X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też to co uwielbiałam porzuciłam od razu :P nawet same zdjęcia mnie odrzucają ;D hahaha
    Ale dziś wymioty mocno mnie męczą, dobrze, że po pracy... Kurczę, czyżby... się rozkręcało dopiero?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Ja mam w kółko mdłości, odrzuciło mnie od słodkiego, a tak uwielbiałam lody, batony, czekoladę A teraz nic, na samą myśl o słodkim robi mi się słabo

boooże, to w ciąży chyba wszystko jest odwrotnie O.o dla mnie wcześniej słodkie mogło nie istnieć, a w ciąży co chwilę na coś słodkiego mam ochotę ;/ i przenigdy nie miałam problemów z cukrem, zawsze okolice 75-80, a teraz miałam 94 i lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrową...

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Fifka Nowa

Wysłany: 29 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nadrabiam wasze wpisy... ja dopiero teraz dostałam skierowanie na badania. W domu mam dwóch chłopaków - 7 i 5 lat - Teraz po cichu licze na córcie. Ciąża to taka wpadka ze głowa mała... a o chłopaków długo się starałam kiedyś...

Olaa86, Onana36, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3s65gwm1ai1cd.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifka wrote:
    Hej hej! Też będę styczniówką! Mam termin na 7 stycznia i dziś widziałam swoją dzidzie i serduszko :)

Witaj :) tez mam termin na 7 stycznia :) ale data wyznaczona na podstawie usg bo wedlug ostatniej miesiaczki na koniec grudnia.

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dla mnie to była taka podstawa, wizyta u gina, cytologia... usg itp. Morfologie wtedy zrobiłam.

U mnie tez. Wszystko zrobilam poza cyt. Ale ze udalo sie przy pierwszej stymulacji to nie mialam zbyt duzo czasu :-) ale lekarka mnie dorwala i co zrobic :-) dobrze ze jest taka dokladnicka!

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifka wrote:
    Tak nadrabiam wasze wpisy... ja dopiero teraz dostałam skierowanie na badania. W domu mam dwóch chłopaków - 7 i 5 lat - Teraz po cichu licze na córcie. Ciąża to taka wpadka ze głowa mała... a o chłopaków długo się starałam kiedyś...

U nas też starania o còrcie 2 lata a teraz wpadka I to jeszcze jaka :)
    Ale koniec koncow bardzo sie cieszymy ze los tak za nas zdecydowal bo sami chyba nigdy bysmy sie nie zdecydowali kiedy zaczac starania :)

Onana36, lilly. lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Jestem już po.. Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjecie, nasza kruszynka ma 1,03cm. Wokół widac krwiaka 4,45cm x 3,14cm. Kosmowka w połowie odklejona, ale maluch walczy. Ściągnięty mam reżim łóżkowy aby spływało ze mnie co musi. 5 czerwca kolejna wizyta...
    2ed5t01.jpg

no super bedzie dobrze

marcelcia, mersiak lubią tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas planowane. Mam już i synka i córcia wiem obojętnie-byle zdrowe. Ale przeczuwam synka

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzę że jednak styczniowe bobasy to w większości wpadki... u mnie też

sallvie lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifka wrote:
    Hej hej! Też będę styczniówką! Mam termin na 7 stycznia i dziś widziałam swoją dzidzie i serduszko :)
    Tak jak ja :) witaj :)

• lilly. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommytobe barszczyk mniam! :)))

mommytobe lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp

Wysłany: 30 maja 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- dobrego dnia. Ja juz jade do pracy. Alr musze przyznac ze sie super wysypiam. Zasypiam przed 22 a wstaje wczesnie bez budzika. Synek super spi.

Jeszcze mam delikatne slady plamienia po cytologii ale mysle ze juz dzis bedzie koniec.

Zapomnialam napisac. Ja mam tp wpisany w karcie: 27.12

mersiak lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png

Wysłany: 30 maja 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Dziewczyny A jak to robicie jak macie dwóch lekarzy z NFZ i prywatnie, jak to jest z kartą ciąży, badaniami itp.?

Ja mam dwoch prywatnych - mam 2 karty. Nie zdradzam tego. Badania sie pokrywaja. Kopiuje sobie je aby nie pomieszac.
    W pierwszej ciazy mialam dwoch ordynatorow uzylam tej karty w ktorej pracowal lekarz gdzie rodzilam

toyotarav4 lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My się staraliśmy... ale w tym cyklu 3dc zrobiłam badania i 10 dc byłam na wizycie u gina to powiedział, że na chwilę obecną jest beznadziejnie, że nawet in vitro by się nie utrzymało i kiepsko, bardzo kiepsko... Nie uwierzyłam mu :P mierzyłam tempkę i po skoku poszłam na progesteron. Potem betę :D On był w mega szoku. Ale zaczęliśmy szykować się do adopcji. Niby w sumie nie staraliśmy się zbyt długo ale od lat to w nas siedziało, że może się nie udać i lepiej teraz zacząć bo jednak się czeka.

lilly., Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry styczniówki w piękną środę. Byle do 16 i jutro wolne :)
    Przyda mi się trochę odpoczynku.
    Witam się też w 7 tygodniu !!

MonaLiza, marcelcia lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dziś kiepsko spałam. Gorąco, maz chrapal , psy rozwalone na łóżku. Ale idziemy dziś po pracy do kina i spoko :) Lecę zaraz na badania krwi.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej :)

My się staraliśmy... ale w tym cyklu 3dc zrobiłam badania i 10 dc byłam na wizycie u gina to powiedział, że na chwilę obecną jest beznadziejnie, że nawet in vitro by się nie utrzymało i kiepsko, bardzo kiepsko... Nie uwierzyłam mu :P mierzyłam tempkę i po skoku poszłam na progesteron. Potem betę :D On był w mega szoku. Ale zaczęliśmy szykować się do adopcji. Niby w sumie nie staraliśmy się zbyt długo ale od lat to w nas siedziało, że może się nie udać i lepiej teraz zacząć bo jednak się czeka.

Ale musiał się zdziwić :)
    Seli a ile się staraliście?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się staraliśmy około 1,5 roku s udało się w momencie jak zaczęło sie między nami psuć i postanowiliśmy odpuścić starania na jakiś czas

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziendoberek. ja dzis tez zle spalam jest mi strasznie goraco w stopy musze dzis kupic jakis zel chlodzacy. nie wiem czy ta goraczka w stopach moze byc od brania heparyny?? 2 razy moczylam w nocy w zimnej wodzie no i nogi uniesione wyzej.:). meczarnia z tymi nogami.

dziewczyny w którym tyg idziecie na Pappa ?? mnie zapisala w 13 nastym ale wyczytalam ze mozna juz od 10 tego ( 3 tygodnie szybciej to duzo ) ja juz bym mogla zrobic jak najszybciej tylko opinie sa rozne ze wlasnie dopiero w 13 nastym? a czytalam opinie ze jak za pozno sie zrobi to wyniki wychodza zle i wtedy mega stres

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ale musiał się zdziwić :)
    Seli a ile się staraliście?

Byl w szoku. Napisalam mu sms, ze jest beta i co dalej. A on zadzwonil i "ale ze jak... ze jest pani w ciazy?" ;p hahaha to byl 7 cykl, szczesliwa liczba meza a owulacja byla w moj piatek 13-ego ;D takze moj maz od poczatku wolal " przy takich liczbach mialoby sie nie udac?";p a pytalam sie czy jak to 10dc to 18dc moze byc owu to mowil, ze kategorycznie nie ma szans. No i ze shgb jest zle i ono zablokuje zagniezdzanie i utrzymanie...

dZhdp1.png

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ