STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia 3 lata macierzynskiego?? Ale płatnego? Ty chyba mieszkasz za granicą nie? Mi starczy ten rok . Gdzie indziej maja 3msc i koniec wiec nie jest tak źle.
Tosia dobrze pisze 7+0 to skończony 7 tydzien początek 8ego czyli jest się w 8 tygodniu. Jednak lskarze zawsze posługują się skończonym.tygodniem czyli jak jest 7+6 to i tak mowia 7 tydzienPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Tosia2323 wrote:Wg mnie 7+0 to skończony 7 tydzień. I od 7+1 zaczyna się 8. Czyli u Ciebie 8+1 to pierwszy dzień 9 tygodnia, wiec jesteś już w 9 tygodniu ale dla lekarza to będzie dopiero 8 bo oni liczą skończone tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 16:52
-
89kaja wrote:Czerwona róża, lekarz oszczędny w słowach, widać za wszlką cenę próbuje mnie dobrze nastawić, bo widzi, że się martwię. Dał mi luteinę, bo mam progesteron 14. Mam nadzieję również, że dopiero zaczęło bić i przyspieszy.
Z każda doba o iles przyspiesza, gdzies mi sie dzis mignęło takie zdanie w internetach spokojnie serduszko Twojego maluszka dopiero sie rozkręca89kaja lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Pospałam godzinkę i od razu troszkę lepiej.. obudził mnie głód Więc gin kazał mi jeść więcej nabiału aby cukier aż tak nie spadał i częściej.. co 2h ;o
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
nick nieaktualnynadrobiłam troche stron co do serduszka - przyśpieszy u mnie w 5t6d chyba biło około 116uderzen na minute, a na nastepnej wizycie już ponad 160 także mysle ze przyspieszy i nie ma co sie na zapas martwić
co do pracy, ja juz na zwolnieniu i jak tylko bede mogla to bede siedziec przyjamniej dwa lata w domu. z pierworodnym byłam 2.5roku a potem i tak na początku wrocilam na pol etatu w sumie. zreszta jestem naucz. (Seli, tez dodatkowo jestem pedagogiem specjalnym ) ), wiec moja praca dziennie to 5godz poza domem. -
Paulcia28 wrote:To jak to się w końcu liczy ? Skoro Ty jesteś w 7+0 to jesteś w 8 tygodniu? Czyli ze ja mając dziś 8+1 jestem w 9 tygodniu???
Tak dokladnie tak jak mówisz.
Jutro zaczynam 8 tydzień ale kończę 7
To tak jak ktoras juz pisala z latami.
Powiedzmy 1 stycznia konczysz 30 lat zaczynasz 31 rok zycia ale przez caly rok w sumie i tak bedziesz mowila ze masz 30 latPaulcia28 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A tak btw co do lekarza to moj zawsze poslugiwal sie zaczetymi tygodniami w ciazy.
Jak bylam np w 15tygodniu (14+0) to i tak mowil 15 tydzien. Ale juz np w szpitalu jak urodzilam corke w teorii w 38 tygodniu (37+2) to mala w ksiazeczce ma napisane 37 tydzienKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A ja tak trochę z innej beczki.
Jak u Was z wizytami u fryzjera czy kosmetyczki? Ja dostałam zakaz wszelkich zabiegów kosmetycznych i fryzjerskich do końca 16 tygodnia. Moja lekarka powiedziała że woli dmuchać na zimne i będziemy trochę pieścić tą ciążę.
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
nick nieaktualny
-
WiolaB wrote:A ja tak trochę z innej beczki.
Jak u Was z wizytami u fryzjera czy kosmetyczki? Ja dostałam zakaz wszelkich zabiegów kosmetycznych i fryzjerskich do końca 16 tygodnia. Moja lekarka powiedziała że woli dmuchać na zimne i będziemy trochę pieścić tą ciążę.
Bede chodzic. Akurat sie zlozylo ze zrobilam miesiac przerwy od paznokci ale przed urlopem juz wracam do kosmetyczno fryzjerskiej rutyny.
Zapytalam lekarza w 1 ciazy o to i sparafrazowal mnie tak. Czy wszystkie fryzkerki i kosmetyczki jak zajda w ciaze musza isc od razu na urlop i to praca zagrazajaca? Nie- w zadnym wypadku.
-
WiolaB wrote:A ja tak trochę z innej beczki.
Jak u Was z wizytami u fryzjera czy kosmetyczki? Ja dostałam zakaz wszelkich zabiegów kosmetycznych i fryzjerskich do końca 16 tygodnia. Moja lekarka powiedziała że woli dmuchać na zimne i będziemy trochę pieścić tą ciążę.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
katepr wrote:Paulcia 3 lata macierzynskiego?? Ale płatnego? Ty chyba mieszkasz za granicą nie? Mi starczy ten rok . Gdzie indziej maja 3msc i koniec wiec nie jest tak źle.
Tosia dobrze pisze 7+0 to skończony 7 tydzien początek 8ego czyli jest się w 8 tygodniu. Jednak lskarze zawsze posługują się skończonym.tygodniem czyli jak jest 7+6 to i tak mowia 7 tydzienkatepr lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Wiola troche bzdura... ja normalnie chodze byłam ostatnio farbować. I moja fryzjerka w 20tyg nadal pracuje. Jestem zdziwiona ze lekarka takie głupoty powiela. Co innego jakbyś miała stać nad farba z amoniakiem i ja wdychać długo no bez przesady...
-
Byłam dzisiaj u kardiologa wizytę miałam przed ciążą jeszcze umówioną bo po grypie miałam za wysokie ciśnienie brałam przez miesiąc leki teraz kardiolog kazała mi odstawić przez pierwszy trymesrt. Zobaczyła moje ekg i zrobiła mi usg serca, kazała mi jutro przyjść na założenie holtera, bo mam za szybką akcję serca i jakaś zastawka nie do końca mi się domyka. Boję się ze coś będzie nie tak...
-
Hej dziewczyny.moja beta 14 dpt wynosi 124 .nie za mało??? Wiem że przyrost liczy się bardziej Ale trochę się boję.2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
Anika91. wrote:nadrobiłam troche stron co do serduszka - przyśpieszy u mnie w 5t6d chyba biło około 116uderzen na minute, a na nastepnej wizycie już ponad 160 także mysle ze przyspieszy i nie ma co sie na zapas martwić
co do pracy, ja juz na zwolnieniu i jak tylko bede mogla to bede siedziec przyjamniej dwa lata w domu. z pierworodnym byłam 2.5roku a potem i tak na początku wrocilam na pol etatu w sumie. zreszta jestem naucz. (Seli, tez dodatkowo jestem pedagogiem specjalnym ) ), wiec moja praca dziennie to 5godz poza domem.
5 godzin plus papiery i takie tam mnie ominą w następnym tyg rady... Ale papiery muszę pozanosić. Nie narzekam bo lubię pracę z dzieciakami, a mam np. świetnego marudę, będzie zrzędzić, a potem powie teatralnie "jest wszystko w porządku" albo "pani jest najlepsza na świecie" hahaha i powie to każdej ;P bo wie, że dobrze na tym wychodzi i wie, że mam słabość to nie ma kar ale mnie czasem tak rozbraja... raz zabroniłam mu malować się po rękach to uwierzcie, nie wiem jak to kurcze zrobił ale na matmie zdjął buty, skarpety i pomazał się po stopach bo tego nie zabroniłam przecież i raz pracuje 3h innego dnia 6 zależy. Więc niby tragedii nie ma ale mimo wszystko. -
A co do fryzjera... Byłam przed ciążą, wydałam 300 zł a po dwóch tygodniach nie było śladu farbowania nadal mam ochotę coś zmienić, jakieś pasemka czy coś... Ale jak znów mam się nasiedzieć, wydać kasę a efekt będzie chwilowy to mi się odechciewa
-
Nynka86 wrote:Byłam dzisiaj u kardiologa wizytę miałam przed ciążą jeszcze umówioną bo po grypie miałam za wysokie ciśnienie brałam przez miesiąc leki teraz kardiolog kazała mi odstawić przez pierwszy trymesrt. Zobaczyła moje ekg i zrobiła mi usg serca, kazała mi jutro przyjść na założenie holtera, bo mam za szybką akcję serca i jakaś zastawka nie do końca mi się domyka. Boję się ze coś będzie nie tak...