X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    My sie nie mozemy dogadac do chlopca. Maz odpuscil wybor dla dziewczynki. Pewnie znow jest przekonany ze bedzie chlopak. W poprzedniej ciazy zaczal nazywac synka Stasiem i tak zostalo. A teraz mowi Bolek. Oszaleje. Musi byc imie krolewskie. Pozostaje nam jeszcze Kazik (moj tata) i Henio (tesc).
    Mam kolegę Bolka, mega śmieszek i super gość ;D

Koniec urlopu, od jutra wracam do pracy na jakie 2 tygodnie, a później już na l4. Ale tak mi szef truł żebym szła już, że normalnie aż mi ciśnienie podnosił ;x

Dzisiaj nakupiłam czereśni i malin <3 Ogólnie mega senna jestem, ale nie kładę się bo jak jutro wstaje po 4 to lepiej teraz przemęczyć.

Co do imienia, to ja jestem niezdecydowana, mamy kilka typów i dla chłopca i dla dziewczynki ale jakie wybierzemy, tego nie wie nikt ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristee wrote:
    Szybko sie ogarnelas:) to Twoje pierwsze prawda? Jesli moge cos doradzic to ja bym dokupila poscieli, bo milion razy sie zasika, uleje albo cos innego "wycieknie";)chociaz ja osobiscie korzystalam tylko z rozka a potem ze spiworkow, nie mialam stresu ze sie odkryje czy nie daj Boze nakryje w nocy.

Moje drugie ;) ale cora byla 14 lat temu i wtedy bylam mloda siksa wszytsko kupywali tesciowie i moja mama , ja to sie bardziej skupilam na konczniu szkoly . Posciel dokupie , tylko w pl tutaj w uk nic mi sie nie podoba .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlaśnie zastanawia temat pościeli. Wczoraj czytałam artykuł, chyba u mamyginekolog, na temat nagłej śmierci łóżeczkowej, że bardzo często przyczyną jest właśnie to, że mały Bąbel nakryje się kołdrą i nie umie się wyplątać. Ze niby najbezpieczniejsze są śpiworki i to z nich powinno się korzystać na początku. Macie w tej kwestii jakieś doświadczenia? :)

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Mnie wlaśnie zastanawia temat pościeli. Wczoraj czytałam artykuł, chyba u mamyginekolog, na temat nagłej śmierci łóżeczkowej, że bardzo często przyczyną jest właśnie to, że mały Bąbel nakryje się kołdrą i nie umie się wyplątać. Ze niby najbezpieczniejsze są śpiworki i to z nich powinno się korzystać na początku. Macie w tej kwestii jakieś ,doświadczenia? :)

Hmm... Co prawda nie mam styczności z niemowlakami... Ale nie wydaje mi się by dziecko tak się zaplątało w pościel... Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Raczej słyszałam, że z tą śmiercią łóżeczkową jest tak, że dziecko ma źle główkę ułożoną ale w sumie nie wiem znawcą nie jestem :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moment kiedy wracasz z pracy I masz 7 stron do nadrobienia :D
    No nic zabieram sie za to :)
    Tymczasem czekam na wyniki. Toxo juz jest I jest wszystko ok :)

Zośkaaa, Kobobo lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pierwsza zachcianke , zagryzlam kapuste kiszona czekolada :P a zaraz zrobie gofry , na obiad lazania ...z wczoraj . Nie mam pomyslu co do obiadow , ciagle mam wrazenie ,ze jest to samo , dziewczyny co wy gotujecie ???? U nas kotlety mielone i z piersi z kurczaka , skrzydelka ,, rizzotto z kurczakiem , ryz z kurczakiem , gulasz z kasza , lazania . Nie spedzam tez nie wiadomo jak dlugo czasu w kuchni ,ale potrafie zrobic wszytsko . podrzuccie jakies pomysly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 16:32

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to już się do łóżka przeniosłam bo mnie plecy bolą od siedzenia przy lapku to sobie leżę, ale tak mi się nie chce pisać tego ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SELI ile Ci zostalo ? czym szybciej skonczysz tym szybciej wakacje ;)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Ja z krwawieniem wyladowalam w szpitalu. Snilo mi sie, ze mialam krwotok i poronilam, a rano cala wkladka zawalona. Na usg nic nie widac,z dzidziusiem okej, zadnych krwiakow, kosmowka wysoko, a ja krwawie niewiadomo dlaczego. Po prostu osiwieje z tego stresu:(

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    SELI ile Ci zostalo ? czym szybciej skonczysz tym szybciej wakacje ;)

Sporo... ponad 25 str mgr... A do tego prezentacja, studium przypadku, referat, dokumentacja praktyk... :P coś czuje, że tych wakacji to szybko nie będzie. I bym miała to dawno zrobione bo nie zostawiam tak niczego na ostatnią chwilę (muszę wszystko oddać w sobotę i mam egzamin jeszcze jeden), ale takie było moje samopoczucie, że nie dało rady nic zrobić...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Ja z krwawieniem wyladowalam w szpitalu. Snilo mi sie, ze mialam krwotok i poronilam, a rano cala wkladka zawalona. Na usg nic nie widac,z dzidziusiem okej, zadnych krwiakow, kosmowka wysoko, a ja krwawie niewiadomo dlaczego. Po prostu osiwieje z tego stresu:(

Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. A masz jakieś cykliczne te krwawienia?

dZhdp1.png

• Fyffes Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hmm... Co prawda nie mam styczności z niemowlakami... Ale nie wydaje mi się by dziecko tak się zaplątało w pościel... Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Raczej słyszałam, że z tą śmiercią łóżeczkową jest tak, że dziecko ma źle główkę ułożoną ale w sumie nie wiem znawcą nie jestem :P
    Tam w artykule były podane różne sytuacje, i z ułożeniem głowy i własnie z pościelą, ale generalanie wydzwięk był taki, że w łożeczku nie powinno być nic, poza dzieckiem i śpiworem ;) Nie chciałabym się dać zwariować, ale jakoś mi to utkwiło wszystko w głowie.

Cotton, najważniejsza informacja jest taka, że z maleństwem wszystko jest dobrze. Tego się trzymaj :)

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. A masz jakieś cykliczne te krwawienia?

Mialam ciagle plamienia, ale tym sie juz staralam nie przejmowac. A dzisiaj to jest masakra:(

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh noworodek owszem się nie zaplącze ale niemowlak to krąży po całym łóżku śpiąc :D ja używałam najpierw kocyka w który zawijałam a później śpiworek. Baaardzo długo maly spal w spiworkach :)

Cotton dobrze ze z maluchem ok, a lekarze co mówią mają jakis pomysł skąd to krwawienie?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Heh noworodek owszem się nie zaplącze ale niemowlak to krąży po całym łóżku śpiąc :D ja używałam najpierw kocyka w który zawijałam a później śpiworek. Baaardzo długo maly spal w spiworkach :)

Cotton dobrze ze z maluchem ok, a lekarze co mówią mają jakis pomysł skąd to krwawienie?

No tak, to może też ta różnica, ale śmierć łóżeczkowa jest u noworodków a nie u niemowlaków? Czy coś mylę? bo tak kojarzę, że to się zdarza na wczesnym etapie...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Tam w artykule były podane różne sytuacje, i z ułożeniem głowy i własnie z pościelą, ale generalanie wydzwięk był taki, że w łożeczku nie powinno być nic, poza dzieckiem i śpiworem ;) Nie chciałabym się dać zwariować, ale jakoś mi to utkwiło wszystko w głowie.

Cotton, najważniejsza informacja jest taka, że z maleństwem wszystko jest dobrze. Tego się trzymaj :)

wiem, że są dzieciaczki co muszą mieć np. przykrytą twarz :P lekko przykryte pieluchą tetrową.

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

Nie mają pojecia skad to krwawienie. Juz bym kurcze wolala znac przyczynę,niz tkwic w takiej niewiedzy.

Natalka 09.12.'15 ♥️
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotton, kciuki za Was! Musi być dobrze <3

A ja Wam powiem, ze każdego dnia nachodzą mnie myśli czy sobie dam radę, przecież to taka krucha istotka, której w dodatku nie będę mogła przewijac na pięknym wymarzonym przewijaczku tylko na podłodze o.0
    Właśnie po artykule od Sanki na.temat epilepsji i karmienia piersią przypomniałam sobie, ze przecież podłoga to najbezpieczniejsze dla nas miejsce (jakkolwiek to brzmi). Liczę jednak na to, że będzie tak dobrze z epi jak fo tej pory, że nie pojawi się nagle znów jakiś atak po porodzie.

Sanka lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja drogą idę pozbierać pranie i lecę oglądać dr House'a z nadzieją na kompletne wyleczenie dzięki jego wiedzy (tak wiem, ze to tylko film) :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem śmierć łóżeczkowa jest postrachem dla rodziców do 1 r.ż. moja ciocia to przezyla... nie zdecydowala sie juz pozniej na kolejne dziecko. Dawno temu to bylo.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ