X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z 65 :P a mam 165 co prawda czułam, że te 5 kg to za dużo... Ale nie czuje się gruba, tylko normalna :P pod biustem 73 talia 69 biodra mam wąskie bo 90 brzuch ogólnie prawie płaski był i na pasie pępka 84 cm. Potrafi mnie mega nadąć i wyglądam na nie wiadomo jaki miesiąc ale wczoraj i dziś jest dość "płasko" :P więc myślę, że jest ok :D a przytyć "planuje" jakieś 15 kg nie więcej. Staram się jeść normalnie, uwzględaniam te zachcianki ale też one są różne bo np. zupa pomidorowa czy gołąbek jakoś bardzo nie wpłyną na moją wagę, no chyba, że zjem tego z kilogram czy dwa ;p ale ja jem małe porcje. I widzę, że trawienie w ciąży to mi oszalało, jest jeszcze szybsze niż było.

MaryAnn lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piszę pierwszy raz, ale czytam Was od 2 dni, mam termin porodu na 29 stycznia, wczoraj na usg widziałam bijące serduszko :)

Paulcia28, sallvie, bereda11, Zośkaaa, Sylwunis, MaryAnn, olkakarolka, Kobobo lubią tę wiadomość

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Hej piszę pierwszy raz, ale czytam Was od 2 dni, mam termin porodu na 29 stycznia, wczoraj na usg widziałam bijące serduszko :)

hej :D witaj i się rozgaszczaj :) który tc ?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień 6 +1 czyli siódmy :) 3 miesiące temu miałam operacyjnie usuwaną ciążę pozamaciczną wraz z jajowodem, nie mogę uwierzyć, że teraz się udało i to tak szybko!!!

bereda11, Kobobo lubią tę wiadomość

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak umieścić suwaczek pod wpisami?

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    a moge wiedziec co ci wyszlo z zwyklym badaniu moczu ?
    bo ja wlasnie odebralam, a wizyte mam dopiero 11.06 i nie wiem czy cos brac, czy spokojnie czekac (wyszly mi leukocyty)

Leukocyty mi wylazly w pierwszym badaniu tak tydzien temu i bralam urodept jedno opakowanie i pieknie sie wszystko unormowalo:)

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja najgorzej wieczorem. Ostatnio mam mega zawroty glowy. Wszystko wiruje.
    Sprawdz sobie zelazo jak masz takie zawroty

Seli lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Sprawdz sobie zelazo jak masz takie zawroty

O... Ostatnio sprawdzałam i było ok, ale jutro zrobię ponownie razem z magnezem, potasem. Bo i tak muszę iść :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Jak umieścić suwaczek pod wpisami?

wchodzisz na ustawienia, społeczność, tam masz stopkę i wklejasz bbcode :)

Maławina lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Tydzień 6 +1 czyli siódmy :) 3 miesiące temu miałam operacyjnie usuwaną ciążę pozamaciczną wraz z jajowodem, nie mogę uwierzyć, że teraz się udało i to tak szybko!!!

Współczuje operacji, ale teraz pójdzie dobrze :)

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Witaj :-) trzymam kciuki żeby tym razem wszystko dobrze było :-*

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża jest w macicy więc na prwno pozamacicznej juz z tego nie będzie :)

Tosia2323, Kobobo lubią tę wiadomość

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja w pierwszej ważyłam 49 na wzrost 164 a przytyłam 12kg. Teraz również ważyłam przed 49kg i mam nadzieje że wiecej niż 12 nie przytyje bo szybko to zgubiłam po samym porodzie zostało mi jakies 5kg tylko dodatkowego bagażu

Maławina witaj :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej ja w pierwszej ważyłam 49 na wzrost 164 a przytyłam 12kg. Teraz również ważyłam przed 49kg i mam nadzieje że wiecej niż 12 nie przytyje bo szybko to zgubiłam po samym porodzie zostało mi jakies 5kg tylko dodatkowego bagażu

Maławina witaj :)

To masz niedowagę ogólnie? Bo ja mając 54, mówili, że mam za małe bmi, ale lata hormonów zrobiły swoje :P

dZhdp1.png

• Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tylko dla Waszej wiafomości, że byłam na usg u dwóch lekarzy i dwóch powiedziało mi to samo jak chciałam posłuchać bicia serca, że włączanie dopplera w tak wczesnej ciąży jest szkodliwe , bo przegrzewa zarodek i że włącza się Dopplera od 11 tygodnia ciąży

Tosia2323, bereda11, Marciiik lubią tę wiadomość

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Napiszę tylko dla Waszej wiafomości, że byłam na usg u dwóch lekarzy i dwóch powiedziało mi to samo jak chciałam posłuchać bicia serca, że włączanie dopplera w tak wczesnej ciąży jest szkodliwe , bo przegrzewa zarodek i że włącza się Dopplera od 11 tygodnia ciąży

Mi na chwile włączyli po 6tc ale ogólnie to nie dopraszałam się potem nikogo bo stwierdziłam, że na prenatalnych poproszę :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 178cm wzrostu, waga startowa: okolo 64kg. Teraz juz na pewno jest na plusie, nie musze sie wazyc, widze to:)
    W pierwszeh ciazy mialam plus 20kg! Ale duzo przy porodzie zeszlo, ponad 10kg od razu:)

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 165cm, startowałam z 47kg, teraz waże 48kg ;-) W pierwszej ciąży startowałam z 51kg i przytyłam 11kg, po porodzie po tygodniu wazylam juz 49kg :D w tej ciazy mysle, ze przytyje wiecej... ale zobaczymy :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki o 13:30 bo ide na wizytę

Seli, MonaLiza, Maławina, Zośkaaa lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 13:30 bo ide na wizytę

Trzymam :D

Tosia2323 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ