X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Wiesz co ja od początku mam cos nie tak z tym moczem. U mnie flora bakteryjna duza wychodzi. I mialam zalecony urosept 3x2. Powtarzalam wynik i wyszlo ok wiec przestałam brac... a tu kolejny wynik znowu nie tak. I dostałam ochrzan od mojej gin ze mam to brac caly czas. Mozliwe ze nawet do konca ciazy. Bo infekcja na początku moze byc co prawda bezobjawowa ale pozniej moze to przejac nawet na mcice i to moze byc koszmar. Takze nadtraszyla mnie i lykam te 6 uroseptow dziennie :P nie wiem jak dokladnie jest w twoim przypadku ale ten mocz to nie przelewki jak widać :)
    ja w tamtej ciązy brałam praktycznie cała ciąże urosept ale ze względu na piasek w nerkach. pewnie teraz też mi włączy bo chyba znowu mam piasek bo juz ostanio mu sie nie podobały nerki. teraz po moich wynikch przez telefon mówił że moge sobie pobrać bo on bez recepty. A Wam też lekarze robią usg nerek na badaniach?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę i synka i córkę :P i co będzie to i tak będę szczęśliwa :) Jedyne co to chciałabym by się ujawniło :) A i... Dla chłopca nie mamy totalnie imienia :P Więc byłoby ciężko, ale to nie jest dramat :)

Moja koleżanka jest w 17tc z pracy i mówi, że już czuje ;) ale to chyba indywidualna sprawa.

Jestem śpiąca, znów będzie padać. Zrobiłam sobie przerwę i byłam na zakupach spożywczych, stwierdziłam, że odpalę sobie grilla :D i mam kiełbachę :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obojętnie jaka płeć aby było zdrowe..

Marin, Zośkaaa, Asia8787 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    obojętnie jaka płeć aby było zdrowe..

To oczywiste :) Ale wiadomo, że można porozmawiać o tym ;P chcieć wiedzieć :)

Tristee, sallvie lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam tylko imię dla chłopca (dla dziewczynki zero pomysłów) i mam syna o tym imieniu :) Teraz mam imię dla dziewczynki (już nawet mąż się przekonał, chociaż na początku mu się nie podobało :D), więc mam cichą nadzieję że będzie dziewczynka :D A tak w ogóle co by nie było, pokocham jak swoje :D

MonaLiza lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z pracy, byłam podpisać ewidencję. Dziewczyny mnie z radością przywitały i wypytały ale musiałam też pogadać z szefową ( nie było jej jak przyniosłam l4 i się rozniosło że jestem w ciąży). Miała skwaszoną minę i nie była zadowolona jak się tego obawiałam ale przynajmniej mam to już za sobą, o jeden stres mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:34

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To oczywiste :) Ale wiadomo, że można porozmawiać o tym ;P chcieć wiedzieć :)
    tak, tak ja to tylko odnoszę do siebie :) ja mam przeczucie że chłopiec ale to tylko gdybania

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    tak, tak ja to tylko odnoszę do siebie :) ja mam przeczucie że chłopiec ale to tylko gdybania

Ja miałam przeczucia najpierw, że dziewczynka, potem moment,że chłopiec a teraz znów dziewczynka :P Więc... już wolę nic nie przeczuwać bo to karuzela u mnie :P

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    To skąd wiesz że z tego drobiazgu nie przejdzie to w ZUM? Ja też tylko miałam lekkie przeziębienie czy infekcję. A antybiogram pewnie od początku dałby większą szansę na prawidłowe leczenie. A tak nawet nie dostałam antybiotyku, a za kolejnym razem dostałam "jakiś" na wszystko i nic. Też była to sytuacja normalna, i też nie mogłam przewidzieć jak mój organizm dalej sobie z tym będzie radził... Za to lekarz mógł pomyśleć... I nawet napobiegawczo zaproponować badania, nawet gdyby nic z nich nie wyszło, to napewno by nie zaszkodziło.
    Ale przecież właśnie opisuję Ci jakie są wytyczne postępowania w zakażeniu układu moczowego. Nie znam Twojej historii choroby dokładnie, nie badałam Cię i nie widziałam Twoich wyników badań więc nie odniosę się do tego czy zastosowane u Ciebie leczenie było prawidłowe. Badanie Aniki ma tylko lekkie odchylenia od normy, do tego nie zostało pobrane w sposób prawidłowy więc należy je powtórzyć. Na pewno ten wynik nie jest powodem do paniki więc proszę nie strasz dziewczyny. Nie mówię jej że ma zignorować ten temat ale że spokojnie może poczekać do wizyty u gina.
    I nie, nie dajemy każdemu na byle drobiazg od razu szerokospektralnych antybiotyków bo zaraz nie byłoby czym leczyć poważnych zakażeń. Jest coś takiego jak leczenie pierwszego rzutu i szczególnie w sytuacjach typowych jest ono stosowane. Dopiero gdy nie przynosi efektu to poszerza się diagnostykę. Poza tym dochodzą tu aspekty ekonomiczne ale to już jest zupełnie inna historia.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś zawsze czułam, że będę mieć syna, nie wiem czemu, ale wydawało mi się to oczywiste :D Teraz z kolei, jak już faktycznie jestem w ciąży, myślę sobie, że to jednak może być dziewucha ;) No ale preferencji jako takich nie mam, ucieszę się z każdej opcji :D Tyle dobrze, że imiona mamy już wybrane- Tymon albo Jagna, więc o ile nam się coś nie odwidzi, tą kwestię mamy z głowy ;)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie potrafimy nic wybrać dla chłopca... Będzie ciężko :P

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie chodzi mi o to o czym pisze Sanka. antybiotyki sa teraz przepisywane na wszystko i cały czs. ja od 15 lat nie brałam żadnego udawało mi się leczyc w inny sposób. ze złymi wynikami moczu nigdy nie miałam doczynienie, i to że mi się wydaje ze sa złe moze nie dokońca sa najgorsze żey odrazu lecieć do lekarza, nie chce panikować. pobiorę sobie jeszcze raz mocz i zobaczymy co będzie.

Sanka, olkakarolka lubią tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a jakie macie dla dziewczynki? :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Seli a jakie macie dla dziewczynki? :)

Anastazja :D bezsprzecznie nam obojgu się podoba i to dawno już ustaliliśmy.

agniesja, Marciiik, MonaLiza lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do płci ja w pierwszej byłam przekonana że syn a wyszła córka i bardzo się ciesze bo jest naprawdę fajna. teraz nic nie czuję

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a co z Twoim kotem? uspokoił się? mój jak się dziś rano przeciągałam w łóżku to przebiegł mi po brzuchu. Ale go skrzyczałam.
    PS nic mi nie będzie nie?;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na mnie wchodzi rano :P ale dziś rozrabiał i nakrzyczałam na niego, teraz mam karton z przesyłki i tylko czeka aż mu dam :D jednego z kotów oddałam, ten jest moim aniołkiem nawet jak mnie wnerwia :D

dZhdp1.png

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam albo na Liliankę albo na Marcela ale wam powiem ze imie dla dziewczynki pamietam ale dla chłopca to ni w ząb ...zawsze sie pytam mojego jakie wybralismy bo zapominam hehe...moze to jakis znak... mam juz dwóch chłopaków :D

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ale przecież właśnie opisuję Ci jakie są wytyczne postępowania w zakażeniu układu moczowego. Nie znam Twojej historii choroby dokładnie, nie badałam Cię i nie widziałam Twoich wyników badań więc nie odniosę się do tego czy zastosowane u Ciebie leczenie było prawidłowe. Badanie Aniki ma tylko lekkie odchylenia od normy, do tego nie zostało pobrane w sposób prawidłowy więc należy je powtórzyć. Na pewno ten wynik nie jest powodem do paniki więc proszę nie strasz dziewczyny. Nie mówię jej że ma zignorować ten temat ale że spokojnie może poczekać do wizyty u gina.
    I nie, nie dajemy każdemu na byle drobiazg od razu szerokospektralnych antybiotyków bo zaraz nie byłoby czym leczyć poważnych zakażeń. Jest coś takiego jak leczenie pierwszego rzutu i szczególnie w sytuacjach typowych jest ono stosowane. Dopiero gdy nie przynosi efektu to poszerza się diagnostykę. Poza tym dochodzą tu aspekty ekonomiczne ale to już jest zupełnie inna historia.
    Przecież ja nie strasze :-) dobrze jej życzę (z własnego przykładu twierdzę żeby bakterii w moczu nie bagatelizować nawet jak lekarz twierdzi inaczej) żeby nie musiała 6 lat cierpieć, a posiew kosztuje tylko 30 zł prywatnie więc i ekonomicznie taniej niż kilkuletnie leczenie... :-)

anika82 lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od samego poczatku jest Tomaszek. Chociaż tak na prawdę do tej pory nie wiadomo co będzie. To nasze pierwsze dłuuugo wyczekiwane, ukochane maleństwo więc jest nam bez różnicy. Aby całe, kompletne i zdrowe

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ