X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ale dziś upał a jutro ma być 36 stopni. Masakra. Mamy drugi ząb
    Brawo!!!👏

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano kaszka, a po pobudce warzywka. Chyba się rozkręcamy😉

Najlepsze, że mała waży około 7kg, a każdy mówi, że dużo 😒

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Lisa24 Ty się chyba zastanawiałaś nad krzeselkiem sefety 1st. Kupiłam wersję timba i ogólnie bardzo mi się podoba, jest stabilne i chyba faktycznie do 30kg. Jedyne do czego się mogę przyczepić to skazy na drewnie, które zostały pomalowane lakierem bezbarwnym. Kiepsko to wygląda, nie rzuca się w oczy jak założyłam wkładki ale mimo wszystko za taka cenę powinno być "idealne". Czekam aż młoda sama usiądzie i zaczynamy blw😁

U nas ono odpada bo nie ma tej „przedziałki” między kolanami tylko same pasy.. a ja na sam okres karmienia nie chce zapinać pasami.. w razie zakrztuszenia sie zanim je odepnę to cenny czas mija.. i bez tej „przedziałki” boje się, ze mi wypadnie dołem. A tak to może sobie spokojnie przy mnie siedzieć z tą „przedziałką” między kolanami. Pasy mam zamiar używać jak już będzie stabilnie siedzieć i będzie czasami w nim spędzać czas, bawić się czy obserwować co robię

Narazie rozważam kinderkraft fini i keter multidine i sama już nie wiem, które wybrać:D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a Olafek nie jadł banana? Po bananie czarne nitki to podobno norma.. i chyba po brzoskwinie (ale tu nie dam sobie ręki uciąć)

Martoszka, przecież ciagle było, ze Michalinka wazy za mało, a teraz mówią, ze za dużo?:D daliby dziecku spokoj :D
    Hania w czwartek ważyła 6800

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Ważymy 7300 g. Chyba trochę mało :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Rano kaszka, a po pobudce warzywka. Chyba się rozkręcamy😉

Najlepsze, że mała waży około 7kg, a każdy mówi, że dużo 😒
    ehh co za bzdura na ostatnim szczepieniu jakoś 2 tygodnie temu Emila warzyła 7150 pediatra mówiła ze waga super mniej więcej 50 centyl a przecież Twoja córcia starsza...

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest od mojej strony najmłodszym dzieckiem od 11 lat, więc nikt nie ma porównania. My szczepienie mamy 11.07 i wtedy się okaże co i jak.
    Każdy tak mówi, bo wg nich ma uda grube. Ma udka normalne, wszystko z niej spada w pasie, a uda to nawet by dwa się zmieściły w nogawkach czasem. Do tego żebra jej wystają...

M&M
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa nie dziwię się bo ja oglądałam chyba z 50 różnych krzesełek zanim się zdecydowałam. Ale masz czas bo Hania jeszcze nie siedzi prawda?

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Czy przygarniecie jeszcze jedną zbłąkaną duszyczkę? Przyznaję się bez bicia, że jakiś czas temu zaczęłam Was podczytywać i chętnie bym z Wami popisała. Wcześniej nie zaglądałam do Was bo miałam być grudniową mamą ale córeczka poczekała z wyjściem do 02.01.2019

Lisa24 lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek wrote:
    Witam
    Czy przygarniecie jeszcze jedną zbłąkaną duszyczkę? Przyznaję się bez bicia, że jakiś czas temu zaczęłam Was podczytywać i chętnie bym z Wami popisała. Wcześniej nie zaglądałam do Was bo miałam być grudniową mamą ale córeczka poczekała z wyjściem do 02.01.2019
    witamy :) opowiedz coś o sobie i córci

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    witamy :) opowiedz coś o sobie i córci

Mam 37 lat, aktualnie moje główne zajęcie to opieka nad córeczką, chociaż nie powiem czasem by sie chciało oderwać i ruszyć do ludzi 😊 ale napewno jeszcze na rok idę na wychowawczy urlop.

Moja córeczka ma na imię Lilianka. Jest słodkim i grzecznym bobaskiem, ogólnie wszystko by było idealnie gdyby nie dopadł nas wredny AZS... Do tej pory znałam tą chorobę tylko ze słyszenia a teraz się musimy z nią zmagać, ale cóż takie życie.

Oprócz córeczki mam jeszcze starszego synka, w tym roku skończy 8 lat.

Magdoczka, spaceangel, Rozwita, OlinkaO, Sewcia lubią tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek, witamy z Michasiulą też z 2.01.

Lilutek lubi tę wiadomość

M&M
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! Czy to jest normalne - mamy dwie dolne jedynki i na moje oko wyrzyna się jedna gorna dwojka?! Nie powinny najpierw pojawiać się górne jedynki? Mała od wczoraj jest tak marudna że nie da się z nią wytrzymać i spokój jest tylko gdy ktoś ją nosi i może się przytulić. I obowiązkowo mrożony gryzak😭😭😭

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Lisa nie dziwię się bo ja oglądałam chyba z 50 różnych krzesełek zanim się zdecydowałam. Ale masz czas bo Hania jeszcze nie siedzi prawda?

Wiadomo, sama jeszcze nie siada :D siedzi ładnie prosto z podporem. Przymierzaliśmy krzesełko do karmienia z ikei i ładnie siedziała, prosto, ale czytałam, ze taką „dojrzałość” miednicy do siedzenia w spacerowce czy na chwile w krzesełku do karmienia dziecko osiąga, gdy potrafi wsadzać stopki do buzi. Hania jeszcze nie potrafi, chociaż zaczęła się nimi już interesować i je łapać rączkami, wiec narazie czekam cierpliwie 😁 karmie ją na kolanach i jest okej, wiec faktycznie nie mamy jakieś spiny na „już” z krzesełkiem. A wybór ciężki bardzo.. tyle tego

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek witamy się i my :D rozszerzanie już diete?? Jesteście już na spacerowce cZy jeszcze gondola?

Hania dostała od teściowej malutki basenik, jak wstanie to lejemy wodę ;) szkoda tylko, ze nie ma pompowanego dna, ale tłuszczyku na pupci jej nie brakuje, wiec da radę haha :D

Rany, już się nie mogę doczekać jak przejdziemy na tą spacerówkę. Czekamy dzielnie jak Hania zacznie wsadzać te stopki do buzi, ale już coraz ciężej wytrzymać :P jesCze wszyscy wokoło gadają „ jak ona ładnie siedzi, czemu wozisz ją w gondoli” 🙄

Rozwita, na temat ząbka się nie wypowiem, bo kompletnie nie znam się w tym temacie 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:27

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy właśnie weszłam na forum i sobie pomyślał co to za dziecko dodalas, przecież to nie nasz Olafek :D haha, potem doczytałam. Pasuje mu ta grzywa :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nieładna kupka ale już bez nitek a już jest na samym mleku od dwóch dni a kupkę robi codziennie .
    Hmmm .pójdę do lekarza upewnić się czy to nic groźnego i kupuje nowy probiotyk i zmieniamy mleko...spróbujemy....
    Możecie mieć już dość tematu naszej kupki ..sory ale to ostatnio bardzo absorbujacy mnie temat .

Lisa
    Rozsądne podejście z tym krzesełkiem . My mamy ta przegródkę ale nie jest do końca ale myślę że spełnia swoją powinność.
    Ale Hania się rozszalała ,ładne porcje wciąga :) i super fajnie czytać ze ma apetyt. Mój Olaf je w dzień po 120 a w nocy daje 150 w nadziei na lepszy sen😉

Martoszka
    Nie przejmuj się opiniami innych.

Magdoczka
    Fakt Szymek waży trochę mniej od mojego ale mój okrąglutki a twój mimo to chyba w normie. Jaki centyl ?
    Pewnie to pzez te upały co pisałaś,że je mniej,nadgoni.

Lilutek
    Witaj!!Też mam 8 latka w domu - córkę :)

Rozwita
    Ale się córcia rozszalała z ząbkami...😊rzadki przypadek się skoro jest to znaczy że może być😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:36

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów temperatura podwyższona po 6w1 :-( I jeszcze ten upał. Mały nawet mleka pić bie chce, wypije 40 ml i już się wykręca. Jak go zmusić do jedzenia.. :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas czeka zaraz zmiana na enfamil. Już się psychicznie nastawiam na masakrę

M&M
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy aż mnie zmrozilo jak zobaczyłam górne dziąsła. A od wczoraj coś było nie tak bo nie akceptowala niczego poza rękami. Już się bałam że jej zaszkodziłam tym jajkiem...

Ja mojej podawałam krople Biogaia. Może popytaj lekarza na który probiotyk zmienić skoro że swojego nie jesteś zadowolona.

Są takie upały A ja muszę jeszcze z małą jechać do fizjoterapeuty na 16. Godzina drogi w jedna stronę... chyba umre

3jvzdf9hctqf1jxh.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ