STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobitki ja ide w kime bo sie przestawiam ostatnio... pozno sie klade i dlugo spie. A jutro wstac chce wczesniej ;p
-
olkakarolka wrote:I oczywiście jest najbiedniejsza i nikt nie ma źle jak ona zapewne? Wiem, ze powinnam współczuć, ale kurcze.. to działa w dwie strony. Dziwie się trochę, że jej odpisujesz, ja bym ją olała ;P Chociaż mam przyjaciółkę, która też ma taką dobrą koleżankę jak Ty i nie potrafi jej nie odpowiedzieć bo jest po prostu za dobra..
No ja nie umiem tak ;p ja zawsze "wspomagam"... A potem po tylku dostaje ;/ -
Seli wrote:Tak... w 3dc szczesliwego cyklu zrobilam mase badan za 500 zl ;p i w 10 dc bylam u gina. Endometrium 3 mm... on, ze beznadzieja, niby jajnik pracuje ale owulacji nie bedzie. A przy takich wynikach nic sie nie zagniezdzi, nawet in vitro odpada ;p a 7 dni pozniej mialam owulacje... i ciaza. W szoku byl lekarz ;p a staralismy sie 7 cykli. Krotko.
Seli lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ruddaa wrote:Paulcia 28 widze ze duzo przeszlas pierwszy maz taki byl ?
Juz wylalam tyle lez , ze ich nie mam . I tak czuje sie sama w tej ciazy .Juz duzo w zyciu przezylam, wpadke po 3 seksie w zyciu , zawzielam sie i urodzilam . Nigdy nie zalowalam , ze mam core , razem dorastalysmy , ja sie uczylam do szkoly a ona chodzic Wtedy dalam rade teraz tez dam . Jestem nim bardzo rozczarowana i jego zachowaniem , mysle ze nigdy nie bedzie tak samo ,jesli nawet mialo by cos byc .
Seli to wy miliscie taka smutna diagnoze , ze nawet invito nie da rady ? I jak Wam sie udalo .
Przez 14 lat panicznie balam sie wpadki i zawsze bylam zabezpieczona , spirala za spirala ,ale dopiero jedna strata i druga strata podkrecily moj instynt macierzynski, nie pomyslam, ze mnie to spotka . Nie wiedzialam , ze tyle kobiet roni i przezywa swoje dramaty , raczej malo sie o tym mowi . A szkoda, moze kobiety nie czuly by sie takie samotne .lilly., mommytobe lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Seli wrote:Nie chodzila na badania?... bo praca to jeszcze pol biedy, sa takie co super sie czuja i do konca pracuja... ale dziwne, ze sie nie badala. Choc... Ostatnio kolezanka przezywala glupote znajomej. Mloda, troche z patologii, stwierdzila, ze zrobi sobie dziecko ( 20 lat, bez matury i pracy, facet starszy, pijaczyna...) najpierw meczyla kolezanke ile razy musi "w niej dojsc", nie chciala zrobic badan, isc do gina. Zaszla od razu i tez nie zamierzala isc do lekarza... Ani w ogole... Trafila na pogotowie bo zaczela krwawic. Okazalo sie, ze ma za mala macice i jest problem... poronila. Ale dla niej to nic. Bedzie probowac ale lekarza nie zamierza odwiedzac nawet na nfz bo po co...
SZOK3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ruda to bardzo przykre co piszesz... Mam nadzieję, ze sytuacja jednak rozwiąże się dobrze, dla Ciebie i maleństwa dobrze. Może jednak Twoj mężczyzna potrzebuje troche czasu by się oswoić?
Seli, zażywam luteine 3x1 od początku ciąży i nic mnie nie swedzi
Paulcia widze, ze sporo przeszlas, nie wiem skąd biorą sie tacy tyrani...
Ja byłam 7 lat w związku, w którym zostałam pozbawiona resztki moich koleżanek i innych znajomych. Mój były byl chorobliwie zazdrosny, urzadzal mi awantury, zdarzało sie, ze w tej furii podnosił rękę, ale zdążył się jakoś opanować i nie.uderzyl nigdy, jednak bywało, ze szarpal. Ja nie moglam nigdzie wyjść, on bywal wszędzie... A jeśli juz gdzies wychodzilam to oczywiscie z nim, a jesli juz odwazylam sie wyjść z koleżanka (gdy jeszcze mialysmy kontakt) to moj telefon urywal sie od smsow typu, co robie, gdzie teraz jestem, czy na pewno jestesmy same... Zwyczajnie się go bałam, nie miałam odwagi odejść od niego, rodzicom nie zawsze mowilam jak jest... Moj tata tylko kiedys po dwoch latach mojego zwiazku po jakiejs jego awanturze powiedzial "z nim dobrze mieć dziecko noe bedziesz". Oczywiście nie posluchalam i tkwilam az 7 lat w tym toksycznym związku. Oczy otworzyly mi się gdy zamieszkalismy razem. Myslalam ze sie poprawi... Lecz wtedy to juz mial mnie totalnie gdzies.
Z każdym dniem coraz bardziej zbieralam siły by go zostawic i nadszedl ten dzien! Zostawilam go, oczywiscie stalam sie ta najgorsza bo wspolni znajomi znali tylko jego wersje, ale wiecie co? Mam to gdzies. Krotko po rozstaniu poznałam mojego męża Jest miedzy nami 10 lat różnicy, ale dla nas to tylko liczba. To najlepszy mężczyzna na jakiego moglam trafić, nawet o takim nie marzylam. Jest opiekunczy, zabawny, zawsze mnie wspiera, a gdy oboje sie czyms martwimy to on po.sobie nie da tego poznać, bo wie, ze ja jeszcze bardziej bym sie przyjmowała. Jest zaradny, zawsze znajdzie rozwiązanie na każdy problem, kocham go nad życie po prostuPaulcia28 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ruddaa wrote:Fajnego masz meza . To sie nazwya milosc U nas byly klotnie z jego strony , ze nie zachodze w ciaze i pewnie dzieci nie bede mogla miec .
Chciałam zacytować a polubiłam przez przypadek
Smutne to co piszesz.
Jak nie zachodziłas źle a jak zaszłaś też źle. Chyba musi pobyć sam ze sobą.
Może spróbuj go nie namawiać i się zdystansować trochę.
Może się ocknie.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Zoska no trochę tego było ...Ale widzę że Ty też swoje przeszlas, miejmy nadzieję że już nas takie coś nie spotka,Ale dziś cieszę się każda chwila, z moim mężem prawie wcale się nie klocimy, on czyta ze mnie jak z otwartej księgi, doskonale wie kiedy coś mnie trapi a kiedy że coś się stało. Mam anioła za męża dobra ja mykam spać bo od 5:30 już na nogach i padam na ryjek. Dobranoc dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 00:01
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Widze Zoska i Paula ciekawie nie mialyscie . Ciezkie przezycia .
U Nas tez jest chorobliwa zazdrosc mojego partnera , ostanio pomyslam , ze ma paranoje , odkad zaszlamm w ciaze jest gorzej , wg niego ja go zdradzam , wszytsko jest podejrzane , ostanio zostawil telefon w drugim pokju zeby mnie zlapac i nagrac jak go zdradzam , a ze rozmaiwlam z mama ( gdzie slabo bylo slychac ) i powiedzialm do niej luz bluz to ponoc nie z mama rozmwialam i ile z mama mozna przebywac nad jeziorem 6 h ? Mozna jak sie nie chce wracac do domu , ja tez myslalam , ze cos sie zmieni .
Tyle rozmow za nami , sa momenty gdzie to jest fajny normalny facet a pozniej zmienia sie w potwora . np uslyszal ze komus powiedzialm czesc jak z nim rozmaiwlam przez telefon i to napewno do jakiegos kolegi pod praca . I awantura . Odkad okazalo sie , ze jestem w ciazy to jest gorzej i gorzej . -
Przykre doświadczenia dziewczyny... Mam nadzieję, że więcej już tak nie będzie, ale widać, że jesteście szczęśliwe i pewien okres za sobą macie zamknięty. To najważniejsze.
My się wyspaliśmy, mąż zrobił śniadanko Nie mamy jakiś wielkich planów na dziś.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ja jeszcze nieprzytomna jestem zaraz mąż po bułki pojedzie, ja koszmary miałam i gorąco mi ale daje radę.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ja nie pamietam snow... Ale moze i lepiej ;p bo na poczatku same koszmary i glupoty.
-
Seli wrote:O tak... moja kolezanka wiedziala o staraniach, o wszystkim... Sama wpadla miesiac przede mna i "jestesmy super plodni"... a jak ja powiedzialam o ciazy to "nie ciesz sie tak bo to za wczesnie, moze byc pozamaciczna albo puste jajo"... wiecie co? Jakby mi ktos po twarzy dal... No zdarza sie, ale by od poczatku sie nastawiac na najgorsze?... slabo...
fajna kolezanka:P po tym zdaniu od razu wiadomo ,ze ma z Toba problem dziewczyna -
Dzień dobry mamusie
Córka zarządziła początek dnia. Więc zabieram się za nadrabianie was
Wczoraj cały dzień na działce.
Szwagierce śniło się że będzie syn. A że w dniu mojego porodu nieświadoma że serio rodze miała sen że się zaczęło domyślamy się że to jakiś proroczy sen był znowu
Mężowi przeszło mi w sumie też więc dzisiaj jedziemy odpocząć nad morze.
Wizyta już za 5 dniPaulcia28, lilly. lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hej hej
Seli co to za koleżanka, olałabym
GaliGall usmiałam się
U nas urlopowej nudy ciag dalszy . Ktos wczoraj pytał czy uprzedzalysmy pracodawce o l4. Ja przed urlopem juz powiedziałam bo wiem że problem z.ludzmi jest, chciałam być fair tymbardziej że nie bedzie to krótkie l4
-
GaliGali nieźle haha
Ja cały weekend bez męża, za to przyjaciółka przyjechała i mamy babski weekend
Jest super!
U mnie oprócz rodzin i garstki przyjaciół jeszcze nikt nie wie.
W przyszłym tygodniu mam wyjazd służbowy z dwoma imprezami i zastanawiam się jaka wymówkę odnosnie alkoholu sprzedam kolegom i koleżankom. Jesteśmy blisko lubimy się i pytania będą, dlaczego nie pije.
Macie jakieś sprawdzone sposoby wykręcania się? HahaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 08:45
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp