X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie wszystko dla dziecka :) Dokupię tylko pieluchy, chusteczki jakieś kosmetyki, kombinezon na zimę i w zasadzie chyba tyle :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Ja w ogole pierwsze słyszę o takim teście, nawet mi się ta nazwa o uszy nie obiła :O
    Ja też wcześniej o tym nie słyszałam. Dopiero wczoraj lekarz mnie uświadomił. Ale nie wydam tyle kasy, bo nawet nie mam :(

Seli patrz https://www.cmsanitas.pl/dla-pacjenta/neobona_11,574 u nas to robią nawet w mojej przychodni.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja też wcześniej o tym nie słyszałam. Dopiero wczoraj lekarz mnie uświadomił. Ale nie wydam tyle kasy, bo nawet nie mam :(

Seli patrz https://www.cmsanitas.pl/dla-pacjenta/neobona_11,574 u nas to robią nawet w mojej przychodni.

Widzę, ale u nas nie robią :) Dzwoniłam, bo może ten nie rozszerzony nie byłby jakoś drogi :P byłabym gotowa wydać kasę by poznać płeć :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Widzę, ale u nas nie robią :) Dzwoniłam, bo może ten nie rozszerzony nie byłby jakoś drogi :P byłabym gotowa wydać kasę by poznać płeć :P
    seli a po co Ci test żeby poznac płeć. zaraz na usg zobaczysz

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    seli a po co Ci test żeby poznac płeć. zaraz na usg zobaczysz

Nie jestem tego pewna :) Na prenatalnych nic nie chciał powiedzieć... Gdzie tu już jakieś podejrzenia padły u niektórych, moje dziecko od 9tc trzyma ciągle pępowinę między nogami i teraz z tego co widzę to jakoś nie ma ochoty się prezentować, mam wrażenie, że płeć to j przy porodzie poznam ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam o 16.45 wizytę. Strasznie się już boję! Proszę trzymajcie kciuki.

Zośkaaa, mommytobe, olkakarolka lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza trzymamy! będzie dobrze! :)

MonaLiza lubi tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziś mam o 16.45 wizytę. Strasznie się już boję! Proszę trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki :) Będzie dobrze :P

dZhdp1.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia MonaLiza :) Na pewno wszystko będzie dobrze!

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, niestety ten podstawowy jest w bardzo podobnej cenie do tego Advance :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie jestem tego pewna :) Na prenatalnych nic nie chciał powiedzieć... Gdzie tu już jakieś podejrzenia padły u niektórych, moje dziecko od 9tc trzyma ciągle pępowinę między nogami i teraz z tego co widzę to jakoś nie ma ochoty się prezentować, mam wrażenie, że płeć to j przy porodzie poznam ;/
    9 tydzień to bardzo wcześnie żeby poznać. nie obejrzysz się a będziesz wiedzieć. pewnie na następnym usg juz ci powiedzą. dla samej płci szkoda wydawać kasy na takie badania, jeszcze będziesz maiła kosztów

Marciiik lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mona lisa trzymam kciuki. ma być dobrze, juz starczy tych przykrych informacji

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze waham, ale Pappa raczej będę robić. Jeśli coś wykarze to myślę, że będziemy się na aminopunkcje decydować, ale to już zobaczymy. Testów w sumie jest bardzo dużo, ale koszty są tez mega.

Co do zakupów to mam też wszystko po synku więc nie zamierzam robić duzych zakupów. Przy drugim dziecku mam większą świadomość co jest niezbędne;)
    Ale jeśli to będzie dziewczynka to poszaleje z różem;)

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    9 tydzień to bardzo wcześnie żeby poznać. nie obejrzysz się a będziesz wiedzieć. pewnie na następnym usg juz ci powiedzą. dla samej płci szkoda wydawać kasy na takie badania, jeszcze będziesz maiła kosztów

w 12+3 nawet nie prognozowali :) ja nie mówię o 9tc :P tylko,że OD 9tc ma pępowinę między nogami i nie zamierza puścić :P i będę zła jak się nie dowiem szybciej... Bo muszę ogarnąć wiele rzeczy w sierpniu, najdalej we wrześniu, bo potem będzie ciężko.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Seli, niestety ten podstawowy jest w bardzo podobnej cenie do tego Advance :P

To słabo :P

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, że mylicie zwykłe obowiązkowe usg, na którym lekarz coś tam zobaczy z usg prenatalnym wykonanym przez uprawnionego lekarza.

Informacja ze strony mazowieckiego oddziału NFZ:

Do włączenia do programu uprawnione są kobiety w ciąży, spełniające co najmniej jedno z poniższych kryteriów:

-wiek od ukończenia 35 lat (badanie przysługuje kobiecie począwszy od roku kalendarzowego, w którym kończy 35 lat);
    -wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka;
    -stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka;
    -stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenowo lub wieloczynnikową;
    -stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu.

W celu włączenia do programu, wymagane jest skierowanie, zawierające informacje o zaawansowaniu ciąży (wiek ciąży w tygodniach) oraz wskazaniach do objęcia programem wraz z opisem nieprawidłowości i dołączonymi wynikami badań, potwierdzającymi zasadność skierowania do programu, wystawione przez lekarza prowadzącego ciążę.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, mi też się tak wydaje, bo specjalnie dopytałam swojej gin czy na NFZ nie zbada mi przyzierności karkowej itd. to powiedziała, że nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 10:22

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka z tym kołataniem serca miałas rację mam anemię więc oże to to, telefonicznie lekarz też mi powiedział że tak może być

Magdoczka lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    jejka jakie zdjecie rewalacyjne
    właśnie zupełnie inne te zdjęcie od tych które my w PL mamy robione :) niesamowite:)

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Magdoczka z tym kołataniem serca miałas rację mam anemię więc oże to to, telefonicznie lekarz też mi powiedział że tak może być

Przez przypadek polubiłam..
    No to lecimy z żelazem ;-)

anika82 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ