X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula bardzo się cieszę że się udało. I że jest wszystko ok. Dobrze że jednak szukałaś, kombinowalas. Tak jesteś spokojna przynajmniej.
    A jak mam pytanie ile czeakliscie na wyniki badań na różyczkę?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny chcialam was bardzo przeprosic za moje zdenerwowanie ale co mialam zrobic gdy zaden lekarz mnie nie chcial przyjac.? Dzwonilam po calym Toruniu do ginekologow zeby sie umowic na wizyte wrecz blagalam i mowilam jaka mam sytuacje...myslicie ze mnie chcial ktos przyjac? NIE!! Na prenatalne tak samo nawet chcesz isc prywanie to cie nie chca przyjac u nas nie chca zrobic samego usg prenatalnego bez ztobionych badan na krew chyba tu chodzi o Pappa a zwlaszcza ze byl to piatek...Ale...nagle szukam w necie dalej lekarza...nagle wyswietlio mi ze jest wizyta na 20.30 ..zwolnilo sie miejsce...lekarz z certyfikatem.fmf...od razu dzwonie...mysle aha chyba ten z gory nade mna czuwa!!! I co? Wszystko ok kosc nosowa jest a przeziernosc jeszcze mniejsza niz powiedzial mi poprzedni ginekolog u ktorego bylami mnie postraszyl...trafilam na najlepszego lekarza jaki moze byc.w Toruniu ..przytulil mnie i pocieszyl ze wszystko jest dobrze a niezle w glowie mi namącił poprzedni ginekolog i.nie potrzebnie postraszyl ...teraz czekam do wtorku na kolejna wizyte prenatalne.
    To cudownie kochana. Ja uważam że miałaś prawo się zdenerwować, wszystko spadło na Ciebie jak grom z jasnego nieba ale najważniejsze że się wyjaśniło i jest ok.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 świetne wieści ! :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sie wyplakalam za wszystkie czasy..nikt nie chcial pomoc niestety nie w kazdym miescie sa takie mozliwosci dostania sie do lekarza od razu..ale tyle.szukalam i szukalam ze udalo sie... lekarz powiedzial ze ewidentnie widac ta kosc ...a tamta ginekolog mnie postraszyla widocznie miala zly sprzet :( ale ulga na sercu ogromna...

Agnuka lubi tę wiadomość

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula najważniejsze, że wszystko jest ok. Ehhh ci lekarze...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie...a onanie tak.bardzo ppstraszyla... dzwoniłam tez do swojego.lekarza i.on mi.powiedzial ze zadnych.nieprawidlowosci w usg.nie widzi...a taka baba nie dosc ze prywatnie to jeszcze nie.umie zbadac dobrze..koszmar!!! Pieknie sie rozwija ma 6.4 cm a serduszko bije 160 :)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula no to super ze wszystko ok :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula- super. Niestety na te badania trzeba sie umawiac z wyprzedzeniem.

Dlatego tez czesc dziewczyn tutaj kilka razy wskazuje ze te pomiary robi sie tylko u lekarza z uprawnieniami. Sprawdzcie do kogo sie umowilyscie...

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę, także relacjonuję prenatalne :)
    wszystko u nas dobrze, przezierność karkowa 1,7, serduszko 159, a wielkość 6,25 cm ;) rośnie jak na drożdżach... termin porodu przesunął mi się z 12.01 na 06.01 :)
    i lekarz powiedział, że nie jest w 100% pewny, ale wydaje mu się, że dziewczynka, także przedstawiam Wam naszą Michasię :) <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c7f5fabef0f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16e3470a5307.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 19:50

sallvie, czerwona_róża, Luucy, MonaLiza, Asia8787, Sanka, mommytobe, Jenny Wren, anika82, Zośkaaa, MaryAnn, katepr, agniesja, Solane, Kobobo, olkakarolka lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • kasiaczeek Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiecie moze czy to prawda,że nifty nie są tak dokładne jak aminopunkcja?
    Wciąż nie mogę się zdecydować czy je zrobić. Czytałam że jak pappa wyjdzie kiepsko to i tak trzeba aminopunkcję.

1usah371rwy853le.png

NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
    Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
    Echo serca - wszystko dobrze

17.01.2019 synuś jest już z nami
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Dziewczyny nie wiecie moze czy to prawda,że nifty nie są tak dokładne jak aminopunkcja?
    Wciąż nie mogę się zdecydować czy je zrobić. Czytałam że jak pappa wyjdzie kiepsko to i tak trzeba aminopunkcję.

Amniopunkcja jest inwazyjna i jest chyba najbardziej dokładna. Bo jest z pobierana z brzuszka. A nie z Twojej krwi. Fajny artykuł ma mamaginekolog, może Ci bardziej to rozjaśni ;)

Jak tam weekendzik? U mnie intensywnie ;P

Gratuluje udanych wizyt ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mamaginakolog super to opisała.

anika82 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AminopuNkcia daje 100% pewność. Tylko jest właśnie bardzo inwazyjne. Ja raczej nie zdecydowalabym się na nią. Chociaż wolę nie myśleć o tym.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ma być ostatni tydzień mojej pracy i miałam iść na L4. Ale się waham tradycyjnie. Czuje się winna wobec pracodawcy, kolegów. Jakbym coś złego robiła. Bo tak naprawdę mogłabym jeszcze popracować. Pracuje w domu, nie jezdzilabym już po regionie. Jedynym minusem jest presja i stres spowodowane terminami, pretensjami klientów. Ale może teraz pracowalabym jakoś bardziej na luzie. Czy ja źle myślę ? Czy ja znowu przedkladam czyjeś dobro nad swoje?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny , nie bylo mnie przez weekend , ladna pogoda u nas w uk , upalnie . W piatek basen na otwartym powietrzu kilka godzin a pozniej ( nie wiem czy tood slonca ,) straszne mdlosci i bol glowy , wiec sobota wyciagnieta z zyciorysu ....i nocka . Tragedia dawno sie tak zle nie czulam . Dzis tez bylismy cala moja rodzinka na basenie ,ale milam juz parasol , nozki mam brazowe :)

Mnie tez czasami ciaza nie cieszy ... ale to chyba przez ta sytuacje u mnie zwiazkowa . Jednak czekam na ta moja dzidzie , mam nadzieje , ze pokocham ja tak samo ja core :)

Co do sali jednoosobowej w szpitalu . Rodzilam w Ustce 14 lat temu , tam wszytskie sale byly jednoosobowe z lazienkami i co , bylam w szpitalu 2 tyg !!!! dostawalam swira , odwiedziny tylko 12-17 a reszta sama w pokoju - nikomu nie polecam , dzis wolalabym sale 2 osobowa zawsze razniej .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny w poniedzialek :)
    Tak mi sie nie chce isc do pracy a z drugiej strony to gdyby nie praca to juz dawno bym zeswirowala odliczaniem do wizyty tak jak to bylo z corka w ciazy :)
    Ja na l4 mam zamiar isc dopiero na miesiac przed porodem albo i nie. O ile bede dalej sie tak swietnie czula jak teraz :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Anula bardzo się cieszę że się udało. I że jest wszystko ok. Dobrze że jednak szukałaś, kombinowalas. Tak jesteś spokojna przynajmniej.
    A jak mam pytanie ile czeakliscie na wyniki badań na różyczkę?

Ja czekalam kilka godzin, tyle ile na cala morfologie, ale robilam prywatnie.

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza widzę że masz podobne dylematy co ja. Niby dobrze się czuję, ale po pracy ( po prawie 11 godzinach) jestem mega wykończona aby zająć się czymś przyjemnym, czy nawet ogarnąć wokół siebie. Gdybym miała możliwość pracy z domu to by to mi rozwiązało problemy... Tym bardziej że okres L4 jest okresem nieskladkowym dla emerytury i renty, więc jak się te wszystkie ciąże i choroby zsumuje kobiecie za paręnaście lat to wyjdzie ze g**** przysługuje renta albo emerytura. Może to teraz mało ważne, ale kto wie co nas czeka w życiu.... Choć pewnie i te pieniądze może nasz rząd zdefraudowac. Hehe.
    Chyba że lekarz powie stanowczo że mam leżeć, to wówczas bez wyrzutów idę na zwolnienie bo ryzykować nie będę...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka mozesz mnie przepisac z 10 na 4 stycznia..troche sie pozmieniało :)

Sanka lubi tę wiadomość

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO dobrze wiedzieć że nie jestem sama z takimi dylematami. Z jednej strony myślę sobie że przepracowałam w tej firmie 8 lat w sumie będąc na zwolnieniu mąż 3 tygodnie i myślę sobie że należy mi się to zwolnienie. Należy mi się czas tylko na myśleniu o dziecku A Nie o robocie. Nie wymyślam ani nie naciagam ginekolog od pierwszej wizyty pytał czy nie idę na L4. I na każdej pyta czy wystawic. A z drugiej strony czuje się nie najgorzej, pracuje w domu. A z trzeciej strony wiadomo ile jeszcze mnie tu spotka mega stresowych dni i czy warto ryzykować ? Z czwartej strony miałam dostać awans wiecznie odwlekany A teraz gadają że ZUS się przyczepi że mój awans jest tylko dlatego żeby wyłudzić pieniądze.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ