STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już nie mam ciśnienia na zakupy jak w pierwszej ciąży, bo mam wszystko po starszaku, więc nawet jak będzie dziewczynka, to póki co będą ją ubierać w niebieskie i zielone pajacyki z napisem Little Prince, a co
Raczej się nie pogniewa
W drugą stronę raczej byłoby gorzej, chłopaka ubrać w różowe śpiochy
Edit: Pewnie dokupię tylko 2-3 pajace w r. 50, bo takich mi brakowało przy starszakuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:29
-
Ja też robię samo usg, jak coś będzie nie tak to wtedy nifty i tyle.
Seli też bym już chciała wiedzieć, promocje są fajne a tu dupa unisex prawie nic niema :p
Sluchajcie czytałam troche o tej kwestii badan prenatalnych. Usg miedzy 11-14tyg jest obowiazkowe i darmowe na nfz. Na tym usg lekarz sprawdza ta kosc nosowa i całą reszte i gdy cos jest nie tak kieruje na "badania prenatalne" czyli już te z krwi plus usg plus ewentualnie inwazyjne i one są płatne no chyba że tam wiek czy poronienia to są na nfz
Ja też się wzruszam na wszystkimpotem to przejdzie , na szczescie
Sanka my 12 lipca mamy 4tąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:31
Sanka lubi tę wiadomość
-
A ja nie mam nic
ba... muszę ogarnąć mieszkanie, a chciałabym póki jestem na chodzie i mogę zaangażować w to więcej osób
Ej, czytam o tym Neobona i u mnie w dwóch miejscach się to robi, ciekawe jaki koszt... Bo jest różnie rozszerzony, a podstawowa wersja zakłada płeć -
katepr wrote:Ja też robię samo usg, jak coś będzie nie tak to wtedy nifty i tyle.
Seli też bym już chciała wiedzieć, promocje są fajne a tu dupa unisex prawie nic niema :p
Sluchajcie czytałam troche o tej kwestii badan prenatalnych. Usg miedzy 11-14tyg jest obowiazkowe i darmowe na nfz. Na tym usg lekarz sprawdza ta kosc nosowa i całą reszte i gdy cos jest nie tak kieruje na "badania prenatalne" czyli już te z krwi plus usg plus ewentualnie inwazyjne i one są płatne no chyba że tam wiek czy poronienia to są na nfz
Ja też się wzruszam na wszystkimpotem to przejdzie , na szczescie
Sanka my 12 lipca mamy 4tą
No właśnie ;/ i dla chłopców są super paki, dla dziewczynek i promocji sporo...
No mówiłam, że usg prenatalne jest obowiązkowe
Ja mam nadzieję, że przejdzie te wzruszeniechoć... mnie wzruszają właśnie dziwne rzeczy, a te co w sumie mogłyby mnie nie ruszają
-
Sanka wrote:A my mamy dziś trzecią rocznicę ślubu
My mamy w grudniu trzeciąA w sierpniu 8 lat związku
-
Ruddaa wrote:url=https://naforum.zapodaj.net/ab6f8e43d84b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab6f8e43d84b.jpg[/url]
To z wczorajszych prenetalnych , Seliii nie nie bedzie powtorki , chodzilam pol h poruszalam malenstwo , daw razy probowali zmierzyc .
jejka jakie zdjecie rewalacyjneRuddaa lubi tę wiadomość
-
agniesja wrote:To wychodzi na to, że moja lekarka albo się nie zna, albo wprowadziła mnie w błąd
11.2017 - aniołek 8tc
-
agniesja wrote:To wychodzi na to, że moja lekarka albo się nie zna, albo wprowadziła mnie w błąd
Tak jak z tym Neobona... We Wro robią w 2 miejscach niby, zadzwoniłam i już tego nie robią... Bo robi się Pappę, albo NIFTTYtak mi powiedziano w laboratorium... Szkoda bo w podstawowym płeć można rozpoznać
ale nigdzie tego nie robią już...
-
Seli wrote:Tak jak z tym Neobona... We Wro robią w 2 miejscach niby, zadzwoniłam i już tego nie robią... Bo robi się Pappę, albo NIFTTY
tak mi powiedziano w laboratorium... Szkoda bo w podstawowym płeć można rozpoznać
ale nigdzie tego nie robią już...
-
agniesja wrote:O tym Neobona to akurat inny lekarz mi mówił, rozmawiałam z nim wczoraj przez tel. i polecał ten rozszerzony test. Twierdzi, że w Lublinie można to zrobić, więc dziwne, że we Wrocku tego nie robią hmmm.
NigdzieObdzwoniłam miejsca bo ten podstawowy pakiet rozpoznaje płeć - a to bardzo chce wiedzieć
ale nie wiem jaka cena, nigdzie tu nie robią.
-
Ja kilka lat temu, kiedy zaczynaliśmy myśleć o dziecku, wymyśliłam sobie teorię, że muszę zacząć kompletować wyprawkę zanim nawet zajdę w ciąże, bo koszty rozłożą się w czasie
teraz z perspektywy czasu myślę sobie, że byłam nieźle psychiczna wymyślając coś takiego, ale z drugiej strony- mam szafę pełną ubrań od rozmiaru 56 do 86 i nie muszę już kupować NIC, poza gadżetami, typu kocyki, nosidło, łóżeczko
-
U mnie będzie to sporo rzeczy...I sporo kasy, wchodzi w to mały remont