X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniacie z nowym trymestrem witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie mówił :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A zmieniacie z nowym trymestrem witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie mówił :P

Mi zalecił Femibion 2 - dwie obrzydliwie wielkie piguły, których nie mogę połknąć :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mi zalecił Femibion 2 - dwie obrzydliwie wielkie piguły, których nie mogę połknąć :-(

Ja biorę pregnę plus, pregnę dhea i wit K... I tak się zastanawiam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli ja zmieniam, tylko czekam az mi się stare skończą.
    a co do wyników krwi i moczu to mam pytanie. mocz wyszedł mi kiepsko: Nabłonki wielokątne liczne
    Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
    Leukocyty 6-10 wpw
    Składniki mineralne liczne bakterie, dość liczne pasma sluzu

dzwoniłam do lekarza i mówił że nie jest najgorzej. żebym poczekała do wiztyty, mam za tydzień dopiero. ale jak rozmawiam przez telefon czasami mi sie wydaje że do kńca nie wnika. jak myślicie co robic przez ten tydzień. pić czegoś więcej?? np żurawiny??

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w ogóle brałyście na początku? Ja ogólnie, bardzo ostrożnie podchodzę do suplementów. Biorę oczywiśćie folik i Wit D bo miałam niedobór, ale mój lekarz jest bardzo "pro witaminowy" i kazał mi sobie coś wybrać... A jak czytam w necie to niestety nie wszystkie mają sens:/

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka na anemię polecam picie pokrzywy. mi bardzo pomagała w tamtej ciąży, do tego stopnia, że odstawiłam tabletki

Magdoczka lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristee wrote:
    A co w ogóle brałyście na początku? Ja ogólnie, bardzo ostrożnie podchodzę do suplementów. Biorę oczywiśćie folik i Wit D bo miałam niedobór, ale mój lekarz jest bardzo "pro witaminowy" i kazał mi sobie coś wybrać... A jak czytam w necie to niestety nie wszystkie mają sens:/
    ja biorę od samego początku. i powiem że nie wiem czy to dzięki witaminom czy czemu ale nie boli mi tak często głowa jak w tamtej ciąży i dopiero teraz poleciały mi wyniki a wtedy to zaraz na początku.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    a co do wyników krwi i moczu to mam pytanie. mocz wyszedł mi kiepsko: Nabłonki wielokątne liczne
    Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
    Leukocyty 6-10 wpw

dzwoniłam do lekarza i mówił że nie jest najgorzej. żebym poczekała do wiztyty, mam za tydzień dopiero. ale jak rozmawiam przez telefon czasami mi sie wydaje że do kńca nie wnika. jak myślicie co robic przez ten tydzień. pić czegoś więcej?? np żurawiny??
    Może zrób jeszcze posiew moczu z antybiogramem? Może masz rozpoczynające się zapalenie pęcherza, a tak antybiotyk byłby celowany a nie w ciemno, gdybyś musiała wziąć...

anika82 lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Renata 95 Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witaminach w ciąży tutaj jest fajne porównanie:
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

agniesja, Marciiik lubią tę wiadomość

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja biorę pregnę plus, pregnę dhea i wit K... I tak się zastanawiam :P

Jak patrzyłam po skladzie, to różnica między Femibion 1 i Femibion 2 jest taka, że na drugi trymestr dorzucają DHA, wit. E, żelazo, jest mniejsza ilość kwasu foliowego, ale większa niektórych witaminek.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ten artykul czytalam, jest super:) ale z niego wynika ze jak sobie cos wybiore i bede brac jeszcze folik i wit D to troche duzo tego bedzie

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Magdoczka na anemię polecam picie pokrzywy. mi bardzo pomagała w tamtej ciąży, do tego stopnia, że odstawiłam tabletki

W sensie kupić w aptece taką herbatkę? :-) Czy jakieś tabletki?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Starająca sie 88 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak to jest własnie ze na prenatalnych widac płeć a na zwykłym badaniu usg nie chca powiedziec bo dla nich nie widac...dziwne ....moze zalezy czy sie dobrze zapłaci czy co? jutro mam wizyte prywatną...to bedzie 13 tydzień myslicie ze moge poznac płeć?

Czekając na Ciebie...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca sie 88 wrote:
    dziewczyny a jak to jest własnie ze na prenatalnych widac płeć a na zwykłym badaniu usg nie chca powiedziec bo dla nich nie widac...dziwne ....moze zalezy czy sie dobrze zapłaci czy co? jutro mam wizyte prywatną...to bedzie 13 tydzień myslicie ze moge poznac płeć?

Przed prenatalnymi trudno by było widać, na prenatalnych powie albo nie ale nie na 100% tylko na np. 70 :P a potem już powinno być widać coraz lepiej. Mi obiecał, że na następnej wizycie za 3 tygodnie mi powie :P tylko nie wiem co na to moje dziecko :D

Agulaa30 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    W sensie kupić w aptece taką herbatkę? :-) Czy jakieś tabletki?
    ja mam taką ze sklepu zielarskiego sypany sproszkowany listek pokrzywy. ale możesz zpbaczyć w aptece lub nawet spożywczym np w saszetkach pokrzywę. pić jak herbatę

Magdoczka lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Przed prenatalnymi trudno by było widać, na prenatalnych powie albo nie ale nie na 100% tylko na np. 70 :P a potem już powinno być widać coraz lepiej. Mi obiecał, że na następnej wizycie za 3 tygodnie mi powie :P tylko nie wiem co na to moje dziecko :D
    seli moze nie jest pewnien i nie chce strzelać. mi w tamtej ciązy powiedział że ma podejrzenia ale narazie nie powie bo nie jest pewnien do końca

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, moze sie uda zobaczyc ale to nic pewnego. Mi w pierwszej ciazy w 13tyg powiedzieli ze dziewczynka a dwa tygodnie później na 3d sama widzialam ze chlopak;)

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    seli moze nie jest pewnien i nie chce strzelać. mi w tamtej ciązy powiedział że ma podejrzenia ale narazie nie powie bo nie jest pewnien do końca

no jak można być pewnym albo cokolwiek zobaczyć jak dziecko ma pupę w górze z nogami i do tego pępowinę pośrodku? :D nierealne i zdaje sobie z tego sprawę, ale czy na kolejnej wizycie będzie inaczej? Nie chodzi o sprzęt czy o jego brak kompetencji a o ułożenie dziecka :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca sie 88 wrote:

Mi na płatnych prenatalnych powiedziała, że coś tam widzi, ale żeby jeszcze pokoju na niebiesko nie malować, bo to nie 100% pewne :-)
    A wczoraj na normalnej wizycie na NFZ lekarz powiedział: "a co, ja pedofil, żeby tak zaglądać" :-D Ale znając jego poczucie humoru, to mogłam się spodziewać, pewnie po prostu nie widział :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Nabłonki okrągłe 0-1 wpw
    Leukocyty 6-10 wpw

A masz objawy zakażenia układu moczowego? Pieczenie przy oddawaniu moczu, nagłe parcie na mocz, gorączka, ból przy oddawaniu moczu? Jeśli nie to infekcja jest niewielka i spokojnie możesz poczekać do wizyty. Gdybyś nie była w ciąży to przy braku objawów nawet nie byłoby to leczone, u kobiet może się pojawiać niewielka leukocyturia i bakteriuria. Posiewu nie ma sensu robić bo zakażenia układu moczowego w zdecydowanej większości spowodowane są bakterią E.coli.

Jeszcze pytanie czy prawidłowo pobrałaś mocz - najpierw trzeba umyć krocze a następnie pobrać mocz ze środkowego strumienia. Czyli najpierw trochę siknąć na bok a następnie do pojemniczka. Ja zawsze pobieram mocz do badania pod prysznicem :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ