X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam typową ciążową zachciankę:) zjadłam dwa kiszone i zagryzlam czekolada :D
    A tak ogólnie to mam parcie bardzo na owoce śmieje się że będzie syn bo z córką nawet nie myślałam o owocach itp żyłam fastfoodami pewnie dlatego przybyło 25kg :)

olkakarolka lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś miałam chęć na zapiekankę ale ostatecznie wygrała pizza :)
    Właśnie oglądam wozeczki :)

Paulcia28, olkakarolka, Sylwunis, Zośkaaa lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam ochotę na frytki i pochłonęła razem z córką i co teraz mam mega wysoki cukier. Eh chyba będę dalej żywić się chlebem z masłem bo po tym mi nie skacze. A jedynie takie suche rzeczy mogę zjeść żeby nie przywitać porcelany. A zapiekankę to i owszem. Jakiś czas temu chciało mi się takich kurczaków pikantnych z kfc. Ale jakoś daleko było jechać

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wydaje mi się, że forum jest po to by pogadać o wszystkim, o niczym i móc po marudzić czasem :) Ja nie lubię koloryzowania i mówienia, że jest tak cudownie, tak kolorowo i nie może być komuś gorzej. Ja dużo gorzej się czuje niż ona, jest mi przykro, że jak powiem, że nie będę biesiadować do rana tylko chce odpocząć bo źle się czuje albo nie chcę robić wojaży to od razu jest spojrzenie " ciąża to nie choroba" ok, to nie choroba ale każdy ma prawo się czuć i przeżywać ją po swojemu. Jedne będą czuły się świetnie, inne gorzej. A jak się ponarzeka to jak ktos ma podobne doświadczenia to jeszcze może sprzedać patent na problem :)

Prawda :)
    Każda z nas jest inna, jedne przezywają w ciszy, inne pomarudzą i jest im lepiej, część będzie chodzić na wizyty co tydzień, część co miesiąc. Inność jest piękna i na forum powinnyśmy akceptować wszystkie różnice :)

Paulcia28, Seli, anika82, Anika91., Sylwunis, MonaLiza, Kobobo, 89kaja lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    A ja miałam ochotę na frytki i pochłonęła razem z córką i co teraz mam mega wysoki cukier. Eh chyba będę dalej żywić się chlebem z masłem bo po tym mi nie skacze. A jedynie takie suche rzeczy mogę zjeść żeby nie przywitać porcelany. A zapiekankę to i owszem. Jakiś czas temu chciało mi się takich kurczaków pikantnych z kfc. Ale jakoś daleko było jechać
    Ja zjadłam mały koszyczek truskawek :-P i teraz brzuch boli . Eh nie wiadomo co tu jeść by żołądek bądź jelita nie swirowaly. A napilam się dziś cappuccino i zasnelam :-)

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm truskawki no może i tak . Eh chyba przestaje czytać o jedzeniu bo coś nowego mi się chce A sama z co ta w domu to nie mam nawet kogo wysłać do sklepu

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Rozmawialam wlasnie na messengerze z doktorkiem. I zalecil zrobienie posiewu moczu z racji na balterie. I mam brac urosept i wit c. Ciekawe co to za dziadostwa mi sie ulokowaly tam :)
    a moge wiedziec co ci wyszlo z zwyklym badaniu moczu ?
    bo ja wlasnie odebralam, a wizyte mam dopiero 11.06 i nie wiem czy cos brac, czy spokojnie czekac (wyszly mi leukocyty)

• lilly. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś ochotę na pączki! Gdzie normalnie ze słodyczy najbardziej lubię frytki lub popcorn ;) słodycze mogły wcześniej nie istnieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 21:02

Paulcia28 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja mam dziś ochotę na pączki! Gdzie normalnie ze słodyczy najbardziej lubię frytki lub popcorn ;) słodycze mogły wcześniej nie istnieć :)
    Ja wczoraj kupiłam sobie mały tort z wiśniami itp i dziś go nawet nie ruszyłam , zachcianka na chwilę, będę go jutro męczyć

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą mogłam jeść słodkie w nieograniczonej ilości, za to teraz na słodkie patrzeć nie mogę i może dla mnie nie istnieć, dla mnie to też nowość bo w 2 ciążach donoszonych słodkie zawsze było górą w trzeciej poronionej też A teraz nikt mnie nie namówi na żadnego batona ani na czekoladę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 21:16

p19ugzu3pxudumn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic do jedzenia na jutro na obiad, bo u mnie to nie ma sensu. I tak mi się odwidzi. Mój chłop ze mną zwariuje. Dzisiaj poprosiłam go o przywiezienie makaronu ze szpinakiem, po czym jak go dostałam to błagałam, żeby sam go zjadł.
    Czuję się dziś fatalnie... czuję rwanie, ale nie w brzuchu tylko w pochwie. W pochwie O_O Dziwne to jest i nic z tego nie rozumiem. Słabo mi okropnie i mdłości mam do potęgi.

Tosia2323, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja nie mam nic do jedzenia na jutro na obiad, bo u mnie to nie ma sensu. I tak mi się odwidzi. Mój chłop ze mną zwariuje. Dzisiaj poprosiłam go o przywiezienie makaronu ze szpinakiem, po czym jak go dostałam to błagałam, żeby sam go zjadł.
    Czuję się dziś fatalnie... czuję rwanie, ale nie w brzuchu tylko w pochwie. W pochwie O_O Dziwne to jest i nic z tego nie rozumiem. Słabo mi okropnie i mdłości mam do potęgi.

Ha! Nie ja jedna! :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

Przez przypadek polubiłam. Wspolczuje takiego samopoczucia. U mnie ostatnio głównie zmęczenie i ciągły głód także nie ma tragedii. Siedze w domu na L4 i co chwile jem :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najgorzej wieczorem. Ostatnio mam mega zawroty glowy. Wszystko wiruje.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Przez przypadek polubiłam. Wspolczuje takiego samopoczucia. U mnie ostatnio głównie zmęczenie i ciągły głód także nie ma tragedii. Siedze w domu na L4 i co chwile jem :)

Spoczko :) Ja też jestem non stop głodna, ale nic mi nie wchodzi.
    Dzisiaj jak szalona poleciałam do lidla po kruasanty z dżemem. Wpierniczyłam 3, a po godzinie się tylko pukałam w czoło :D Ktoś tu pytał, co my będziemy mówić w 30 tygodniu... Ja myślę, że do tego czasu ludzie będą mnie mieli tak dość, że ktoś znajdzie sposób, żeby mnie nieszkodliwie otumanić... i nic nie będę mówiła :D

Seli, Paulcia28, WiolaB lubią tę wiadomość

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś cholernie ciągnie lewa strona.. No ale dobrze ze zasypiam bez problemu :) spadam spać, bo po 4 trzeba podnieść tylek. Dobranoc <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z dodatkowymi kilogramami? Są już jakieś? Ja się ważyłam kilka dni temu i jak na razie waga stoi w miejscu.

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Spoczko :) Ja też jestem non stop głodna, ale nic mi nie wchodzi.
    Dzisiaj jak szalona poleciałam do lidla po kruasanty z dżemem. Wpierniczyłam 3, a po godzinie się tylko pukałam w czoło :D Ktoś tu pytał, co my będziemy mówić w 30 tygodniu... Ja myślę, że do tego czasu ludzie będą mnie mieli tak dość, że ktoś znajdzie sposób, żeby mnie nieszkodliwie otumanić... i nic nie będę mówiła :D

Hahaha ale Ty... Jakby mnie ktos tak na 9msc... W taki np sen zamrozil nie obrazilabym sie ;p czemu to musi byc 9 miesiecy? Ciaza nie moze trwac np. 3? :D szybko by szlo i fajnie.

isto, Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    A jak u was z dodatkowymi kilogramami? Są już jakieś? Ja się ważyłam kilka dni temu i jak na razie waga stoi w miejscu.

No ja sie wazylam i ani mniej ani wiecej. W sumie dobrze bo na tyle moich wymiotow to sie balam ;p ale cos tam przyswajam z jedzenia jak nie chudne.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Moja waga waha się o 2 kg w ciągu dnia :D Skacze tak samo jak temperatura.

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ