X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam, ale omijajac przykre rzeczy, moje must have: wiadomo, ubranka, tetry, bujaczek tiny love, lozeczko dostawne do lozka, chusta, nosidlo bondolino, czarno biale ksiazeczki, oliwka do mazasow, jakis zel na sutki/ ew nakladki :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym razem kupię sobie rogala do karmienia :)

Chrumka lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś Szumiś to mój must have! :)

Podobno dzieci zasypiają przy tym szybciutko i są spokojniejsze :)

MonaLiza, bereda11 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wyluzowalam u znajomych w domu z cudownym ogrodem. Zreszta w miejscu gdzie wlasnie kupilismy kawelek ziemi. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 2 lata :-(

Za bardzo sie nakrecacie. Nasluchujecie najmnjejszego klucia. A w normalnym zyciu bez ciazy tez rozne rzeczy sie dzieja z organizmem. Brak wiesci to sobre wiesci. Cieszcie sie ciaza ;-) jak cos zlego sie wydarzy to bedziemy plakac. Tym bardziej jesli nie ma na tym etapie alternatywy na jakies dodatkowe dzialanie.

Kitkat, Paulcia28, WiolaB, bereda11 lubią tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

U mnie szumiś się nie przydał. Młoda tak samo szybko zasypiała z nim jak i bez niego ;)

lilly. lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, jeszcze poduszka do karmienia, mis szumis u pierworodnego w ogole sie nie sprawdzil:/ chyba zalezy od dziecka

lilly. lubi tę wiadomość

• anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Fajne są aplikacje na telefon. I dużo więcej dźwięków ni z szumią. Zobacz whitenoise

lilly. lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo rzeczy chce ;p szumisia - leniwca mam zaklepanego u mamy ;p obiecala, ze kupi i mam ja nie kupowac ;)

Roza - ja mam tak... bo przed ciaza mialam duzo wiecej bolesci i roznosci. To juz tak mi zostalo... co chwila bol, uplawy, mega zle samopoczucie. Teraz to jest bosko - tyle, ze zwracam uwage na wszystko

lilly. lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziecko mnie kara za glupie mysli... Myslalam, ze wyproje zoladek ;/... ide spac bo wykonczylam sie w 5 min :/ a dzis caly dzien nawet mdlosci nie bylo... A i zjadlam syta kolacje i po niej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za man Fanny’s dzien, rodzinny girl u siostry w domu z ogrodem :) Cala rodzinka , nawet mój poszedł ze mną i się zachowywał ... słoneczko i luz bluz :D Po mnie już widac ciąże . Mam ciążowy brzuch , przytyłam 2 kg . Woda napewnommi się zatrzymała , ale ja biorę tez sterydy ... i tyle leków , ze może być . Pewnie widac bo chodzę w sukienkach przeważnie w okresie wakacyjnym . Co do narkotyków to chyba nie ... nie wiem . Raczej osobowość z paranoja ... Czego się boje ? Ze te nerwy które miałam krzyki , łzy , stres zaszkodziły mojej fasolce i będzie nerwowym chorym dzieckiem. Rozstępy na brzuchu już mam , kiedyś największy problem teraz się przyzwyczaiłam
    , choć nie chce nowych . Martwię się czy dziecko będzie zdrowe . A inne rzeczy waga ? Można zgubić :) Smarujecie się czymś przeciwko rozstępom ? Jakieś doświadczenia co jest dobre ?

lilly. lubi tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Za man Fanny’s dzien, rodzinny girl u siostry w domu z ogrodem :) Cala rodzinka , nawet mój poszedł ze mną i się zachowywał ... słoneczko i luz bluz :D Po mnie już widac ciąże . Mam ciążowy brzuch , przytyłam 2 kg . Woda napewnommi się zatrzymała , ale ja biorę tez sterydy ... i tyle leków , ze może być . Pewnie widac bo chodzę w sukienkach przeważnie w okresie wakacyjnym . Co do narkotyków to chyba nie ... nie wiem . Raczej osobowość z paranoja ... Czego się boje ? Ze te nerwy które miałam krzyki , łzy , stres zaszkodziły mojej fasolce i będzie nerwowym chorym dzieckiem. Rozstępy na brzuchu już mam , kiedyś największy problem teraz się przyzwyczaiłam
    , choć nie chce nowych . Martwię się czy dziecko będzie zdrowe . A inne rzeczy waga ? Można zgubić :) Smarujecie się czymś przeciwko rozstępom ? Jakieś doświadczenia co jest dobre ?

Ja z dostępnych środków, dobre na rozstępy to znam tylko geny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 21:46

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dobra żeby zmienić te niemiłe tematy to zapytam czy macie już może na oku jakieś "must have" dla dziecka bądź dla siebie po porodzie ? O wszystkim już powoli trzeba myśleć :)
    Ja jeszcze o niczym nie myślę, nic nie planuje, dopiero pod koniec ciąży zacznę gromadzić ciuszki itp. A pokoik dla dziecka będzie dopiero w grudniu meblowany itp. Nie ma co zapeszac.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam wam mozliwosci wyprawek.
    Ja mam wszystko. Lacznie z wozkiem ..
    Dlatego po cichu licze na syna co bym chociaz w ciuszkach mogla zaszalec a te po corce oddac spokojnie kuzynce :D
    Pewnie dokupie kilka rzeczy ale to dalej nie to samo co szykowanie wyprawki od zera :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Must have
    1. Wiaderko do kąpieli tummytub
    2. Katarek do odkurzacza
    3. Body kopertowe
    4. Kołyska z którą jeździłam po całym mieszkaniu (niestety wózka nie mogłam dźwigać na II piętro)
    5. Otulacz
    6. Nawilżacz powietrza (zwłaszcza że nasze dzieci urodza się w okresie grzewczym)
    7. Zamykane pudełko na brudne pieluszki
    8. Dodatkowy kosz na pranie
    9. Laktator
    10. Smoczek

To moje top ten

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 21:51

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nie ma
    Ani jednego po 3 ciążach ! Jej siostra tez nie . A ja pół brzucha w rozstepach , Wiec nie dokonać prawda . Jednak ja się kapalam w ciąży w bardzo gorącej wodzie ( nie wiedziałam ze nie wolno ) i brzuch wyskoczył mi dopiero w 6 miesiącu w ciągu 2 tyg .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest katarek do odkurzacza ?? :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja jeszcze o niczym nie myślę, nic nie planuje, dopiero pod koniec ciąży zacznę gromadzić ciuszki itp. A pokoik dla dziecka będzie dopiero w grudniu meblowany itp. Nie ma co zapeszac.
    Zapeszac.. Nie lubię tego określenia i nie lubię jak ktoś coś robi lub nie robi by nie zapeszac bo wtedy myśli o zapeszaniu.

W grudniu to ja mam zamiar walizkę mieć przyszykowana w razie czego i wszystko w domu na tip top. Dlatego już o wszystkim myślę bo naraz też wszystkiego nie kupię ani nie urządze. A że ja długo myślę zanim podejmę decyzję to już zaczynam proces myślenia ;)

Szumisie superowe są :) Mi się marzy niania z kamerka :) Teraz tyle tych bajerów wszystkich jest nie to co jak byłam mała. O kremach na rozstępy nie myślę bo mam co rozciągać na brzuchu :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do odciągania gilów z nosa albo śliny... ok 3mies wszystkie dzieci ślinia się na potęgę i czasem się krztuszą... poszukaj filmików na yt. Może dziwnie i strasznie wygląda ale to jest świetne urządzenie i posłuży długie lata

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama powiedziała
    Ze wyprawkę od 6 miesiąca ... tylko ona przesadna . Co
    Ma
    Się stać to i tak stanie , i to napewno nie dlatego , ze ciuszki kupiłam dla dzidzi . My mamy 3 pokojowe mieszkanie , salon , sypialnie i pokój córki . Czy potrzebuje niani ? Salon z kuchnia blisko do
    Sypialni gdzie będzie łóżeczko .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Co to jest katarek do odkurzacza ?? :)
    ja to nazywam smarociągiem :D podłączasz takie cuś do rury od odkurzacza i smary wciąga do pojemnika :D

Crisperss lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ