STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czerwona_róża wrote:My sie nie mozemy dogadac do chlopca. Maz odpuscil wybor dla dziewczynki. Pewnie znow jest przekonany ze bedzie chlopak. W poprzedniej ciazy zaczal nazywac synka Stasiem i tak zostalo. A teraz mowi Bolek. Oszaleje. Musi byc imie krolewskie. Pozostaje nam jeszcze Kazik (moj tata) i Henio (tesc).
Koniec urlopu, od jutra wracam do pracy na jakie 2 tygodnie, a później już na l4. Ale tak mi szef truł żebym szła już, że normalnie aż mi ciśnienie podnosił ;x
Dzisiaj nakupiłam czereśni i malinOgólnie mega senna jestem, ale nie kładę się bo jak jutro wstaje po 4 to lepiej teraz przemęczyć.
Co do imienia, to ja jestem niezdecydowana, mamy kilka typów i dla chłopca i dla dziewczynki ale jakie wybierzemy, tego nie wie nikt -
Tristee wrote:Szybko sie ogarnelas:) to Twoje pierwsze prawda? Jesli moge cos doradzic to ja bym dokupila poscieli, bo milion razy sie zasika, uleje albo cos innego "wycieknie";)chociaz ja osobiscie korzystalam tylko z rozka a potem ze spiworkow, nie mialam stresu ze sie odkryje czy nie daj Boze nakryje w nocy.
Moje drugieale cora byla 14 lat temu i wtedy bylam mloda siksa wszytsko kupywali tesciowie i moja mama , ja to sie bardziej skupilam na konczniu szkoly . Posciel dokupie , tylko w pl tutaj w uk nic mi sie nie podoba .
-
Mnie wlaśnie zastanawia temat pościeli. Wczoraj czytałam artykuł, chyba u mamyginekolog, na temat nagłej śmierci łóżeczkowej, że bardzo często przyczyną jest właśnie to, że mały Bąbel nakryje się kołdrą i nie umie się wyplątać. Ze niby najbezpieczniejsze są śpiworki i to z nich powinno się korzystać na początku. Macie w tej kwestii jakieś doświadczenia?
-
Fyffes wrote:Mnie wlaśnie zastanawia temat pościeli. Wczoraj czytałam artykuł, chyba u mamyginekolog, na temat nagłej śmierci łóżeczkowej, że bardzo często przyczyną jest właśnie to, że mały Bąbel nakryje się kołdrą i nie umie się wyplątać. Ze niby najbezpieczniejsze są śpiworki i to z nich powinno się korzystać na początku. Macie w tej kwestii jakieś ,doświadczenia?
Hmm... Co prawda nie mam styczności z niemowlakami... Ale nie wydaje mi się by dziecko tak się zaplątało w pościel... Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Raczej słyszałam, że z tą śmiercią łóżeczkową jest tak, że dziecko ma źle główkę ułożoną ale w sumie nie wiem znawcą nie jestem -
Ten moment kiedy wracasz z pracy I masz 7 stron do nadrobienia
No nic zabieram sie za to
Tymczasem czekam na wyniki. Toxo juz jest I jest wszystko okZośkaaa, Kobobo lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Mialam pierwsza zachcianke , zagryzlam kapuste kiszona czekolada
a zaraz zrobie gofry , na obiad lazania ...z wczoraj . Nie mam pomyslu co do obiadow , ciagle mam wrazenie ,ze jest to samo , dziewczyny co wy gotujecie ???? U nas kotlety mielone i z piersi z kurczaka , skrzydelka ,, rizzotto z kurczakiem , ryz z kurczakiem , gulasz z kasza , lazania . Nie spedzam tez nie wiadomo jak dlugo czasu w kuchni ,ale potrafie zrobic wszytsko . podrzuccie jakies pomysly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 16:32
-
Ja za to już się do łóżka przeniosłam bo mnie plecy bolą od siedzenia przy lapku to sobie leżę, ale tak mi się nie chce pisać tego ;/
-
Hej Dziewczyny.
Ja z krwawieniem wyladowalam w szpitalu. Snilo mi sie, ze mialam krwotok i poronilam, a rano cala wkladka zawalona. Na usg nic nie widac,z dzidziusiem okej, zadnych krwiakow, kosmowka wysoko, a ja krwawie niewiadomo dlaczego. Po prostu osiwieje z tego stresu:(Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Ruddaa wrote:SELI ile Ci zostalo ? czym szybciej skonczysz tym szybciej wakacje
Sporo... ponad 25 str mgr... A do tego prezentacja, studium przypadku, referat, dokumentacja praktyk...coś czuje, że tych wakacji to szybko nie będzie. I bym miała to dawno zrobione bo nie zostawiam tak niczego na ostatnią chwilę (muszę wszystko oddać w sobotę i mam egzamin jeszcze jeden), ale takie było moje samopoczucie, że nie dało rady nic zrobić...
-
cotton wrote:Hej Dziewczyny.
Ja z krwawieniem wyladowalam w szpitalu. Snilo mi sie, ze mialam krwotok i poronilam, a rano cala wkladka zawalona. Na usg nic nie widac,z dzidziusiem okej, zadnych krwiakow, kosmowka wysoko, a ja krwawie niewiadomo dlaczego. Po prostu osiwieje z tego stresu:(
Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. A masz jakieś cykliczne te krwawienia? -
Seli wrote:Hmm... Co prawda nie mam styczności z niemowlakami... Ale nie wydaje mi się by dziecko tak się zaplątało w pościel... Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Raczej słyszałam, że z tą śmiercią łóżeczkową jest tak, że dziecko ma źle główkę ułożoną ale w sumie nie wiem znawcą nie jestem
Nie chciałabym się dać zwariować, ale jakoś mi to utkwiło wszystko w głowie.
Cotton, najważniejsza informacja jest taka, że z maleństwem wszystko jest dobrze. Tego się trzymaj -
Seli wrote:Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. A masz jakieś cykliczne te krwawienia?
Mialam ciagle plamienia, ale tym sie juz staralam nie przejmowac. A dzisiaj to jest masakra:(Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Heh noworodek owszem się nie zaplącze ale niemowlak to krąży po całym łóżku śpiąc
ja używałam najpierw kocyka w który zawijałam a później śpiworek. Baaardzo długo maly spal w spiworkach
Cotton dobrze ze z maluchem ok, a lekarze co mówią mają jakis pomysł skąd to krwawienie?
-
katepr wrote:Heh noworodek owszem się nie zaplącze ale niemowlak to krąży po całym łóżku śpiąc
ja używałam najpierw kocyka w który zawijałam a później śpiworek. Baaardzo długo maly spal w spiworkach
Cotton dobrze ze z maluchem ok, a lekarze co mówią mają jakis pomysł skąd to krwawienie?
No tak, to może też ta różnica, ale śmierć łóżeczkowa jest u noworodków a nie u niemowlaków? Czy coś mylę? bo tak kojarzę, że to się zdarza na wczesnym etapie... -
Fyffes wrote:Tam w artykule były podane różne sytuacje, i z ułożeniem głowy i własnie z pościelą, ale generalanie wydzwięk był taki, że w łożeczku nie powinno być nic, poza dzieckiem i śpiworem
Nie chciałabym się dać zwariować, ale jakoś mi to utkwiło wszystko w głowie.
Cotton, najważniejsza informacja jest taka, że z maleństwem wszystko jest dobrze. Tego się trzymaj
wiem, że są dzieciaczki co muszą mieć np. przykrytą twarzlekko przykryte pieluchą tetrową.
-
katepr wrote:Heh noworodek owszem się nie zaplącze ale niemowlak to krąży po całym łóżku śpiąc
Nie mają pojecia skad to krwawienie. Juz bym kurcze wolala znac przyczynę,niz tkwic w takiej niewiedzy.Natalka 09.12.'15 ♥️
Cotton, kciuki za Was! Musi być dobrze
A ja Wam powiem, ze każdego dnia nachodzą mnie myśli czy sobie dam radę, przecież to taka krucha istotka, której w dodatku nie będę mogła przewijac na pięknym wymarzonym przewijaczku tylko na podłodze o.0
Właśnie po artykule od Sanki na.temat epilepsji i karmienia piersią przypomniałam sobie, ze przecież podłoga to najbezpieczniejsze dla nas miejsce (jakkolwiek to brzmi). Liczę jednak na to, że będzie tak dobrze z epi jak fo tej pory, że nie pojawi się nagle znów jakiś atak po porodzie.Sanka lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
A swoja drogą idę pozbierać pranie i lecę oglądać dr House'a z nadzieją na kompletne wyleczenie dzięki jego wiedzy (tak wiem, ze to tylko film)
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019