X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Katepr najpierw Pani doktor widziała kość nosową potem znalazła tylko jeden płatek więc już nie wiem.

spaceange dziękuję za słowa pocieszenia. Próbuje myśleć że wszystko jest dobrze.

Jutro na 9 mam usg u innego lekarza. Jak wyjdzie źle pójdę na nifty. Zapowiada się że nocka bez snu ale mam nadzieję że jutro usłyszę dobre wiadomości.

Hej. Trzymam kciuki. Mam nadzieje ze dr z uprawnieniami i dobrym sprzetem

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w nowym dniu! Ja już całkiem obudzona, mam akurat dzień wolny i mogłabym poleżeć dłużej...ale siku wyrwało mnie z łóżka tradycyjnie przed 6 i ze spania nici ;)

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj sadny dzien. Boje sie tej wyzyty jak niczego innego.

kasiaczek trzymam kciuki zeby jednak wszystko dobrze sie skonczylo

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Kciuki za wizyty!
    Kasiaczek dużo siły i wiary!

A ja jeszcze wczoraj wieczorem odwiedzialam IP...
    Próbowałam się wypróżnić, bo brzuch jak w 5 albo 6 miesiącu miałam, oczywiście z wyproznienia nici, ale za to krew z odbytu zaczęła ze mnie dosłownie kapać... Dr po przebadaniu wyczula jakby mały hemoroid wewnętrzny :/ dostałam jakiś zastrzyk przeciwkrwotoczny, czopki posterisan i jeśli dziś pojawi się krwawienie to mam się wstawić do poradni chirurgicznej bo oczywiście chirurgowi ciężko juz bylo o 22 podejść mnie obejrzeć :/ Na zaparcia oczywiście nic nie dostałam, usg mi nie zrobili by zobaczyc co z maluchem.
    Tak sie zastanawiam czy po prostu nie jechac do tej poradni nawet bez krwawienia.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Kasiaczek trzymam kciuki by było wszystko w porządku.

Zośka, chyba warto podjechać jednak tam?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, raczej podjade skoro juz mam skierowanie. Niech to zobaczy ktoś kto się bardziej na tym zna.

Mam już serdecznie dość moich jelit. Aż sobie musialam poplakac wczoraj.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli, raczej podjade skoro juz mam skierowanie. Niech to zobaczy ktoś kto się bardziej na tym zna.

Mam już serdecznie dość moich jelit. Aż sobie musialam poplakac wczoraj.

Współczuje :( choć podobno w ciąży hemoroidy się zdarzają...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

witajcie z rana. ja tez juz o 6 rano na siku + 3 razy w nocy.

Zośkaa kurde a na cczo starasz sie cos zjadac co pomaga na wyproznienie typu kiwi szklanka wody sliwka moze to ulatwi sprawe ebys nie musiala sie tak wysilac i zeby nic tam nie pekalo??

ja zaczynam sie mega stresowac prenatalnymi czy na nie trzeba jakos sie przygotowac zeby bylo dobrze wszytsko widac. brzucha nie smaruje trzeba sie najesc czy raczej na pusty zolondek?

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:

Zośkaa kurde a na cczo starasz sie cos zjadac co pomaga na wyproznienie typu kiwi szklanka wody sliwka moze to ulatwi sprawe ebys nie musiala sie tak wysilac i zeby nic tam nie pekalo??

ja zaczynam sie mega stresowac prenatalnymi czy na nie trzeba jakos sie przygotowac zeby bylo dobrze wszytsko widac. brzucha nie smaruje trzeba sie najesc czy raczej na pusty zolondek?

Pusty może nie do końca ale raczej nie jeść długo przed wizytą to może dziecko nie będzie tak szaleć :D ja się obżarłam to maleństwo mega fikołki robiło i w ogóle ciężko uchwytne :P

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Dziewczyny masakra. Siedzę cały dzień i wyje nie wiem co ze sobą zrobić. Byłam dzisiaj na usg prenatalnym przeziernosc karkowa wyszla 3,3 mm Pani doktor mówi, że to niedobrze. Dała skierowanie na papa. Mówiła też że równie dobrze może to nic nie znaczyć. Widziałam, że przy takim wyniki jest 70 % Że dziecko jest całkiem zdrowe. Ale jak tu się nie zamartwiać. Jutro jadę do innego lekarza powtórzę usg, bo chyba umrę. Badania z krwi dopiero 5 lipca.

a test nify zdecydowanie pewniejszy

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Współczuje :( choć podobno w ciąży hemoroidy się zdarzają...

Wiem, ze sie zdarzają ale kurde, to dopiero koniec 14tc... Co bedzie dalej? :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:

Na czczo ruszam z tabletkami, popijam spora ilością wody i jak widać to nic nie daje :(
    Jak wstałam bylam w toalecie, krew jest nadal. W mniejszej ilosci niz wczoraj, ale jest. W ogóle nie wiem czego sie spodziewali na tej ip, ze nagle sie to zagoi? Albo wiedzieli, ze poleci dalej i dlatego mam skierowanie.

Co do jedzenia przed prenatalnymi, mozesz spokojnie. Niby po slodkosciach dziecko bardziej fika. Ja akurat jadłam słone i było leniwe ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Co do jedzenia przed prenatalnymi, mozesz spokojnie. Niby po slodkosciach dziecko bardziej fika. Ja akurat jadłam słone i było leniwe ;)

A ja nic słodkiego nie jadam a mimo to :P W ogóle słodkie mi nie podchodzi, nic a nic ;/

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na chwilkę. Proszę trzymajcie kciuki. O 10 mam prenatalne. Dzisiaj całą noc jakieś horrory m8 się śniły aż tym związane. Ale mam stracha

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Dziewczyny ja tylko na chwilkę. Proszę trzymajcie kciuki. O 10 mam prenatalne. Dzisiaj całą noc jakieś horrory m8 się śniły aż tym związane. Ale mam stracha

Trzymam kciuki :)

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Anika, daj znać po :) Dobrze, ze masz o tak wczesnej porze :)

Ja dopije kawe i jadę do tej cholernej poradni.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Czekamy już tylko na dobre wieści :)

Ja to ciuszków na rozm 50 na pewno nie kupię ;) jakoś tak spodziewam się że jeśli tam w brzuszku rośnie synek to tym razem pójdzie w mamusię więc pewnie urodzę takiego 60cm ponad 4kg chłopa ;) ja miałam 58cm i 3850 ale urodziłam się 2 tyg przed terminem więc pewnie do 4kg bym dobiła. Za to mój młodszy brat miał 59cm i 4250g no i teraz jest ponad 2 metrowym wielkim chłopem ;)

Córka poszła w męża, była przeciętna i miała 55cm i 3650, teraz też idzie tylko na 90 centylu a nie jak mamusia grubo ponad skalą :D

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kciuki za wizyty!
    Ja się urodziłam 59cm i 4100g :) także długa i chuda a mąż nie wiem ale napewno nie był duży bo ogólnie jest niski. Niższy odemnie :) aż sie nas ostatnio lekarz pytał ile jest różnicy między nami

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Trzymam kciuki :)

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Dziewczyny masakra. Siedzę cały dzień i wyje nie wiem co ze sobą zrobić. Byłam dzisiaj na usg prenatalnym przeziernosc karkowa wyszla 3,3 mm Pani doktor mówi, że to niedobrze. Dała skierowanie na papa. Mówiła też że równie dobrze może to nic nie znaczyć. Widziałam, że przy takim wyniki jest 70 % Że dziecko jest całkiem zdrowe. Ale jak tu się nie zamartwiać. Jutro jadę do innego lekarza powtórzę usg, bo chyba umrę. Badania z krwi dopiero 5 lipca.
    Kochana jestem z Tobą całym sercem.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ