X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Masz rację. To jest straszne.
    Sama chodziłam do klasy integracyjnej i miałam chłopca autystycznego, dziewczynkę z downem i jeszcze inną dziewczynkę. Nigdy jak byłam mała czy teraz po tylu latach nie powiedziałabym, że oni to autyści, downy czy niedoroby.
    Pracując z takimi dziećmi to normalne. Wstyd tak się o nich wyrażać.
    Ludzie jednak są niereformowalni.
    Szkoda gadać.

Lol... niedoroby... downy...

autysta to nie jest nic obrazliwego... No ale coz. Proponuje poczytac fachowa literature...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 08:53

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Marcelcia kciuki za wizytę.

Dziewczyny macie jeszcze takie miesiączkowe bole brzucha ? U mnie już ostatnio było ok a od kilku dni znowu boli wieczorami
    Ja teraz w terminie @miałam krwotok

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Zaczynamy nowy tydzień, chociaż u mnie wg ovu 8t2d :)
    :) ja jutro mam wizyte. Ciekawe ile już urósł. Głupie myśli mnie nachodzą przez to że mam tak mało objawów. Jedynie co to mnie wciaz leciutko brzuch pobolewa i piersi.

Kobobo lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Marcelcia kciuki za wizytę.

Dziewczyny macie jeszcze takie miesiączkowe bole brzucha ? U mnie już ostatnio było ok a od kilku dni znowu boli wieczorami

Nie, ja juz nie miewam, za to mam kucia po bokach ale lekarz mowi, ze macica sie powieksza

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    :) ja jutro mam wizyte. Ciekawe ile już urósł. Głupie myśli mnie nachodzą przez to że mam tak mało objawów. Jedynie co to mnie wciaz leciutko brzuch pobolewa i piersi.
    Ja oo tych krwotokach jestem świadoma że może już nic nie być chociaż bólu żadnego bie było... Więc jade popatrzeć na serducho :)

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem też klucia jakby jajnikow. Ciężko mi to określić.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczynam wariować przez te bole i umówiłam się na jutro do lekarza. Planowa wizyta dopiero 18.06 to bym nie wytrzymała. Wydam dwa razy za wizytę ale będę chociaż spokojnie spać

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasami mam takie kłucia ale oprócz tego czasami mnie tak miesiaczkowo boli

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia ja tam bole uznaje jako dobry objaw. Od początku je mam. Teraz trochę mniejsze. Czasem mnie mocniej coś zaboli jak np wstaje z łóżka lub kichne. Ale idź będziesz spokojniejsza. Ja też zamówiłam na jutro wizytę mimo że mam zaplanowaną na 14.06.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia mnie też miesiaczkowo boli.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze beda bole... Gorzej jak sa one bardzo silne. Ale mysle, ze bedziemy co jakis czas czuc. W koncu w srodku wszystko sie zmienia :)

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Ja tez za dzieciaka borykalam sie z padaczka. Mialam dosc lagodne napady bo chwilowa utrata swiadomosci bez drgawek. Od dlugiego czasu nie biore lekow ale fale napadowe w mozgu sa caly czas. Kochana a Ty jak zamowrzasz rodzic? Bo moja neurolog mowi ze silny bol wywoluje napady i zaleca mi cesarke

Mój neurolog tez uważa, ze cesarka lepsza, bo stres, nerwy itd i roznie moze być, jednak ja chcialabym naruralnie. Nie rozmawialam jeszcze z ginka o tym wiec temat do obgadania i z neuro i z ginka.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no co wy, tylko ja zamierzam wytrwać do planowej wizyty?:P
    Jak tak dalej pójdzie to też wymięknę.

Tosia, ja mam każde bóle brzucha, tępe, miesiączkowe, kłujące, rwące, jakie chcesz ;)

Kobobo lubi tę wiadomość

• GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Mój neurolog tez uważa, ze cesarka lepsza, bo stres, nerwy itd i roznie moze być, jednak ja chcialabym naruralnie. Nie rozmawialam jeszcze z ginka o tym wiec temat do obgadania i z neuro i z ginka.

No to ja mam tak samo. Tez porozmawiam z ginekologiem i podejme decyzje. Wole jednak isc na porod z podjeta decyzja niz w razie koniecznosci robic cesarke.
    Ja jutro mam wizyte :) ciekawa jestem jak malenka juz wyglada.. czy zobacze juz cos wiecej niz kropeczke :p

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

Tosia, ja mam każde bóle brzucha, tępe, miesiączkowe, kłujące, rwące, jakie chcesz ;)

Haha no ja wlasnie umowilam sie na dzis u kobitki ktora ma fajny sprzet usg, a u prowadzacego jestem 12.06 :D
    Cierpliwosc nigdy nie byla moja mocna strona a co dopiero teraz

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

nie no... Ja już teraz wytrzymam do prenatalnych ;P chyba, że będzie gorzej :P ale mam taki arsenał na "w", że chyba powinno być ok :)

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli, wybacz, ale mocne słowa dałaś w kierunku autysty. "Wariuje autysta", "kto wie kiedy mu odbije". Rozumiem, ze takie osoby mają różne zachowania, ale to jest choroba, on nic za to nie może...
    Mnie nie dotyczy autyzm, ale padaczka juz tak... Ludzie różnie na to reagują, w gimnazjum, technikum wielu znajomych sie ode mnie odwrocilo, bo bylam "nienormalna" wedlug nich. A to tez nie moja wina.

Także, nie obraz sie, ale słowa lekko nie na miejscu wedlug mnie.

Zoskaaa mam podobne odczucia. Wydaje mi się że powinno się mieć więcej empatii skoro ktoś pracuje w zawodzie pedagoga specjalnego.

Martoszka pamiętam Cię z Aniolkowych mam cieszę się że tu jesteś:)

Martoszka, Marciiik lubią tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich. ja już w pracy i w końcu udało mi się zjeść śniadanie. dziewczyny z cukrzycą albo te co biorą metforminę to macie wymioty? normalnie jecie?? a noc u mnie straszna , bardzo bolała mi głowa, więc coś czuję że będzie jak w tamtej ciąży, więc nastawiam się na porcelanę do co najmniej 20 tyg. co do wizyt ja w pierwszej ciązy tez tak latałam do lekarza na sor, bo ciągle bolał mi brzuch. teraz jak tylko mam taki pomysł to biorę nospę i ide poleżeć, bo najbardziej sama se nakręcam. czekam do piątku. u mnie juz 10 tydz. powodzenia na dzisiaejszych wizytach

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli od którego tyg masz takie jazdy ? Mówiłam żebyś mi ciutke oddała ;) mnie właśnie zmęczenie wzięlo. Dobrze że pracuje w domu :)
    Anika82 ja biorę metformine i nie mam wymiotow. Już dawno nawet mdłości nie miałam
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:21

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Zoskaaa mam podobne odczucia. Wydaje mi się że powinno się mieć więcej empatii skoro ktoś pracuje w zawodzie pedagoga specjalnego.

Martoszka pamiętam Cię z Aniolkowych mam cieszę się że tu jesteś:)

A wynika z tego, że jestem oschłą suką? Bo trochę nie rozumiem nagonki... Jakieś przewrażliwienie, serio? Wiecie w ogóle na czym polega praca takiego nauczyciela? Jak się pracuje? To nie jest zawód, bo jest, to trzeba naprawdę lubić, rozumieć... No ale zamykam dyskusję bo widzę, że bez sensu. Polecam choćby grupy na fb o AUTYSTYKACH - tak, oni sami potrafią tak nazwać siebie i nie jest to WYZWISKO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:23

dZhdp1.png

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ