X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 166 i zwykle ważyłam 52-53 w ostatnich miesiącach przytyło mi się do 57 i zle się z tym czuje. W ciazy jak na razie nic nie doszło.

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja startuję z wagą 64 kg. Marzy mi się nie więcej niż 75, ale ja to sobie mogę. Poprzednio startowałam z wagi 58 kg przy 168 wzrostu. Do porodu szłam z wieeelkim tyłkiem, bo ważyłam aż 91 kg. Miałam stan przedrzucawkowy i strasznie puchłam, no ale niestety te kilogramy, to nie była sama woda, chociaż nie jadłam dużo, ale napewno więcej niż przed ciążą. Wcześniej jadłam 1-2 razy dziennie, a jak zaciążyłam, pomyślałam że to chyba niezbyt dobrze dla dziecka i włączyłam śniadania. Ja ogólnie mam chyba problem z przemianą materii, a wtedy to już w ogóle poleciało wszystko na łeb na szyję :( No ale cóż. Nie ważne. Dostałam w zamian cudowną nagrodę w postaci mojej upragnionej i wyczekanej córuni :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 13:30 bo ide na wizytę
    Trzymam. Potem ja proszę o 16.45.

Tosia2323, Zośkaaa lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 13:30 bo ide na wizytę
    Trzymam kciuki!:))

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące i czekam na same fantastyczne wieści! :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące i czekam na same fantastyczne wieści! :)
    Dziękuję. Trochę się zaczęłam bac.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was wszystkie

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część,
    Czytam Was od początku, wczoraj miałam wizytę i po tym jak moja dr uspokoiła mnie że wszystko ok,dopiero dziś odważyłam się napisać. Termin mamy na 01.01, więc może być różnie z tym czy jestem na właściwym wątku

bereda11, Mila83, Paulcia28, Sylwunis, Kobobo, Marciiik lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy. Trzymam kciuki za każdą ciążę!!!

bereda11, Mila83, Paulcia28 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Agajaga Nowa

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Tydzień 6 +1 czyli siódmy :) 3 miesiące temu miałam operacyjnie usuwaną ciążę pozamaciczną wraz z jajowodem, nie mogę uwierzyć, że teraz się udało i to tak szybko!!!

Cześć zalogowałam się specjalnie, by zapytać Ciebie Maławina o tą ciążę pozamaciczną. Dziś idę na wizytę, ale się boję, jestem w 6 tydz 2 dzień i tydzień temu na wizycie nie było widać pęcherzyka. Lekarka uspokajała, że jest wcześnie i może się jeszcze pojawić, kazała przyjść za 2 tyg. Powiedziała bym zrobiła betę, bo skoro nie widać pęcherzyka to na pewno jest poniżej 1000. Zrobiłam 2 dni po wizycie i wynosiła ponad 9000 a po dwóch dniach ponad 20 000. Czyli przyrost bardzo dobry. Jednak wtedy na wizycie musiało być powyżej 1000 a jednak nic nie zobaczyła. Ma dobry sprzęt i duże doświadczenie, ufam jej.

Czy w ciąży pozamacicznej miałaś dobre przyrosty bety? Dziś idę sprawdzić na usg czy pojawił się pęcherzyk i czy ciąża się rozwija prawidłowo. Jestem po jednej ciąży, która się przestała rozwijać w 7 tyg i po jednej donoszonej.

Agaaa
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyziaa wrote:
    Część dziewczyny, dawno się nie odzywałam, czasu mało mam, praca i w domu dziecko trochę mi tego czasu zabiera. U mnie nie najlepiej, bo zaczęłam plamić, a dziś nawet trochę krwi i skrzep poleciał:-(. W pracy jestem do 23, więc już dziś nie pojadę do lekarza. Wizytę mam w piątek, ale jak dalej będę miała krwawienie to do szpitala jutro podjadę. Kurczę, myślałam że będzie dobrze, a tu znowu takie niespodzianki. Najgorsze jest to że w domu sobie nie poleżę, bo muszę się dzieckiem zająć. Zastanawiam się czy przy krwiaku też może polecieć skrzep? Chyba że za niski progesteron mam.
    Mi z krwiaka lecą ogromne skrzepy ale mój jest duży i mam krwotoki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:57

Nowy początek <3
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agajaga ja przy becie 8000 jak nie zobaczyli pęcherzyka w macicy to od razu skierowali do szpitala, pomimo faktu, że nie mialam żadnych objawów. To był wtedy początek 6 tygodnia. W szpitalu w nocy nie widzieli nigdzie pęcherzyka, ale powiedzieli, że skoro go nie ma w macicy to jest to ciąża pozamaciczna. Rano przyszedł bardzo doświadczony lekarz i zauważył pęcherzyk w prawym jajowodzie i od razu na operację, usunęli z jajowodem. Bardzo to przeżyłam i miałam do nich żal, ale operował mnie sam profesor Roszkowski i mówił, że iperował jak własną córkę i dlatego usunął jajowó bo był niewydolny i że było duże ryzyko, że ciąża ponownie będzie z tego jajowodu pozmaaciczna. Wtedy byłam zła, a dziś jestem wdzięczna z całego serca, bo teraz znów jestem w ciąży i to z prawidłowego jajowodu. Jak masz taką betę to idź szybko na izbę przyjęć. Niech Cię zbadają . Ja dzięki temu że szybko zareagowałam to jestem tu gdzie jestem, bo wtedy mąż wyjechał, byłam sama, jakby mo ta ciąża pękła w nocy np. To nie wiem kto udzieliłby mi pomocy. W czasie operacji okazało się, że juz był krwotok wewnętrzny, 150 ml krwi w jamie brzusznej

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agajaga ale skoro byłaś u lekarki na 2 dni przed betą 9000 to możliwe, że jeszcze byo za wczesnie by zobaczyć pęcherzyk. Natomiast przy takiej becie jak masz teraz jesli nie będzie widac to juz to źle wróży . Wiem ze u niektórych dziewczyn pęcherzyk pojawiał się przy bedie 2500-3000. Beta w ciąży pozamacicznej przyrastała prawidlowo, ale była niska, myślałam ze po prostu owulacja była późno i się tym nie martwiłam , a teraz chucham na zimne. Wtedy mialam 4 dni po spodziewanej miesiaczce bete 72. A tym razem dzien przed spodziewaną miesiączką miałam już 900

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 193 i chyba jestem najciezsza haha bo startuje z 86 kg. Boje sie dobic do 100 haha przerazajaco to brzmi

Tez mam dzis wizyte:)

bereda11 lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin na prenatalne badania 9.7 czyli w 13 tyg :-)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Ja mam 193 i chyba jestem najciezsza haha bo startuje z 86 kg. Boje sie dobic do 100 haha przerazajaco to brzmi

no ale u Ciebie to chyba tej wagi tak nie bedzie widac nawet jak przekroczysz 100 przy takim ladnym wzroscie :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziękuję. Trochę się zaczęłam bac.

To chyba normalne. Wszystkie się boimy. Ale głowa do góry! Napewno wszystko jest super :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    no ale u Ciebie to chyba tej wagi tak nie bedzie widac nawet jak przekroczysz 100 przy takim ladnym wzroscie :-)

Wystarczy ze ja ja bede widziec i czuc :p startuje z duzej wagi jak dla mnie bo akurat przed ciaza trafila sie kontuzja i nie cwiczylam a jestem zawodowym sportowcem wiec troche mi doszlo zbednych kilogramow:p

bereda11 lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:

O kurcze! Ale jesteś wysoka :O To ja Ci sięgam pewnie gdzieś do pasa ;D

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall, ależ wzrost! Niczym siatkarka lub koszykarka :)

MonaLiza, Tosia kciuki za.dzisiejsze wizyty, czekamy na piękne zdjęcia :) Jeśli kogoś pominęłam, przepraszam i trzymam kciuki :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny, rozgosscie się :)

Agajaga w tak wczesnej ciąży pecherzyk jak najabardziej mógł być niewidoczny, u każdej z nas to bardzo indywidualna sprawa, niektórym się pojawia juz przy mniejszej becie, u innych przy wyższej :) Na pewno juz teraz zobaczysz maluszka i być może serduszko :)

Co do mojej wagi i wzrostu. Mam 174cm, startowałam z wagą 64kg, na pierwszej wizycie u ginki miałam 63kg także 1kg w tył, ale po dwóch tygodbiach na kolejnej wizycie juz wróciłam do 64kg :) I chyba sobie powolutku tyjemy. Swoją drogą to się lekko przerazilam, ze nadrobilam ten 1kg w ciagu 2 tygodni zaledwie, ale trudno :) Zobaczymy co bedzie dalej.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ