X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch żyje, ma 16,7mm, krwiak urósł i jest nisko szyjki dlatego krwawi. Kamień z serca..
    kbyqoo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 15:09

Tosia2323, Zośkaaa, bereda11, olkakarolka, Kobobo, Paulcia28, mindusia87, cotton, sallvie, anika82, Solane, zizia_a, mommytobe, Marciiik lubią tę wiadomość

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Maluch żyje, ma 16,7mm, krwiak urósł i jest nisko szyjki dlatego krwawi. Kamień z serca..

Czyli jest dalej od dzieciątka? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moģłby już zniknać ten krwiak . Ale dobrze że z maluchem okej.

Seli ja tam.nigdy nie narzekam. Nawet jak coś mnie boli ale wiadomo są różni ludzie. Ja pod koniec ciąży czulam się ok. Nie to ze nic mnie nie bolalo itd ale nie musiałam tego manifestować

WiolaB, bereda11 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że forum jest po to by pogadać o wszystkim, o niczym i móc po marudzić czasem :) Ja nie lubię koloryzowania i mówienia, że jest tak cudownie, tak kolorowo i nie może być komuś gorzej. Ja dużo gorzej się czuje niż ona, jest mi przykro, że jak powiem, że nie będę biesiadować do rana tylko chce odpocząć bo źle się czuje albo nie chcę robić wojaży to od razu jest spojrzenie " ciąża to nie choroba" ok, to nie choroba ale każdy ma prawo się czuć i przeżywać ją po swojemu. Jedne będą czuły się świetnie, inne gorzej. A jak się ponarzeka to jak ktos ma podobne doświadczenia to jeszcze może sprzedać patent na problem :)

olkakarolka, Paulcia28, lilly., Marciiik lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czyli jest dalej od dzieciątka? :)
    Maluch jest na górze, krwiak trochę go odkeja od dołu ale jest przy szyjce... Czekamy

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Maluch jest na górze, krwiak trochę go odkeja od dołu ale jest przy szyjce... Czekamy

Kurczę... Skąd to się bierze?...

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia najważniejsze że dzidziek jest !

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    oo plastry chłodzące nie pomyślam o tym. skuteczne są, bo nigdy nie stosowałam. ja w poprzeniej ciązy miałąm migreny tylko na początku ale bardzo często. i mam jak ty że ani ręką ani nogą i wymioty. jak nie byłam w ciązy to brałam zoomiles i troche było lepiej
    Kochana! ja odkąd odkryłam to wszystkim daję w prezencie na spróbowanie (powinni mi za to płacić!;) serio! to jest mega! ja potrafiłam mieć naprawdę silne bóle, gdzie już nic nie pomagało, a do kolejnej tabletki musiałam odliczać godziny. a to jest lepsze niż kompres bo raz że przyklejasz do czoła albo karku i nie spada, dwa że naprawdę przyjemnie chłodzi i koi ból. Nobel dla tego kto to wymyślil. jak widzę że są w rosmanie to biorę 10 opakowań na zapas. Pomaga na każdy ból głowy. A mój ukochany na kaca używa, jak mu się zdarzy;) i też chwali pod niebiosa. Bardzo polecam!

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no właśnie mi też się wydaje, że w sumie to tutaj możemy sobie tak o ponarzekac. Bo kto nas zrozumie lepiej jak kobieta która w danym momencie ma tak samo? Super, że są dziewczyny co mogą góry przenosić, ale sama mam przyjaciółkę, która przy pierwszej ciąży prawie cały czas spała i leżała bo tak źle się czuła. A wszyscy jej tylko gadali że ciąża to nie choroba.. Ja stwierdziłam że jej nic gadać nie będę bo sama nie wiem jak to u mnie będzie. I jak wyszło? Że jestem mega senna, póki co pracuje bo muszę do kolejnej wizyty, ale później biorę l4 i zamierzam odpoczywać, ponadrabiac seriale, poczytać książki :)

Marcelcia, to super że dzieciątko jest :) trzeba być dobrej myśli <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 15:32

Seli, Paulcia28, MaryAnn, lilly. lubią tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że nie powiem. Bo staram się nie narzekać, bo wiem że inne kobiety mają gorzej. Nie mówię, że non stop mamy tylko marudzić, ale czasem że tak powiem (wiem że to źle zabrzmi) lepiej się czuje jak wiem że ktoś ma tak jak ja.. Ze nie jestem z tym sama i nie jestem jakaś dziwna..

Seli lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Seli, no właśnie mi też się wydaje, że w sumie to tutaj możemy sobie tak o ponarzekac. Bo kto nas zrozumie lepiej jak kobieta która w danym momencie ma tak samo? Super, że są dziewczyny co mogą góry przenosić, ale sama mam przyjaciółkę, która przy pierwszej ciąży prawie cały czas spała i leżała bo tak źle się czuła. A wszyscy jej tylko gadali że ciąża to nie choroba.. Ja stwierdziłam że jej nic gadać nie będę bo sama nie wiem jak to u mnie będzie. I jak wyszło? Że jestem mega senna, póki co pracuje bo muszę do kolejnej wizyty, ale później biorę l4 i zamierzam odpoczywać, ponadrabiac seriale, poczytać książki :)

Marcelcia, to super że dzieciątko jest :) trzeba być dobrej myśli <3

Tak mi się wydaje, że po to jest forum... nie tylko by napisać termin porodu, pochwalić się usg :) Ja mam niesamowitą labilność objawów, raz jest super i mogę wiele a za chwilę padam jakbym nie wiem co mi było :P
    Cieszę się, że poszłam po drugie l4 bo bym nie dała rady, dziś jest spoko, ale jutro kto wie, tak jak wczoraj mnie złapało - bardziej pogodowo, ciśnieniowo... No ale jednak. Ja w ogóle wrażliwiec na zmiany pogodowe... A widzę, że w ciąży jakby mocniej na mnie to działało.

olkakarolka, Paulcia28, lilly. lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Tyle, że nie powiem. Bo staram się nie narzekać, bo wiem że inne kobiety mają gorzej. Nie mówię, że non stop mamy tylko marudzić, ale czasem że tak powiem (wiem że to źle zabrzmi) lepiej się czuje jak wiem że ktoś ma tak jak ja.. Ze nie jestem z tym sama i nie jestem jakaś dziwna..

to też :) Mnie mama nastraszyła... Że to nienormalne tak wymiotować i w ogóle tragedia... Dobiła mnie dodatkowo, a ona ani razu w żadnej nie wymiotowała. W ogóle długo pracowała w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 15:37

olkakarolka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia widzisz, dzidzia spokojnie sobie rośnie, będzie dobrze

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Magdoczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    To jesteśmy już dwie :-):-):-) może my jakieś inne jesteśmy? Nieee, ja staram się normalnie funkcjonować, jeśli ma się coś stać to się stanie na to wpływu nie mamy, cieszę się chwilą

Ja mam przerwę między jedną wizytą a drugą 6 tygodni. W dużej mierze spowodowane tym, że lekarz poszedł na urlop. Ale uważam, że jedna wizyta w 6 tc, a kolejna z prenatalnymi w 12 tc, to trochę za długo. Więc za godzinę mam dodatkowe usg u innego lekarza :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 15:37

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja też jestem z tych co chodzą na wizyty co ok. Miesiąc normalnym torem. Co za roznica czy obumarcie zostanie stwierdzone 2 tyg wczesniej czy pozniej, zadna. ;)

Powaznie?!

MonaLiza lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja mam przerwę między jedną wizytą a drugą 6 tygodni. W dużej mierze spowodowane tym, że lekarz poszedł na urlop. Ale uważam, że jedna wizyta w 6 tc, a kolejna z prenatalnymi w 12 tc, to trochę za długo. Więc za godzinę mam dodatkowe usg u innego lekarza :-D

daj znać co i jak :)

dZhdp1.png

• GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    kbyqoo.jpg

Super kochana!!!!!:)

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    to też :) Mnie mama nastraszyła... Że to nienormalne tak wymiotować i w ogóle tragedia... Dobiła mnie dodatkowo, a ona ani razu w żadnej nie wymiotowała. W ogóle długo pracowała w ciąży.
    Też bym popracowala jeszcze, ale mam pracę fizyczna, co prawda teraz lekka ale jednak. Zawsze hałas i stopery w uszach, to też nie jest dobre miejsce dla maluszka.. A póki co zaraz się budowa zacznie, formalności z kredytem załatwiamy

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie apropo nazewnictwa laboratoryjnego.

d liczne mam czytac jako dosc liczne?

Ostatnio mialam bakterie w moczu-liczne. A teraz wlasnie d liczne i nie wiem czy sie poprawilo czy tez nie. Bralam jedno opakowanie uroseptu.

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Też bym popracowala jeszcze, ale mam pracę fizyczna, co prawda teraz lekka ale jednak. Zawsze hałas i stopery w uszach, to też nie jest dobre miejsce dla maluszka.. A póki co zaraz się budowa zacznie, formalności z kredytem załatwiamy

Ja myślałam, że będę do końca bo niewiele zostało... Ale wymioty no i... Jednak niektóre dzieciaki wariuje - czują wakacje itp. Biegają, nie patrzą, a w ogóle, no i jest jeden mały agresor... Koleżanka mi dziś pisała (asystent mój), że sama nie może wytrzymać i że dziś o pomoc wołała dwie inne nauczycielki... Więc bałabym się, dyrektorka też mi to powtarzała a ja czuje się głupio. Tak po prostu.

dZhdp1.png

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ