X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Wysłałam zaproszenie :)

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych. Dzwoniła do mnie z przychodni i powiedziała, że przygotowania jako takiego nie ma, ale mam przyjść z pełnym pęcherzem... Też tak miałyście? :/ Nie wiem jak ja to zniosę, chyba się posikam :|
    Hmm to mnie zdziwilo. Myślałam że na nadania lepiej być po sikaniu :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam i nigdy się z tym nie spotkałam. Jak wytrzymam to pójdę z pełnym a jak nie to nie mam zamiaru trzymać nie wiadomo jak długo :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usłyszałam od lekarza, że z pełnym pęcherzem badanie przez powłoki brzuszne lepiej uwidacznia macicę. To co prawda chodziło o diagnozę nieprawidłowości anatomicznych macicy, ale może przy prenatalnych też jakoś ułatwia ;)

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Też tak myślałam i nigdy się z tym nie spotkałam. Jak wytrzymam to pójdę z pełnym a jak nie to nie mam zamiaru trzymać nie wiadomo jak długo :P
    ja przed samym badaniem poszłam siusiu. poprsoiłam jeszcze babkę w rejestracji o klucz więc nic nie mówiła że ma byc pełny. zreszta lekarz też nie narzekał

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogłe mój gin jak robił mi ostatnio usg przez brzuch to kazał iśc sie wysiusiac bo mu cos tam przeszkadzało że pęchcerz pełny

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grupa ma zmienione ustawienia na tajna w takim przypadku jak chcecie dolaczyc to musicie napisac mi w prywatnej imie nazwisko wtedy was zaprosze do grupy osobiscie.
    Robimy tak żeby w razie w nikt nie widzial ze do takiej grupy dolaczylyscie z waszych znajomych jesli jeszcze nie chcecie mowic o ciazy :)

anika82, Jenny Wren, bereda11, katepr, Asia8787, wisienka94, olkakarolka lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Ja ostatnio usłyszałam od lekarza, że z pełnym pęcherzem badanie przez powłoki brzuszne lepiej uwidacznia macicę. To co prawda chodziło o diagnozę nieprawidłowości anatomicznych macicy, ale może przy prenatalnych też jakoś ułatwia ;)
    Jeny, to jak mi jeszcze będzie brzuch uciskać to na pewno się posikam o_O

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny grupa ma zmienione ustawienia na tajna w takim przypadku jak chcecie dolaczyc to musicie napisac mi w prywatnej imie nazwisko wtedy was zaprosze do grupy osobiscie.
    Robimy tak żeby w razie w nikt nie widzial ze do takiej grupy dolaczylyscie z waszych znajomych jesli jeszcze nie chcecie mowic o ciazy :)

Wyslałam zaoeoszenie do przyjaciółek do Ciebie, chętnie dołączę do grupy na facebooku ☺

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    A jak weszłam do grupy wcześniej to poszło to na moim fejsie ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak weszłam do grupy wcześniej to poszło to na moim fejsie ?
    pewnie poszło ale przech chwilke tylko było widoczne do czasu aż zostało zmienione na tajną. moze ktos spostrzegawczy zobaczy ale nie sądzę

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, co sądzicie o wakacjach w okolicy 11-14 tygodnia za granicą? Dzisiaj się prawie popłakałam, bo znalazłam oferte last minute do mojego ukochanego hotelu w grecji, gdzie byłam z mężem w podróży poślubnej, w tak miskiej cenie za 12 dni, ze az nie nie moglam uwierzyć. Minus, ze wylot jutro z innego miasta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:09

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Dziewczęta, co sądzicie o wakacjach w okolicy 11-14 tygodnia za granicą? Dzisiaj się prawie popłakałam, bo znalazłam oferte last minute do mojego ukochanego hotelu w grecji, gdzie byłam z mężem w podróży poślubnej, w tak miskiej cenie za 12 dni, ze az nie nie moglam uwierzyć. Minus, ze wylot jutro z innego miasta
    a masz możliwośc zapytania lekarza co sądzi?? ja bym się nie zdecydowała bo panicznie boję się latać więc był by to a duży stres.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • agniesja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę w piątek na 2-tygodniowy urlop :) Tyle, że samochodem.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Wten ja też z kolei uwielbiam Egipt i co roku latam A teraz niestety..są rzeczy ważne i ważniejsze. Ja bym nie podjęła ryzyka. Nawet w Polske nie wiem.czy się wybiorę chociaż ginekologa forsę jakiegoś wszędzie w razie czego. Ale za granicę na pewno bym nie leciała. Ale zrobisz jak uważasz.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie wyslalam zaproszenie, tez chetnie dolacze

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym leciała. ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak.sie grupa nazywa ? Tez chetnie sie dolacze :D

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę w przyszłą sobotę, mój dr powiedział tylko, że na lot mam wziąć 0.8 heparyny a nie 0.6 :) i nie korzystać z Open barów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:41

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:

Jak czujesz sie na silach i lekarz nie ma przeciwskazan ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja też wysłałam zaproszenie :)

Ja bym leciała, my w ogóle planujemy jakieś wakacje za granicą na przełomie września i października :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ