X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też taki pobudzony, najbardziej podczas jedzenia. Jak pije z butli, to łapie stopy do rąk :-D A dziś jak mu podawałam papkę w krzesełku, to do wysmarowanej buzi wsadził sobie stopę :-D Oczywiście wszystko poszło do czyszczenia.
    I pełza.. dziś mi pod stół wlazł ;-) Mały łobuziak :)

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa
    To byłby super patent ..przychodnia dla chorych i zdrowych dzieci...chociaż te chore też by mogły wymieniać się zarazkami. 😊
    .

Kendy to nie patent a według regulaminu i chyba nawet ustawy przychodnia powinna być podzielona na dwie części: dla dziecka zdrowego i dla dziecka chorego, z dwoma gabinetami i np. Dziecko do szczepienia powinno być przyjmowane w gabinecie dla dzieci zdrowych :)
    No ale właśnie.. i tak możemy przyjść z katarem do części z dziećmi chorymi i wyjść z np. Ospą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:52

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy to nie patent a według regulaminu i chyba nawet ustawy przychodnia powinna być podzielona na dwie części: dla dziecka zdrowego i dla dziecka chorego, z dwoma gabinetami i np. Dziecko do szczepienia powinno być przyjmowane w gabinecie dla dzieci zdrowych :)
    No ale właśnie.. i tak możemy przyjść z katarem do części z dziećmi chorymi i wyjść z np. Ospą ;)
    u nas tez to tak nie działa niestety jest tylko podzielone że chore dzieci popołudniu zdrowe rano

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u nas tez to tak nie działa niestety jest tylko podzielone że chore dzieci popołudniu zdrowe rano

W naszej przychodni tez niestety jest podzielone na godziny ale są dwa gabinety i lekarz przechodzi. Ale inne przychodnie w okolicy są już podzielonec, jedna ma nawet dwa osobne wejścia :) jednak nasza pediatra jest sąsiadka męża, nawet była u nas na weselu, a my u jej córki.. wiec się do niej zapisaliśmy. Dobra specjalistka, no i wiadomo, zawsze dobrze mieć lekarza pod ręka.. wiec stwierdziłam, ze to jest ważniejsze niż nowo urządzona przychodnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 22:05

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dzień dobry :))

Hania od dwóch nocy wróciła na prawidłowe tory ze spaniem (i oby jak najdłużej).
    Z dnia na dzień jest coraz słodsza! Mam ochotę ją zjeść :P nie wiem czy to normalne 😂😂
    U nas upałów ciąg dalszy.. chociaż wczoraj chwilami było chłodniej. Czekamy na klime, ale są mega braki w magazynach:( i możemy poczekać nawet ponad tydzień ..:(

Wczoraj ugotowałam leczo na dwa dni wiec obiad z głowy :D dom wygoda schludnie. Zostaje mi tylko rozwiesić ostatnią turę ubrań i poskładać te z wczoraj i będę dzisiaj cała dla Hani ;) po bananie mieliśmy 2 dniowa przerwę w rozszerzaniu diety ale dzisiaj wracamy

Miłego dnia wszystkim!:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część 😁
    U nas nocka z serii średnich ...dwie pobudki i wiercenie się sstraszne. I to nie z glodu bo zwiekszylam porcje a budził się tak samo...smoczka też nie chcial. Spi z nami od kilku dni bo się wybudza i śpi jakoś niespokojnie ,może zęby ,ślini się teraz porządnie .A trzecia po 5 z małym dospaniem.
    Teraz poranna zabawa:) dziś na siedząco 😊ale sie cieszy,ścęga swobodnie po każda zabawkę,schyla się ,łapie i wraca do prostego siadu...sam. ja go oparłam o poduchy...ale woli po swojemu. 😏
    A jak się zmęczy ładnie się kładzie.

Lisa
    To chyba normalne .albo i nie ale ja też tak mam...bo te dzieci takie do schrupania.😍
    U nas np dniem szczepień jest środa i wtedy w ogóle nie są przyjmowane dzieci chore ,chyba że nagły przypadek to po wizytach szczepiennych.Wiec fajnie moim zdaniem . I są dwa gabinety . Najpierw wchodzi się do lekarza ,lekarz bada,waży sprawdza czy dziecko może być szczepione i wtedy do drugiego gabinetu na szczepienie .
    I mama nie siedzi w domu i się nie zastanawia czy może być szczepione czy nie bo katar bo to czy tamto. Bezpośrednio przed szczepieniem zawsze badanie.

Ja dziś pierś z kurczaka robię,ziemniaki i mizerię. ( Leczo lubię😀 ) . A dziś przywożę do nas dziadka na cały dzień. Więc zaraz się szybko ogarniam,chatkę raz dwa sprzatne i lecę.

Aaaa dziewczyny po CC czy w miejscu rany boli was trochę brzuch przy nacisku ???
    Mnie ostatnio tak boli dół brzucha...może to ma związek z tabletkami,hormonami i organizm szykuje się do miesiączki...ale i ostatnio brzuch mam wydęty dziwnie ...i często sikam ( ciążę wykluczam ;))i sobie wkręcam że coś tam.moze po CC się dzieje ..jakieś zrosty,uciskaja tez na pęcherz .no ja i moje teorie..😏.myślę czy do gina z tym się nie wybrać...ale miałam wizytę kontrolną ,mało tego jeszcze USG brzucha robiłam i było ok..ale to teraz tak jakoś..
    I ciągle bolą mnie plecy,kręgosłup...Połamaniec...

Lisa
    A Hania już ok po odstawieniu banana ? A była kupka?
    My wczoraj tylko na mleku i czekamy na kupkę.

No to miłego dnia 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:02

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a my sobie dajemy spokój z rozszerzaniem diety- próbowaliśmy brokuła, marchewki i ziemniaka- Zośka w ogóle nie kuma o co chodzi, nie otwiera buzi, wykręca się. To chyba za wcześnie.
    I strasznie mało je, mam piersi jak kamienie, a ona nie spija... to już tydzień, zaczynam się martwić...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś upalnie,jednak dziadka wezmę jak będzie chłodniej...

Elmuszka
    A jak często je?
    Moze przez te upały albo zeby idą. A próbowałaś podać mleko twoje z butelki albo modyfikowane ?
    A sika normalnie czy mniej ? Kupki są?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś na śniadanko (+ 2 mleka w nocy) poszło 50ml kaszki +banan. A teraz energia rozpiera me dziecię😂

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u nas tez zawsze bada przed szczepieniem, ale to jest teraz obowiązek. U nas jest gabinet gdzie są przyjmowane tylko dzieci zdrowe i tam od razu po badaniu, przy lekarzu zostaje zaszczepione :D
    U nas z brzuszkiem już się wyprostowało. Dzisiaj kupka już normalna, wiec to typowo od banana.

Elmuszka to może faktycznie lepiej poczekać, zwłaszcza, ze jak jest na samej piersi to tez nie ma co się spieszyć ;) ja dałam wcześniej bo 1. Lekarze zalecili 2. I tak Hania była już na mm 3. Ładnie załapała od razu jedzenie łyżeczką, nawet się nie brudzimy dookoła :P chyba, ze kichnie
    Hania je w miarę normalnie, czasami zje mniej np. 60 ale później ciągnie dwie flaszki po 150 co godzinę :P i sporo pije wody, nawet nie wiem czy nie za dużo.. ale sama się domaga
    Może u Zosi to przez upały? Ale dziwne w sumie ze nie chce jej się pić

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Hej, a my sobie dajemy spokój z rozszerzaniem diety- próbowaliśmy brokuła, marchewki i ziemniaka- Zośka w ogóle nie kuma o co chodzi, nie otwiera buzi, wykręca się. To chyba za wcześnie.
    I strasznie mało je, mam piersi jak kamienie, a ona nie spija... to już tydzień, zaczynam się martwić...
    początki są trudne Emilka też nic nie kumała na początku teraz jest zachwycona. Daj jej może łyżeczkę do zabawy wepchnie ją sobie do buzi i może skojarzy u nas to pomogło, tak samo daliśmy jej butelkę z wodą do zabawy rezultat - od miesiąca "karmi się" sama my tylko pilnujemy żeby jej nieco unieść butelkę. Nie ma co się zrażać :)
    Co do jedzenia w upały Emila je też bardzo słabo pełną butlę 150 wypija tylko w nocy jak jest chłodniej w dzień idzie 90 czasem 60

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    U nas była kupka mała ,ciemnozielona ale już z domieszką jaśniejszej więc może się normuje. Konsystencja normalna więc chyba nie jest źle .

Ile Wam wychodzi posiłków na dobę ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przychodni są dwa oddzielne wejścia, ale w taki sposób, że i tak podchodzi się do jednej rejestracji, tyle że z drugiej strony.
    Moje dziecko też je rzadziej. Kiedyś jadł co 2-3 h z a teraz co 4, a czasem i 5 h. A cały czas te same porcje, czyli po 120-140 ml. Wychodzi jakoś 4-5 butli na dobę plus jeden słoiczek.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy dziś ostatnie 6w1 i przerwa pół roku :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5-6 butelek po 150ml (czasami niepełne 150)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zależy od dnia. Na noc po kąpieli wypije 150. W ciągu dnia zwykle 120 co 3h. Dużo zależy też od tego ile zje kaszy, owoców czy warzyw między butlami. Np jak zje miskę kaszki 1.5h po butli to o jedzenie wola zwykle 2.5h po kaszy. Ale od temp też dużo zależy.

Przed wczoraj dałam jej arbuza w kawałku ale nie zalapala o co chodzi. Nie tak łatwo jej było ugryźć i nie rozpadał sie jak chrupek kukurydziany więc wylądował na podlodze😁 za to dziś dostała jajko i była zachwycona😋

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, no właśnie nie wiem... ja jej już wciskam pierś na siłę trochę, bo boję się o zastoje, to niemożliwe żeby nie chciało jej się pić.
    A przez to wciskanie zaczyna ulewać, bo ona na plecach nie leży w ogóle... :(

Kendy je co 3-4 h, boję się dać butelkę, bo jak na tym etapie jej się spodoba, to może mi się odstawić od piersi..

Space, próbowałam dawać jej własną łyżeczkę i nie bardzo.. to poczekamy z tym rozszerzaniem, tylko żeby pierś pokochała.
    Gdzie się podział mój żarłok?!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 Ty się chyba zastanawiałaś nad krzeselkiem sefety 1st. Kupiłam wersję timba i ogólnie bardzo mi się podoba, jest stabilne i chyba faktycznie do 30kg. Jedyne do czego się mogę przyczepić to skazy na drewnie, które zostały pomalowane lakierem bezbarwnym. Kiepsko to wygląda, nie rzuca się w oczy jak założyłam wkładki ale mimo wszystko za taka cenę powinno być "idealne". Czekam aż młoda sama usiądzie i zaczynamy blw😁

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś upał a jutro ma być 36 stopni. Masakra. Mamy drugi ząb

OlinkaO, Sewcia lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas wychodzi ...6-8 karmien na dobę ( zależy jaką nocka)Je co 3 godziny.

Była duża rzadka i niestety zielona kupka z jakimiś czarnymi niteczkami...wystraszyłam się i jesteśmy umowieni na jutro do lekarza. Nie ma naszego więc idziemy do naszego rodzinnego ..czy pomoże...zobaczymy...
    A mały...pogodny,radosny,i grzeczny jak zwykle...😊nie widzę by coś mu dolegało ..

U nas też dziś 31stopni ,jutro apogeum tego tygid ja 35..masakra .
    Nic dziś praktycznie nie zrobiłam. Przesiedzialam z dziewczynami i Olim pół dnia na plotkach 😊i fajnie .przynajmniej Olaf wyspał się na mamie😊..nie mam mocy dziś...dopiero obiad ogarniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 15:03

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ