X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli od którego tyg masz takie jazdy ? Mówiłam żebyś mi ciutke oddała ;) mnie właśnie zmęczenie wzięlo. Dobrze że pracuje w domu :)
    Anika82 ja biorę metformine i nie mam wymiotow. Już dawno nawet mdłości nie miałam
    .

Przed 8 skończonym się tak zaczęło... I chętnie oddam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ej no co wy, tylko ja zamierzam wytrwać do planowej wizyty?:P
    Jak tak dalej pójdzie to też wymięknę.

Ja czekam do tego 11.06, chociaz mialam chwile zwatpienia ')

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    isto wrote:

Ja czekam do tego 11.06, chociaz mialam chwile zwatpienia ')

To jeszcze chwila :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

Tosia, ja mam każde bóle brzucha, tępe, miesiączkowe, kłujące, rwące, jakie chcesz ;)

Isto luz :D ja czekam do 22.06 :D chociaż umieram z niecierpliwosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:33

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Isto luz :D ja czekam do 22.06 :D chociaż umieram z niecierpliwosci...

O to mamy tego samego dnia :D ja o 16 :D

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O to mamy tego samego dnia :D ja o 16 :D

To ja po Tobie o 18 :)

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać, już będzie takie duże! :D

Kurcze mam tyle roboty, bo muszę jutro podjechać do pracy ze zwolnieniem i z papierami... A mam ochotę to walnąć i iść na plażę :D co prawda tylko nad rzekę...

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze chyba jestem głupia. jak zmienić ze jestem w ciązy na forum w moich ustawieniach?? bo nawet nie mam gdzie wkleić suwaczka

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    kurcze chyba jestem głupia. jak zmienić ze jestem w ciązy na forum w moich ustawieniach?? bo nawet nie mam gdzie wkleić suwaczka

Się chyba zmieniało jak na wykresie zieloną kropkę dodawało :P a suwaczek w ustawieniach, społeczność i stopka.

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Się chyba zmieniało jak na wykresie zieloną kropkę dodawało :P a suwaczek w ustawieniach, społeczność i stopka.
    no własnie ja nie moge tej kropki dodaC, bo to tam w w monitorze cyklu?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    no własnie ja nie moge tej kropki dodaC, bo to tam w w monitorze cyklu?

tak, to musisz zaznaczyć na wykresie pozytywny test ciążowy

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie dam rady tego zrobic bo mi mówi że edycja nie jest dostępna, a masz wykupiony abonament?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a jak nie masz abonamentu, albo skończył Ci się po darmowym miesiącu czy jak tam to nie zrobisz już.

anika82 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie spimy od około 6, ja juz po 2 sniadaniu, synuś pierwsza drzemka, jak wstanie to jedziemy do mojej babci na podwóreczko, spakowałam już basenik, obiadek dla małego i czekam aż wstanie :) ja to jakoś nie mysle nawet o zachciankach bo tak samo jak i przed ciążą jak i w ciązy mam na coś ochote bardziej lub mniej :D a teraz przy dziecku jak jestesmy sami to nawet nie mam czasu myslec o "sobie" :D i jeszcze pies do tego to już całkiem :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    My nie spimy od około 6, ja juz po 2 sniadaniu, synuś pierwsza drzemka, jak wstanie to jedziemy do mojej babci na podwóreczko, spakowałam już basenik, obiadek dla małego i czekam aż wstanie :) ja to jakoś nie mysle nawet o zachciankach bo tak samo jak i przed ciążą jak i w ciązy mam na coś ochote bardziej lub mniej :D a teraz przy dziecku jak jestesmy sami to nawet nie mam czasu myslec o "sobie" :D i jeszcze pies do tego to już całkiem :D

Dla mnie przed ciążą jedzenie mogło nie istnieć, ja nawet rzadko kiedy głód odczuwałam. Przy staraniach starałam się jeść regularnie jakieś 3 posiłki dziennie różne, ale tak to mogłam jeden dziennie albo i nic. Dla mnie to mega nowość, że mam jakies smaki, albo wielkie zachcianki i to takie, że muszę to zjeść bo inaczej to koniec świata :P

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to jeść 5 razy dziennie, dieta jest bardzo ważna :) a później jak chcesz karmić piersią to też musisz zdrowo jeść, niejedzenie cały dzień jest niewskazane :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Najlepiej to jeść 5 razy dziennie, dieta jest bardzo ważna :) a później jak chcesz karmić piersią to też musisz zdrowo jeść, niejedzenie cały dzień jest niewskazane :D

Teraz nawet nie możliwe :) Mówię jak było przed ciążą i staraniami. Teraz staram się możlwie zdrowo jeść.

dZhdp1.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze w rożnym wieku jesteśmy ;) Tak byłam ciekawa jak przedział wiekowy . Co do seksu . U nas na początku był bardzo rzadko , raz w tygodniu bardzo delikatny , mieliśmy oboje obawy , ze pojawi się krew a Pozatym po orgazmie miałam skurcze macicy . Nie dawno miałam większa ochotę i było kilka razy , ale tez po orgazmie skurcze macicy i nospa . A teraz przez to ze jest jak jest między nami seksu nie ma . Dziś w nocy jak chodzę siusiu 2,3 razy w nocy , było mi nie dobrze i musiałam coś zjeść . I budzę się z głodu z Mdłościami rano .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na noc najczęsciej chodzę siusiu... I to męczące bo człowiek chce już spać, jeszcze troszkę stres bo lutka dowcipnie i bałam się, że wyleci :P

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą też mogłam nie jeść albo jeść malo. A teraz jem dużo bo nie chce haftać :p

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ