STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny mam takie pytanie do was.... bo od kilku dni zauwazyłam cos dziwnego... wieczorkiem jak ide sie myc sciagam stanik i w około brodawek mam białe coś....jak to powąchałam to mi przypomina skwaśniałe mleko...co to moze byc?
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:dziewczyny mam takie pytanie do was.... bo od kilku dni zauwazyłam cos dziwnego... wieczorkiem jak ide sie myc sciagam stanik i w około brodawek mam białe coś....jak to powąchałam to mi przypomina skwaśniałe mleko...co to moze byc?
na co tygodniowych informacjach czytałam, że już jakaś tam produkcja siary jest... :p wydawało mi się to wczesne ale ja też miewam białe coś na sutkach, ale jakoś tym się nie przejęłam bo jednak cały organizm jakoś tam pracuje i się przygotowuje -
Agulaa30 wrote:no ja nie pamietam w poprzedniej ciazy zebym cos takiego miała hihi dlatego podpytuje czy któraś z was ma takie coś ma
Może w tej tak się zaczęło :p nie wiemja mam tak jakby w sutkach czasem. Wydaje mi się, że to normalne...
-
Tylko że śmierć łóżeczkowa nie ma jakby przyczyny zdrowotnej. Jakby dziecko umarło od nakrycia się kocykiem to by wyszło śmierć z niedotlenienia. A czemu śmierć łóżeczkowa się zdarza tego nadal niewiadomo. Wiadomo tylko że częściej wśród wczesniakow i u dzieci matek ktore paliły lub piły w ciąży .
-
katepr wrote:Tylko że śmierć łóżeczkowa nie ma jakby przyczyny zdrowotnej. Jakby dziecko umarło od nakrycia się kocykiem to by wyszło śmierć z niedotlenienia. A czemu śmierć łóżeczkowa się zdarza tego nadal niewiadomo. Wiadomo tylko że częściej wśród wczesniakow i u dzieci matek ktore paliły lub piły w ciąży .
tak mi się to kojarzyło, ale dość dawno o tym czytałam i nie byłam pewna -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35f6cf6bc100.jpg
Moje serduszkoCzyż nie ma pięknych nóżek ?
jestem przeszczesliwa
pierwsze usg przez brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:30
Seli, Luucy, mommytobe, Magdoczka, katepr, sallvie, Kobobo, MaryAnn, Mila83, Asia8787, toyotarav4, Sanka, agniesja, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35f6cf6bc100.jpg
Moje serduszkoCzyż nie ma pięknych nóżek ?
jestem przeszczesliwa
małe syrki -
nick nieaktualnyDla mnie 7 bodziakow czy 7 pajacow, to było mało. Ale córeczka moja bardzo ulewała i bywało, że przebierałam ją 3 razy w ciągu godziny... Pod głowę kładłam pieluszkę, żeby przescieradła właśnie nie zmieniać co chwilę. Pościel kupiłam dopiero jak miała jakieś 3 miesiące. Wcześniej spała albo bez niczego (było serio gorąco) albo później w otulaczu/kokonie (moro ją męczył i wybudzał, poddałam się po kilku nocach z pobudkami co 30 min i zaczęłam spowijać, ale jedynie na noc. To było wybawienie!
Teraz nie wiem jeszcze jak rozwiążę sprawę okrycia na noc. Nam np.śpiworki kompletnie się nie sprawdziły. Ale to nie znaczy, że teraz też tak będzie. -
nick nieaktualny
-
MonaLiza, piękne stópki!
Nam na prenatalnych maluszek tak ładnie pomachal rączką, było widać te małe słodkie paluszki, do schrupaniaMonaLiza, toyotarav4 lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
O tak
ja też chce swojego wygibasa potrzymać
jak na początku miałam jakiegoś stracha, wątpliwości tak teraz tak bardzo się cieszę i jestem zakochana
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Ja za monitor podziękuje. Mamy na oddziale i się włączają bezsensu wiele razy.a dzieci sie nie zsuwają. Jedynie gdybym miała wczesniaka to bym kupiła a tak to nie.
MonaLiza super szpytki
Ja też chce potrzymać, aby nie za długoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:50
Seli, MonaLiza lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Ja za monitor podziękuje. Mamy na oddziale i się włączają bezsensu wiele razy.a dzieci sie nie zsuwają. Jedynie gdybym miała wczesniaka to bym kupiła a tak to nie.
MonaLiza super szpytki
Ja też chce potrzymać, aby nie za długo
hahaha żeby to było takie małe i słodkie jak w reklamach i takie na zawsze
-
Mój dzisiaj machal nóżkami i drapal się po główce
chyba dziwił się po co matka tak się stresuje
Cudny widok.
Miałam dziś rozmowę z szefem. Ja pracuje z daleka od firmy wi3c się rzadko widuje że wszystkimi. Bardzo się cieszy z mojej ciąży, wypytywal mówił że slyszal że mamy problemy i nawet jak rozmawiał z górą o mojej ciąży to wszyscy myślą że to może in vitro. Tak więc duża firma to zaraz się poniesie plotka. Grzecznie zapytał czy nie zostałabym w pracy jeszcze z 2 czy 3 tygodnie dłużej. Ale bez nacisków. Jeszcze dodam że miałam od lipca dostać awans i podwyżkę i niewykluczone że dostanę. Tylko ponoć ZUS traktuje takie podwyżki w ciąży jako wyłudzenie i się trochę zmartwilam. Słyszała któraś z Was o tym ? Niewiele zyskam na tym bo jak i tak lada moment na L4 i liczą średnią z 12 miesięcy
Ale jak wrócę to lepiej mieć awans i więcej forsy.Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatepr wrote:Ja za monitor podziękuje. Mamy na oddziale i się włączają bezsensu wiele razy.a dzieci sie nie zsuwają. Jedynie gdybym miała wczesniaka to bym kupiła a tak to nie.
MonaLiza super szpytki
Ja też chce potrzymać, aby nie za długo -
Mi też się wydaje że 7 szt to mało. U nas był problem z trafieniem w rozmiar zawsze wszystko było za duże. Teraz wiem że muszę dokupić rozum. 50. I polecam kupić duży otulacz bambusowy U nas robił za kołderką Ale była spowijana. Tylko to była wiosna. Jak było zimno to kocyk Ale zawsze była owijana.
-
nick nieaktualnyanika82 wrote:Mi też się wydaje że 7 szt to mało. U nas był problem z trafieniem w rozmiar zawsze wszystko było za duże. Teraz wiem że muszę dokupić rozum. 50. I polecam kupić duży otulacz bambusowy U nas robił za kołderką Ale była spowijana. Tylko to była wiosna. Jak było zimno to kocyk Ale zawsze była owijana.
Moja w 50 nie weszłaby, ale 56 miałam stanowczo za mało