STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle nie wiem jakie ciuszki pokupic. To znaczy jaki rozmiar. Mąż jest dość wysoki, ja w miare wysoka, wnioskuję więc, że maluch będzie długi i szczupły
Ja po urodzeniu miałam 53cm, mąż 54cm, chyba coś koło tego się młode zakręci
Co do czegoś na sutkach - od kilku dni zauważam jakby coś zaschlego lekko bialawego na sutkach. Prolaktyna chyba robi swoje
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:MonaLiza, piękne stópki!
Nam na prenatalnych maluszek tak ładnie pomachal rączką, było widać te małe słodkie paluszki, do schrupaniaZośkaaa lubi tę wiadomość
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Moja coreczka urodzila sie 53cm i 2820 spadla do 2590.
Dluuuugo nosila rozmiar 50 a my nic nie mielismy na ten rozmiar kupione ale w dzisiejszych czasach akurat nie problem jechac szybko do sklepu czy nawet zwyklego lumpeksu i cos kupicKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja urodziłam się 53
nie wiem ile mąż... Ale liczę, że jakimś gigantem dziecko wyjątkowym nie będzie
-
Seli wrote:Ja urodziłam się 53
nie wiem ile mąż... Ale liczę, że jakimś gigantem dziecko wyjątkowym nie będzie
Ja jestem urodzona tydzien po terminie 56/3800
Moj maz za to jakos miesiac przed terminem 2900 i nie wiem ile cm ale widac cora poszla idealnie w tatusia tez miesiac przed terminem i wagowo identycznie prawie
To teraz dla wyrownania przydaloby sie zeby maluszek poszedl za mama chociaz nie wiem jak takiego z siebie wypcham hahaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Ja jestem urodzona tydzien po terminie 56/3800
Moj maz za to jakos miesiac przed terminem 2900 i nie wiem ile cm ale widac cora poszla idealnie w tatusia tez miesiac przed terminem i wagowo identycznie prawie
To teraz dla wyrownania przydaloby sie zeby maluszek poszedl za mama chociaz nie wiem jak takiego z siebie wypcham haha
heheheja się nie dowiem ile mąż... nie wiem czy teściowa pamięta, a dziś jeszcze strzeliła focha...
Ej, zrobiłam dziś zapiekankę makaronową... taką... Mieszankęwszystko tam wrzuciłam z warzyw, zapomniałam w ogóle mięsa dodać ostatecznie więc wersja wege
i zastanawiałam się czy to będzie dobre. Ale mąż zachwycony
-
A mnie ostatnio męczy gotowanie. I jakoś nie mam pomysłów na obiady. A muszę jeszcze trzymać diety. Mąż i dziecko bezmleczni. A co ta dodatkowo pobiła buzię i ma jeść papki. Nawet jak była mała nie lubiła
Musiały być grudki. Jest mega niejadkuem więc żyje na samych parówkach -
Z doswiadczenia powiem Wam ze wszystkie noworodki mieszczą sie w 56 po porodzie. No moze raz na jakis czas urodzi sie klops ponad 5kg no to wtedy moze i nie wejdzie ale zalezy od dlugosci bo klops moze byc krotki wtedy wejdzie na luzie a jak juz ma 61 62 cm to nogawki trochę nie pasują
moj maly mial 58cm i jakis czas przechodzil w ciuchach na 56
takze ja kupie na poczatek 56 i kilka 62 bede na biezaco kupowac potem. Nad 50 sie zastanowie, jesli waga będzie kolo 3500 to niema raczej sensu. Moj pierworodny urodził się 3830 wiec raczej by nie wszedł w 50
Chciałabym żeby tym razem urodził się jakiś mikrusek :p ale raczej 2 dziecko jest wieksze od pierwszegocała nadzieja w porodzie przed 40tyg :p
Mój mały też ma srednie menu. Lubi parowki, kanapki z serem, ziemniaki, makaron mielone i gołąbkino moze jeszcze nalesniki i kilka tradycyjnych zup. Nudy :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:36
-
Ja ostatnio też słabo gotuje... Jak się źle czułam na początku, tak teraz jestem zawalona robotą ;/ ale odpuszczam, trudno... Nie wyrobię się ze wszystkim. Jutro może leczo zrobię albo pierogi leniwe
-
Dziewczęta czy któraś tu wrzucała takie fotki USG jak rozpoznać płeć dziecka. Gdzieś to widziałam a rozum nie pamięta gdzieMama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Sylwia91.08 wrote:Dziewczęta czy któraś tu wrzucała takie fotki USG jak rozpoznać płeć dziecka. Gdzieś to widziałam a rozum nie pamięta gdzie
u mamy ginekolog byłoSylwia91.08 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny masakra. Siedzę cały dzień i wyje nie wiem co ze sobą zrobić. Byłam dzisiaj na usg prenatalnym przeziernosc karkowa wyszla 3,3 mm Pani doktor mówi, że to niedobrze. Dała skierowanie na papa. Mówiła też że równie dobrze może to nic nie znaczyć. Widziałam, że przy takim wyniki jest 70 % Że dziecko jest całkiem zdrowe. Ale jak tu się nie zamartwiać. Jutro jadę do innego lekarza powtórzę usg, bo chyba umrę. Badania z krwi dopiero 5 lipca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:59
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
katepr wrote:Kasiaczek a kosc nosowa? Chcesz pappe napewno robic?? Tam Ci wyjdzie tylko wynik 1 do ilus tam setek lub tysiecy a dzieci rodza sie zdrowe nawet jak wynik jest 1:70. Ja bym poszla w konkretniejsze badanie..
-
cotton wrote:Nie mają pojecia skad to krwawienie. Juz bym kurcze wolala znac przyczynę,niz tkwic w takiej niewiedzy.
Moja siostra fest krwawiła to w anglii powiedzieli że czasem się tworzą mini torbiele z krwią pękają i potem nic nie ma. Więc nie ma co się martwić na zapas
11.2017 - aniołek 8tc
-
kasiaczeek wrote:Dziewczyny masakra. Siedzę cały dzień i wyje nie wiem co ze sobą zrobić. Byłam dzisiaj na usg prenatalnym przeziernosc karkowa wyszla 3,3 mm Pani doktor mówi, że to niedobrze. Dała skierowanie na papa. Mówiła też że równie dobrze może to nic nie znaczyć. Widziałam, że przy takim wyniki jest 70 % Że dziecko jest całkiem zdrowe. Ale jak tu się nie zamartwiać. Jutro jadę do innego lekarza powtórzę usg, bo chyba umrę. Badania z krwi dopiero 5 lipca.
Kobobo, kasiaczeek lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Katepr najpierw Pani doktor widziała kość nosową potem znalazła tylko jeden płatek więc już nie wiem.
spaceange dziękuję za słowa pocieszenia. Próbuje myśleć że wszystko jest dobrze.
Jutro na 9 mam usg u innego lekarza. Jak wyjdzie źle pójdę na nifty. Zapowiada się że nocka bez snu ale mam nadzieję że jutro usłyszę dobre wiadomości.
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami