X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulla u jakiego lekarza byłaś i tak chwalisz?

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pogoda na sprawy poza domem. Slonce swieci ale jest chlodno. Na dlugi rekaw ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o te prenatalne bo pobranie krwi będę miała tego samego dnia co USG i wychodzi to na 12+5. Babka powiedziała że na wyniki czeka sie 2 tygodnie i mogą je wysłać mailem. To nie ma do tego pappa jakiejś potem konsultacji ? Będę mogła odebrać osobiście te wyniki bo 2 tyg od prenatalnych mam normalna wizytę tylko czy ginekolog będzie w stanie to zinterpretować ? Dziwnie jakoś. I czy w razie czego odpukac nie będzie za późno na kolejne badania ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 15:10

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o te prenatalne bo pobranie krwi będę miała tego samego dnia co USG i wychodzi to na 13+5. Babka powiedziała że na wyniki czeka sie 2 tygodnie i mogą je wysłać mailem. To nie ma do tego pappa jakiejś potem konsultacji ? Będę mogła odebrać osobiście te wyniki bo 2 tyg od prenatalnych mam normalna wizytę tylko czy ginekolog będzie w stanie to zinterpretować ? Dziwnie jakoś. I czy w razie czego odpukac nie będzie za późno na kolejne badania ?
    ja mam wyniki po tygodniu i odbieram razem na spotakniu z genetykiem. w pierwszej ciąży odbierałam osobiście ale alekarz nic mi nie wyjaśnił powiedział tylko tu wszystko jest napisane i tyle. troche cos więcej powiedził ginekolog , do którego chodziłam. ale tak naprawdę z wynikami zostałam zostawiona sama sobie. zobaczymy co teraz powie genetyk, wizyta we czwartek

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o te prenatalne bo pobranie krwi będę miała tego samego dnia co USG i wychodzi to na 13+5. Babka powiedziała że na wyniki czeka sie 2 tygodnie i mogą je wysłać mailem. To nie ma do tego pappa jakiejś potem konsultacji ? Będę mogła odebrać osobiście te wyniki bo 2 tyg od prenatalnych mam normalna wizytę tylko czy ginekolog będzie w stanie to zinterpretować ? Dziwnie jakoś. I czy w razie czego odpukac nie będzie za późno na kolejne badania ?

Mysle, ze spokojnie zinterpretuje. Poza tym Pappa nie wykrywa wad! Tylko szanse na nie. Niftty i inne robi sie tez i pozniej. Jakby bylo cos nie tak tp na usg sie dowiesz.

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ja mam wyniki po tygodniu i odbieram razem na spotakniu z genetykiem. w pierwszej ciąży odbierałam osobiście ale alekarz nic mi nie wyjaśnił powiedział tylko tu wszystko jest napisane i tyle. troche cos więcej powiedził ginekolog , do którego chodziłam. ale tak naprawdę z wynikami zostałam zostawiona sama sobie. zobaczymy co teraz powie genetyk, wizyta we czwartek
    A kto Cię skierował do genetyka ?
    Skoro mogą wysłać badania na maila to też tak naprawdę zostawiają mnie z nimi sama. Faktycznie lepiej jest tak że najpierw krew i z wynikami na usg. Zaczynam panikowac. A co do roboty każdy z kim rozmawiam z pracy dziwi mi się że jeszcze pracuję. Tak więc raczej nie zostanę dłużej ani dnia. Zresztą jestem taka senna i wciąż myślę o ciąży że się do roboty nie nadaje.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A kto Cię skierował do genetyka ?
    Skoro mogą wysłać badania na maila to też tak naprawdę zostawiają mnie z nimi sama. Faktycznie lepiej jest tak że najpierw krew i z wynikami na usg. Zaczynam panikowac. A co do roboty każdy z kim rozmawiam z pracy dziwi mi się że jeszcze pracuję. Tak więc raczej nie zostanę dłużej ani dnia. Zresztą jestem taka senna i wciąż myślę o ciąży że się do roboty nie nadaje.
    w sumie tak mi powiedzieli z poradni gdzie robiłam usg. zapytałam pielęgniarkę czy ktos mi omówi wyniki a ona że u nich omawia genetyk z którym będę miała spotkanie przy odbiorze wyników. lekarz na usg powiedziłą że nieprawidłowości nie widzi więc może maja taka procedure w tej poradni nie wiem. może Onana jeszcze sie wypowie bo tez tam samo idzie

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    w sumie tak mi powiedzieli z poradni gdzie robiłam usg. zapytałam pielęgniarkę czy ktos mi omówi wyniki a ona że u nich omawia genetyk z którym będę miała spotkanie przy odbiorze wyników. lekarz na usg powiedziłą że nieprawidłowości nie widzi więc może maja taka procedure w tej poradni nie wiem. może Onana jeszcze sie wypowie bo tez tam samo idzie
    Aha no zobaczymy co mi powie lekarz na samym usg za tydzień.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam bóle jak na okres kilka dni temu ale po nospie przeszło. Ja również wybrałabym się do lekarza dla świętego spokoju. Ciężarnej nikt nie wyśmieje

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny mam pytanie. teraz przeglądałam wydruk z badań prenatalnych i zobaczyłam że mam wpisany inny dzień om. mam wpisany o tydzień wcześniejszy myśłicie ze to coś moze być nie tak przy wynikach?? np ze powiedza że dziecko jest za małe czy raczej nie wnikać??

Seli lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    kurcze dziewczyny mam pytanie. teraz przeglądałam wydruk z badań prenatalnych i zobaczyłam że mam wpisany inny dzień om. mam wpisany o tydzień wcześniejszy myśłicie ze to coś moze być nie tak przy wynikach?? np ze powiedza że dziecko jest za małe czy raczej nie wnikać??

Niechcacy polubilam.

Mysle, ze lepiej wyprostowac ;p

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj zamulke. Głowa mnie boli spać mi się chce i poza tym nie mam sil

uwo99n73lnbybmmo.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To ma być ostatni tydzień mojej pracy i miałam iść na L4. Ale się waham tradycyjnie. Czuje się winna wobec pracodawcy, kolegów. Jakbym coś złego robiła. Bo tak naprawdę mogłabym jeszcze popracować. Pracuje w domu, nie jezdzilabym już po regionie. Jedynym minusem jest presja i stres spowodowane terminami, pretensjami klientów. Ale może teraz pracowalabym jakoś bardziej na luzie. Czy ja źle myślę ? Czy ja znowu przedkladam czyjeś dobro nad swoje?

Zastanow sie czego potrzebujesz :-) i jakie masz priorytety :-)
    Ja osobiscie bym zwariowala bez pracy. Nie stresuje sie. Czuje ze zyje :-)rozwijam sie. Jesli zdrowie mi pozwoli to nie wezme ani dnia wolnego.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was robila pappe w Invicta w Gdansku? Ja bede na urlopie i chciala m tam zrobic badanie, dlugo sie czeka na termin?

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Zastanow sie czego potrzebujesz :-) i jakie masz priorytety :-)
    Ja osobiscie bym zwariowala bez pracy. Nie stresuje sie. Czuje ze zyje :-)rozwijam sie. Jesli zdrowie mi pozwoli to nie wezme ani dnia wolnego.
    Zdecydowanie nigdy nie było moja mocna strona :) To zazdroszczę Ci takiej pracy bez stresu i lubianej. Zdradzasz gdzie pracujesz ? Ja po tych wszystkich latach pracy i staran potrzebuje właśnie spokoju.

uwo99n73lnbybmmo.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Zdecydowanie nigdy nie było moja mocna strona :) To zazdroszczę Ci takiej pracy bez stresu i lubianej. Zdradzasz gdzie pracujesz ? Ja po tych wszystkich latach pracy i staran potrzebuje właśnie spokoju.
    Jestem wlascicielem sredniej miedzynarodowej kancelarii.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Jestem wlascicielem sredniej miedzynarodowej kancelarii.
    A to elegancko :) Nie ma jak u siebie :)

uwo99n73lnbybmmo.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A to elegancko :) Nie ma jak u siebie :)

Dla mnie same plusy ale ma to swoja cene :-) nie dla kazdego akceptowalna...i dopuszczalna

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Witam się w poniedziałeczek już lipcowy :)
    Zaraz skończę 14 tc a wciąż wymiotuje... Przynajmniej raz dziennie ;/ Mąż dziś się mnie pyta "do kiedy się wymiotuje w ciąży?", mówili,że do 12 tc a tu gucio :( no ale co zrobić? nic.

Dziś mam trochę urzędowe sprawy do ogarnięcia. Dobrze, że pogoda jest taka w miarę przyjemna :)

Seli, ja mam tak samo. Rzygam codziennie rano, a miało już przejść :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie na wakacjach zolodek rozszerzyl... jestem ciagle glodna.
    O 16 mam wizyte. Jade z wynikami moczu...cos tam jest nie tak ale licze ze nie ma tragedii

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ