X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Nynka przykro mi :(

Zoskaa na pewno z pudelkiem latwiej bedzie Ci ogarnac te wszystkie leki:)

Jutro mam wizytke i sie strasznie stresuje.

Maz na wyjezdzie, zaliczylismy wlasnie dzis klotnie. Nie cierpie jak on wyjedza. Nie odzywam sie do niego. I mi sie ogolnie beczec chce.
    Nie becz będzie lepiej trzymam kciuki za wizytę wszystko będzie dobrze :)

MonaLiza lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/ab6f8e43d84b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab6f8e43d84b.jpg[/url]

To z wczorajszych prenetalnych , Seliii nie nie bedzie powtorki , chodzilam pol h poruszalam malenstwo , daw razy probowali zmierzyc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 00:21

OlinkaO, sallvie, Kobobo, Paulcia28, agniesja lubią tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka bardzo mi przykro :( Nie powinno się tak dziać :(

Ruda - śliczności rosną :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka :(

Hej dziewczynki. Ja juz w pracy. Po drodze zajechalam zrobic badania na jutro. I z tego ciazowego zacmienia zapomnialam o moczu. Jutro musze doniesc rano a popoludniu jak zdaze dowiezc wyniki do lekarza

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś włączyłam TV, zabrałam się do papierów... I w Tv niby nic nie leci, jakieś tam szajs a ja ryczę... ja pierdu :P aż tak mnie nigdy na nic nie wzięło :P Też macie takie zaburzenia emocjonalne?Masakra... Wczoraj bym zabijała a teraz płakałabym :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja dziś włączyłam TV, zabrałam się do papierów... I w Tv niby nic nie leci, jakieś tam szajs a ja ryczę... ja pierdu :P aż tak mnie nigdy na nic nie wzięło :P Też macie takie zaburzenia emocjonalne?Masakra... Wczoraj bym zabijała a teraz płakałabym :P
    Też tak mam:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Też tak mam:)

Nie wierzyłam jak mi koleżanka mówiła, że płakała na reklamie SLD ale masakra...

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi wczoraj wieczorem coś odwalilo, głupie myśli mi do głowy przychodziły i się poryczalam a mężowi nie umiałam wytłumaczyć co mi jest

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie ja tez robiłąm badania i zapomniałam moczu. ale miła pani w rejestracji dał apojemniczek i na miejscu załatwiłam. więc juz od ponad godziny siedzę w pracy i nie chce mi się nic robić. jeszcze chyba znowu idzie migrena :( a jutro prenatalne. mam nadzieję ze nie dojdzie bo mnie zetnie na całego.
    a co do nastrojów ja nie mam tak, w tamtej ciązy zresztą tak nie miałam, ale po porodzie to dopiero masakra. mogłam beczeć i beczeć

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych. Czy robicie wszystko, czyli usg + test potrójny, czy może samo usg? Ja miałam robić samo usg, ale już zgłupiałam i sama nie wiem :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy lekarz bada Wam regularnie długość szyjki macicy? Miałam badaną raz i jest dosyć krótka - martwię się. Tylko nie wiem czy się skróciła czy taką miałam.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wpadłam w szał. Na przemian plakalam i się wsciekalam na męża. Istny armagedon. Tak to nawyzywalam. Już nawet o rozwodzie myslalam i mu tak nawtykalam. Ech

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Cześć Dziewczyny! Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych. Czy robicie wszystko, czyli usg + test potrójny, czy może samo usg? Ja miałam robić samo usg, ale już zgłupiałam i sama nie wiem :(

Ja robiłam samo usg :) Mam 26 lat, w rodzinie żadnych wad nie było, stwierdziłam, że jakby coś na usg wyszło to wtedy zrobię NIFTTY a nie PAPPE.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie też tak mam popłakałam się na programie o wydobywaniu złota w Ameryce (serio?) dobrze że mnie nikt nie widział. Ostatnio w ogóle jestem na huśtawce emocjonalnej przez brak objawów zaczęłam czytać o poronieniu zatrzymanym chociaż wiem że powinnam wyrzucić internet za okno..

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam powyżej 35 lat więc robie papę i usg. a co do długoście szyjki mi nie mówi ile ma ale za każdym razem szyjka długa zamknięta. w poprzedniej jak zaczęła sie skracać wtedy dopiero mierzył długość (albo mierzy za każdym razem ale mi nie mówi :)

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dokładnie też tak mam popłakałam się na programie o wydobywaniu złota w Ameryce (serio?) dobrze że mnie nikt nie widział. Ostatnio w ogóle jestem na huśtawce emocjonalnej przez brak objawów zaczęłam czytać o poronieniu zatrzymanym chociaż wiem że powinnam wyrzucić internet za okno..

hehehe :D ja na avangersach ostatnio się poryczałam, maż nie potrafił mnie ogarnąć :D Teraz popłakałam się na prowokacjach :) A zaraz... To chyba będę ryczeć nad moimi wypocinami :P normalnie nie idzie mi...

dZhdp1.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja robiłam samo usg :) Mam 26 lat, w rodzinie żadnych wad nie było, stwierdziłam, że jakby coś na usg wyszło to wtedy zrobię NIFTTY a nie PAPPE.
    Mi wczoraj lekarz mówił o teście Neobona Advance, który robi się już w 10 tc i można określić dużo więcej ewentualnych wad płodu jak również płeć. Niby spoko, ale to kosztuje ponad 1800 zł o_O
    Poza usg namawia mnie dodatkowo na PAPPę, ale ja w sumie nie bardzo widzę sens, bo to tak naprawdę tylko określenie grupy ryzyka w którym się jest a nie samo to, czy nasze dziecko ma jakąś wadę czy też nie. Zresztą, w pierwszej ciąży mój poprzedni lekarz stwierdził, że jakby wyszło coś niepokojącego na usg, to wtedy warto robić krew a skoro niczego takiego nie zaobserwował to nie widział potrzeby.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Mi wczoraj lekarz mówił o teście Neobona Advance, który robi się już w 10 tc i można określić dużo więcej ewentualnych wad płodu jak również płeć. Niby spoko, ale to kosztuje ponad 1800 zł o_O
    Poza usg namawia mnie dodatkowo na PAPPę, ale ja w sumie nie bardzo widzę sens, bo to tak naprawdę tylko określenie grupy ryzyka w którym się jest a nie samo to, czy nasze dziecko ma jakąś wadę czy też nie. Zresztą, w pierwszej ciąży mój poprzedni lekarz stwierdził, że jakby wyszło coś niepokojącego na usg, to wtedy warto robić krew a skoro niczego takiego nie zaobserwował to nie widział potrzeby.

Takie samo mam zdanie na ten temat :P To tylko określenie ryzyka a nie samych wad... A jednak kosztuje :P A o tym teście nie słyszałam, tańszy niż NIFTTY :D ehh... ja chciałabym sam test na płeć :D Chciałabym poszaleć na zakupach :)

dZhdp1.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hehehe :D ja na avangersach ostatnio się poryczałam, maż nie potrafił mnie ogarnąć :D Teraz popłakałam się na prowokacjach :) A zaraz... To chyba będę ryczeć nad moimi wypocinami :P normalnie nie idzie mi...
    Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę byłam w kinie na Avengersach i mało mi brakowało, żebym poryczała się jak Thanos chciał zabić Iron Mana :P jakbym to oglądała będąc w ciąży to na pewno ryczałabym jak bóbr :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka bardzo mi przykro. Trzymaj się!!

Mi został jeszcze jeden egzamin do zaliczenia i wakacje :)
    Też biorę femibion 2 ale nie przeszkadza mi wielkość tabletek :)
    Ja wczoraj wkońcu kupiłam porządny stanik w triumphie. Wkońcu sutki nie będą mi uciekać ze stanika heheh sory za szczegóły
    Co do emocji to ja jedynie więcej się wkurzam niż przed ciąża :) ale mdłości powolutku ustępują także wraca energia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:27

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ