X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 i więcej

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie farbuję Ale z tego względu , że często wychodzi mi uczulenie na farbę. Mimo że cały czas z tej samej firmy

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    100 i więcej
    A to fakt. Lekarka mi powiedziała że przy 100 będziemy mysleć

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Ja narazie nie farbuję Ale z tego względu , że często wychodzi mi uczulenie na farbę. Mimo że cały czas z tej samej firmy
    Mi przy braniu hormonów włosy nie chcą lapnac farby i do 4 godz mecze się u fryzjera zresztą teraz mi się sianowate i suche zrobiły i jeszcze męczyć farbą? Raczej zaczekam

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem... Normalnie mi całe spłynęło... I moje włosy nie każdą farbę łapią. Tylko się zniszczyły wtedy ;/ ale już jest lepiej. Chciałam jakiś balejaż no ale to... Może lepiej, że nie zrobiłam i nie zrobię to nie będę potem marudzić :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po usg. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, serce pięknie bije, ma 3,3 cm :-D Wg OM powinnam być teraz w 9+3, a po dzisiejszyn usg wychodzi 10+1. Niesamowite było, jak lekarz kazał mi poruszyć brzuchem i wtedy dzidzia zaczęła machać rękami i nogami :-) Coś wspaniałego:-)

MaryAnn, mommytobe, Seli, olkakarolka, Tosia2323, Paulina_2603, mersiak, Paulcia28, MonaLiza, Kobobo, Sylwunis, bereda11, cotton, Asia8787 lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Wiola troche bzdura... ja normalnie chodze byłam ostatnio farbować. I moja fryzjerka w 20tyg nadal pracuje. Jestem zdziwiona ze lekarka takie głupoty powiela. Co innego jakbyś miała stać nad farba z amoniakiem i ja wdychać długo no bez przesady...

Lekarka mi nie powiedziała że to zagraża ciąży czy że są jakieś przeciwwskazania, ale powiedziała że w moim przypadku chce poprowadzić ciążę tak oszczędnie bez dodatkowych zabiegów upiekrzajacych. Chce żeby do tego 16 tygodnia nie było takich bodźców. Moje koleżanki farbuja włosy normalnie w ciazy i ja po tym 16 tygodniu też wybieram się na wizyte, ale jestem posłuszne pacjentka i posłucham się Pani Doktor. Krzywda mi się nie stanie więc to żaden problem :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A co do fryzjera... Byłam przed ciążą, wydałam 300 zł a po dwóch tygodniach nie było śladu farbowania :P nadal mam ochotę coś zmienić, jakieś pasemka czy coś... Ale jak znów mam się nasiedzieć, wydać kasę a efekt będzie chwilowy to mi się odechciewa :P

dlatego ja sama zajmuje sie swoimi włosami, jak cos nie wyjdzie, moge byc zła tylko na siebie :) ostatnio sama scinalam bo mi za gorąco było w długich i mysle już o nastepnym kolorze, moze jakis fiolet, chociaz ten róż na moich dosc ciemnych włosach wyszedł taki wpadający w fioletowy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, jestem po usg. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, serce pięknie bije, ma 3,3 cm :-D Wg OM powinnam być teraz w 9+3, a po dzisiejszyn usg wychodzi 10+1. Niesamowite było, jak lekarz kazał mi poruszyć brzuchem i wtedy dzidzia zaczęła machać rękami i nogami :-) Coś wspaniałego:-)

cudownie!! gratuluje i juz nie moge sie doczekac 11.06. obym tez miala dobre wiadomosci:)

Magdoczka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    dlatego ja sama zajmuje sie swoimi włosami, jak cos nie wyjdzie, moge byc zła tylko na siebie :) ostatnio sama scinalam bo mi za gorąco było w długich i mysle już o nastepnym kolorze, moze jakis fiolet, chociaz ten róż na moich dosc ciemnych włosach wyszedł taki wpadający w fioletowy .

Ja tez ;p sama sie scinam od kilku lat i nie raz pytaja do kogo chodze bo mam fajne wlosy ;p

Anika91. lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MaryAnn Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    89kaja wrote:
    Cześć dziewczyny, czy mogę sie dołaczyć? Czytam Was już od pewnego czasu, ale dopiero dziś odważyłam sie odezwać :) Jestem troszkę 'młodsza' bo mam termin na 30 stycznia. Dziś byłam na USG, usłyszałam bicie serca maluszka!!! ale radość przeplata się z wątpliwościami, gdyż tylko 99 uderzeń :( Czy jest sie czym martwić? Macie jakieś doświadczenia?

Cześć :) dzieli nas 1 dzień różnicy - mój termin to 31.01, w najbliższy piątek wybieram się na wizytę serduszkową (taką mam nadzieję). Serdecznie gratuluję, że udało Ci się zobaczyć <3
    Masz jakieś konkretne objawy ciazowe? Mnie poza sporym bólem piersi, ogromnym popołudniowym zmęczeniem i koniecznością częstego opróżniania pęcherza w nocy nic więcej nie dolega. Ciekawe kiedy i czy w ogóle rozkręcą się te najmniej przyjemne objawy :D

👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja kluska (Seli, uwielbiam to określenie) będzie rosła w takim tempie, to termin porodu wyjdzie mi na grudzień 2018 :-) Wolę jednak styczeń:-P

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaka czuje sie wzdeta dzisiaj!!! Apogeum normalnie.

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Jak moja kluska (Seli, uwielbiam to określenie) będzie rosła w takim tempie, to termin porodu wyjdzie mi na grudzień 2018 :-) Wolę jednak styczeń:-P

Hahaha <3 moj maz sie smieje, ze na prenatalnych wyjdzie, ze na polowe grudnia ale to dlatego, ze to duzy chlopiec ;p

Paulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa86 wrote:
    Hej dziewczyny.moja beta 14 dpt wynosi 124 .nie za mało??? Wiem że przyrost liczy się bardziej Ale trochę się boję.
    Nie jest super super, ale jest ok. Przyrost już badałaś?

M&M
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o farbowaniu a ja właśnie u fryzjera sobie siedzę, mam blond włosy więc widać odrosty i do drugiego trymestru bym nie dała rady, ale dostałam łagodniejszą farbę i super masaż głowy przy myciu. ;)
    Nie powiem przydał się bo dziś w pracy czułam się koszmarnie, infekcja zatok nie do końca minęła i dalej się męczę, do tego nudności, dramat. Jutro idę do rodzinnego z pytaniem o leki żeby dobić wreszcie to zapalenie.

Wizytującym dziś gratuluję:)

A i sama mam 33 lata (no dobra w październiku kończę 34, ale to daleko jeszcze:)

Kobobo lubi tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu... tak moge sie poswiecac ;D zezarlam upragniona zapiekanke, na plazy, na lezaczku, cudny spokoj ;)

Paulcia28, olkakarolka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Cudownie ! :)
    Ja dziś mam trochę więcej nudności niż ostatnimi czasy.

Magdoczka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje. Mam dziwny ucisk na macicy, jakieś pulsujące tam ciepło, słabo mi. Ja zwariuję. Wzięłam nospę i leżę. Co to może być?

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O matulu... tak moge sie poswiecac ;D zezarlam upragniona zapiekanke, na plazy, na lezaczku, cudny spokoj ;)
    Tak mi ochoty na zapiekankę narobiłaś że też już swoje dwie zjadłam :-P

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ