X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam ciśnienia na zakupy jak w pierwszej ciąży, bo mam wszystko po starszaku, więc nawet jak będzie dziewczynka, to póki co będą ją ubierać w niebieskie i zielone pajacyki z napisem Little Prince, a co :) :D Raczej się nie pogniewa :P W drugą stronę raczej byłoby gorzej, chłopaka ubrać w różowe śpiochy :P

Edit: Pewnie dokupię tylko 2-3 pajace w r. 50, bo takich mi brakowało przy starszaku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:29

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś trzecią rocznicę ślubu :)

katepr, agniesja, Seli, MonaLiza, Zośkaaa, Marciiik, mommytobe, olkakarolka, sallvie, Asia8787 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię samo usg, jak coś będzie nie tak to wtedy nifty i tyle.
    Seli też bym już chciała wiedzieć, promocje są fajne a tu dupa unisex prawie nic niema :p

Sluchajcie czytałam troche o tej kwestii badan prenatalnych. Usg miedzy 11-14tyg jest obowiazkowe i darmowe na nfz. Na tym usg lekarz sprawdza ta kosc nosowa i całą reszte i gdy cos jest nie tak kieruje na "badania prenatalne" czyli już te z krwi plus usg plus ewentualnie inwazyjne i one są płatne no chyba że tam wiek czy poronienia to są na nfz :)

Ja też się wzruszam na wszystkim :D potem to przejdzie , na szczescie :D

Sanka my 12 lipca mamy 4tą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:31

Sanka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam nic :P ba... muszę ogarnąć mieszkanie, a chciałabym póki jestem na chodzie i mogę zaangażować w to więcej osób :D

Ej, czytam o tym Neobona i u mnie w dwóch miejscach się to robi, ciekawe jaki koszt... Bo jest różnie rozszerzony, a podstawowa wersja zakłada płeć :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr no i się wszystko zgadza ;) wy macie prawie 3-latka a my prawie 2-latkę ;)

katepr lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja też robię samo usg, jak coś będzie nie tak to wtedy nifty i tyle.
    Seli też bym już chciała wiedzieć, promocje są fajne a tu dupa unisex prawie nic niema :p

Sluchajcie czytałam troche o tej kwestii badan prenatalnych. Usg miedzy 11-14tyg jest obowiazkowe i darmowe na nfz. Na tym usg lekarz sprawdza ta kosc nosowa i całą reszte i gdy cos jest nie tak kieruje na "badania prenatalne" czyli już te z krwi plus usg plus ewentualnie inwazyjne i one są płatne no chyba że tam wiek czy poronienia to są na nfz :)

Ja też się wzruszam na wszystkim :D potem to przejdzie , na szczescie :D

Sanka my 12 lipca mamy 4tą :)

No właśnie ;/ i dla chłopców są super paki, dla dziewczynek i promocji sporo...

No mówiłam, że usg prenatalne jest obowiązkowe :D

Ja mam nadzieję, że przejdzie te wzruszenie :P choć... mnie wzruszają właśnie dziwne rzeczy, a te co w sumie mogłyby mnie nie ruszają :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    A my mamy dziś trzecią rocznicę ślubu :)

My mamy w grudniu trzecią :) A w sierpniu 8 lat związku :D

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    url=https://naforum.zapodaj.net/ab6f8e43d84b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab6f8e43d84b.jpg[/url]

To z wczorajszych prenetalnych , Seliii nie nie bedzie powtorki , chodzilam pol h poruszalam malenstwo , daw razy probowali zmierzyc .

jejka jakie zdjecie rewalacyjne

Ruddaa lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja was zastrzelę my we wrześniu 8 :)

Seli, agniesja, sallvie lubią tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • agniesja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No mówiłam, że usg prenatalne jest obowiązkowe :D
    To wychodzi na to, że moja lekarka albo się nie zna, albo wprowadziła mnie w błąd :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu będziemy mieli 6 rocznicę. A znamy się jakieś 9 lat ponad. Czasem zastanawiam się jak my ze sobą wytrzymujemy. Ogień i woda

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sierpniu mamy 5tą rocznicę. Ostatnio przechodziliśmy spory kryzys, mam nadzieję że to już za nami i teraz będzie lepiej.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    To wychodzi na to, że moja lekarka albo się nie zna, albo wprowadziła mnie w błąd :P
    U mnie darmowe USG nie nazywają prenatalnym po prostu sprawdzają wszystko co powinno być sprawdzone. Mnie nawet nie umawiał bo mam prenatalne prywatnie więc z głowy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:

Tak jak z tym Neobona... We Wro robią w 2 miejscach niby, zadzwoniłam i już tego nie robią... Bo robi się Pappę, albo NIFTTY :P tak mi powiedziano w laboratorium... Szkoda bo w podstawowym płeć można rozpoznać :P ale nigdzie tego nie robią już...

dZhdp1.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak jak z tym Neobona... We Wro robią w 2 miejscach niby, zadzwoniłam i już tego nie robią... Bo robi się Pappę, albo NIFTTY :P tak mi powiedziano w laboratorium... Szkoda bo w podstawowym płeć można rozpoznać :P ale nigdzie tego nie robią już...
    O tym Neobona to akurat inny lekarz mi mówił, rozmawiałam z nim wczoraj przez tel. i polecał ten rozszerzony test. Twierdzi, że w Lublinie można to zrobić, więc dziwne, że we Wrocku tego nie robią hmmm.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    O tym Neobona to akurat inny lekarz mi mówił, rozmawiałam z nim wczoraj przez tel. i polecał ten rozszerzony test. Twierdzi, że w Lublinie można to zrobić, więc dziwne, że we Wrocku tego nie robią hmmm.

Nigdzie :) Obdzwoniłam miejsca bo ten podstawowy pakiet rozpoznaje płeć - a to bardzo chce wiedzieć :D ale nie wiem jaka cena, nigdzie tu nie robią.

dZhdp1.png

• Fyffes Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat temu, kiedy zaczynaliśmy myśleć o dziecku, wymyśliłam sobie teorię, że muszę zacząć kompletować wyprawkę zanim nawet zajdę w ciąże, bo koszty rozłożą się w czasie :D teraz z perspektywy czasu myślę sobie, że byłam nieźle psychiczna wymyślając coś takiego, ale z drugiej strony- mam szafę pełną ubrań od rozmiaru 56 do 86 i nie muszę już kupować NIC, poza gadżetami, typu kocyki, nosidło, łóżeczko :D

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie to sporo rzeczy...I sporo kasy, wchodzi w to mały remont :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 11 lipca mamy 3 rocznicę ślubu. 9 lipca prenatalne więc mam nadzieję że dobre wyniki będą naszym prezentem.

olkakarolka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Fyffes Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nigdzie :) Obdzwoniłam miejsca bo ten podstawowy pakiet rozpoznaje płeć - a to bardzo chce wiedzieć :D ale nie wiem jaka cena, nigdzie tu nie robią.
    Ja w ogole pierwsze słyszę o takim teście, nawet mi się ta nazwa o uszy nie obiła :O

zi13ikgn2ucj5bsa.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ