WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Wysłałam zaproszenie :)

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych. Dzwoniła do mnie z przychodni i powiedziała, że przygotowania jako takiego nie ma, ale mam przyjść z pełnym pęcherzem... Też tak miałyście? :/ Nie wiem jak ja to zniosę, chyba się posikam :|
    Hmm to mnie zdziwilo. Myślałam że na nadania lepiej być po sikaniu :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam i nigdy się z tym nie spotkałam. Jak wytrzymam to pójdę z pełnym a jak nie to nie mam zamiaru trzymać nie wiadomo jak długo :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usłyszałam od lekarza, że z pełnym pęcherzem badanie przez powłoki brzuszne lepiej uwidacznia macicę. To co prawda chodziło o diagnozę nieprawidłowości anatomicznych macicy, ale może przy prenatalnych też jakoś ułatwia ;)

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Też tak myślałam i nigdy się z tym nie spotkałam. Jak wytrzymam to pójdę z pełnym a jak nie to nie mam zamiaru trzymać nie wiadomo jak długo :P
    ja przed samym badaniem poszłam siusiu. poprsoiłam jeszcze babkę w rejestracji o klucz więc nic nie mówiła że ma byc pełny. zreszta lekarz też nie narzekał

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogłe mój gin jak robił mi ostatnio usg przez brzuch to kazał iśc sie wysiusiac bo mu cos tam przeszkadzało że pęchcerz pełny

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grupa ma zmienione ustawienia na tajna w takim przypadku jak chcecie dolaczyc to musicie napisac mi w prywatnej imie nazwisko wtedy was zaprosze do grupy osobiscie.
    Robimy tak żeby w razie w nikt nie widzial ze do takiej grupy dolaczylyscie z waszych znajomych jesli jeszcze nie chcecie mowic o ciazy :)

anika82, Jenny Wren, bereda11, katepr, Asia8787, wisienka94, olkakarolka lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Ja ostatnio usłyszałam od lekarza, że z pełnym pęcherzem badanie przez powłoki brzuszne lepiej uwidacznia macicę. To co prawda chodziło o diagnozę nieprawidłowości anatomicznych macicy, ale może przy prenatalnych też jakoś ułatwia ;)
    Jeny, to jak mi jeszcze będzie brzuch uciskać to na pewno się posikam o_O

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny grupa ma zmienione ustawienia na tajna w takim przypadku jak chcecie dolaczyc to musicie napisac mi w prywatnej imie nazwisko wtedy was zaprosze do grupy osobiscie.
    Robimy tak żeby w razie w nikt nie widzial ze do takiej grupy dolaczylyscie z waszych znajomych jesli jeszcze nie chcecie mowic o ciazy :)

Wyslałam zaoeoszenie do przyjaciółek do Ciebie, chętnie dołączę do grupy na facebooku ☺

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    A jak weszłam do grupy wcześniej to poszło to na moim fejsie ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak weszłam do grupy wcześniej to poszło to na moim fejsie ?
    pewnie poszło ale przech chwilke tylko było widoczne do czasu aż zostało zmienione na tajną. moze ktos spostrzegawczy zobaczy ale nie sądzę

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, co sądzicie o wakacjach w okolicy 11-14 tygodnia za granicą? Dzisiaj się prawie popłakałam, bo znalazłam oferte last minute do mojego ukochanego hotelu w grecji, gdzie byłam z mężem w podróży poślubnej, w tak miskiej cenie za 12 dni, ze az nie nie moglam uwierzyć. Minus, ze wylot jutro z innego miasta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:09

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Dziewczęta, co sądzicie o wakacjach w okolicy 11-14 tygodnia za granicą? Dzisiaj się prawie popłakałam, bo znalazłam oferte last minute do mojego ukochanego hotelu w grecji, gdzie byłam z mężem w podróży poślubnej, w tak miskiej cenie za 12 dni, ze az nie nie moglam uwierzyć. Minus, ze wylot jutro z innego miasta
    a masz możliwośc zapytania lekarza co sądzi?? ja bym się nie zdecydowała bo panicznie boję się latać więc był by to a duży stres.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • agniesja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę w piątek na 2-tygodniowy urlop :) Tyle, że samochodem.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Wten ja też z kolei uwielbiam Egipt i co roku latam A teraz niestety..są rzeczy ważne i ważniejsze. Ja bym nie podjęła ryzyka. Nawet w Polske nie wiem.czy się wybiorę chociaż ginekologa forsę jakiegoś wszędzie w razie czego. Ale za granicę na pewno bym nie leciała. Ale zrobisz jak uważasz.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie wyslalam zaproszenie, tez chetnie dolacze

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym leciała. ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak.sie grupa nazywa ? Tez chetnie sie dolacze :D

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę w przyszłą sobotę, mój dr powiedział tylko, że na lot mam wziąć 0.8 heparyny a nie 0.6 :) i nie korzystać z Open barów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:41

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:

Jak czujesz sie na silach i lekarz nie ma przeciwskazan ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja też wysłałam zaproszenie :)

Ja bym leciała, my w ogóle planujemy jakieś wakacje za granicą na przełomie września i października :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ