X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałeczek już lipcowy :)
    Zaraz skończę 14 tc a wciąż wymiotuje... Przynajmniej raz dziennie ;/ Mąż dziś się mnie pyta "do kiedy się wymiotuje w ciąży?", mówili,że do 12 tc a tu gucio :( no ale co zrobić? nic.

Dziś mam trochę urzędowe sprawy do ogarnięcia. Dobrze, że pogoda jest taka w miarę przyjemna :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety najczęściej do 2 trymestru nudności i wymioty ale znam przypadki do końca ciąży :p oby niedługo Ci przeszło.
    Tu mega zimno i wieje brr.
    Monaliza szkoda że nikt Ci potem nie podziekuje za to ze nie wzielas l4 szybciej. Rób jak chcesz ale to jedyny moment żeby dłużej odpocząć od pracy, na spokojnie przygotować się do macierzyństwa a tymbardziej że piszesz ze raczej nie chodzisz na l4. Ja też. Jak wrocilam z macierzyńskiego to byłam raz na dwa dni na synka a tak to nie biore, lubię pracować.

Seli, MonaLiza, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mam to samo, więc łącze się w bólu :) Całe szczęście wymiotuje tylko po przebudzeniu, także czuje się nieporównywalnie lepiej. Miejmy nadzieje, że w końcu nam to przejdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 10:04

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja w pierwszej wymiotowałam gdzies do 20 tyg. teraz po jakims czasie spokoju znowu wymiotuję, juz mniej ale cały czas.
    co do L4 mi za każdym razem chce dac ekarz ja pytam czy potrzebuję czy musze leżeć, bo wole chodzic do pracy i nie rozyslac nad każdym bólem , kłuciem

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też czuje się lepiej, bo mam wieczorem tylko zawroty głowy a wymioty głównie rano, czasem wieczorem, ewentualnie potrafię zareagować na jakiś zapach wymiotami.
    A tak to przyzwyczaiłam się, że od czasu do czasu ciągnie mnie w środku :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie żałowałam l4 i teraz to i tak mam urlop 2 miesiące :P ale wolę odpocząć, co innego, że też źle się czułam, ale można trochę zająć się sobą, wykorzystać jedyną okazję :P

dZhdp1.png

• Vew Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie że badania prenatalne w 11t4d to nie za szybko? Dostałam skierowanie że względu na obrzęk płodu i jest tylko jeden wolny termin, nigdzie nie ma miejsc. W rejestracji powiedzieli że termin jest odpowiedni ale boje się że to za szybko żeby dobrze wszystko sprawdzić, tym bardziej że wg OM będzie 11t1d, a według USG 11t4d.

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend wyjęty z życia głowa mi pęka od wczoraj rana nic nie pomaga, brzuch boli i biegunka. Poszłam wczoraj do kościoła to musiałam wyjść w połowie bo bym zemdlała. Mam nadzieję że do jutra do prenatalnych mi przejdzie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Dziewczyny, myślicie że badania prenatalne w 11t4d to nie za szybko? Dostałam skierowanie że względu na obrzęk płodu i jest tylko jeden wolny termin, nigdzie nie ma miejsc. W rejestracji powiedzieli że termin jest odpowiedni ale boje się że to za szybko żeby dobrze wszystko sprawdzić, tym bardziej że wg OM będzie 11t1d, a według USG 11t4d.

A orientujesz się ile może mieć cm? bo niby najlepiej robi się w skończonym 12 tc ale jak wyjścia nie masz z innym terminem to chyba ok?

dZhdp1.png

• Vew Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A orientujesz się ile może mieć cm? bo niby najlepiej robi się w skończonym 12 tc ale jak wyjścia nie masz z innym terminem to chyba ok?
    W 10t4d było 3,7 cm ale nie mam pojęcia ile może urosnąć w 8 dni. Wiem że powinno mieć co najmniej 4.5 cm ale martwię się że nie będzie mialo

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję Bogu, że poszłam na l4, bo 2 dni później zaczęłam wymiotować, jak kot :D Pójście na l4 to indywidualna decyzja, gdybym miała spokojną pracę, którą lubię i czułabym się ok to na pewno bym pracowała :) Mimo wszystko, zawsze zdrowie będzie dla mnie ważniejsze od pracy (kiedyś niestety postępowałam zupełnie na odwrót i powiedziałam... nigdy więcej). Także znając moją prace, nawet przez myśl nie przeszło mi, co pomyślą w pracy, jak sobie poradzą. To ich problem :) Nie umrą od tego :P i trzeba pamiętać, że nie ma ludzi niezastąpionych :) Ale to moja perspektywa. Każda kobieta w ciąży powinna sama zdecydować :)

MonaLiza, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatecznie wręcz wygonili :P jednego dnia nawet dali wolne mimo, że l4 i oficjalnie urlopu nie miałam :P

Vew, może próbuj jednak, może jak będzie za mało to dadzą inny termin?

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! mnie dziś nieziemsko boli brzuch i to nie podbrzusze tak jakos cały normalnie jak na @.... masakra nospa nie pomogła bo dalej czuję tlący ból... myslicie że moze to być od współżycia czy tak po prostu?

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    hej dziewczyny! mnie dziś nieziemsko boli brzuch i to nie podbrzusze tak jakos cały normalnie jak na @.... masakra nospa nie pomogła bo dalej czuję tlący ból... myslicie że moze to być od współżycia czy tak po prostu?

Mi lekarz mówił, że jak tak boli... I nospa nie pomaga to albo do niego na wizytę szybko albo na IP...

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi lekarz mówił, że jak tak boli... I nospa nie pomaga to albo do niego na wizytę szybko albo na IP...

hmmmm, ale to taki tlący ból nie jest mocny i tępy

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    hmmmm, ale to taki tlący ból nie jest mocny i tępy

Nie wiem, nie jestem w stanie określić go :P napisałam tylko, że jak boli - a pisałaś, że nieziemsko, nospa nie pomaga to u mnie lekarz zalecił kontrolę.

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem, nie jestem w stanie określić go :P napisałam tylko, że jak boli - a pisałaś, że nieziemsko, nospa nie pomaga to u mnie lekarz zalecił kontrolę.

no tak racja, dla mnie ból nieziemski bo ostatnio bolał tak na okres, człowiek szybko zapomina, po prostu za dobrze się czułam... Odczekam i zobacze jak dalej będzie. Jak nie to podjadę do lekarza.

Mama dwóch chłopców;)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są ciągnięcia, ale to boli chwilę i co jakiś czas się powtarza, nie jest ciągiem. Nie brałam ani razu nospy, bo było znośnie. A od współżycia nie mam bóli, ani ciągnięć. Ale każda może mieć inaczej.

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew ja w pierwszej ciązy miałam prenatalne jakoś po 11 tyg chwilkę. udało się zrobić ale lekarz narzekał że za małe dziecko że lepiej pózniej było sie umówić. więc może pojdz jak zapisali, jak będzie za małe to wtedy pewnie wcisną gdzieś Ciebie
    a jak ból po odpoczynku i nospie nie przechodzi to lepiej do lekarza podjechac sprawdzić

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew jak maluch będzie za mały na badanie to muszą Cię umówić na kolejny termin. Ja miałam 2 razy na nfz w poprzedniej bo lekarz chciał powtórzyć już nie pamiętam czemu, coś mu nie pasowało. :)
    Sylwia jak po nospie nie przechodzi to lepiej to sprawdzić

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ