X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też to co uwielbiałam porzuciłam od razu :P nawet same zdjęcia mnie odrzucają ;D hahaha
    Ale dziś wymioty mocno mnie męczą, dobrze, że po pracy... Kurczę, czyżby... się rozkręcało dopiero?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Ja mam w kółko mdłości, odrzuciło mnie od słodkiego, a tak uwielbiałam lody, batony, czekoladę A teraz nic, na samą myśl o słodkim robi mi się słabo

boooże, to w ciąży chyba wszystko jest odwrotnie O.o dla mnie wcześniej słodkie mogło nie istnieć, a w ciąży co chwilę na coś słodkiego mam ochotę ;/ i przenigdy nie miałam problemów z cukrem, zawsze okolice 75-80, a teraz miałam 94 i lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrową...

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Fifka Nowa

Wysłany: 29 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nadrabiam wasze wpisy... ja dopiero teraz dostałam skierowanie na badania. W domu mam dwóch chłopaków - 7 i 5 lat - Teraz po cichu licze na córcie. Ciąża to taka wpadka ze głowa mała... a o chłopaków długo się starałam kiedyś...

Olaa86, Onana36, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3s65gwm1ai1cd.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifka wrote:
    Hej hej! Też będę styczniówką! Mam termin na 7 stycznia i dziś widziałam swoją dzidzie i serduszko :)

Witaj :) tez mam termin na 7 stycznia :) ale data wyznaczona na podstawie usg bo wedlug ostatniej miesiaczki na koniec grudnia.

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dla mnie to była taka podstawa, wizyta u gina, cytologia... usg itp. Morfologie wtedy zrobiłam.

U mnie tez. Wszystko zrobilam poza cyt. Ale ze udalo sie przy pierwszej stymulacji to nie mialam zbyt duzo czasu :-) ale lekarka mnie dorwala i co zrobic :-) dobrze ze jest taka dokladnicka!

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifka wrote:
    Tak nadrabiam wasze wpisy... ja dopiero teraz dostałam skierowanie na badania. W domu mam dwóch chłopaków - 7 i 5 lat - Teraz po cichu licze na córcie. Ciąża to taka wpadka ze głowa mała... a o chłopaków długo się starałam kiedyś...

U nas też starania o còrcie 2 lata a teraz wpadka I to jeszcze jaka :)
    Ale koniec koncow bardzo sie cieszymy ze los tak za nas zdecydowal bo sami chyba nigdy bysmy sie nie zdecydowali kiedy zaczac starania :)

Onana36, lilly. lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Jestem już po.. Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjecie, nasza kruszynka ma 1,03cm. Wokół widac krwiaka 4,45cm x 3,14cm. Kosmowka w połowie odklejona, ale maluch walczy. Ściągnięty mam reżim łóżkowy aby spływało ze mnie co musi. 5 czerwca kolejna wizyta...
    2ed5t01.jpg

no super bedzie dobrze

marcelcia, mersiak lubią tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas planowane. Mam już i synka i córcia wiem obojętnie-byle zdrowe. Ale przeczuwam synka

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzę że jednak styczniowe bobasy to w większości wpadki... u mnie też

sallvie lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifka wrote:
    Hej hej! Też będę styczniówką! Mam termin na 7 stycznia i dziś widziałam swoją dzidzie i serduszko :)
    Tak jak ja :) witaj :)

• lilly. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommytobe barszczyk mniam! :)))

mommytobe lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp

Wysłany: 30 maja 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- dobrego dnia. Ja juz jade do pracy. Alr musze przyznac ze sie super wysypiam. Zasypiam przed 22 a wstaje wczesnie bez budzika. Synek super spi.

Jeszcze mam delikatne slady plamienia po cytologii ale mysle ze juz dzis bedzie koniec.

Zapomnialam napisac. Ja mam tp wpisany w karcie: 27.12

mersiak lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png

Wysłany: 30 maja 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Dziewczyny A jak to robicie jak macie dwóch lekarzy z NFZ i prywatnie, jak to jest z kartą ciąży, badaniami itp.?

Ja mam dwoch prywatnych - mam 2 karty. Nie zdradzam tego. Badania sie pokrywaja. Kopiuje sobie je aby nie pomieszac.
    W pierwszej ciazy mialam dwoch ordynatorow uzylam tej karty w ktorej pracowal lekarz gdzie rodzilam

toyotarav4 lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My się staraliśmy... ale w tym cyklu 3dc zrobiłam badania i 10 dc byłam na wizycie u gina to powiedział, że na chwilę obecną jest beznadziejnie, że nawet in vitro by się nie utrzymało i kiepsko, bardzo kiepsko... Nie uwierzyłam mu :P mierzyłam tempkę i po skoku poszłam na progesteron. Potem betę :D On był w mega szoku. Ale zaczęliśmy szykować się do adopcji. Niby w sumie nie staraliśmy się zbyt długo ale od lat to w nas siedziało, że może się nie udać i lepiej teraz zacząć bo jednak się czeka.

lilly., Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry styczniówki w piękną środę. Byle do 16 i jutro wolne :)
    Przyda mi się trochę odpoczynku.
    Witam się też w 7 tygodniu !!

MonaLiza, marcelcia lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dziś kiepsko spałam. Gorąco, maz chrapal , psy rozwalone na łóżku. Ale idziemy dziś po pracy do kina i spoko :) Lecę zaraz na badania krwi.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej :)

My się staraliśmy... ale w tym cyklu 3dc zrobiłam badania i 10 dc byłam na wizycie u gina to powiedział, że na chwilę obecną jest beznadziejnie, że nawet in vitro by się nie utrzymało i kiepsko, bardzo kiepsko... Nie uwierzyłam mu :P mierzyłam tempkę i po skoku poszłam na progesteron. Potem betę :D On był w mega szoku. Ale zaczęliśmy szykować się do adopcji. Niby w sumie nie staraliśmy się zbyt długo ale od lat to w nas siedziało, że może się nie udać i lepiej teraz zacząć bo jednak się czeka.

Ale musiał się zdziwić :)
    Seli a ile się staraliście?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się staraliśmy około 1,5 roku s udało się w momencie jak zaczęło sie między nami psuć i postanowiliśmy odpuścić starania na jakiś czas

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziendoberek. ja dzis tez zle spalam jest mi strasznie goraco w stopy musze dzis kupic jakis zel chlodzacy. nie wiem czy ta goraczka w stopach moze byc od brania heparyny?? 2 razy moczylam w nocy w zimnej wodzie no i nogi uniesione wyzej.:). meczarnia z tymi nogami.

dziewczyny w którym tyg idziecie na Pappa ?? mnie zapisala w 13 nastym ale wyczytalam ze mozna juz od 10 tego ( 3 tygodnie szybciej to duzo ) ja juz bym mogla zrobic jak najszybciej tylko opinie sa rozne ze wlasnie dopiero w 13 nastym? a czytalam opinie ze jak za pozno sie zrobi to wyniki wychodza zle i wtedy mega stres

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ale musiał się zdziwić :)
    Seli a ile się staraliście?

Byl w szoku. Napisalam mu sms, ze jest beta i co dalej. A on zadzwonil i "ale ze jak... ze jest pani w ciazy?" ;p hahaha to byl 7 cykl, szczesliwa liczba meza a owulacja byla w moj piatek 13-ego ;D takze moj maz od poczatku wolal " przy takich liczbach mialoby sie nie udac?";p a pytalam sie czy jak to 10dc to 18dc moze byc owu to mowil, ze kategorycznie nie ma szans. No i ze shgb jest zle i ono zablokuje zagniezdzanie i utrzymanie...

dZhdp1.png

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ