X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Ale w Polsce też tak jest, tylko nikt tego nie przestrzega i kobiety idą na l4
    Mój szef też kombinowal gdzie by mnie wrzucić do pracy ale nie ma szans :-) mój ginekolog mi problemy robił z daniem zakazu mimo że mu powiedziałam jaką pracę mam. Przynajmniej będę miała sppokojna głowę.
    No niestety przerabane że nie wszyscy dbają o ciężarne kobiety. Wiem , ciąża to nie choroba ale jak ma się prace która jest za ciężka i szkodzi dziecku w brzuszku to powinni jak najbardziej dawać zakazy.

Marciiik lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po.. Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjecie, nasza kruszynka ma 1,03cm. Wokół widac krwiaka 4,45cm x 3,14cm. Kosmowka w połowie odklejona, ale maluch walczy. Ściągnięty mam reżim łóżkowy aby spływało ze mnie co musi. 5 czerwca kolejna wizyta...
    2ed5t01.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 18:24

sallvie, MonaLiza, Paulcia28, bereda11, Marciiik, Kobobo lubią tę wiadomość

Nowy początek <3
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Jestem już po.. Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjecie, nasza kruszynka ma 1,03cm. Wokół widac krwiaka 4,45cm x 3,14cm. Kosmowka w połowie odklejona, ale maluch walczy. Ściągnięty mam reżim łóżkowy aby spływało ze mnie co musi. 5 czerwca kolejna wizyta...
    https://zapodaj.net/f7663534be182.jpg.html
    Super że maluch walczy gratuluje
    Zdjęcie sie nie otwiera niestety

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    afa9l0.jpg

Walczy kruszynka :) trzymam kciuki.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Dziewczyny co na zaparcia polecacie? Do tej pory suszone owoce dzialaly, ale od trzech dni cisza, nic nie moge zrobic :(

Czerwona róża super! Kawał czlowieczka juz :)

Mi na zaparcia pomaga kiwi :-) 3-4 sztuki wieczorem, a rano ulga :-)

Zośkaaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff mam w sobie dzis wiecej zycia bo wymiotowalam dzis tylko 3 razy <3 i zjadlam nareszcie od tygodnia pierwszy ciepły posilek bez zwrocenia go <3 cudowne uczucie :D barszcz czerwony z uszkami z mięskiem <3 co do mojej kolejnej wizyty to mam 22.06 o 18.00. Dostalam luteine raz zeby dmuchac na zimne (po jednym poronieniu) ale ogolnie wszystko wzorowo :)

Paulcia28, bereda11, lilly. lubią tę wiadomość

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, zapomniałam o kiwi, zaraz jade na zakupy to się obkupie :)

Ale spróbuje tez sposobu z zalaniem suszonych śliwek z woda :)

Dzięki dziewczynki!

bereda11 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi wrote:
    Na nfz: morfologia, mocz podst., kiła, glukoza
    A pozostałe: toxo Ig G, toxo Ig M, HbsAg, Anty HCV, HIV, TSH

Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze przeciwciał na różyczkę i cytomegalię.

I czy rodzinny może mi wypisać skierowanie na te badania?

Ja robiłam wszystkie badania na NFZ, w tym toxo, różyczkę, HCV, HIV, TSH.

Marciiik lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wchodzę w nowy etap.. Do tej pory mdłości i wymioty miałam tylko rano po przebudzeniu, a potem normalnie jadłam śniadanie i szłam do pracy. A dziś dodatkowo zwróciłam też śniadanie, a w pracy do południa tak mnie mdliło, że co chwilę ze strachu biegałam do łazienki :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 razy tylko wymiotowalam.. Męczą mnie zaparcia strasznie.. Pielegniarka mówiła, ze czuć ode mnie kwasowości, ze za mało pije. Ale ja pije ponad 2l wody. Macie na to jakis sposób?

Nowy początek <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia maluszek walczy, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było :-)

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i nie nadrobię Was dziś.

W pracy dałam radę ale droga do domu w upał była masakrą. Położyłam się po pracy ale zebrało mi się na wymioty...

Teraz zbiera się na burze.

U mnie wice powiedziała, że mam się nie krępować tylko w razie czego mówić, iść na l4. Jeszcze jutro i potem dopiero w poniedziałek mam pracę :) więc nie ma tragedii. Wszyscy w pracy wiedzieli, nie wiem kto komu powiedział... Tamta współpracownica po prostu miała minę "a żebyś zdechła"... Nie odzywała się zbytnio do mnie. Ogólnie boje się jej :P hehehe

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja chyba wchodzę w nowy etap.. Do tej pory mdłości i wymioty miałam tylko rano po przebudzeniu, a potem normalnie jadłam śniadanie i szłam do pracy. A dziś dodatkowo zwróciłam też śniadanie, a w pracy do południa tak mnie mdliło, że co chwilę ze strachu biegałam do łazienki :-(

Mam nadzieję ze nie bedziesz przechodzic tego co ja. U mnie rekord byl 8 razy. Wczoraj już mnie wszystkie wnętrzności bolaly... tydzien lezalam. Juz sie balam i zadtanawialam czy na sor nie jechsc bo czulam sie mega odwodniona, ale rozmawiałam ze znajomą ktora tez strasznie ciaze przechodzila i powiedziała ze i tak odesla mnie z niczym bo dopiera sa chetni cos robic jezeli wymiotujesz wiecej niz 10 razy dziennie... straszne to. No nic ja sie ciesze ze dzis troszkę lepiej. Wczoraj byl kryzys te 8 razy...

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Mam nadzieję ze nie bedziesz przechodzic tego co ja. U mnie rekord byl 8 razy. Wczoraj już mnie wszystkie wnętrzności bolaly... tydzien lezalam. Juz sie balam i zadtanawialam czy na sor nie jechsc bo czulam sie mega odwodniona, ale rozmawiałam ze znajomą ktora tez strasznie ciaze przechodzila i powiedziała ze i tak odesla mnie z niczym bo dopiera sa chetni cos robic jezeli wymiotujesz wiecej niz 10 razy dziennie... straszne to. No nic ja sie ciesze ze dzis troszkę lepiej. Wczoraj byl kryzys te 8 razy...

Współczuje, ja tak 3-4 razy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam czas do was zajzec. Gratuluje udanych wizyt !
    I czesc wszystkim nowym dziewczynom :)

Ja mam taki zapiernicz ostatnio w pracy ze nie mam nawet czasu myslec o ciazy ! A przeciez wlasnie mi sie przypomnialo ze jutro wchodzimy w 7 tydzien (6+0)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:

Jejku, 8 razy to jakaś masakra :-( Współczuję Ci i trzymam kciuki, żeby odpuściło.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może jestem narwana i niecierpliwa, ale jednak na tym etapie ciąży nie jestem w stanie wytrzymać prawie 6 tygodni przerwy między wizytami :-(
    Postanowiłam się zapisać na dodatkowe usg pomiędzy. Muszę wiedzieć, co słychać o mojego Bąbla :-) Tym bardziej, że powiedziałam już rodzinie i w pracy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale Ci się nie dziwie, ja mam 4 tygodnie i sama myślę by w przerwie zrobić...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w przyszły wtorek na usg do innego lekarza, bo mój na urlopie. To będzie dokładnie 3 tygodnie po ostatniej wizycie i 3 tygodnie przed następną (prenatalną). Inaczej bym zwariowała :-)

Seli, mersiak lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaluje ze sie robilismy dzis ta cytologie. Teraz bede sie tylko denerwowac krwia. Mam nadzieje ze przyjedzie do jutra i nie bedzie to sie za mna ciagnac kolejne dni - tym bardziej ze biore luteine dopochwowa :-(.
    Lekarka powiedziala ze przez ok 3 h moge plamic a tu jeszcze przy toalecie jest :-( buuu

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ