STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
GaliGall wrote:Dziewczyny mam pytanie apropo nazewnictwa laboratoryjnego.
d liczne mam czytac jako dosc liczne?
Ostatnio mialam bakterie w moczu-liczne. A teraz wlasnie d liczne i nie wiem czy sie poprawilo czy tez nie. Bralam jedno opakowanie uroseptu.
nie znam się... ale na chłopski rozum to chyba tak... -
Spróbuję was zaraz nadrobić ale około 10 stron to nie lada wyzwanie
Jutro zaczynam 8 tydzień (7+0)
Przez to że tak szybko dowiedzieliśmy się o ciąży ( 3+1 ) to jakoś tak mi się dłużą te tygodnielilly. lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Cześć dziewczyny, czy mogę sie dołaczyć? Czytam Was już od pewnego czasu, ale dopiero dziś odważyłam sie odezwać Jestem troszkę 'młodsza' bo mam termin na 30 stycznia. Dziś byłam na USG, usłyszałam bicie serca maluszka!!! ale radość przeplata się z wątpliwościami, gdyż tylko 99 uderzeń Czy jest sie czym martwić? Macie jakieś doświadczenia?
sallvie, Paulcia28, MaryAnn, lilly. lubią tę wiadomość
-
89kaja wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę sie dołaczyć? Czytam Was już od pewnego czasu, ale dopiero dziś odważyłam sie odezwać Jestem troszkę 'młodsza' bo mam termin na 30 stycznia. Dziś byłam na USG, usłyszałam bicie serca maluszka!!! ale radość przeplata się z wątpliwościami, gdyż tylko 99 uderzeń Czy jest sie czym martwić? Macie jakieś doświadczenia?
Hej ja nie wiele starsza bo tylko 5 dni takze jestesmy na naprawde podobnym etapie89kaja lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
89kaja wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę sie dołaczyć? Czytam Was już od pewnego czasu, ale dopiero dziś odważyłam sie odezwać Jestem troszkę 'młodsza' bo mam termin na 30 stycznia. Dziś byłam na USG, usłyszałam bicie serca maluszka!!! ale radość przeplata się z wątpliwościami, gdyż tylko 99 uderzeń Czy jest sie czym martwić? Macie jakieś doświadczenia?
Zastawiam sie czy nie jest tak ze serduszko dopiero co zaczelo bic. Na tym etapie chyba rownie dobrze moglo go jeszcze nie byc. Ale nie znam sie. Lekarz nic nie powiedzial?sallvie lubi tę wiadomość
-
Hej Kaja
Na samym początku serducho moze bić wolniej.
Seli ale ja nie pisałam ze nie mozna tu marudzić. Tylko ze ja nie lubie narzekać. A sa rozni ludzie niektorych i bez ciąży cos wiecznie boli lub są przewrażliwieni. Se narzekajta do woli od tego jest forum a że Twoja mama pracowała długo no kiedyś to chyba tak byłoPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Czy ja wiem... Potem długo nie pracowała, do pracy wróciła dopiero jak mój brat miał jakoś 4 latka a różnica między nami jest 5 lat Po prostu się dobrze czuła. Też stara jakas nie jest
-
sallvie wrote:Spróbuję was zaraz nadrobić ale około 10 stron to nie lada wyzwanie
Jutro zaczynam 8 tydzień (7+0)
Przez to że tak szybko dowiedzieliśmy się o ciąży ( 3+1 ) to jakoś tak mi się dłużą te tygodnieDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja za to myślę o czymś nieco innym, nie podoba mi się "polityka" w obecnej... Więc zobaczę jak będzie. Ja nie wiem czy będę miała macierzyński heh
-
Seli wrote:Ja za to myślę o czymś nieco innym, nie podoba mi się "polityka" w obecnej... Więc zobaczę jak będzie. Ja nie wiem czy będę miała macierzyński hehDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Ja mam 3 lata macierzyńskiego, mam się zameldować pod koniec ciąży w pracy by dac znać czy wrócę po roku czy dopiero po 3 latach bo miejsce będzie i firma mnie ponownie przejmie, ale to odległy czas, jeśli się tak coś pozmienia na lepsze to wrócę.
ja mam umowę na zastępstwo i wraca osoba w sierpniu więc... Nie będę raczej mieć nic choć niby mówią, że przedłużą... Ale nie sądzę, raczej to było czcze gadanie. A i tak właśnie wracać bym nie chciała, myślałam, że jeśli nie byłabym w ciąży to zmieniam od września, no ale teraz nie będę zmieniać i się wygłupiać. -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:To jak to się w końcu liczy ? Skoro Ty jesteś w 7+0 to jesteś w 8 tygodniu? Czyli ze ja mając dziś 8+1 jestem w 9 tygodniu???
Wg mnie 7+0 to skończony 7 tydzień. I od 7+1 zaczyna się 8. Czyli u Ciebie 8+1 to pierwszy dzień 9 tygodnia, wiec jesteś już w 9 tygodniu ale dla lekarza to będzie dopiero 8 bo oni liczą skończone tygodniePaulcia28, sallvie lubią tę wiadomość
-
Tosia2323 wrote:Wg mnie 7+0 to skończony 7 tydzień. I od 7+1 zaczyna się 8. Czyli u Ciebie 8+1 to pierwszy dzień 9 tygodnia, wiec jesteś już w 9 tygodniu ale dla lekarza to będzie dopiero 8 bo oni liczą skończone tygodnieDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie