X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    nie wiem, psycznicznie strasznie męczące :(

Domyślam się, ale dla dziecka najbezpieczniej. Tak myślę :)

mersiak lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Na NFZ są tylko 3 USG, nie podczas wizyty tylko lekarz daje skierowanie i zapisuje się osobno. U lekarza prywatnego poglądowe USG jest na każdej wizycie, a takie dokładne z pomiarami też 3.
    kurcze no nie wiem ja chodze na nfz i narazie za każdym razem mam. może dlatego ze mam cukrzycę?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A wynika z tego, że jestem oschłą suką? Bo trochę nie rozumiem nagonki... Jakieś przewrażliwienie, serio? Wiecie w ogóle na czym polega praca takiego nauczyciela? Jak się pracuje? To nie jest zawód, bo jest, to trzeba naprawdę lubić, rozumieć... No ale zamykam dyskusję bo widzę, że bez sensu. Polecam choćby grupy na fb o AUTYSTYKACH - tak, oni sami potrafią tak nazwać siebie i nie jest to WYZWISKO.

Masz rację autysta to nie przezwisko. Mój syn ma cechy autystyczne ale nie jest jeszcze do końca zdiagnozowany. Jest bardzo spokojny inteligentny i lubiany przez dzieci ale w jego wychowanie wkładam dużo pracy jeżdże na przeróżne terapie i rechabilitacje. Spotkałam się jednak też z bardzo trudnymi przypadkami w wolotariacie gdzie dziecko na przykład było agresywne i świadome tego co robi, potrafił nawet ojca pobić. Autyści naprawdę są różni i ja cię rozumiem że boisz się o dziecko

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    ostatnio strasznie mi skacze.. muszę dzisiaj powiedzieć swojemu lekarzowi.. bo śpię ciągle.. jem co 3h, ciągle staram się o niskim IG.. i nie wymiotuje
    ja jem co 2 godziny bo tak jak piszesz bardzo mi spada. i nie trzymam diety bo wymiotuję, n warzywa patrzec nie mogę. lekarka kazała mi jeść na co mam ochotę ale malę porcje i często nawet c 2 godz.

mersiak lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    kurcze no nie wiem ja chodze na nfz i narazie za każdym razem mam. może dlatego ze mam cukrzycę?
    a co ile chodzisz?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny sama jestem w ciąży ale trochę Was nie rozumiem ,że tak często na wizyty latacie, jeśli się coś dzieje to rozumiem ale jeśli wszystko jest ok i co tydzień bądź dwa chodzicie? Ja mam wizyty co miesiąc i jeśli będzie wszystko ok, żadnych podejrzanych boli itp to nie zamierzam się stresować i wyjść na panikare, nie obrazcie się ale non stop usg to też nie jest dobrze. Chcę Was tylko jakoś zrozumieć bo szczerze to nie rozumiem, same sobie stres robicie.

anika82, Seli, katepr, bereda11, WiolaB, Marciiik lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kurcze dziewczyny sama jestem w ciąży ale trochę Was nie rozumiem ,że tak często na wizyty latacie, jeśli się coś dzieje to rozumiem ale jeśli wszystko jest ok i co tydzień bądź dwa chodzicie? Ja mam wizyty co miesiąc i jeśli będzie wszystko ok, żadnych podejrzanych boli itp to nie zamierzam się stresować i wyjść na panikare, nie obrazcie się ale non stop usg to też nie jest dobrze. Chcę Was tylko jakoś zrozumieć bo szczerze to nie rozumiem, same sobie stres robicie.
    no to ja tak dokładnie mam, że co miesiąc wizyta. ale widzę tu na forum, że chyba jestem jakimś totalnym wyjątkiem

Paulcia28, bereda11, Marciiik lubią tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    no to ja tak dokładnie mam, że co miesiąc wizyta. ale widzę tu na forum, że chyba jestem jakimś totalnym wyjątkiem
    To jesteśmy już dwie :-):-):-) może my jakieś inne jesteśmy? Nieee, ja staram się normalnie funkcjonować, jeśli ma się coś stać to się stanie na to wpływu nie mamy, cieszę się chwilą

anika82, Kobobo, katepr, mommytobe, Marciiik lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    To jesteśmy już dwie :-):-):-) może my jakieś inne jesteśmy? Nieee, ja staram się normalnie funkcjonować, jeśli ma się coś stać to się stanie na to wpływu nie mamy, cieszę się chwilą

Amen, mam tak samo!

Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    a co ile chodzisz?
    narazie co miesiąc, 3 tyg. ale jak byłam w ciąży pózniejszej to chodziłam co 2-3 tyg. i za każdym razem miałam

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Masz rację autysta to nie przezwisko. Mój syn ma cechy autystyczne ale nie jest jeszcze do końca zdiagnozowany. Jest bardzo spokojny inteligentny i lubiany przez dzieci ale w jego wychowanie wkładam dużo pracy jeżdże na przeróżne terapie i rechabilitacje. Spotkałam się jednak też z bardzo trudnymi przypadkami w wolotariacie gdzie dziecko na przykład było agresywne i świadome tego co robi, potrafił nawet ojca pobić. Autyści naprawdę są różni i ja cię rozumiem że boisz się o dziecko

O wielkie dzięki za słowo wsparcia! Ja bym powiedziała, że tamten chłopiec... W ogóle nie ma cech autystycznych a chorobę psychiczną... Psychopatia. U nas każdy nauczyciel tak na niego patrzy bo widzi co się dzieje - wymusza wiele, rodzice robią co on każe... Akcje były przeróżne. Ma twarz aniołka a za skórą diabła... A pracowałam z przeróżnymi przypadkami, nawet bardzo ciężkimi. I nawet jak byli agresywni to potrafili potem żałować tego, widać było, że to nie świadome, wynikające z jakiegoś strachu czy niezrozumienia. Mam w klasie ich trzech, dwóch z autyzmem zdiagnozowanym a trzeci Zespół Aspergera - dwójka jest świetna! Rodzice mega dużo pracy wkładają w to. Ale "najgorsze" zachowanie jakie ma np. mój K. to jedzenie z ziemi albo rysowanie po ciele penisów czy jakieś piosenki :P a dziecko do rany przyłóż, uczeń szóstkowy :) A jak zobaczyłam, że tamten poczuł luz bluz i wakacje... no to było kopanie, krzyki, trzaskanie, rzucanie krzesłami... Dlaczego? Bo on np. nie będzie pisał w zeszycie. Bo mu się nie chce. I wtedy mamusia leci "proszę mu wstawić 4 bo on jest chory!! i trzeba postępować z nim inaczej!" my męczymy się z nim w szkole chwile... ale nie raz widziałam jak ojcu potrafił mocno przywalić... jakie jazdy robił.... Choć też rodziców nie potępiam, mają przykre doświadczenia życiowe i myślę, że miłość całą przelewają na niego, tylko w zły sposób.

Nynka86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn tzw "niepanikujacych", aby pomóc Wam zrozumieć motyw częstych wizyt. Czy któraś z Was chodziła z obumarlym płodem?

Crisperss lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    tez mi się tak wydaje, że częste gmeranie usg to nie jest jakieś dobre. napewno chce się wiedzieć czy wszytsko ok ale chyba normalne że cos boli, kłuje. rozumiem jak jest krwawienie. pisałyście o detektorze tętna. a ja odmiennie polecam. w tamtej ciąży to mnie ratowało przed lataniem po lekarzach. co prawda mam taki charatter ze jak sobie postanowiłąm że będe tylko sprawdzać jak mi mocno boli to tak robiłam

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Zgadzam się, ale jeśli coś jest nie tak, choćby te częste wymioty a bierze się leki to warto iść, choćby skonsultować. JA spanikowałam, powiedziałam mu wczoraj, że czuje się jak wariatka. Miałam ogólnie wizyty co ponad 2 tyg, a ta była po tygodniu. Ale dzięki temu mam inne leki, nie wiem czy maluch daje mi odpocząć, czy może to ta zmiana... Ale nie wymiotowałam dziś tyle. Nie biorę doustnie nic prócz euthyroxu i witamin prenatalnych. Możliwe, że dupek dodatkowo mnie drażnił, a pewnie i się nie wchłaniał jak trzeba. Probiotyki biorę i zobaczymy :) Kolejne wizyty myślę, że będą tak co miesiąc. Chyba, że wskaże częściej.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Do dziewczyn tzw "niepanikujacych", aby pomóc Wam zrozumieć motyw częstych wizyt. Czy któraś z Was chodziła z obumarlym płodem?

Ja to rozumiem, ale i tak nie jesteś w stanie sprawdzać codziennie...
    Ja w poczekalni ostatnio spotkałam dziewczynę, która poprzednią ciążę poroniła 2 dni po wizycie serduszkowej, na której wszystko było dobrze.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    , jestem po latach starań o maleństwo, mam jedną stratę za sobą która do dziś boli,serduszko przestało bić w 8+2 i się skończyła bajka, nie myślę o tym bo przeszłam załamanie nerwowe i staram się cieszyć chwilą, staram się Was zrozumieć ale jeśli ma się coś stać to nie mamy na to wpływu jeśli nie będzie żadnych powodów do niepokoju. Jeśli kogoś urazilam to wybaczcie.

Seli Ciebie doskonale rozumiem bo takie wymioty to wręcz wskazane z lekarzem skonsultować.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że nie.. Ale wolałabym wcześniej wiedzieć niż po 3 tyg.

GaliGall lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak...
    Jeśli jesteście pierwszy raz w ciąży i nie przytrafiło się wam poronienie to ok. Żyjesz w nieświadomości. Super się czujesz itd.
    Ale Jeśli masz za sobą tragiczną przeszłość to z tyłu głowy zawsze masz obawy.
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam do gin co 2-3tyg. Całą ciążę.
    Teraz nie mam na to czasu bo mam małego brzdąca w domu i nie myślę o wizytach tak często.
    I nie to że sama tak często latałam. To były zalecenia lekarza.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg na każdej wizycie i to wcale nie jest szkodliwe. Normalnie wizyty miałabym co miesiąc ale przez te plamienia i bole brzucha wole iść częściej i spać spokojnie

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja mam usg na każdej wizycie i to wcale nie jest szkodliwe. Normalnie wizyty miałabym co miesiąc ale przez te plamienia i bole brzucha wole iść częściej i spać spokojnie
    To akurat rozumiem , ale ja się dobrze czuje i poczekam grzecznie do 29.6 do wizyty

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ