SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 166 i zwykle ważyłam 52-53 w ostatnich miesiącach przytyło mi się do 57 i zle się z tym czuje. W ciazy jak na razie nic nie doszło.

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja startuję z wagą 64 kg. Marzy mi się nie więcej niż 75, ale ja to sobie mogę. Poprzednio startowałam z wagi 58 kg przy 168 wzrostu. Do porodu szłam z wieeelkim tyłkiem, bo ważyłam aż 91 kg. Miałam stan przedrzucawkowy i strasznie puchłam, no ale niestety te kilogramy, to nie była sama woda, chociaż nie jadłam dużo, ale napewno więcej niż przed ciążą. Wcześniej jadłam 1-2 razy dziennie, a jak zaciążyłam, pomyślałam że to chyba niezbyt dobrze dla dziecka i włączyłam śniadania. Ja ogólnie mam chyba problem z przemianą materii, a wtedy to już w ogóle poleciało wszystko na łeb na szyję :( No ale cóż. Nie ważne. Dostałam w zamian cudowną nagrodę w postaci mojej upragnionej i wyczekanej córuni :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 13:30 bo ide na wizytę
    Trzymam. Potem ja proszę o 16.45.

Tosia2323, Zośkaaa lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 13:30 bo ide na wizytę
    Trzymam kciuki!:))

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące i czekam na same fantastyczne wieści! :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące i czekam na same fantastyczne wieści! :)
    Dziękuję. Trochę się zaczęłam bac.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was wszystkie

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część,
    Czytam Was od początku, wczoraj miałam wizytę i po tym jak moja dr uspokoiła mnie że wszystko ok,dopiero dziś odważyłam się napisać. Termin mamy na 01.01, więc może być różnie z tym czy jestem na właściwym wątku

bereda11, Mila83, Paulcia28, Sylwunis, Kobobo, Marciiik lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy. Trzymam kciuki za każdą ciążę!!!

bereda11, Mila83, Paulcia28 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Agajaga Nowa

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Tydzień 6 +1 czyli siódmy :) 3 miesiące temu miałam operacyjnie usuwaną ciążę pozamaciczną wraz z jajowodem, nie mogę uwierzyć, że teraz się udało i to tak szybko!!!

Cześć zalogowałam się specjalnie, by zapytać Ciebie Maławina o tą ciążę pozamaciczną. Dziś idę na wizytę, ale się boję, jestem w 6 tydz 2 dzień i tydzień temu na wizycie nie było widać pęcherzyka. Lekarka uspokajała, że jest wcześnie i może się jeszcze pojawić, kazała przyjść za 2 tyg. Powiedziała bym zrobiła betę, bo skoro nie widać pęcherzyka to na pewno jest poniżej 1000. Zrobiłam 2 dni po wizycie i wynosiła ponad 9000 a po dwóch dniach ponad 20 000. Czyli przyrost bardzo dobry. Jednak wtedy na wizycie musiało być powyżej 1000 a jednak nic nie zobaczyła. Ma dobry sprzęt i duże doświadczenie, ufam jej.

Czy w ciąży pozamacicznej miałaś dobre przyrosty bety? Dziś idę sprawdzić na usg czy pojawił się pęcherzyk i czy ciąża się rozwija prawidłowo. Jestem po jednej ciąży, która się przestała rozwijać w 7 tyg i po jednej donoszonej.

Agaaa
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyziaa wrote:
    Część dziewczyny, dawno się nie odzywałam, czasu mało mam, praca i w domu dziecko trochę mi tego czasu zabiera. U mnie nie najlepiej, bo zaczęłam plamić, a dziś nawet trochę krwi i skrzep poleciał:-(. W pracy jestem do 23, więc już dziś nie pojadę do lekarza. Wizytę mam w piątek, ale jak dalej będę miała krwawienie to do szpitala jutro podjadę. Kurczę, myślałam że będzie dobrze, a tu znowu takie niespodzianki. Najgorsze jest to że w domu sobie nie poleżę, bo muszę się dzieckiem zająć. Zastanawiam się czy przy krwiaku też może polecieć skrzep? Chyba że za niski progesteron mam.
    Mi z krwiaka lecą ogromne skrzepy ale mój jest duży i mam krwotoki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:57

Nowy początek <3
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agajaga ja przy becie 8000 jak nie zobaczyli pęcherzyka w macicy to od razu skierowali do szpitala, pomimo faktu, że nie mialam żadnych objawów. To był wtedy początek 6 tygodnia. W szpitalu w nocy nie widzieli nigdzie pęcherzyka, ale powiedzieli, że skoro go nie ma w macicy to jest to ciąża pozamaciczna. Rano przyszedł bardzo doświadczony lekarz i zauważył pęcherzyk w prawym jajowodzie i od razu na operację, usunęli z jajowodem. Bardzo to przeżyłam i miałam do nich żal, ale operował mnie sam profesor Roszkowski i mówił, że iperował jak własną córkę i dlatego usunął jajowó bo był niewydolny i że było duże ryzyko, że ciąża ponownie będzie z tego jajowodu pozmaaciczna. Wtedy byłam zła, a dziś jestem wdzięczna z całego serca, bo teraz znów jestem w ciąży i to z prawidłowego jajowodu. Jak masz taką betę to idź szybko na izbę przyjęć. Niech Cię zbadają . Ja dzięki temu że szybko zareagowałam to jestem tu gdzie jestem, bo wtedy mąż wyjechał, byłam sama, jakby mo ta ciąża pękła w nocy np. To nie wiem kto udzieliłby mi pomocy. W czasie operacji okazało się, że juz był krwotok wewnętrzny, 150 ml krwi w jamie brzusznej

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agajaga ale skoro byłaś u lekarki na 2 dni przed betą 9000 to możliwe, że jeszcze byo za wczesnie by zobaczyć pęcherzyk. Natomiast przy takiej becie jak masz teraz jesli nie będzie widac to juz to źle wróży . Wiem ze u niektórych dziewczyn pęcherzyk pojawiał się przy bedie 2500-3000. Beta w ciąży pozamacicznej przyrastała prawidlowo, ale była niska, myślałam ze po prostu owulacja była późno i się tym nie martwiłam , a teraz chucham na zimne. Wtedy mialam 4 dni po spodziewanej miesiaczce bete 72. A tym razem dzien przed spodziewaną miesiączką miałam już 900

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 193 i chyba jestem najciezsza haha bo startuje z 86 kg. Boje sie dobic do 100 haha przerazajaco to brzmi

Tez mam dzis wizyte:)

bereda11 lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin na prenatalne badania 9.7 czyli w 13 tyg :-)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Ja mam 193 i chyba jestem najciezsza haha bo startuje z 86 kg. Boje sie dobic do 100 haha przerazajaco to brzmi

no ale u Ciebie to chyba tej wagi tak nie bedzie widac nawet jak przekroczysz 100 przy takim ladnym wzroscie :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziękuję. Trochę się zaczęłam bac.

To chyba normalne. Wszystkie się boimy. Ale głowa do góry! Napewno wszystko jest super :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    no ale u Ciebie to chyba tej wagi tak nie bedzie widac nawet jak przekroczysz 100 przy takim ladnym wzroscie :-)

Wystarczy ze ja ja bede widziec i czuc :p startuje z duzej wagi jak dla mnie bo akurat przed ciaza trafila sie kontuzja i nie cwiczylam a jestem zawodowym sportowcem wiec troche mi doszlo zbednych kilogramow:p

bereda11 lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:

O kurcze! Ale jesteś wysoka :O To ja Ci sięgam pewnie gdzieś do pasa ;D

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall, ależ wzrost! Niczym siatkarka lub koszykarka :)

MonaLiza, Tosia kciuki za.dzisiejsze wizyty, czekamy na piękne zdjęcia :) Jeśli kogoś pominęłam, przepraszam i trzymam kciuki :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny, rozgosscie się :)

Agajaga w tak wczesnej ciąży pecherzyk jak najabardziej mógł być niewidoczny, u każdej z nas to bardzo indywidualna sprawa, niektórym się pojawia juz przy mniejszej becie, u innych przy wyższej :) Na pewno juz teraz zobaczysz maluszka i być może serduszko :)

Co do mojej wagi i wzrostu. Mam 174cm, startowałam z wagą 64kg, na pierwszej wizycie u ginki miałam 63kg także 1kg w tył, ale po dwóch tygodbiach na kolejnej wizycie juz wróciłam do 64kg :) I chyba sobie powolutku tyjemy. Swoją drogą to się lekko przerazilam, ze nadrobilam ten 1kg w ciagu 2 tygodni zaledwie, ale trudno :) Zobaczymy co bedzie dalej.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ