X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Muszę zebrać się kobitki do sklepu... Ale mi się makabrycznie nie chce :D

Ja wczoraj miałam problem z wyjściem z łóżka i.wyjechaniem do laboratorium, ale dziś juz przed 6 się obudziłam :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie na te badania ale musze sie na nie umowic. Badalam dwa razy, raz 2,4, raz 2.2. To szybko umowie sie na te ft3 i ft4. Dla mnie to czarna magia bo nigdy nie mialam problemow z tarczyca i takich badan

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tsh razem z tymi ft3 i ft4 zrób :) samego się nie robi, a w ciąży ważne by to badać :)

Ja od wczoraj znów na cudownym l4 :D doceniam to :D i zostały mi tylko 3 dni pracy w ogóle! Ha :D egzamin, dzień dyplomów i zakończenie :) cuuuuudownie :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie zapisuje:)

Seli, z Twoimi dolegliwosciami to L4 wrecz wskazane jest:)

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Mam skierowanie na te badania ale musze sie na nie umowic. Badalam dwa razy, raz 2,4, raz 2.2. To szybko umowie sie na te ft3 i ft4. Dla mnie to czarna magia bo nigdy nie mialam problemow z tarczyca i takich badan

To tak po krótce - ft4 i ft3 tak naprawdę pokazują jaka jest praca tarczycy.
    Bo np.jeśli tsh spadnie poniżej normy to mogloby sie wydawać, ze juz mamy nadczynność. A tak moze nie być. Nadczynność jest wtedy gdy ft4 i ft3 wychodza poza granice gornej normy. Może byc tez tak, ze mamy zarowno tsh, ft4 i ft3 ponizej normy lub blisko dolnej granicy - wtedy mimo niskiego tsh jest niedoczynność :) TSH jest bardzo zmienne, wolno reaguje na leki, dlatego zaleca sie pierwsze badania po.okolo 4-6 tygodniach od wprowadzenia jakiejs dawki leku.
    Taki przyklad ruchomosci tsh - moja siostra ma niedoczynność tarczycy (zresztą juz jej nie ma, jest po podaniu jodu) i pewnego dnia robila kontrole TSH, ktore wyniosło 74. Po dwóch tygodniach tak sobie znow sprawdzila i wynioslo 9. Prawda jest taka, ze ten wynik 9 mogl sie odnosic do sytuacji jaka miala miejsce miesiac wcześniej, bo tsh wlasnie jest leniwe.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    To sie zapisuje:)

Seli, z Twoimi dolegliwosciami to L4 wrecz wskazane jest:)

O tak! albo... Może dzidzia chciała by mama w domu odpoczywała bo dziś jest dobrze, wczoraj też nie było tragedii :D trochę rano i tyle :) no ale też mam w szkole słabą sytuację, bo jak zobaczyłam, że wariuje autysta to trochę się bałam, bo mój asystent był na l4 a gówniarz szalu dostał, oczywiście inne osoby się nim zajęły ale kto wie kiedy mu odbije i np. mnie nie kopnąłby?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, wybacz, ale mocne słowa dałaś w kierunku autysty. "Wariuje autysta", "kto wie kiedy mu odbije". Rozumiem, ze takie osoby mają różne zachowania, ale to jest choroba, on nic za to nie może...
    Mnie nie dotyczy autyzm, ale padaczka juz tak... Ludzie różnie na to reagują, w gimnazjum, technikum wielu znajomych sie ode mnie odwrocilo, bo bylam "nienormalna" wedlug nich. A to tez nie moja wina.

Także, nie obraz sie, ale słowa lekko nie na miejscu wedlug mnie.

Paulcia28, Marciiik lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem na wiosce zabitej dechami wiec jak nawet mi się coś zachce to lipa :p Seli mi własnie mcdonald najlepiej sie przyswajał w 1 ciąży :D
    Hormony tarczycy koniecznie na czczo bez tabletki się bada ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle na ulicy też może komuś odwalić... wiadomo jak jest, różne są sytuacje

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli, wybacz, ale mocne słowa dałaś w kierunku autysty. "Wariuje autysta", "kto wie kiedy mu odbije". Rozumiem, ze takie osoby mają różne zachowania, ale to jest choroba, on nic za to nie może...
    Mnie nie dotyczy autyzm, ale padaczka juz tak... Ludzie różnie na to reagują, w gimnazjum, technikum wielu znajomych sie ode mnie odwrocilo, bo bylam "nienormalna" wedlug nich. A to tez nie moja wina.

Jestem pedagogiem specjalnym ;) mam doczynienia z autystami i nie uwazam by to bylo mocne. Sa wyjatkowi, szanuje ich ale zmieniloby cos jakbym napisala "bedzie mial niespodziewane ataki agresji" albo "trudne zachowamia". Bez przesady ;) a odbija nie tylko autysykom.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Tak w ogóle na ulicy też może komuś odwalić... wiadomo jak jest, różne są sytuacje

Roznie bywa, owszem. Ale swiadomie sie narazac to juz inna sprawa. Ogolnie nie raz dostalam taki wpieprz, nie boje sie tego i licze sie z tym. Taki zawod. Co innego jak ma sie dziecko w sobie i trzeba sie wycofac.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lubienia... Tamtego nikt nie lubi bo on jest swiadomy... To nie jest dziecko, ktore nie wie co robi. Za to inni autysci sa bardzo lubiani, zalezy duzo od wychowania.

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mnie okropny ból głowy znow obudzil. Zastanawiam sie czy mnie nie przewiało przez te przeciągi.. Za kilka godzin wizyta

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia trzymam kciuki.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Marcela ;)

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A co do lubienia... Tamtego nikt nie lubi bo on jest swiadomy... To nie jest dziecko, ktore nie wie co robi. Za to inni autysci sa bardzo lubiani, zalezy duzo od wychowania.
    Masz rację, ja mam zajęcia w gimn z jednym A. to jest tragedia z nim i faktycznie uciekają od niego - tłuste włosy, uważa ze wszystko mu się należy. A drugi A. lubiany, ma dziewczynę, zadbany. Ponadto w domu jest super prowadzony, udziela się, jest wolontariuszem.. Widac różnice.. Ale uwielbiam autystów i pracę z nimi

Nowy początek <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Masz rację. To jest straszne.
    Sama chodziłam do klasy integracyjnej i miałam chłopca autystycznego, dziewczynkę z downem i jeszcze inną dziewczynkę. Nigdy jak byłam mała czy teraz po tylu latach nie powiedziałabym, że oni to autyści, downy czy niedoroby.
    Pracując z takimi dziećmi to normalne. Wstyd tak się o nich wyrażać.
    Ludzie jednak są niereformowalni.
    Szkoda gadać.

Marciiik lubi tę wiadomość

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia kciuki za wizytę.

Dziewczyny macie jeszcze takie miesiączkowe bole brzucha ? U mnie już ostatnio było ok a od kilku dni znowu boli wieczorami

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Marcelcia trzymam kciuki.
    Zaczynamy nowy tydzień, chociaż u mnie wg ovu 8t2d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 08:36

Nowy początek <3
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Ja tez za dzieciaka borykalam sie z padaczka. Mialam dosc lagodne napady bo chwilowa utrata swiadomosci bez drgawek. Od dlugiego czasu nie biore lekow ale fale napadowe w mozgu sa caly czas. Kochana a Ty jak zamowrzasz rodzic? Bo moja neurolog mowi ze silny bol wywoluje napady i zaleca mi cesarke

w57v9jcgtlvfpqvt.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ