STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A zmieniacie z nowym trymestrem witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie mówił
-
Magdoczka wrote:Mi zalecił Femibion 2 - dwie obrzydliwie wielkie piguły, których nie mogę połknąć
Ja biorę pregnę plus, pregnę dhea i wit K... I tak się zastanawiam -
seli ja zmieniam, tylko czekam az mi się stare skończą.
a co do wyników krwi i moczu to mam pytanie. mocz wyszedł mi kiepsko: Nabłonki wielokątne liczne
Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
Leukocyty 6-10 wpw
Składniki mineralne liczne bakterie, dość liczne pasma sluzu
dzwoniłam do lekarza i mówił że nie jest najgorzej. żebym poczekała do wiztyty, mam za tydzień dopiero. ale jak rozmawiam przez telefon czasami mi sie wydaje że do kńca nie wnika. jak myślicie co robic przez ten tydzień. pić czegoś więcej?? np żurawiny?? -
A co w ogóle brałyście na początku? Ja ogólnie, bardzo ostrożnie podchodzę do suplementów. Biorę oczywiśćie folik i Wit D bo miałam niedobór, ale mój lekarz jest bardzo "pro witaminowy" i kazał mi sobie coś wybrać... A jak czytam w necie to niestety nie wszystkie mają sens:/
-
Tristee wrote:A co w ogóle brałyście na początku? Ja ogólnie, bardzo ostrożnie podchodzę do suplementów. Biorę oczywiśćie folik i Wit D bo miałam niedobór, ale mój lekarz jest bardzo "pro witaminowy" i kazał mi sobie coś wybrać... A jak czytam w necie to niestety nie wszystkie mają sens:/
-
anika82 wrote:seli ja zmieniam, tylko czekam az mi się stare skończą.
a co do wyników krwi i moczu to mam pytanie. mocz wyszedł mi kiepsko: Nabłonki wielokątne liczne
Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
Leukocyty 6-10 wpw
dzwoniłam do lekarza i mówił że nie jest najgorzej. żebym poczekała do wiztyty, mam za tydzień dopiero. ale jak rozmawiam przez telefon czasami mi sie wydaje że do kńca nie wnika. jak myślicie co robic przez ten tydzień. pić czegoś więcej?? np żurawiny??anika82 lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Seli wrote:Ja biorę pregnę plus, pregnę dhea i wit K... I tak się zastanawiam
Jak patrzyłam po skladzie, to różnica między Femibion 1 i Femibion 2 jest taka, że na drugi trymestr dorzucają DHA, wit. E, żelazo, jest mniejsza ilość kwasu foliowego, ale większa niektórych witaminek.
-
dziewczyny a jak to jest własnie ze na prenatalnych widac płeć a na zwykłym badaniu usg nie chca powiedziec bo dla nich nie widac...dziwne ....moze zalezy czy sie dobrze zapłaci czy co? jutro mam wizyte prywatną...to bedzie 13 tydzień myslicie ze moge poznac płeć?Czekając na Ciebie...
-
Starająca sie 88 wrote:dziewczyny a jak to jest własnie ze na prenatalnych widac płeć a na zwykłym badaniu usg nie chca powiedziec bo dla nich nie widac...dziwne ....moze zalezy czy sie dobrze zapłaci czy co? jutro mam wizyte prywatną...to bedzie 13 tydzień myslicie ze moge poznac płeć?
Przed prenatalnymi trudno by było widać, na prenatalnych powie albo nie ale nie na 100% tylko na np. 70a potem już powinno być widać coraz lepiej. Mi obiecał, że na następnej wizycie za 3 tygodnie mi powie
tylko nie wiem co na to moje dziecko
Agulaa30 lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:W sensie kupić w aptece taką herbatkę?
Czy jakieś tabletki?
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Przed prenatalnymi trudno by było widać, na prenatalnych powie albo nie ale nie na 100% tylko na np. 70
a potem już powinno być widać coraz lepiej. Mi obiecał, że na następnej wizycie za 3 tygodnie mi powie
tylko nie wiem co na to moje dziecko
-
anika82 wrote:seli moze nie jest pewnien i nie chce strzelać. mi w tamtej ciązy powiedział że ma podejrzenia ale narazie nie powie bo nie jest pewnien do końca
no jak można być pewnym albo cokolwiek zobaczyć jak dziecko ma pupę w górze z nogami i do tego pępowinę pośrodku?nierealne i zdaje sobie z tego sprawę, ale czy na kolejnej wizycie będzie inaczej? Nie chodzi o sprzęt czy o jego brak kompetencji a o ułożenie dziecka
-
Starająca sie 88 wrote:dziewczyny a jak to jest własnie ze na prenatalnych widac płeć a na zwykłym badaniu usg nie chca powiedziec bo dla nich nie widac...dziwne ....moze zalezy czy sie dobrze zapłaci czy co? jutro mam wizyte prywatną...to bedzie 13 tydzień myslicie ze moge poznac płeć?
Mi na płatnych prenatalnych powiedziała, że coś tam widzi, ale żeby jeszcze pokoju na niebiesko nie malować, bo to nie 100% pewne
A wczoraj na normalnej wizycie na NFZ lekarz powiedział: "a co, ja pedofil, żeby tak zaglądać"Ale znając jego poczucie humoru, to mogłam się spodziewać, pewnie po prostu nie widział
anika82 lubi tę wiadomość
-
anika82 wrote:seli ja zmieniam, tylko czekam az mi się stare skończą.
Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
Leukocyty 6-10 wpw
dzwoniłam do lekarza i mówił że nie jest najgorzej. żebym poczekała do wiztyty, mam za tydzień dopiero. ale jak rozmawiam przez telefon czasami mi sie wydaje że do kńca nie wnika. jak myślicie co robic przez ten tydzień. pić czegoś więcej?? np żurawiny??
Jeszcze pytanie czy prawidłowo pobrałaś mocz - najpierw trzeba umyć krocze a następnie pobrać mocz ze środkowego strumienia. Czyli najpierw trochę siknąć na bok a następnie do pojemniczka. Ja zawsze pobieram mocz do badania pod prysznicemanika82 lubi tę wiadomość