STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadrobilam, ale omijajac przykre rzeczy, moje must have: wiadomo, ubranka, tetry, bujaczek tiny love, lozeczko dostawne do lozka, chusta, nosidlo bondolino, czarno biale ksiazeczki, oliwka do mazasow, jakis zel na sutki/ ew nakladki
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Miś Szumiś to mój must have!
Podobno dzieci zasypiają przy tym szybciutko i są spokojniejszeMonaLiza, bereda11 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja sie wyluzowalam u znajomych w domu z cudownym ogrodem. Zreszta w miejscu gdzie wlasnie kupilismy kawelek ziemi. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 2 lata
Za bardzo sie nakrecacie. Nasluchujecie najmnjejszego klucia. A w normalnym zyciu bez ciazy tez rozne rzeczy sie dzieja z organizmem. Brak wiesci to sobre wiesci. Cieszcie sie ciaza jak cos zlego sie wydarzy to bedziemy plakac. Tym bardziej jesli nie ma na tym etapie alternatywy na jakies dodatkowe dzialanie.Kitkat, Paulcia28, WiolaB, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja duzo rzeczy chce ;p szumisia - leniwca mam zaklepanego u mamy ;p obiecala, ze kupi i mam ja nie kupowac
Roza - ja mam tak... bo przed ciaza mialam duzo wiecej bolesci i roznosci. To juz tak mi zostalo... co chwila bol, uplawy, mega zle samopoczucie. Teraz to jest bosko - tyle, ze zwracam uwage na wszystkolilly. lubi tę wiadomość
-
Chyba dziecko mnie kara za glupie mysli... Myslalam, ze wyproje zoladek ;/... ide spac bo wykonczylam sie w 5 min a dzis caly dzien nawet mdlosci nie bylo... A i zjadlam syta kolacje i po niej...
-
Za man Fanny’s dzien, rodzinny girl u siostry w domu z ogrodem Cala rodzinka , nawet mój poszedł ze mną i się zachowywał ... słoneczko i luz bluz Po mnie już widac ciąże . Mam ciążowy brzuch , przytyłam 2 kg . Woda napewnommi się zatrzymała , ale ja biorę tez sterydy ... i tyle leków , ze może być . Pewnie widac bo chodzę w sukienkach przeważnie w okresie wakacyjnym . Co do narkotyków to chyba nie ... nie wiem . Raczej osobowość z paranoja ... Czego się boje ? Ze te nerwy które miałam krzyki , łzy , stres zaszkodziły mojej fasolce i będzie nerwowym chorym dzieckiem. Rozstępy na brzuchu już mam , kiedyś największy problem teraz się przyzwyczaiłam
, choć nie chce nowych . Martwię się czy dziecko będzie zdrowe . A inne rzeczy waga ? Można zgubić Smarujecie się czymś przeciwko rozstępom ? Jakieś doświadczenia co jest dobre ?lilly. lubi tę wiadomość
-
Ruddaa wrote:Za man Fanny’s dzien, rodzinny girl u siostry w domu z ogrodem Cala rodzinka , nawet mój poszedł ze mną i się zachowywał ... słoneczko i luz bluz Po mnie już widac ciąże . Mam ciążowy brzuch , przytyłam 2 kg . Woda napewnommi się zatrzymała , ale ja biorę tez sterydy ... i tyle leków , ze może być . Pewnie widac bo chodzę w sukienkach przeważnie w okresie wakacyjnym . Co do narkotyków to chyba nie ... nie wiem . Raczej osobowość z paranoja ... Czego się boje ? Ze te nerwy które miałam krzyki , łzy , stres zaszkodziły mojej fasolce i będzie nerwowym chorym dzieckiem. Rozstępy na brzuchu już mam , kiedyś największy problem teraz się przyzwyczaiłam
, choć nie chce nowych . Martwię się czy dziecko będzie zdrowe . A inne rzeczy waga ? Można zgubić Smarujecie się czymś przeciwko rozstępom ? Jakieś doświadczenia co jest dobre ?
Ja z dostępnych środków, dobre na rozstępy to znam tylko genyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 21:46
-
MonaLiza wrote:Dobra żeby zmienić te niemiłe tematy to zapytam czy macie już może na oku jakieś "must have" dla dziecka bądź dla siebie po porodzie ? O wszystkim już powoli trzeba myślećDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zazdraszczam wam mozliwosci wyprawek.
Ja mam wszystko. Lacznie z wozkiem ..
Dlatego po cichu licze na syna co bym chociaz w ciuszkach mogla zaszalec a te po corce oddac spokojnie kuzynce
Pewnie dokupie kilka rzeczy ale to dalej nie to samo co szykowanie wyprawki od zeraKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Must have
1. Wiaderko do kąpieli tummytub
2. Katarek do odkurzacza
3. Body kopertowe
4. Kołyska z którą jeździłam po całym mieszkaniu (niestety wózka nie mogłam dźwigać na II piętro)
5. Otulacz
6. Nawilżacz powietrza (zwłaszcza że nasze dzieci urodza się w okresie grzewczym)
7. Zamykane pudełko na brudne pieluszki
8. Dodatkowy kosz na pranie
9. Laktator
10. Smoczek
To moje top tenWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 21:51
-
Moja mama nie ma
Ani jednego po 3 ciążach ! Jej siostra tez nie . A ja pół brzucha w rozstepach , Wiec nie dokonać prawda . Jednak ja się kapalam w ciąży w bardzo gorącej wodzie ( nie wiedziałam ze nie wolno ) i brzuch wyskoczył mi dopiero w 6 miesiącu w ciągu 2 tyg . -
Paulcia28 wrote:Ja jeszcze o niczym nie myślę, nic nie planuje, dopiero pod koniec ciąży zacznę gromadzić ciuszki itp. A pokoik dla dziecka będzie dopiero w grudniu meblowany itp. Nie ma co zapeszac.
W grudniu to ja mam zamiar walizkę mieć przyszykowana w razie czego i wszystko w domu na tip top. Dlatego już o wszystkim myślę bo naraz też wszystkiego nie kupię ani nie urządze. A że ja długo myślę zanim podejmę decyzję to już zaczynam proces myślenia
Szumisie superowe są Mi się marzy niania z kamerka Teraz tyle tych bajerów wszystkich jest nie to co jak byłam mała. O kremach na rozstępy nie myślę bo mam co rozciągać na brzuchu -
Moja mama powiedziała
Ze wyprawkę od 6 miesiąca ... tylko ona przesadna . Co
Ma
Się stać to i tak stanie , i to napewno nie dlatego , ze ciuszki kupiłam dla dzidzi . My mamy 3 pokojowe mieszkanie , salon , sypialnie i pokój córki . Czy potrzebuje niani ? Salon z kuchnia blisko do
Sypialni gdzie będzie łóżeczko .