WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Wysłałam zaproszenie :)

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych. Dzwoniła do mnie z przychodni i powiedziała, że przygotowania jako takiego nie ma, ale mam przyjść z pełnym pęcherzem... Też tak miałyście? :/ Nie wiem jak ja to zniosę, chyba się posikam :|
    nie u mnie w każdym razie. a badanie miałam u lekarza z certyfikatem

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Gratulacje. Wow. Mega szybko wiesz.
    Ja sie nastawiam na informacje blizej polowkowych... ew. moze pod koniec lipca...
    bardzo dobry lekarz od pierwszego zobaczenia zrobił wrażenie specjalisty. dopóki dziecko się dokładnie nie obróciło jak trzeba nie chciał nic mówić przez godzinę się meczyliśmy :) później przez 10 minut dokładnie omawiał wyniki z krwi USG maksymalnie byłam z niego zadowolona

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, idę jutro na wizytę a zapomniałam zrobić badania moczu... rety, gdzie ja mam mózg :/

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny grupa ma zmienione ustawienia na tajna w takim przypadku jak chcecie dolaczyc to musicie napisac mi w prywatnej imie nazwisko wtedy was zaprosze do grupy osobiscie.
    Robimy tak żeby w razie w nikt nie widzial ze do takiej grupy dolaczylyscie z waszych znajomych jesli jeszcze nie chcecie mowic o ciazy :)
    Zaprosiłam CIę chyba do przyjaciółek, ale nie wiem jak napisać prywatną wiadomość :O

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę obserwować biura podróży i po prenetalnych jak coś znajdę a, lekarz pozwoli, to nie ma już wymówek - pojadę na wakacje ☺ tym bardziej, ze na takich prawdziwych byłam praktycznie tylko raz właśne tam w grecji a to było 5 lat temu.

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dziś operowana, wszystko dobrze poszło i czekam na @ , cieszę się że mam to już za sobą , ale trzymam się i wkrótce ruszam do boju i powtarzam całą procedurę in vitro bo brak mrozakow . Życzę Wam wszystkiego dobrego , dziękuję że chociaż przez chwilę mogłam należeć do waszej grupy <3

Seli, anika82, Zośkaaa, Kobobo, wisienka94, Ruddaa, mommytobe, zizia_a, agniesja, olkakarolka lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Zaprosiłam CIę chyba do przyjaciółek, ale nie wiem jak napisać prywatną wiadomość :O

Właśnie ja tak samo ☺

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiadomosc prywatna mozecie napisac tylko jak Sallvie potwierdzi ze przyjela was do przyjaciolek, wtedy piszecie wiadomosc , bedzie wszystko widoczne

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej dziewczyny, byłam dziś operowana, wszystko dobrze poszło i czekam na @ , cieszę się że mam to już za sobą , ale trzymam się i wkrótce ruszam do boju i powtarzam całą procedurę in vitro bo brak mrozakow . Życzę Wam wszystkiego dobrego , dziękuję że chociaż przez chwilę mogłam należeć do waszej grupy <3
    Operowana ? Czy chodzi o zabieg lyzeczkowania ? A czemu in vitro znowu ? Nie możesz zajść naturalnie ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Trzymam kciuki! A jak sie czujesz?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak weszłam do grupy wcześniej to poszło to na moim fejsie ?

Wydaje mi sie ze nie :) tez bym nie chciala zeby ktos to widzial a dodalam sie jak byla zamknieta nie tajna. A zadnych wiadomosci nie dostalam w tej sprawie :)
    Chyba za szybko zostaly zmienione ustawienia :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie-wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, ale też nie wiem jak napisać prywatnie:) Może zaraz to ogarnę sama :) Też chętnie dołączę do Was na fb
    My już po prenatalnych, czekamy jeszcze na wyniki krwi:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/538966184a55.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:45

bereda11, sallvie, Mammamia11, Zośkaaa, spaceangel, katepr, MonaLiza, Patrycja20, mommytobe, olkakarolka, MaryAnn lubią tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Sallvie-wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, ale też nie wiem jak napisać prywatnie:) Może zaraz to ogarnę sama :) Też chętnie dołączę do Was na fb

jak Sallvie Cie zaakceptuje bedziesz mogla jej napisac wiadomosc z imieniem i nazwiskiem...super fotka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:52

Asia8787 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:54

bereda11 lubi tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    trzymam kciuki za następną ciążę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

melduję sie i ja. z dzieciaczkiem wszytsko okey tak powiedzialam Pani na badaniu prenatalnym badała bardzo uważnie nawet nie skupila sie na płci i nie powiedziała na co i jak. dzidzi troche nie chciala sie badac i zle leazal daletgo dosc mocno musiala uciskac mi brzuch tak ze az bolalo. wszystkie wymiary wedlug niej sa dobre. po badaniu pobrana krew i wizyta u genteyka z wynikami testu pappa i okresleniem ryzyka. a wiec nic dzis do reki nie dostalam. badal przez brzuch ale stwierdzila ze troche ciezko badanie bylo wykonac przez moj tluszczyk na brzuchu. o zgrozo.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    wszystko w porządku usg odpowiada mniej więcej 13+2. Ryzyka wad bardzo małe crl 71,5 mm, tętno 162u/min. Spędziłam tam godzinkę bo lekarz mnie wysłał na karny spacerniak i kazał najeść cukierków bo córa nie chciała pozować do zdjęć jak trzeba :D Czekam na wieści reszty dzisiejszych wizytantek i trzymam kciuki:)

fajnie ze wszytsko okey mi tez wychodzi z Om 13+2 a z usg 13+4 crl 71,6mm wiec idziemy tak samo. no na nie powiedziala ze córa a że syn. juytro i tak mam wizyte u prowadzacego gina moze on zrobi dopochwowe i powie. teraz stresior przy odbieraniu krwi.pani doktor powiedziala ze ona nic tu zlego nie widzi fałd karkowy napewni w normie i mowi ze cala reszta tez. mam nadzieje ze bedzie dobrze.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/538966184a55.jpg

super masz fotke mi nic do reki nie dali

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toyotarav4, moje też się kręciło i przez brzuch było źle widać mimo, że oststnio było widać dobrze przez brzuszek. Większość badania miałam dopochwowo:)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie dali Ci zdjęcia :( U mnie dają za każdym razem. Najważniejsze, że wszystko ok z dzidziusiami naszymi:)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ