STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anika82 wrote:Ja narazie nie farbuję Ale z tego względu , że często wychodzi mi uczulenie na farbę. Mimo że cały czas z tej samej firmyDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A ja nie wiem... Normalnie mi całe spłynęło... I moje włosy nie każdą farbę łapią. Tylko się zniszczyły wtedy ;/ ale już jest lepiej. Chciałam jakiś balejaż no ale to... Może lepiej, że nie zrobiłam i nie zrobię to nie będę potem marudzić
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po usg. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, serce pięknie bije, ma 3,3 cm Wg OM powinnam być teraz w 9+3, a po dzisiejszyn usg wychodzi 10+1. Niesamowite było, jak lekarz kazał mi poruszyć brzuchem i wtedy dzidzia zaczęła machać rękami i nogami Coś wspaniałego:-)
MaryAnn, mommytobe, Seli, olkakarolka, Tosia2323, Paulina_2603, mersiak, Paulcia28, MonaLiza, Kobobo, Sylwunis, bereda11, cotton, Asia8787 lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Wiola troche bzdura... ja normalnie chodze byłam ostatnio farbować. I moja fryzjerka w 20tyg nadal pracuje. Jestem zdziwiona ze lekarka takie głupoty powiela. Co innego jakbyś miała stać nad farba z amoniakiem i ja wdychać długo no bez przesady...
Lekarka mi nie powiedziała że to zagraża ciąży czy że są jakieś przeciwwskazania, ale powiedziała że w moim przypadku chce poprowadzić ciążę tak oszczędnie bez dodatkowych zabiegów upiekrzajacych. Chce żeby do tego 16 tygodnia nie było takich bodźców. Moje koleżanki farbuja włosy normalnie w ciazy i ja po tym 16 tygodniu też wybieram się na wizyte, ale jestem posłuszne pacjentka i posłucham się Pani Doktor. Krzywda mi się nie stanie więc to żaden problemPaulcia28 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
nick nieaktualnySeli wrote:A co do fryzjera... Byłam przed ciążą, wydałam 300 zł a po dwóch tygodniach nie było śladu farbowania nadal mam ochotę coś zmienić, jakieś pasemka czy coś... Ale jak znów mam się nasiedzieć, wydać kasę a efekt będzie chwilowy to mi się odechciewa
dlatego ja sama zajmuje sie swoimi włosami, jak cos nie wyjdzie, moge byc zła tylko na siebie ostatnio sama scinalam bo mi za gorąco było w długich i mysle już o nastepnym kolorze, moze jakis fiolet, chociaz ten róż na moich dosc ciemnych włosach wyszedł taki wpadający w fioletowy . -
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Dziewczyny, jestem po usg. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, serce pięknie bije, ma 3,3 cm Wg OM powinnam być teraz w 9+3, a po dzisiejszyn usg wychodzi 10+1. Niesamowite było, jak lekarz kazał mi poruszyć brzuchem i wtedy dzidzia zaczęła machać rękami i nogami Coś wspaniałego:-)
cudownie!! gratuluje i juz nie moge sie doczekac 11.06. obym tez miala dobre wiadomosci:)Magdoczka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Anika91. wrote:dlatego ja sama zajmuje sie swoimi włosami, jak cos nie wyjdzie, moge byc zła tylko na siebie ostatnio sama scinalam bo mi za gorąco było w długich i mysle już o nastepnym kolorze, moze jakis fiolet, chociaz ten róż na moich dosc ciemnych włosach wyszedł taki wpadający w fioletowy .
Ja tez ;p sama sie scinam od kilku lat i nie raz pytaja do kogo chodze bo mam fajne wlosy ;pAnika91. lubi tę wiadomość
-
89kaja wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę sie dołaczyć? Czytam Was już od pewnego czasu, ale dopiero dziś odważyłam sie odezwać Jestem troszkę 'młodsza' bo mam termin na 30 stycznia. Dziś byłam na USG, usłyszałam bicie serca maluszka!!! ale radość przeplata się z wątpliwościami, gdyż tylko 99 uderzeń Czy jest sie czym martwić? Macie jakieś doświadczenia?
Cześć dzieli nas 1 dzień różnicy - mój termin to 31.01, w najbliższy piątek wybieram się na wizytę serduszkową (taką mam nadzieję). Serdecznie gratuluję, że udało Ci się zobaczyć
Masz jakieś konkretne objawy ciazowe? Mnie poza sporym bólem piersi, ogromnym popołudniowym zmęczeniem i koniecznością częstego opróżniania pęcherza w nocy nic więcej nie dolega. Ciekawe kiedy i czy w ogóle rozkręcą się te najmniej przyjemne objawy👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
-
Magdoczka wrote:Jak moja kluska (Seli, uwielbiam to określenie) będzie rosła w takim tempie, to termin porodu wyjdzie mi na grudzień 2018 Wolę jednak styczeń
Hahaha moj maz sie smieje, ze na prenatalnych wyjdzie, ze na polowe grudnia ale to dlatego, ze to duzy chlopiec ;pPaulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość
-
Wy o farbowaniu a ja właśnie u fryzjera sobie siedzę, mam blond włosy więc widać odrosty i do drugiego trymestru bym nie dała rady, ale dostałam łagodniejszą farbę i super masaż głowy przy myciu.
Nie powiem przydał się bo dziś w pracy czułam się koszmarnie, infekcja zatok nie do końca minęła i dalej się męczę, do tego nudności, dramat. Jutro idę do rodzinnego z pytaniem o leki żeby dobić wreszcie to zapalenie.
Wizytującym dziś gratuluję
A i sama mam 33 lata (no dobra w październiku kończę 34, ale to daleko jeszcze:)Kobobo lubi tę wiadomość
-
O matulu... tak moge sie poswiecac zezarlam upragniona zapiekanke, na plazy, na lezaczku, cudny spokoj
Paulcia28, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, jestem po usg. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, serce pięknie bije, ma 3,3 cm Wg OM powinnam być teraz w 9+3, a po dzisiejszyn usg wychodzi 10+1. Niesamowite było, jak lekarz kazał mi poruszyć brzuchem i wtedy dzidzia zaczęła machać rękami i nogami Coś wspaniałego:-)
Ja dziś mam trochę więcej nudności niż ostatnimi czasy.Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:O matulu... tak moge sie poswiecac zezarlam upragniona zapiekanke, na plazy, na lezaczku, cudny spokojDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie