STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesja wrote:Grzecznego masz synka Katepr?
Jest bardzo hmm "kumaty", szybko zaczął mówić, patrząc na dzieci znajomych w tym samym wieku rzadko ma jakieś bunty, rozmową z nim można dużo ugrać ale z drugiej strony nie jest jakiś flegmatyczny, trochę łobuziak też ale nie jest wredny. Nie umiem tego lepiej opisać hehe. Za to pierwsze miesiące były okropne nie spał ciągle płakał, nie umiał nawet chwilkę sam poleżeć no teraz może mi to wynagradza:p
-
Dziewczyny naczytałam sie dzisiaj o tej niskiej kosmówce... czytałam artykuł w ktorym było napisane ze lekarz nie powinien straszyc kobiety na poczatku ciazy jesli nie ma takiej potrzeby o tym ze jest nisko kosmówka gdyz to jest normalne na poczatku ciazy....ona sie podnosi pozniej....a jest nisko zwłaszcza u kobiet ktore miały CC ze wzgledu na szycie.. wiec trochę odetchnęłam..no ale jutro mam wizyte na 18.15 prywatną wiec trzymajcie kcuki bo ja sobie nie wyobrazam inaczej ..musi byc dobrze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:19
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
A dla dziewczynki mam chyba z 10 propozycji tyko mój Małż nie może się zdecydować. Nie mamy kompromisu w tej kwestii. Ale jeszcze długa droga przed nami wiec za dużo o tym nie myślę. Żyje od wizyty do wizyty z nadzieją że wszystko ok.
Dlatego też za dużo się tu nie udzielam. Ale chyba za tydzień jak będę po wizycie i będzie wszystko w porządku to zaszaleję i wstawię suwaczek -
katepr wrote:Jest bardzo hmm "kumaty", szybko zaczął mówić, patrząc na dzieci znajomych w tym samym wieku rzadko ma jakieś bunty, rozmową z nim można dużo ugrać ale z drugiej strony nie jest jakiś flegmatyczny, trochę łobuziak też ale nie jest wredny. Nie umiem tego lepiej opisać hehe. Za to pierwsze miesiące były okropne nie spał ciągle płakał, nie umiał nawet chwilkę sam poleżeć no teraz może mi to wynagradza
:p
i niby rozumie jak mu tłumaczę, ale za chwilę robi to znowu
Boję się, że może się przez to stać coś złego
tfu tfu
-
OlinkaO wrote:Sanka, typowo "lekarskie" podejście, dzięki któremu bakterie w moim niedoleczonym pecherzu zrobiły sobie ciepły i przytulny domek na parę lat. Uszkodzily ścianę pęcherza i później ciężko było się ich pozbyć bo antybiotyk był "na oko". Kilka lat cierpienia i miesiąc w miesiąc branie furaginy, bo lekarze olewali - wszystkie teksty już przeszłam - taka pani uroda, źle się podmywam, źle że seks, choroba miesiąca miodowego, młode dziewczyny tak mają itp itd. I przy każdym wietrze, przemarzmnieciu, siedzeniu późno na tarasie przy grillu czy innych atrakcjach wychodziło na nowo, miałam wrażenie że bakterie tylko czekały na okazje... Czasami po prostu rezygnowalam z tego powodu z wielu przyjemności, wyjść, basenów. No ale... Co kto lubi...
/
Olinka i co Ci wykryli,? czytam jak o sobie . Jeszcze przed ciaza, branie furaginu na potegege , zapalenie miedniczek nerkowych , od zaplaenia pecherza az po sepse.... Mieszkam w uk i tu maja jeszcze gorsze podejscie , jakie badania robilas ?Co ci pomoglo ? -
Agulaa30 wrote:Dziewczyny naczytałam sie dzisiaj o tej niskiej kosmówce... czytałam artykuł w ktorym było napisane ze lekarz nie powinien straszyc kobiety na poczatku ciazy jesli nie ma takiej potrzeby o tym ze jest nisko kosmówka gdyz to jest normalne na poczatku ciazy....ona sie podnosi pozniej....a jest nisko zwłaszcza u kobiet ktore miały CC ze wzgledu na szycie.. wiec trochę odetchnęłam..no ale jutro mam wizyte na 18.15 prywatną wiec trzymajcie kcuki bo ja sobie nie wyobrazam inaczej ..musi byc dobrze...
Agulaa30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:Mój strasznie łobuzuje a co najgorsze ciągle mi ucieka
i niby rozumie jak mu tłumaczę, ale za chwilę robi to znowu
Boję się, że może się przez to stać coś złego
tfu tfu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:55
-
Ruddaa, wzięłam się za siebie sama, conajmniej raz w miesiącu robiłam badanie ogólne moczu w szczególności jak zaczęłam coś czuć lub mocz był metny lub ciemny żeby uchwycić zapalenie, później posiew, ale często w laboratorium nie robili posiewu i antybiogramu bo wyszło że bakterii jest tylko 10^3 a nie 10^5 więc niby jeszcze nie silne zapalenie,a jak już to najczęściej była to escherichia coli, brałam pod rząd kilka celowanych antybiotyków, dowalilam na własną rękę furaginę, a później przez trzy miesiące dwie herbaty dziennie z ziela nawłoci i raz po raz z mącznicy lekarskiej. I po tym już nie było nawrotów, a nie zmieniłam higieny na jeszcze bardziej restykcyjna jak to niektórzy twierdzą, że to od tego. Sądzę że moje bakterie po prostu były cały czas ze mną, i ujawniły się przy dogodnej dla nich okazji. A podanie na początku leku augmentin przez lekarza było oczywiście niewystarczające, bo objawy zniknęły ale zakażenie nie, co doprowadziło do przewlekłego cierpienia. Oczywiście mojego, nie lekarza, bo go wytyczne obchodzily a nie moje zdrowie. I tak wszystko prywatnie robiłam więc nie wiem czemu nie mógł nikt mnie lepiej pokierować... Szkoda
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
A mi z higiena chodzi o to że lekarze wmawiali mi że zapalenie mam od higieny...
znaczy od złej higieny, i podcierania się przy toalecie... Kiedy ja po toalecie desperacko już się mylam za każdym razem, stosowałam mokre chusteczki dla dzieci kiedy nie było warunków żeby się podmyc itp itd już nie wiedziałam o co im z tą higieną chodzi, bo już wręcz szorowalam się kilka razy dziennie.
anika82 lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Agula jedynie luteine i duphaston. miałam zakaz chodzenia na ćwiczenia nawet dla ciężarnych. cala ciążę miałam dokładnie sprawdzaną szyjkę i jej ujście. i miałan nakaz odpoczynku nie przemęcznia się. jeżeli miałabym jakieś krwawienie to biegusiem na ip. na szczęście udało sie prawie do rozwiązania. miłam 3 tyg przed terminem
-
A ja dziś do ginekologa dzwoniłam i nie muszę robić testu na toxo , jeśli chce mogę a jeśli nie to nie muszę. Zdecyduje w piątek na wizycieDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
u mnie z imionami droga krzyżowa mężowi się nie podoba co mi się podoba i vice versa
Wcześniej miał być Antoś albo Zosia, teraz po dość długich bataliach wstępnie stanęło na Franku i Emilce. Ale jeszcze wszystko się pozmienia
Didi90 lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
My z mężem mamy zawsze jakiś argument na męskie imię. Jak ja coś rzucę, albo on to zaraz jakieś argumenty są.
-
spaceangel wrote:u mnie z imionami droga krzyżowa mężowi się nie podoba co mi się podoba i vice versa
Wcześniej miał być Antoś albo Zosia, teraz po dość długich bataliach wstępnie stanęło na Franku i Emilce. Ale jeszcze wszystko się pozmienia
My sie nie mozemy dogadac do chlopca. Maz odpuscil wybor dla dziewczynki. Pewnie znow jest przekonany ze bedzie chlopak. W poprzedniej ciazy zaczal nazywac synka Stasiem i tak zostalo. A teraz mowi Bolek. Oszaleje. Musi byc imie krolewskie. Pozostaje nam jeszcze Kazik (moj tata) i Henio (tesc).
-
Minie Black wrote:Czuje się jakbyś o moim 3 latku pisała, też taki ananas
A ja od urodzenia mialam idealne dziecko. Przespalam do teraz wszystkie noce. Nawet teraz na wakacjach ma sjeste 3 h. Kumaty, rozumny. Ale od jakis 2 miesiecy krzyczy. Jak czegos nie chce. Cos jest nie po jego mysli. Jak sie na niego spojrzy nie tak... zamiast powiedziec ze czegos nie chce po prostu piszczy. Tak samo jesli sie uderzy, przewroci. Na wakacjach obserwuje dzieciakow. Przewracaja sie i ida dalej. A moj sie drze... a jak przestaje to idzie do nas i mowi np. Stasiu krzyczal na mame i robi smutna minke. Czasem jest tego wiecej czasem mniej. Ale oszalec mozna. Nie ogarniam. Poza tym ideal.
-
Dziewczyny , szukam listy na wyprawke i tak mniej wieecej wszedzie jest napisane 7 par body , kilka pajacykow , czy to nie jest za malo na poczatek ???? Wychodzi , ze lozeczko zamownion e, materac , posciel sztuk 1 , butelki , smoczki mam , nozyczki , szczoteczka do wlosow , wszytskie kremy pielegnacyjne . Jak tak dalej pojdzie , to wpolowie bede miala wszytsko
-
Ruddaa wrote:Dziewczyny , szukam listy na wyprawke i tak mniej wieecej wszedzie jest napisane 7 par body , kilka pajacykow , czy to nie jest za malo na poczatek ???? Wychodzi , ze lozeczko zamownion e, materac , posciel sztuk 1 , butelki , smoczki mam , nozyczki , szczoteczka do wlosow , wszytskie kremy pielegnacyjne . Jak tak dalej pojdzie , to wpolowie bede miala wszytsko