Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam ciśnienia na zakupy jak w pierwszej ciąży, bo mam wszystko po starszaku, więc nawet jak będzie dziewczynka, to póki co będą ją ubierać w niebieskie i zielone pajacyki z napisem Little Prince, a co :) :D Raczej się nie pogniewa :P W drugą stronę raczej byłoby gorzej, chłopaka ubrać w różowe śpiochy :P

Edit: Pewnie dokupię tylko 2-3 pajace w r. 50, bo takich mi brakowało przy starszaku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:29

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś trzecią rocznicę ślubu :)

katepr, agniesja, Seli, MonaLiza, Zośkaaa, nick nieaktualny, mommytobe, olkakarolka, sallvie, Asia8787 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię samo usg, jak coś będzie nie tak to wtedy nifty i tyle.
    Seli też bym już chciała wiedzieć, promocje są fajne a tu dupa unisex prawie nic niema :p

Sluchajcie czytałam troche o tej kwestii badan prenatalnych. Usg miedzy 11-14tyg jest obowiazkowe i darmowe na nfz. Na tym usg lekarz sprawdza ta kosc nosowa i całą reszte i gdy cos jest nie tak kieruje na "badania prenatalne" czyli już te z krwi plus usg plus ewentualnie inwazyjne i one są płatne no chyba że tam wiek czy poronienia to są na nfz :)

Ja też się wzruszam na wszystkim :D potem to przejdzie , na szczescie :D

Sanka my 12 lipca mamy 4tą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:31

Sanka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam nic :P ba... muszę ogarnąć mieszkanie, a chciałabym póki jestem na chodzie i mogę zaangażować w to więcej osób :D

Ej, czytam o tym Neobona i u mnie w dwóch miejscach się to robi, ciekawe jaki koszt... Bo jest różnie rozszerzony, a podstawowa wersja zakłada płeć :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr no i się wszystko zgadza ;) wy macie prawie 3-latka a my prawie 2-latkę ;)

katepr lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja też robię samo usg, jak coś będzie nie tak to wtedy nifty i tyle.
    Seli też bym już chciała wiedzieć, promocje są fajne a tu dupa unisex prawie nic niema :p

Sluchajcie czytałam troche o tej kwestii badan prenatalnych. Usg miedzy 11-14tyg jest obowiazkowe i darmowe na nfz. Na tym usg lekarz sprawdza ta kosc nosowa i całą reszte i gdy cos jest nie tak kieruje na "badania prenatalne" czyli już te z krwi plus usg plus ewentualnie inwazyjne i one są płatne no chyba że tam wiek czy poronienia to są na nfz :)

Ja też się wzruszam na wszystkim :D potem to przejdzie , na szczescie :D

Sanka my 12 lipca mamy 4tą :)

No właśnie ;/ i dla chłopców są super paki, dla dziewczynek i promocji sporo...

No mówiłam, że usg prenatalne jest obowiązkowe :D

Ja mam nadzieję, że przejdzie te wzruszenie :P choć... mnie wzruszają właśnie dziwne rzeczy, a te co w sumie mogłyby mnie nie ruszają :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    A my mamy dziś trzecią rocznicę ślubu :)

My mamy w grudniu trzecią :) A w sierpniu 8 lat związku :D

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    url=https://naforum.zapodaj.net/ab6f8e43d84b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab6f8e43d84b.jpg[/url]

To z wczorajszych prenetalnych , Seliii nie nie bedzie powtorki , chodzilam pol h poruszalam malenstwo , daw razy probowali zmierzyc .

jejka jakie zdjecie rewalacyjne

Ruddaa lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja was zastrzelę my we wrześniu 8 :)

Seli, agniesja, sallvie lubią tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • agniesja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No mówiłam, że usg prenatalne jest obowiązkowe :D
    To wychodzi na to, że moja lekarka albo się nie zna, albo wprowadziła mnie w błąd :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu będziemy mieli 6 rocznicę. A znamy się jakieś 9 lat ponad. Czasem zastanawiam się jak my ze sobą wytrzymujemy. Ogień i woda

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sierpniu mamy 5tą rocznicę. Ostatnio przechodziliśmy spory kryzys, mam nadzieję że to już za nami i teraz będzie lepiej.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    To wychodzi na to, że moja lekarka albo się nie zna, albo wprowadziła mnie w błąd :P
    U mnie darmowe USG nie nazywają prenatalnym po prostu sprawdzają wszystko co powinno być sprawdzone. Mnie nawet nie umawiał bo mam prenatalne prywatnie więc z głowy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:

Tak jak z tym Neobona... We Wro robią w 2 miejscach niby, zadzwoniłam i już tego nie robią... Bo robi się Pappę, albo NIFTTY :P tak mi powiedziano w laboratorium... Szkoda bo w podstawowym płeć można rozpoznać :P ale nigdzie tego nie robią już...

dZhdp1.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak jak z tym Neobona... We Wro robią w 2 miejscach niby, zadzwoniłam i już tego nie robią... Bo robi się Pappę, albo NIFTTY :P tak mi powiedziano w laboratorium... Szkoda bo w podstawowym płeć można rozpoznać :P ale nigdzie tego nie robią już...
    O tym Neobona to akurat inny lekarz mi mówił, rozmawiałam z nim wczoraj przez tel. i polecał ten rozszerzony test. Twierdzi, że w Lublinie można to zrobić, więc dziwne, że we Wrocku tego nie robią hmmm.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    O tym Neobona to akurat inny lekarz mi mówił, rozmawiałam z nim wczoraj przez tel. i polecał ten rozszerzony test. Twierdzi, że w Lublinie można to zrobić, więc dziwne, że we Wrocku tego nie robią hmmm.

Nigdzie :) Obdzwoniłam miejsca bo ten podstawowy pakiet rozpoznaje płeć - a to bardzo chce wiedzieć :D ale nie wiem jaka cena, nigdzie tu nie robią.

dZhdp1.png

• Fyffes Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat temu, kiedy zaczynaliśmy myśleć o dziecku, wymyśliłam sobie teorię, że muszę zacząć kompletować wyprawkę zanim nawet zajdę w ciąże, bo koszty rozłożą się w czasie :D teraz z perspektywy czasu myślę sobie, że byłam nieźle psychiczna wymyślając coś takiego, ale z drugiej strony- mam szafę pełną ubrań od rozmiaru 56 do 86 i nie muszę już kupować NIC, poza gadżetami, typu kocyki, nosidło, łóżeczko :D

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie to sporo rzeczy...I sporo kasy, wchodzi w to mały remont :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 11 lipca mamy 3 rocznicę ślubu. 9 lipca prenatalne więc mam nadzieję że dobre wyniki będą naszym prezentem.

olkakarolka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Fyffes Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nigdzie :) Obdzwoniłam miejsca bo ten podstawowy pakiet rozpoznaje płeć - a to bardzo chce wiedzieć :D ale nie wiem jaka cena, nigdzie tu nie robią.
    Ja w ogole pierwsze słyszę o takim teście, nawet mi się ta nazwa o uszy nie obiła :O

zi13ikgn2ucj5bsa.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ