanie. ..wczoraj w ddtvn było jak dobrze wpływają na kobietę spotkania z przyjaciółkami 😊

Elmuszka
    Zosia cudna.
    Zosia na kp.?
    Fajnie Wam się udało z tym urlopem ,zawsze to zmiana miejsca więc wakacje:)
    Silna Zosia. Każde dziecko inaczej. Mój z kolei do siadania się rwie ale ma lenia z przekręcaniem się. Ostatnio zamiast pokombinować krzyczy o wsparcie..😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:16

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Mój też zasnął na rekach:) ale u nas to norma.
    Spaceangel
    U ciebie serio pierwszy raz? To jak Emilka zasypia? W łóżeczku?

Lisa
    U nas po brokule też było ciężko. Brzuszek mu dokuczał i męczył się z kupka.wiec też już nie podaje narazie.
    To udanego spotkania.My miałyśmy się spotkać we trzy z dziećmi dziś ale że moja córa chora odpadlysmy. Znaczy córka już lepiej ale do jutrzejsze kontroli u lekarza dopóki nie potwierdzi że jest ok to jesteśmy ostrożne. A jak będzie ok w czwartek do mnie wpadnie kumpela ma kawę. Albo spacer zobaczymy. Potrzebne takie spotkanie. ..wczoraj w ddtvn było jak dobrze wpływają na kobietę spotkania z przyjaciółkami 😊

Elmuszka
    Zosia cudna.
    Zosia na kp.?
    Fajnie Wam się udało z tym urlopem ,zawsze to zmiana miejsca więc wakacje:)
    Silna Zosia. Każde dziecko inaczej. Mój z kolei do siadania się rwie ale ma lenia z przekręcaniem się. Ostatnio zamiast pokombinować krzyczy o wsparcie..😏
    Tak jak widzę że już pada to kładę do łóżeczka z smoczkiem i pieluchą zamykam drzwi i biorę nianie jak krzyczy to idę pogadam do niej smoczka i najczęściej zasypia chociaż zdarza się że muszę ją zabrać żeby się jeszcze podmęczyła. Wieczorem po kąpieli tak samo ale wieczorem to już zasypia zazwyczaj od razu albo w ciągu kilku minut

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Kurcze, juz chyba tylko moja Zosia zostala na samym mleku? Wszystkie dzieciaczki wsuwaja warzywka?

My urlopujemy, opiekujemy sie domem i psem rodziny  w trakcie ich wakacji. Czyli mamy urlop za darmo, przyda sie, czekaja nas wydatki w zwiazku z przeprowadzka.

Pokochalam pantsy zamiast zwyklych pieluch od kiedy Zoska sie przekreca non stop. Ona jiz nawet nie spi na plecqch, jest na brzuchu przez 90% czasu...

I wieci co ten wariat robi? Podnosi sie na rekqch i nogach, no na czworaki wchodzi! Brzuch unosi i balansuje. Czasem przesuwa sie do tylu. A do siedzenia jej daleko.

Dołączam fotkę lobuziaka:)

Milego dnia wszystkim!
    My dopiero zaczynamy przygodę, bo 2 tyg temu nie była chętna jeszcze. Ale teraz już jedziemy na całego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:22

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ma od początku ? Czy wypracowaliscie sobie taki schemat.
    Pytam,bo przy moich dzieciach nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Mimo,że przy synu miałam taki plan by pięknie zasypiał sam w łóżeczku. Ale moje dzieci jakoś bardzo potrzebują bliskości . Od samego początku .A ja z pełną premedytacją im ja daję liczac się z tym,że już później będzie gorzej wypracować pewne rzeczy .Uwielbiają się tulić. Ani córa ani syn samo w łóżeczku...a w innym pokoju gdy mnie nie widzą to już w ogóle by nie przeszło. No ale różne są dzieci 😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zasypia sama czy to na dworze w wózku czy łóżeczku. Czasem chce tylko przytulaska

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zrobił kupkę. Ale zielona. Martwię się.
    Zdarzały się u was takie kupki ?
    I ten wczorajszy stan podgorączkowy ? Może coś się dzieje. Albo tak źle znosi rozszerzanie diety...mimo ,że powoli wprowadzam nowości to może dla niego jednak za szybko..😐a może cukinia zabarwiła kupkę .albo te śliwki suszone dały taki kolor..choć podobno może się zdarzyć taka kupka i jest w normie .
    Nie wiem będę obserwowac. Jeśli dalej będzie robił takie kupki umowie się do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 14:22

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Space, dzieki!
    Ciesz sie ze Emilka tak zasypia, Zosia musi byc noszona 15-30 minut przed spaniem! W wozku nie spi od miesiaca....

Kendy, tak, my ciągle KP.
    Olafek cwaniak, wie ze jak zawoła to przyjdziesz:) 1 zielona kupka spokojnie:)

Martoszka i idzie Wam dobrze?
    Usun prosze zdjecie Zosi  z cytatu;)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie zasypia sama. Musi być bujana na rękach albo zasypia jedząc już na miejscu do spania. Ale żeby np sama padła na łóżku to nie. I w wózku też nie śpi.

Kendy u mnie zielone kupki są cały czas. Tylko że podobno u alergika i w dodatku na mm to norma więc ja się tym nie stresuje. Mnie za to martwi konsystencja bo jest strasznie zbita i to niezależnie od tego ile podam jej wody

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też lubi, jak do niego śpiewam. Wystarczy la la la i już się cieszy :) I lubi słuchać disco polo- jak tatuś ;-)

Wodę też lubimy i w te upały pijemy chętniej niż mleko. I dzięki temu przepajaniu mamy kupkę już trzeci dzień pod rząd :) A wcześniej 1 lub 2 razy an tydzień. Chociaż jedem plus tych upałów.

Ja miałam próbki pantsów od Pampersa i jakoś mi nie podeszły.. Mam wrażenie, że uciskały synka w pasie, mimo że rozmiar dobry. Miał czerwone ślady.

Kendy, u nas swojego czasu zielone kupki były na porządku dziennym. Pytałam o to pediatrę i powiedziała, że jak kupa jest długi w jelitach, to się utlenia (czy jakoś tak) i stąd może mieć zielony kolor.
    Druga możliwość - od żelaza. Jak podajesz już mm, to tam jest sporo zelaza i po nim też zielone kupki mogą być.

Elmuszka, jakie Zosia ma papuśne rączki :) Śliczna jest.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasypia tylko z butelką lub w wózku na spacerze. Jak jest śpiący to daję butelkę i zasypia. W zależności kiedy jadł dostaje mleko lub wodę.
    Kupki u nas często zielone ostatnio jak podawałam mu warzywa to były bardziej zbite, jak plastelinka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 15:37

zem3px9i8rzosrkl.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ