X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od 52 kg przy 162 cm. A teraz mam 54,5 :-D I uważam, że moje cycki ważą przynajmniej ze 4 kg :-D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ja tez nigdy nie mialam problemów z tarczyca. Usg ok. Dopiero w pierwszej ciąży (straconej) na wlasna rękę zrobiłam TSH bo gin mi nie zlecila. Wyszlo 3.5. I teraz jak wiedzieliśmy ze bedziemy sie starac to poszlam do endo, powtórzyłam badania i bylo 5.5 :O takze endo zaczela bic na alarm! :D dala mi leki i podkreśliła ze jak tylko zobacze na tescie 2 kreski to od razu na gwałt mam zwiekszyc dawke do 1.5tabletki i do niej przyjść pędem. Tak zrobilam. Jeszcze na początku ciazy mialam ok. 3 wiec dopasowala mi leki i teraz mam 0.8 :) także tsh to nie przelewki... moze bardzo zle wplynac na ciążę. Nie zastanawiaj się tylko zastosuj sie do porady lekarza ;)
    jej to teraz się przestraszyłam czy wszystko będzie ok...od jutra biore-recepte wykupiłam,ale ktoś mi nakładł do głowy,że euthyrox juz wtedy na zawsze. Mam dawke 50.

82o5ppm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    jej to teraz się przestraszyłam czy wszystko będzie ok...od jutra biore-recepte wykupiłam,ale ktoś mi nakładł do głowy,że euthyrox juz wtedy na zawsze. Mam dawke 50.

Kuźwa, no to na zawsze!
    Wolisz ryzykować?

• cotton Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ooo a juz myslalam ze tylko ja jestem takim karzelkiem :D tez mam 155. Startowalam z waga 54.9kg a dzis 52.6kg ale ja sporo wymiotowalam, stąd spadek wagi.

Przebijam, ja mam 152 i 44 kg;)

Doris koniecznie bierz tabletki, nawet sie nie zastanawiaj.

Witam nowe mamy:) I oczywiscie kciuki za wizyty!

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Moja dzidzia w 6tc + 2dc miała 6,6 mm. Więc w 1 cm w 7+1 jest ok.
    Mi kartę ciąży założyli na drugiej wizycie po zrobieniu przeze mnie badań, bo od razu wpisali mi tam wszystkie wyniki.
    hmmm u mnie wychodzi że 2 6 tyg 3,6 mm, chyba bardzo mało co?? ale lekarz nic ne mówił.bo to ten wymiar crl?? dobrze ze juz w piatek wizyta

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris kochana moja cora w 8+1 miala ledwie 1,1cm :)

Doris_ lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Kuźwa, no to na zawsze!
    Wolisz ryzykować?
    oczywiście,że nie.
    Moja reakcja też taka była,że jak lekarz mówi to chyba wie,ale tak mi nakładziono na głowe. To moja 1 ciąża,mimo,że mam 31 w tym roku,nigdy nie miałam z tarczycą problemów,chyba jednak muszę mieć więcej zaufania do lekarzy,a nie innych osób...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:25

82o5ppm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    oczywiście,że nie.
    Moja reakcja też taka była,że jak lekarz mówi to chyba wie,ale tak mi nakładziono na głowe. To moja 1 ciąża,mimo,że mam 31 w tym roku,nigdy nie miałam z tarczycą problemów,chyba jednak muszę mieć więcej zaufania do lekarzy,a nie innych osób...

Ja właśnie zeszłam ze sterydu, brałam go od ponad miesiąca. Miał takie skutki uboczne, że litania do serca pana jezusa to jest 1/10 lektury na ich temat. Ale zjem wszystko, żeby było dobrze i Tobie też radzę ;)
    A pocieszające jest to, że euthyrox to taka mała tableteczka, do której można się przyzwyczaić, ja biorę już 3 lata :)

MonaLiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Ubawila mnie Twoja wypowiedź:)
    Co do zachcianek to mam ochotę na arbuza z Chorwacji.. hmm mało realne.. Ale język mam do ziemi na sama myśl..

TO DLA CIEBIE:
    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/34165032_2185274755048940_3216728482327298048_n.jpg?_nc_cat=0&oh=d7e167616568a42d86d3bdf8b11a95df&oe=5BBD842B

:D:D:D

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    Wczoraj miałam wizyte u ginki- wg OM 8T2D,okazało się,że jest mała fasolka-ma zalednie 1 cm i serduszko uderzało 146/m-potwierdziła moje obliczenia-wielkość na 7t1d. Czy Wy tez w tym czasie miałyście taki zarodek-chodzi mi o jego wielkość. Druga rzecz,która mnie zastanawia-to była moja 1 wizyta u tej ginki-po wizycie szpitalnej-mimo serduszka nie założyła mi karty ciąży
    Ja mialam 1,03cm w 7 tygodniu :) wczoraj miałam 16mm w 8tyg.. Mi tez nie założył karty ciąży ale u mnie problem z krwiakiem

Nowy początek <3
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca płata figle w ciąży, niekoniecznie potem będzie problem do końca życia, ja miałam 3,1 i mam brać na zmianę 25 mg i 37,5 mg, a drugi gin nawet stwierdIł, ze to za niska dawka i żeby brać cały czas 37,5 i do tego Jodid.

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ja mialam 1,03cm w 7 tygodniu :) wczoraj miałam 16mm w 8tyg.. Mi tez nie założył karty ciąży ale u mnie problem z krwiakiem
    czyli podobnie jak pisały inne dziewczyny,to chyba rozwija się w normie. Tak,czytałam marcelcia o tym,z czym się zmagasz i trzymam kciuki,by maluszek rozwijał się mimo wszystko dobrze. Ja teraz martwię się o to TSH i juz mnie mój opierdziela,że 1 dzień nic nie zmieni w tej sytuacji i od jutra mam brać. Wkurzam się też na szpital,że tam zupełnie nikt nie zareagował na ten wynik :/

82o5ppm.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadlo tsh w ciąży i biore ciagle euthyrox 50

Nowy początek <3
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zacznę brać,dzięki dziewczyny za opinie. Nie chcę stracic tej małej fasolki-nie darowałabym sobie,gdyby coś się stało,bo czegoś nie dopilnowałam...

82o5ppm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    zacznę brać,dzięki dziewczyny za opinie. Nie chcę stracic tej małej fasolki-nie darowałabym sobie,gdyby coś się stało,bo czegoś nie dopilnowałam...

Dopilnowałaś, dlatego od jutra grzecznie będziesz jadła lek :)

Doris_, mommytobe, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, tak postraszylyscie ze ja chyba tez zaczne brac.. Lekarz kazal mi eksperymentalnie brac najmniejsza dawke bo mialam tsh 2.4, w nastepnym wyniku 2.2... W pt robie reszte badan. To biore recepte po pt zaczne brac, ale kurde, nie jestem przekonana...

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mialam nigdy problemu z tsh, dopiero w ciąży zaczelo skakac, poki co mam w normie, ale bede co miesiac sprawdzac :) w tamtej bralam 0,25 letrox i ladnie sie trzymalo

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ żeście nasmarowały! :P

ja zrobiłam trzy rodzaje gołąbków, ogarnęłam mięso do zamrażalnika i chwilka spokoju, zaraz biorę się za papiery :P obładowali mnie w szkole.

olkakarolka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sobie pogotowac..mama zrobiła mi pierogów z truskawkami mmmm a teraz leżę i czekam na kuzynkę bo mój w pracy

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz kochaną mamę :) Ja muszę sama bo mój nie potrafi gotować a bliskiego nikogo nie mam w pobliżu. Dziś śmigam więc korzystam :) Choć plecy dają się we znaki jak tak na nogach stoję i robię co chwila.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ