STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka wrote:Seli, mi przeszło przez myśl że może TY w ciązy i dlatego nie zaglądasz
Widze, ze temat meza... Ja sobie tego nie wyobrazam. Nie wiem po co z nim jestes Martoszka. Ani okazywania uczuc, ani wsparcia. Dol psychiczny i dla mnie to juz pomiatanie. Ostatnio dr Ania na imsta porusza temat kobiet... wlasnie strachu przed odejsciem, byciem sluzaca, zatraceniem swojej wartosci... -
Też tak pomyślałam i że udziela się na nowym forum ciążowym 😉
Widzisz Seli My Ci już wywróżyłyśmy
Mój ostatnio zasypia przy moich kołysankach😁. Wczoraj jak go nosiłam nie mógł usnąć a położyliśmy się,przytuliłam go i gładziłam po pleckach i śpiewałam i usnął. Dziś też nosiłam go do spania już mi ręce odpadały a ostatecznie zasnął położony koło mnie i bujany na huśtawce ogrodowej. Śpiewałam i usnął. Fajnie by było tak na dłuższą metę bo już ciężko go dłużej ponosić a i w te upały gorąco kleimy się do siebie.😊 A dziś chłodził się w baseniku,potem mleczko i fajnie mu się spało:)
Moje chłopaki już śpią . Mały dziś w samym pampersie....gorąco...
A ja mam kawałek wieczorku dla siebie
I tak się zastanawiam ...czy nie macie / nie miałyście wrażenia że kp obniża libido??Jakoś przy kp sex był ostatnim o czym myślałam ...piersi przestały być dla mnie jakaś sfera intymna a były do innych wyższych celów a teraz coś mi się zdaje ,że wracam do siebie 😊ale możliwe że to też kwestia indywidualna ... -
Seli wrote:Moze pochwale sie ktoregos dnia Jesli zawalu nie dostane 🙈 dzis lapie sie szafek i staje na nogi, zagapilam sie w telefon i stanal na sofie i chcial wspiac die na okno 🤦♀️
Poki ladna pogoda to korzystamy, udalo sie i mamy fizjoterapeute z nfz ( choc mowia, ze nie trzeba ale on chaotycznie wiele rzeczy robi, fizjo go ulepsza). Troche do znajomych chodzimy, troche oni do nas. Albl my wychodzimy w trojke. Planuje ekstra weekend za tydzien 😏 jakos zapominam o tej stronie forum, bo codziennnie tylko z wykresu korzystam. Mam juz 4 okres i mi sie w miare normuje mimo kp. Od wrzesnia mamy sie o drugie postarac
To już Gabryś szaleje...mi jeszcze jakoś ciężko wyobrazić sobie mojego synka takiego ruchliwego i przemieszczającego się.
U nas siedzenie opanowane ładnie . I leżącego też już go nie zostawię bo lekko sie przemieszcza ale raczej w formie obracania jak wskazówki zegara albo z plecaków na brzuch, bo z brzucha na plecki gorzej. Nie pełza też jeszcze ,choć już szykuje się do pozycji do raczkowania . Już podnosi się na wyprostowanych rękach i podkula nóżki,więc czuje ,że już niedlugo.
A na ząbki ciągle czekamy. Ale męczą dziąsła ! I nabrzmiałe już są konkretnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:47
-
Seli, bo pisałaś o drugiej ciązy i tak pomyślałam.
Kendy, ja jeszcze po połogu miałam ochotę na seks, teraz nic a nic zupełnie. Suchość pustyni, do tego ból. Rozmawiałam z ginem, karmienie wysusza śluzówkę, stąd u mnie ból, a do tego brak libido nie pomaga. No nic. Trzeba przetrwac -
Kendy to sam nie siada a go sadzasz?... dla tego nie wchodzę na takie rewelacje 🙈 no jakbym wchodzila na inny watek to tutaj, wiec raczej widac by mnie bylo 🤷♀️ ale wrozcie na miesiace po wrzesniu. Juz mi jedna osoba wywrozyla, ze bede czerwcowla 2020 wiec zobaczymy hehehe no moj szaleje, podobno swietnie sie rozwija, nie jak wczesniak. Fizjo cos tam z nim cwiczy ale te cwiczenia to jak trzymanie go przy sobie albo na pilce 🤦♀️ mm watpliwosci do sensu tego ;p no ale... jest na nfz to korzystam.
Moj zasypia sam... jakos trudno mi sie z tym pogodzic. Bierze miska, odwraca sie i spi 🤷♀️ taki dorosly on... Ale duzo sie tuli, caluje takze mam tu rekompensate.
Co do libido to ja mialam i mam duze ;p a seks po ciazy jest boski 😏😁 tylko juz nie mozemy pozwalac sobie na niego jak on nie spi bo a to miski kotu wywala, a to szafki, a to wychodzi na balkon... szalony.
Milej nocy kobitki. -
Elmuszka wrote:Seli, bo pisałaś o drugiej ciązy i tak pomyślałam.
Kendy, ja jeszcze po połogu miałam ochotę na seks, teraz nic a nic zupełnie. Suchość pustyni, do tego ból. Rozmawiałam z ginem, karmienie wysusza śluzówkę, stąd u mnie ból, a do tego brak libido nie pomaga. No nic. Trzeba przetrwac -
Kendy wrote:Właśnie ta suchość...ale już wszystko się zmienia...znowu wkładki obowiązkowo. Pewnie niedługo okres dostanę ...a to już mnie nie cieszy.
Mozna uzywac zelu tez mialam suchoc. Norma przy kp. -
Seli wrote:Kendy to sam nie siada a go sadzasz?... dla tego nie wchodzę na takie rewelacje 🙈 no jakbym wchodzila na inny watek to tutaj, wiec raczej widac by mnie bylo 🤷♀️ ale wrozcie na miesiace po wrzesniu. Juz mi jedna osoba wywrozyla, ze bede czerwcowla 2020 wiec zobaczymy hehehe no moj szaleje, podobno swietnie sie rozwija, nie jak wczesniak. Fizjo cos tam z nim cwiczy ale te cwiczenia to jak trzymanie go przy sobie albo na pilce 🤦♀️ mm watpliwosci do sensu tego ;p no ale... jest na nfz to korzystam.
Moj zasypia sam... jakos trudno mi sie z tym pogodzic. Bierze miska, odwraca sie i spi 🤷♀️ taki dorosly on... Ale duzo sie tuli, caluje takze mam tu rekompensate.
Co do libido to ja mialam i mam duze ;p a seks po ciazy jest boski 😏😁 tylko juz nie mozemy pozwalac sobie na niego jak on nie spi bo a to miski kotu wywala, a to szafki, a to wychodzi na balkon... szalony.
Milej nocy kobitki. -
Kendy wrote:A twój Gabryś sam jeszcze nie wchodzi do krzesełka do karmienia czy do spacerówki a już go sadzasz???😱😉
-
Seli wrote:Mozna uzywac zelu tez mialam suchoc. Norma przy kp.
No ale to pewnie reakcja osobnicza, u Ciebie moze zel wystarczy.
-
Kendy wrote:Taaa zaczęło się.😁..przypomniało mi się jak to było jak zaglądałaś...😊
Ta "wyższość."...niepotrzebna...w sumie..😊
Pozdrawiam reszte, kto tam jeszcze zaglada i sie zegnam na dobre. Myslam, ze jeszcze od czasu do czasu zajrze ale nie. Nie ma sensu ;p -
O matko Seli, dziewczyny tu pytają od Ciebie od czasu do czasu, martwią sie czy ok, a Ty sie obrazasz.
Weeeeźźź...
Tak z ręką na sercu, nie przyszło Ci nigdy do glowy ze Twoj sposob bycia moze byc roznie odbierany? Wiedzy Ci nikt nie odmawia ale styl pisania czasem podnosi cisnienieKendy lubi tę wiadomość
-
Elmuszka, nie obrażam się. Ale po co mam komuś podnosić cisnienie? Albo jadem ma na mnie pluć? Bez sensu. I serio. Nie widzę w swoich wypowiedziach wywyzszania sie i "nie mojego poziomu". Dlatego po co mi to? Jak ktos chce to moze napisac na priv. Zapraszam 😉 tutaj serio się odechciewa.
-
Ja się nie dziwię, że masz libido na wysokim poziomie, bo i temperament i charakterek podobny
Ja tam się jadu nigdzie nie dopatrzyłam. Cenię sobie Twoją wiedzę, ale pewnie w prawdziwym zyciu bysmy przyjaciolkami nie były, wlasnie przez Twój sposob wypowiadania się. Taki jakbys miala monopol na ten własciwy sposob wychowania i pielegnacji.
A ja sie zaloze, ze polowa Twoich patentow na Zosce by sie nie sprawdzila, a moje tricki Gabrys by oplul wraz z kawalkami marchewki z BLW
No i w sumie dobrze, czy musimy sie lubic? Czy musimy robic tak samo?
Nie, wystarczy ze z szacunkiem podejdziemy do swojej innosci. Z pokora do tego ze mamy inne doswiadczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 23:06
Seli lubi tę wiadomość
-
Elmuszka jak chcesz pogadać to wyslalam zaproszenie nie znasz mnie w prawdziwym zyciu. Nigdy tez za wielkiego znawce sie nie uznawalam, nigdy nikt tez mi tego nie zarzucal 🤷♀️ nigdy tez nie narzucam swojego zdania, szanuje innych. Co sie pojawie i wypowiem to jest zle... Wiec kurcze nie widze sensu dyskusji tutaj. Ja jestem ugotowa, nie lubie takich akcji. Pewne rzeczy mnie raza i o tym mowie. A forum, to tylko forum. Jest zycie poza nim i szkoda psuc sobie energie na cos takiego zaluje, ze sie odzywalam. Wyglada na to, ze jestem potworem, wywyzszajacym sie, wciskajacy ludziom patenty na dzieci 🙈 a nie zawsze mam patent nawet na wlasne 😂 nie mowiac, ze nie znam insturkcji wychowania ;p
Jakby ktos chcial... to zapraszam na wiadomosci prywatne. Ale chyba nikt nie zechce 😂 -
Że ja pluje jadem bo się martwiłam o Ciebie ,że nie zaglądasz, .ciekawa teoria .Byłam miła dopóki mi nie zaczęłaś ' znowu' jechać ...Nawet lubiłam Cie,fajne się z Tobą pisało gdyby nie te ciągłe uwagi..zwyczajnie mnie to zaczęło wkurzać
To ja poświęcę chwilę i Ci pokażę...niech stracę...a może Tobie to coś da na przyszłość ..
*"Kendy to sam nie siada a go sadzasz?... dla tego nie wchodzę na takie rewelacje "
Jakbyś to odczytała? Bo ja zrozumiałam że przestalas tu zaglądać ,bo nie możesz patrzeć na te głupoty co tu wypisujemy ( dokładnie ja wypisuje / robię ) .
Często po Twoich postach można odnieść wrażenie ,że Ty uważasz że tylko Ty robisz wszystko dobrze a innym w taki wredny uszczypliwy sposób wytykasz ich błędy...że ty jesteś najlepszą mama a inne się nie znają..Naczytalas się instamam,mam ginekologow i fizjomam i się zachowujesz jakbyś pozjadała wszystkie rozumu ..
Tymczasem Tobie też możnaby wiele uszczypliwie wytknąć np to ,że chodzisz z synem do fizjoterapeuty bo jest na NFZ ..za darmo to korzystasz a nie ma potrzeby według lekarzy..tylko sobie ulepszasz syna....dentysta też jest za darmo na NFZ ..może poleczysz sobie zdrowe zęby.?😏Ale po co ?? Nie robi się tego bo nie po to jest to forum. Bardziej by się wspierać ,wymieniać doświadczeniami i sobie pomagać. ..a nie dogryzać..tak.mi się wydaje..a Ty jednak lubisz szukać okazji ku temu ..może dowartościowujesz się w ten sposób.
I to zjawisko nie było tu widoczne gdy Ciebie nie było...więc chyba cos w tym jest także warto by było zastanowić się nad sobą..
Albo otwarcie piszesz,że zapomniałaś o tym forum ...mogłaś miałaś prawo ..ale fajnie to nie brzmi ...
Nie wiem jak Ty ale ja się tu trochę tak po ludzku zrzylam z dziewczynami...i zwyczajnie szczerze cieszę się razem z innymi i smucę gdy cos jest nie tak..a Ty tak otwarcie że to forum Ci lata...ok może..ale jakimś egoizmem mi tu trochę wieje...
I obraza gdy ktoś ma inne zdanie niż ty..dziecinne trochę..
Mogłabym jeszcze zacytować parę Twoich wypowiedzi ..dla przykladu .ale już mi się nie chce szkoda cennych godzin snu...😊
Dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 23:35
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Elmuszka wrote:Ja się nie dziwię, że masz libido na wysokim poziomie, bo i temperament i charakterek podobny
Ja tam się jadu nigdzie nie dopatrzyłam. Cenię sobie Twoją wiedzę, ale pewnie w prawdziwym zyciu bysmy przyjaciolkami nie były, wlasnie przez Twój sposob wypowiadania się. Taki jakbys miala monopol na ten własciwy sposob wychowania i pielegnacji.
A ja sie zaloze, ze polowa Twoich patentow na Zosce by sie nie sprawdzila, a moje tricki Gabrys by oplul wraz z kawalkami marchewki z BLW
No i w sumie dobrze, czy musimy sie lubic? Czy musimy robic tak samo?
Nie, wystarczy ze z szacunkiem podejdziemy do swojej innosci. Z pokora do tego ze mamy inne doswiadczenia. -
Łooł dziewczyny ale burza... ja się chyba nie wypowiem bo za krótko z Wami jestem. Uważam że dookoła i tak doznajemy tyle krytyki i krzywych spojrzeń że niemiła atmosfera i fochy na forum są niepotrzebne.
Seli ja też jestem mama po raz pierwszy i też niedługo planuje kolejną ciąża i miałam nadzieję że wrócisz. Bo nie ukrywam inspirowalas mnie w wielu kwestiach
Elmuszka ja pochodzę z pogranicza Małopolski i Śląska. Prawie 10lat mieszkałam w KRK A teraz już "na swoim" na pograniczu świętokrzyskiego i Podkarpacia.
Na wiejskiej imprezie było całkiem fajnie. Tylko upał dawał strasznie w kość. Kupiłam wkładkę bawełniana do spacerówki i mogłabym ja wykrecac... mała strasznie się pocila... I testowaliśmy słuchawki wygluszajace😊 super sprawa i polecam każdemu!😁