STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Ja jeszcze o niczym nie myślę, nic nie planuje, dopiero pod koniec ciąży zacznę gromadzić ciuszki itp. A pokoik dla dziecka będzie dopiero w grudniu meblowany itp. Nie ma co zapeszac.
Tego jest na prawdę dużo... ubranka i Wózek to Pikuś.
A gdzie te wszystkie pierdółki. W samej aptece wydałam ok 500zł na podstawowe rzeczy dla mnie i dla dziecka do porodu i po. Pranie, prasowanie ubranek. Z brzuchem wszystko zajmuje x2 czasu... no i nie wiadomo czy lekarz np. nie kaze się oszczędzać. Miesiąc przed porodem torba do.szpitala powinna być przygotowanaMonaLiza, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
Moje must have to chyba na razie tylko łóżeczko które się zmienia w normalny tapczanik jak dziecko rośnie. Do 13 tygodnia nic więcej nie zamierzam patrzeć
potem jak poznamy płeć to co miesiąc będziemy już kupować jakiś element wyprawki. Zeby nie wszystko na raz
Crisperss, Zośkaaa lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
MonaLiza wrote:Zapeszac.. Nie lubię tego określenia i nie lubię jak ktoś coś robi lub nie robi by nie zapeszac bo wtedy myśli o zapeszaniu.
W grudniu to ja mam zamiar walizkę mieć przyszykowana w razie czego i wszystko w domu na tip top. Dlatego już o wszystkim myślę bo naraz też wszystkiego nie kupię ani nie urządze. A że ja długo myślę zanim podejmę decyzję to już zaczynam proces myślenia
Szumisie superowe sąMi się marzy niania z kamerka
Teraz tyle tych bajerów wszystkich jest nie to co jak byłam mała. O kremach na rozstępy nie myślę bo mam co rozciągać na brzuchu
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Crisperss wrote:Nie ma co czekać... moim zdaniem najrozsądniej kompletowac wszystko po 20tc.
Tego jest na prawdę dużo... ubranka i Wózek to Pikuś.
A gdzie te wszystkie pierdółki. W samej aptece wydałam ok 500zł na podstawowe rzeczy dla mnie i dla dziecka do porodu i po. Pranie, prasowanie ubranek. Z brzuchem wszystko zajmuje x2 czasu... no i nie wiadomo czy lekarz np. nie kaze się oszczędzać. Miesiąc przed porodem torba do.szpitala powinna być przygotowanaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia ja nie mówię by już teraz kupować
jak już wiesz co chcesz to znaczy że już coś myślałas. Ja na razie się przymierzam do określenia tego co chce a zakupy na spokojnie. Ale uwielbiam te dziecięce klimaty i dlatego nie będę sobie zalowala oglądania stron i lazenia po sklepach
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Paulcia ja nie mówię by już teraz kupować
jak już wiesz co chcesz to znaczy że już coś myślałas. Ja na razie się przymierzam do określenia tego co chce a zakupy na spokojnie. Ale uwielbiam te dziecięce klimaty i dlatego nie będę sobie zalowala oglądania stron i lazenia po sklepach
MonaLiza lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Tylko pamiętajcie że każda ciąża jest inna... już dobrze wszystkie wiemy że pozytywny test nie oznacza że za 8/9mies ppjawi się dziecko...
Tak samo zdrowo rozwijająca się ciąża nie oznacza ze dziecko urodzi się +/- 2tyg w terminie.
Niestety... teraz martwimy się bijacym serduszkiem a po połówkowych będziemy drzec aby donosić.
Moja przyjaciółka miała książkową ciążę. Była aktywna fizycznie, wyniki świetne, ginekologicznie extra... zero obaw. W 33tc wracała z imprezy urodzinowej męża i przed blokiem odeszły jej wody. Urodziła w ciągu 2h. Oprócz wózka i kilku ubranek które i tak byly 4 razy za duże nie miała nic. Mąż latał z wywieszonym językiem na kacu i wszystko kupował. My kompletowałyśmy ubranka... co prawda młody wyszedł do domu po 5tyg... ale ile to stresu żeby wszystko przygotować. Anka płakała przez tel że jest złą matką. Nie przygotowala się ani fizycznie ani psychicznie na tak szybki poród.
Niestety dzisiejszy świat jest tak sztuczny, pełen środków chemicznych którymi się trujemy że i ciążę rozwiazuja się dużo wcześniej.
-
MonaLiza wrote:Dobranoc idę w kimke. Trochę mnie brzuch boli i w krzyżu.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ja tam powoli zaczynam kupować
ponieważ sprawia mi to radość . Nie wiem czy moja ciąża zakończy się sukcesem , ale nikt tego nie wie , jednak wierze ze z takim zestawem leków może być dobrze . Kupuje powoli , rzeczy unisex . Wole rozłożyć koszta na kilka miesięcy niż wszytsko na raz . Kiedyś nie miałam pieniędzy aby samej kupić młodej wyprawkę , zajmowała się tym moja teściowa i mama . I obiecałam sobie , ze kiedyś kupię to co sama będę uważała
Nikomu bym nie oddała tej przyjemności . Pewnie oszaleje jak poznam płeć
Choć mi bez różnicy , jednak mam czutke ze będzie chłopczyk ?
Zobaczymy . A jakie macie typy imion ?
-
Ja to coś kupować zacznę jak poznam płeć, bo wiadomo że mam sporo rzeczy po córce. Jedynie będę musiała uwzględnić inną porę roku jeśli okaże się że spodziewamy się drugiej dziewczynki. A tak to mam już wózek, łóżeczko, kombinezon zimowy (fioletowy więc ewentualny synek też nie pogardzi). A tak z tego co bym bardzo chciała to kurs chustonoszenia i jakaś szałowa chusta. Z córką nie używałam a teraz myślę że może być potrzeba mieć ręce wolne przy rozbrykanej 2,5 latce. Jeszcze zastanawiam się nad jakąś kołyską na kółkach żeby ciągnąć małe ze sobą po mieszkaniu
a tak jeśli chodzi o te wszystkie gadżety to ja jestem raczej minimalistką, nie miałam żadnych szumisiów, elektronicznych niań, bujaczków, karuzeli i ozdóbek na łóżeczko i wcale jakoś ani ja ani dziecko nie cierpieliśmy z tego powodu
Paulcia28, Mila83, bereda11 lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Miś Szumiś to mój must have!
Podobno dzieci zasypiają przy tym szybciutko i są spokojniejszePaulcia28, lilly. lubią tę wiadomość
-
Ja na razie o tym nie mysle z prostego powodu. Nie mam gdzie skladowac tych rzeczy. Jak wszystko będzie ok w połowie ciąży będziemy robic małe przemeblowanie żyjemy na dwóch pokojach na jednym piętrze z rodzicami więc trzeba najpierw to logistycznie zaplanować A potem ewentualnie zaczne sobie coś powoli kupować. Też myślę że jeszcze sporo czasu dla mnie najważniejsze żeby wszystko było ok. A takie must have do porodu to obecność mojego męża o reszcie nie mysle. Rzeczy materialne zawsze są do ogarnięcia, ale ogólnie od 6 miesiaca zacznę już kupować konkrety.
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Sanka wrote:Ja to coś kupować zacznę jak poznam płeć, bo wiadomo że mam sporo rzeczy po córce. Jedynie będę musiała uwzględnić inną porę roku jeśli okaże się że spodziewamy się drugiej dziewczynki. A tak to mam już wózek, łóżeczko, kombinezon zimowy (fioletowy więc ewentualny synek też nie pogardzi). A tak z tego co bym bardzo chciała to kurs chustonoszenia i jakaś szałowa chusta. Z córką nie używałam a teraz myślę że może być potrzeba mieć ręce wolne przy rozbrykanej 2,5 latce. Jeszcze zastanawiam się nad jakąś kołyską na kółkach żeby ciągnąć małe ze sobą po mieszkaniu
a tak jeśli chodzi o te wszystkie gadżety to ja jestem raczej minimalistką, nie miałam żadnych szumisiów, elektronicznych niań, bujaczków, karuzeli i ozdóbek na łóżeczko i wcale jakoś ani ja ani dziecko nie cierpieliśmy z tego powodu
-
Dzien dobry dziewczyny, jak samopoczucie?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Dobrego dnia. Tygodnia. Zbieram sie do pracy. Dzis dlugi dzien. Zreszta caly tydzien intensywny...
Za tydzien prenatalne. A z 2 tyg bedziemy juz na urlopie. Dla tych dwoch perspektyw zbieram sie w sobie i zaczynam dzien.
Czuje sie w miare ok. Ani super ani zle. Nie koncentruje sie...
Paulcia28, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
WiolaB wrote:Ja na razie o tym nie mysle z prostego powodu. Nie mam gdzie skladowac tych rzeczy. Jak wszystko będzie ok w połowie ciąży będziemy robic małe przemeblowanie żyjemy na dwóch pokojach na jednym piętrze z rodzicami więc trzeba najpierw to logistycznie zaplanować A potem ewentualnie zaczne sobie coś powoli kupować. Też myślę że jeszcze sporo czasu dla mnie najważniejsze żeby wszystko było ok. A takie must have do porodu to obecność mojego męża o reszcie nie mysle. Rzeczy materialne zawsze są do ogarnięcia, ale ogólnie od 6 miesiaca zacznę już kupować konkrety.
niestety widok krwi działa na niego niezbyt dobrze a już jak jemu mają pobrać to mdleje mi chlopina
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Hej
Czuje sie niewyspana ;p ale dobrze zaczelam dzien, tydzien z mezem i na tym sie skupiam
dzis zbieram sie do roboty! Bo pofolgowalam sobie i trzeba tyleczek spiac. W sobote musze mgr oddac... A w srode za tydzien mam egzamin w pracy - stresik jest