STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jem wszystko oczami, jak kupię to w domu mi nie smakuje. Tyć tyję bo ciągle jestem głodna i coś jem. A przed ciążą kochałam słodycze-teraz jak zjem to mam taki gorzki smak w ustach i nie jem słodyczy.
Od tygodnia mierzę ciśnienie-jak chodzę do pracy i jest duszno to mam ciśnienie 133/90 a dziś jak jest chłodno- 12stopni, i się wyspałam mam 112/78. Muszę chyba iść na zwolnienie- hahaha.
Kiedy wybieracie się na zwolnienie?❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
sallvie wrote:My właśnie jestesmy w trakcie szukania samochodu z troche wiekszym bagaznikiem bo nasz obecny na pewno nie pomiesci dwojki maluchow. Chociaz mam nadzieje ze do czasu az maluch sie urodzi cora bedzie na tyle samodzielna ze wozek jej nie bedzie potrzebny.
Co do fotelika my mamy w komplecie z wozkiem nosidlo i na razie bedziemy wozili w nim jak przydzie czas na zmiane to pomyslimy co kupicWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:17
❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
Solane wrote:Najlepiej patrzeć na stopien referencyjnosci szpitala. Bródnowski ma trzeci, Inflancka tylko drugi.
http://www.polozna.net.pl/szpitale/93-szpitale-woj-mazowieckie-lista.html
Zdaję sobie z tego sprawę, ale mam ogromną nadzieję, że z moją ciążą wszystko będzie ok i II stopień referencyjnosci szpitala wystarczy. Tak czy siak, póki co nastawiam się na Żelazną.
A Bródnowskiego się jakoś boję właśnie przez dużo negatywnych opinii o personelu..
-
Jenny Wren wrote:Tak, dokładnie o ten mi chodzi. Jakbym się tam dostała, to już nawet nie muszę mieć nic dodatkowo komercyjnie wykupionego. A Twoj lekarz przyjmuje na nfz? Nie mogę znaleźć nazwisk żadnych lekarzy stamtąd którzy by przyjmowali gdzieś na nfz ☺
Nie orientowalam sie. Bo ja wole komercyjnie. Moj jeden lekarz to dr Gawlak. Przyjmuje w Unicare.
Dlaczego chcesz akurat w tym szpitalu? Mam jeszcze jedna znajoma prowadzona przez tego samego lekarza i tez nie jest przekonana aby tam rodzic...
-
czerwona_róża wrote:Nie orientowalam sie. Bo ja wole komercyjnie. Moj jeden lekarz to dr Gawlak. Przyjmuje w Unicare.
Dlaczego chcesz akurat w tym szpitalu? Mam jeszcze jedna znajoma prowadzona przez tego samego lekarza i tez nie jest przekonana aby tam rodzic...
Bo słyszałam dużo dobrego. Nie obiły mi sie o uszy żadne negatywne historie.
Ja na razie cały czas chodzę prywatnie i jeszcze się mojego nie pytałam gdzie najlepiej rodzić, jakoś czuję że to może za wcześnie podejmować z nim ten temat. Wydaje mi się też, że ma luźne podejście odnośnie czy cesarka czy drogami natury (Uważa on, że jeżeli kobieta się bardzo boi porodu sn to nie powinno się jej zabraniać cesarki na życzenie) i jak zapytam to powie że może mi zrobić cesarkę osobiście w prywatnym szpitaluA na to mnie nie stać, wszystko co miałam wydałam na in vitro
I tak sobie mam mętlik w głowie.
-
Jenny Wren wrote:Bo słyszałam dużo dobrego. Nie obiły mi sie o uszy żadne negatywne historie.
Ja na razie cały czas chodzę prywatnie i jeszcze się mojego nie pytałam gdzie najlepiej rodzić, jakoś czuję że to może za wcześnie podejmować z nim ten temat. Wydaje mi się też, że ma luźne podejście odnośnie czy cesarka czy drogami natury (Uważa on, że jeżeli kobieta się bardzo boi porodu sn to nie powinno się jej zabraniać cesarki na życzenie) i jak zapytam to powie że może mi zrobić cesarkę osobiście w prywatnym szpitaluA na to mnie nie stać, wszystko co miałam wydałam na in vitro
I tak sobie mam mętlik w głowie.
W mojej ocenie to za szybko. Sama zobasz jak sie beda Tobie zmienialy emocje wraz z rozwojem ciazy. Ja w pierwszej najperw myslalam o cesarce a potem wraz z pewnoscia oswajalam sie i bardzo chcialam sn. W jakiej klinice robilas in vitro. U mnie w 1 i 2 przypadku skonczylo sie na stymulacji. Teraz jestem tez w novum. Kojarze ze najwiecej ich pacjentek rodzi na Woloskiej. Ale ja mialam osobiscie niefajne przejscie w pierwszej ciazy na ip przy krwawieniu wiec sama unikam jak ognia
-
W Novum właśnie robiłam
Ale bardzo juz chciałam z Novum uciekać bo mnie wkurzyli kilkoma rzeczami
I gdybym się nie wykłóciła o zarodek 5 dniowy, nie byłoby żadnej ciąży
a lekarka sobie i tak przypisała sukces (mimo że była strasznie przeciwko tej decyzji)
W sumie ciekawie się stało, bo to były moje ostatnie pieniądze i gdyby się nie udało, to bym musiała znowu dwa lata zbierać i spłacać stare kredyty
Teraz chodzę do mojego lekarza sprzed in vitro. Ale że jest specjalistą bardzo dobrym to nie zamieniłabym go tak naprawdę na nikogo innego.
Ja tez patrzę na referencyjność, bo przez to że sama byłam wcześniakiem, mój brat - wcześniak, jakoś boję się powtóki z rozrywki i wolałabym wybrać szpital z jak najlepszą opieką w takim np. przypadku. Oj, dobra. Jeszcze jest czasMuszę dotrwać do prenetalnych na razie
Mam małą radochę na dziś, bo maż poszedł na wyprzedaż garażową i za 100 zł odkupił od jakiejś babeczki w zaawansowanej ciąży torbę (taką jak z ikei) ciuchów ciażowych z hm które na nią już na tym etapie są za małeTeraz czekam aż wróci z tym do domu
-
Co do fotelików. Dbacie o siebie i o dzieci w brzuszku, po porodzie będziecie dbać o noworodki więc proszę nie używajcie nosidełka do przewożenia dzieci w samochodzie. 250zl kosztuje maxicosi z testami ADAC.
Dziecko w nosidełku swobodnie może wypaść z niego przy delikatnym uderzeniu.
Marciiik, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Monaliza zalezy. Niektorzy oferuja 3w1 i fotelik jest maxi cosi. Da sie przypiąć trzeba mieć adaptery. Tylko że nie każdą firmę fotelika do każdego wózka się da. Ja mam xlander xa i mogę na stelaż przyczepić fotelik maxi cosi, xlandera, kiddy lub cybex. Poprostu jak będziesz kupować wózek to musisz się dowiedzieć jakie foteliki da się w niego wpiąć
Referencyjność hmm moze na stronie internetowej? A wlasciwie mozna tez zadzwonić i zapytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 15:02
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Nosidełka do wożenia to tylko te w komplecie z wózkiem 3w1? Czy osobny fotelik tez da sie przypiac jakos do kółek? Ja nie chce kupowac wozka 3w1, jakosc tych fotelikow jest slaba.
Gdzie sie sprawdza referencyjnosc szpitala?
Ja mam fotelik maxi cosi. Do tego dokupilam do wozka mutsy taka przejsciowke aby moc nakladac na wozek. Ale nie wykorzystala.
Kapter- maxi cosi to ten ktory masz czy chcesz kupic. Dla mnie on byl ciezki. Ale nie mamy windy i nosze z garazu 5 pieter...
-
Jenny Wren wrote:W Novum właśnie robiłam
Ale bardzo juz chciałam z Novum uciekać bo mnie wkurzyli kilkoma rzeczami
I gdybym się nie wykłóciła o zarodek 5 dniowy, nie byłoby żadnej ciąży
a lekarka sobie i tak przypisała sukces (mimo że była strasznie przeciwko tej decyzji)
W sumie ciekawie się stało, bo to były moje ostatnie pieniądze i gdyby się nie udało, to bym musiała znowu dwa lata zbierać i spłacać stare kredyty
Teraz chodzę do mojego lekarza sprzed in vitro. Ale że jest specjalistą bardzo dobrym to nie zamieniłabym go tak naprawdę na nikogo innego.
Ja tez patrzę na referencyjność, bo przez to że sama byłam wcześniakiem, mój brat - wcześniak, jakoś boję się powtóki z rozrywki i wolałabym wybrać szpital z jak najlepszą opieką w takim np. przypadku. Oj, dobra. Jeszcze jest czasMuszę dotrwać do prenetalnych na razie
Mam małą radochę na dziś, bo maż poszedł na wyprzedaż garażową i za 100 zł odkupił od jakiejś babeczki w zaawansowanej ciąży torbę (taką jak z ikei) ciuchów ciażowych z hm które na nią już na tym etapie są za małeTeraz czekam aż wróci z tym do domu
Ja nadal chodze w Novum do dr. Dobek. Ale ona jest taka drobiazgowa i przyczepiajaca sie. Wiem ze to dobrze ale stresuje mnie tym czego drugi lekarz nie widzi, a ktoremu ufam. Ale mialam w tej ciazy miec tylko jednego lekarza i koncze jak w pierwszej. Nie wiem czy kiedys przestane chodzic. Tym bardziej ze moze chcialabym do niej wrocic.
Ja pierwsza ciaze stymulowalam w invimedzie - ale novum oceniam duzo lepiej.
-
MonaLiza wrote:Nosidełka do wożenia to tylko te w komplecie z wózkiem 3w1? Czy osobny fotelik tez da sie przypiac jakos do kółek? Ja nie chce kupowac wozka 3w1, jakosc tych fotelikow jest slaba.
Gdzie sie sprawdza referencyjnosc szpitala?❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
katepr wrote:Czerwona róża chcę kupić maxi cosi- waży 2.8kg a moj poprzedni 4kg. Najlżejszy okolo 2,5kg jest jakis avionaut ale nie zamontuję go na stelażu
To jest roznica. Dla mnie jednak lacznie ok7 kg na sama gore bylo za duzo. Wiec fotelik tylko do noszenia noworodka a potem montowalam dziecko juz w aucie.
-
Dziewczyny chcialam was bardzo przeprosic za moje zdenerwowanie ale co mialam zrobic gdy zaden lekarz mnie nie chcial przyjac.? Dzwonilam po calym Toruniu do ginekologow zeby sie umowic na wizyte wrecz blagalam i mowilam jaka mam sytuacje...myslicie ze mnie chcial ktos przyjac? NIE!! Na prenatalne tak samo nawet chcesz isc prywanie to cie nie chca przyjac u nas nie chca zrobic samego usg prenatalnego bez ztobionych badan na krew chyba tu chodzi o Pappa a zwlaszcza ze byl to piatek...Ale...nagle szukam w necie dalej lekarza...nagle wyswietlio mi ze jest wizyta na 20.30 ..zwolnilo sie miejsce...lekarz z certyfikatem.fmf...od razu dzwonie...mysle aha chyba ten z gory nade mna czuwa!!! I co? Wszystko ok kosc nosowa jest a przeziernosc jeszcze mniejsza niz powiedzial mi poprzedni ginekolog u ktorego bylami mnie postraszyl...trafilam na najlepszego lekarza jaki moze byc.w Toruniu ..przytulil mnie i pocieszyl ze wszystko jest dobrze a niezle w glowie mi namącił poprzedni ginekolog i.nie potrzebnie postraszyl ...teraz czekam do wtorku na kolejna wizyte prenatalne.
Luucy, sallvie, Jenny Wren, mommytobe, Paulina_2603, Agnuka, Asia8787, Sanka, agniesja, Marciiik, spaceangel, Solane, wisienka94, olkakarolka lubią tę wiadomość
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.